Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsirinkti šunį

O ką manote, ar verta imti šuniuką (kad ir neveislinį) iš prieglaudos?
Atsakyti
Tikrai verta smile.gif Esu pati priglaudusi šiuo metu vieną pamestinuką. Anksčiau taip pat glaudžiau smile.gif Tai be galo geras ir kilnus poelgis. Jei imtumėt suaugusį šunį, tai jie kaip niekas kitas vertina tai , jog juos išglebėja ir suteikia naują šansą gyventi. Tai tikrai ištikimiausi draugai. Bet siūlau ne iš prieglaudos pirmai pradžiai pažiūrėti o iš Pifo. www.pifas.lt arba www.pifas.org . Jeigu ten nerasite tuomet galite imti iš prieglaudos. Tačiau tikriausiai susidursite su ligom, kurias teks išgydyti. Daugumoje prieglaudose siaučia ligos ir ne visus paimtus vargšus pavyksta išgelbėti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 28 liepos 2007 - 19:50
Sveiki 4u.gif ,su vyru pagaliau nusprendem,kad dar vieno ciuckiaus norim,domina japonu siba veisles suniukas,gal yra auginanciu?
Patys esame gave dovanu "panasia i shiba" kalyte(be dokumentu),fainuolyte wub.gif wub.gif Prancuzijoje draugai turi sios veisles panele,nuostabus suniukas(pirkta JAV)
Dabar viena nusiziureje,tik va,kad jis irgi is Amerikos,yra kas parskraidintu ji mum.Mes parodelese padalyvaut noretume,tik neramu kaip cia su tais amerikietiskais popieriais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvy: 08 spalio 2007 - 13:15
QUOTE(Kopytė @ 2007 10 10, 08:58)
Draugai turėjo problemų dėl itin lėto, flegmatiško, užsispyrusio būdo. Ir tas šuo (gal vienintelis iš visų tos veislės atstovų...) nepakentė vaikų.

Dėl lėto ir flegmatiško būdo tai taip, jie nėra kalnų ožkos biggrin.gif Bet ir ne tragiški lėtapėdžiai. Sakyčiau, jie yra vidutinio aktyvumo. Dėl užsispyrimo, Bernai yra taip pat lengvai dresuojami kaip koliai ir normaliai užsiimant visus ožius yra įmanoma išvaryti. Dėl vaikų nekentimo - manyčiau, kad auklėjimo klaidos. Pagal aprašymą tavo matytas egzempliorius man atrodo labiau išimtis, nei taisyklė 4u.gif
Atsakyti
Jei nori šuns tai nesiūlau pirkt Jorkšyro terjero.
Kodėl?
O todėl! -
1. Be reikalo Loja;
2. Lauke gyventi Tikrai netinka;
3. Na nors ir neminėjai, bet priežiūra brangi.
Nors nori ne medžioklinio vistiek siūlyčiau taksą, na jie labai prieraišūs, mieli, bendraujantys. ilgaplaukiai taksiukai yra šiek tiek mielesni nei trumpaplaukiai( bent jau taip manoma). poto kas čia dar tau tiktų... Na gal mišrūnas, bet kai kurie jau nelabai mėgsta. Hm... Borderkolis - gali gyventi voljere, prieraišūs, draugiški, patys protingiausi pasaulio šunys. Kišeniniai lauke tikrai gyventi netinka, bet šiaip gali būti geri draugai wink.gif
Atsakyti
Cia bendros veisliu charakteristikos, o kaip ir visada buna isimciu. Jei nori, kad shunelio psichika butu stabili ir charakteris toks, kaip daugelio veisles atstovu-aishku, kad shuniukas turi buti su dokumentais.
Taigi mopsiukai...Jei tau nepatinka ishvaizda, mesk juos ish dominanciu veisliu saraso, nes i shuniuka reiks ziureti kasdien, ilgai:). Man mopsas-meile ish pirmo zvilgsnio.Ir butent snukucio ishraishka. Kokiu tik jie nemoka grimasu:))).Charakteris ypac shvelnus, negaresyvus ir be galo preiraishus. Max atstumas nuo manes-metras.Jei shuo ne shalia-jau ash einu ieshkoti:))). Na manoji neknarkia naktimis, kiti, sako, knarkia. Matyt individualu, neloja (nebent kas beldzia i duris), turi tendencija shertis.Megsta miegoti kartu su sheimininku lovoj. Man patiko ishvaizda, bet charakteris atitiko absoliuciai visus mano lukeschius. Turiu katina, bet pamachius mopsa, turim ir mopse. Beda tik ta, kad norisi dar vienos:)))
Atsakyti
QUOTE(giekab @ 2006 03 02, 17:35)
labadiena niekaip neissirenku sunu veisles, kuri labiausiai atitiktu mano charakteri ir buda, tokios kuri man labiausiai tiktu.
o labiausia tiktu tokios veisles, kurios sunys ramus, mielai bendrauja su kitais gyvunais, ir suauge. sargus, bet be reikalo neloja, nebijo zmoniu, gali gyventi lauke - voljere, nedominuojantys ir nemedziokliniai

taigi laukiu pasiulymu, kokios veisles turi mano isvardytus bruozus mirksiukas.gif

Landsyras atitinka viska idealiai. Sargus, bet be TIKRO reikalo niekada nieko nepuls... smile.gif
Atsakyti
dekui uz pasiulymus. taciau siuo metu vis tik galvoju kad geriausia auginti misruna, ir kita auginsiu misruna ar neveislini suniuka tikriausia blush2.gif nes kol kas veisles dar neissirinkau, bet siuo metu jau nebesirenku, idealios suns veisles turbut nera, kiekvienoj veislej vis atrandu koki minusa ar kelis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(giekab @ 2007 12 21, 22:03)
dekui uz pasiulymus. taciau siuo metu vis tik galvoju kad geriausia auginti misruna, ir kita auginsiu misruna ar neveislini suniuka tikriausia  blush2.gif nes kol kas veisles dar neissirinkau, bet siuo metu jau nebesirenku,  idealios suns veisles turbut nera, kiekvienoj veislej vis atrandu koki minusa ar kelis blush2.gif

Labai teisingai pasirinkai drinks_cheers.gif As daznai paskaitineju apie sunu veisles ir nerandu nei vienos, kuri turetu tiek daug pliusu, kiek turi mano misruniuke.Ji isvaizda grynas Mailo( Kauke). Ja maza visi kas tik pamatydavo taip ir vadindavo.Parnese dukra ja visai mazyte- ji buvo juoda. Kai ismaudem ir su dantu sepetuku isplovem visas blusas, pasidare balta su juodais plemais thumbup.gif Nieko nera sugriauzus per visa savo gyvenimeli, namie nepridarius. Su vedziojimu isviso jokiu problemu- atidarei duris, isbego i kiema (nuosavas namas, bet be tvoros), pasilakste ,savo reikalus atsiliko ir parleke. Nera prapuolus niekada.Metuku isoperavom, bet judrumas isliko toks pat.Uoj galeciau rasyti ir rasyti...
Atsakyti
QUOTE(Smandi @ 2007 12 21, 23:11)
ar reiktų suprasti, kad mišrūnai būna idealūs?
Gal kolkas tiesiog neradote ko norite, o gal nežinote ko norite?

Na ne visi, bet buna tokiu - as prieglaudoj radau kazka tokio, apie ka ilgai svajojau turiu ta sunyte jau 1.5 metu, paemiau apie 6 menesiu. Tai va mano poreikius ji atitinka bemaz idealiai thumbup.gif Daznai pasvajoju koki salia jos kilminga suneli noreciau isigyt (nes antrajai mano sunytei jau 10 metuku, tai vistiek viena diena teks atsisveikint...), na ir nieko nesumastau - artimiausi butu levrete ir vipetas, na bet viens per mazas ir per lepus, o kitas jau didokas. Na dar nebent dzeko raselo terjeras, su kuriuo mano augintine praeiviai nuolatos painioja doh.gif
Atsakyti
Sveiki visi šunų mylėtojai. 4u.gif Pasiryžau išpildyti savo seną svajonę - turėti šunį. Bet kyla klausimas - kokį? doh.gif Tad šiuo klausimu norėčiau pasikonsultuoti su jumis - tikiuosi padėsite. thumbup.gif Dažniausiai mano akį patraukia ilgaplaukiai, nedideli, draugiški ir meilūs keturkojai - kaip tik tokio ir norėčiau. Būsiu labai dėkinga už jūsų patarimus. 4u.gif
Atsakyti
O Jūs gal pradėkit nuo domėjimosi priežiūra trumpaplaukių ir ilgaplaukių 4u.gif
ar tikrai galesit šukuoti kasdien,maudyt kas savaitę,ar mokėsit pati apkirpt,ar vesit pas kirpėją(net neparodinis šuo nekirptas nebus toks gražus kokį tikriausia nusižiūrėjot).o kur dar purvynai namuose doh.gif ate kilimams,tapetams,minkštiems baldams.aš čia bent jau apie saviškį,gal kiti geriau susitvarko...
ir ar nebus namie ilgakailiui šuniui alergiškų asmenų?

tačiau visų smagiausias dalykas yra vasarą ilgakailį nusivest į mišką doh.gif doh.gif doh.gif
pagalvokit ar užteks jėgų ir nervų po kiekvieno pasivaikščiojimo po vežimą malkų ir dagių iš kailio pešt,raut ir šukuot.aš kaskart užtrunku po 1,5-2 valandas.

tik visa tai apsvarsčius reiktų pereit prie veislės rinkimo.
Atsakyti