Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsirinkti šunį

QUOTE(karinna @ 2015 11 19, 10:50)
Juokinga dėl tų australų... Palaikykit maliną ar borderį, bus aišku koks australas minkštutis, ramutis ir lengvutis charakteriu biggrin.gif Jeigu pačiai aktyvus šuo netinka ir tokius sunkumus kelia, gal nevertėjo jo įsigyti? Palikit žmonėms, kuriems su jais lengva. Su haskiu įdomu lygina darbinių (kinkymui veistų) linijų ar kaip įprastai parodinių kurių nesulyginsi...

Maniškis australo labai nori. Neskanba jis man kaip baisus šuo, jei perkamas protingai, o ne dėl kailio raštų ir žydrų akyčių. Skaičiau kaip pas vieną forumietę šuo po 10km pavargo, buvau apšalus - kaip tai, šuo pavargo? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 11 19, 15:18)
Maniškis australo labai nori. Neskanba jis man kaip baisus šuo, jei perkamas protingai, o ne dėl kailio raštų ir žydrų akyčių. Skaičiau kaip pas vieną forumietę šuo po 10km pavargo, buvau apšalus - kaip tai, šuo pavargo? biggrin.gif

Valio!!! Kalba eina apie tai kai perkamas protingai. Tiesiog kiek čia beužsuku, o tą darau tikrai retai, mike pukuotukas visą laiką siūlo būtent australus. Aš nežinau ar čia dėl to kad pati greitai juos veis ir reikia kažkaip populiarinti tą veislę ar kame reikalas. Man neatrodo protinga siūlyti kiekvienam įsigyti australą.

O haskis mūsų nei darbinis nei parodinis yra tokia atskira grupė - prieglaudinis vadinasi.
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2015 11 19, 15:32)
mike pukuotukas visą laiką siūlo būtent australus. Aš nežinau ar čia dėl to kad pati greitai juos veis ir reikia kažkaip populiarinti tą veislę ar kame reikalas.

lotuliukas.gif Jai dar tik 7 mėn... Iki veisimo-kaip iki mėnulio pėsčiom... Turbūt nežinot, kiek australams reikia tyrimų? Ir kad esant bet kokioms problemoms, jie negali būti veisiami?
Ir man šitos veislės populiarinti nereikia, ji jau populiari. Parodose jų žymiai daugiau, negu kitų mano auginamų veislių atstovų.
Aš veisiu (jau DABAR, ir ne vienerius metus) trumpaplaukius foksterjerus ir rotveilerius. Kartais pasiūlau juos žmonėms, jei matau, kad gali atitikti jų lūkesčius, bet tikrai ne dažnai. Tai pagal jūsų logiką aš turėčiau kiekvienoje temoje skalambyti, kokie mano veisiami šunys afigieni, nes, nu, šuniukus iškišt tai reikia???...
Per savo netrumpą gyvenimą esu turėjusi dobermaną, mitelšnaucerį, vokietį, dabar prie foksų ir rotveilerių, dar turiu malinua. Tai va, pasakysiu, kas jums vėl nepatiks (nors ar man turi dėl to skaudėti? biggrin.gif ) - australas už visas šitas veisles yra žymiai universalesnis ir paprastesnis tiek laikyme, tiek dresūroje. Amen.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 19 lapkričio 2015 - 15:43
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2015 11 19, 16:26)
lotuliukas.gif  Jai dar tik 7 mėn... Iki veisimo-kaip iki mėnulio pėsčiom... Turbūt nežinot, kiek australams reikia tyrimų? Ir kad esant bet kokioms problemoms, jie negali būti veisiami?

Aš veisiu (jau DABAR, ir ne vienerius metus) trumpaplaukius foksterjerus ir rotveilerius. Kartais pasiūlau juos žmonėms, jei matau, kad gali atitikti jų lūkesčius, bet tikrai ne dažnai. Tai pagal jūsų logiką aš turėčiau kiekvienoje temoje skalambyti, kokie mano veisiami šunys afigieni, nes, nu, šuniukus iškišt tai reikia???...
Per savo netrumpą gyvenimą esu turėjusi dobermaną, mitelšnaucerį, vokietį, dabar prie foksų ir rotveilerių, dar turiu malinua. Tai va, pasakysiu, kas jums vėl nepatiks (nors ar man turi dėl to skaudėti?  biggrin.gif ) - australas už visas šitas veisles yra žymiai universalesnis ir paprastesnis tiek laikyme, tiek dresūroje. Amen.

Tai gal korgio man atsakytumete? Jusu patirtis didele. Augtu bute. 4 suauge. Kate 7 metu. Dekui.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 11 19, 16:35)
Tai gal korgio man atsakytumete? Jusu patirtis didele. Augtu bute. 4 suauge. Kate 7 metu. Dekui.

Korgio neturėjau, net panašaus šuns neturėjau, taip kad ne ką galiu patarti. Nebent susisiekti su Livija, korgių veisėja, pirmąja atvežusia šitą veislę į LT, ir išgirsti viską iš pirmų lūpų.
http://www.corgikennel.lt/kontaktai/
https://www.facebook...h.corgi.kennel/

Papildyta:
QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 11 19, 15:18)

Akys gali būti kokios nori spalvos- žydros, rudos, žalios, margos... biggrin.gif
Jei šuo netreniruotas, "pamaitintas", kodėl gi negali pavargti? Aš irgi po 100 metrų bėgimo uždūstu, o kažkas juk bėgioja maratonus dešimtimis kilometrų. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2015 11 19, 15:47)
Korgio neturėjau, net panašaus šuns neturėjau, taip kad ne ką galiu patarti. Nebent susisiekti su Livija, korgių veisėja, pirmąja atvežusia šitą veislę į LT, ir išgirsti viską iš pirmų lūpų.
http://www.corgikennel.lt/kontaktai/
https://www.facebook...h.corgi.kennel/

Papildyta:
Akys gali būti kokios nori spalvos- žydros, rudos, žalios, margos... biggrin.gif
Jei šuo netreniruotas, "pamaitintas", kodėl gi negali pavargti? Aš irgi po 100 metrų bėgimo uždūstu, o kažkas juk bėgioja maratonus dešimtimis kilometrų.  lotuliukas.gif

Nu kad treniruotas. ir nepermaitintas biggrin.gif Bet pagal tai, kokie jie darboholikai piešiami - juk turėtų niekad nepavargt. Nu maliną pravedus 10km, kad ir netreniruotą labai, ar ji pavargs?
Aš saviškę jau porą metų bandau nuvargint... Nepadeda nei 12 val nuotykiai nei 10, nei 20 km - daugiau jau aš pati nenoriu eit, ana dar eitų ir eitų ir eitų biggrin.gif Bet namuose ramiausiai miega ir be žygių - prisitaikantis šuo
Atsakyti
QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 11 19, 16:08)
Nu kad treniruotas. ir nepermaitintas biggrin.gif Bet pagal tai, kokie jie darboholikai piešiami - juk turėtų niekad nepavargt. Nu maliną pravedus 10km, kad ir netreniruotą labai, ar ji pavargs?

dėl malinua nežinau,bet va labrai irgi alia nenuvargstantys,bent jau mūsų 12metis tai gali turbūt bėgom nuo mano kaimo iki Vilniaus nubėgt nesustodamas 25 km, o va turėjau vasarą kitą labradorą laikinai,tai du kartus paskui kamuolį nubėgo ir viskas,užduso,liežuvis iki žemės
Atsakyti
3 mėnesių malinua Daria ėjo 7 valandas gruodį miškais - laukais. Dogtrekking'as, 10km minimali trasa buvo, bet gi pasiklysti... Nežinau kiek išėjo. Parėjus griuvo iki ryto. 5 ar 6mėn. jau sniegu ėjom 5km, pora valandų išėjo su klaidžiojimu. Grįžus vėl į startą traukė, mažoka buvo... Po to jau vyresnė dviejų dienų žygis buvo 15+10 lyg km, tai atėjo šviežia kaip tik atsikėlus. Su Karma dar nebandėm nieko panašaus...

O labrikų yra totalių flegmų. Vieną buvau pasiėmus pas save dresuot. 15 metrų nugėba ir atsisėda... Namie kur padėjai, ten ir rasi. Toj pačioj pozoj išsidrėbusią. Toli tokie nuo medžioklinių linijų labrikų, kurie laukais duodas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karinna: 19 lapkričio 2015 - 18:33
QUOTE(karinna @ 2015 11 19, 11:50)
Juokinga dėl tų australų... Palaikykit maliną ar borderį, bus aišku koks australas minkštutis, ramutis ir lengvutis charakteriu biggrin.gif Jeigu pačiai aktyvus šuo netinka ir tokius sunkumus kelia, gal nevertėjo jo įsigyti?

O kas su borderiais? Kuo daugiau su jais tenka reikalu turet, tuo labiau keiciu nuomone i tai, kad jie tiesiog labai protingi sunys..aisku gana aktyvus, bet sienom nelipa...Netgi sakyciau su australais gana panasaus temperamento, tik dekingesnio sudejimo bigsmile.gif Pagaliau kaip ne kaip - abeji aviganiai tikraja to zodzio prasme.
Del Eiryn ir australes tai viskas su jom abiem O.K. - jei zmones sugebejo "isivaikint" tris kart ismesta haskio patina, tai patirties ir energijos nestokoja..o kad su tais australais uzsivede - nu zmogus rupinasi, kad numyleta veisle nepakliutu i netinkamas rankas ir tiek..tik kad pernelyg entuziastingtai tai daro wink.gif

QUOTE(Eiryn @ 2015 11 19, 15:32)
Valio!!! Kalba eina apie tai kai perkamas protingai. Tiesiog kiek čia beužsuku, o tą darau tikrai retai, mike pukuotukas visą laiką siūlo būtent australus.

Kaip ne kaip tai gana universalus suniai rolleyes.gif

QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 11 19, 17:08)
Aš saviškę jau porą metų bandau nuvargint... Nepadeda nei 12 val nuotykiai nei 10, nei 20 km - daugiau jau aš pati nenoriu eit, ana dar eitų ir eitų ir eitų  biggrin.gif

O kaip su protine veikla - sitoji zymiai greicau sunis nuo koju nuvaro nei tiesiog ejimas wink.gif
Beje, ir tavo Kate ziauriai faina mergiote - sakei, kad jai tik ant sofkes gulet, bet as tai buvau suzaveta kaip viso to reporatazo apie emigrantus metu ji uoliai nesiojo kamuolioka... tuo tarpu isgirtoji boserone tiesiog slankiojo aplinkui bigsmile.gif

QUOTE(karinna @ 2015 11 19, 19:30)
3 mėnesių malinua Daria ėjo 7 valandas gruodį miškais - laukais.

O kokia siaip jos dienotvarke - gi dirbi, mokais ir sune didesne dali paros kaip ir visi tradiciniai sunys snuduriuoja namie rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 19 lapkričio 2015 - 20:19
Nu ta protinė - ji gali daryt viską kas pasakyta valandą, dvi, jos neužknisa, aikštelėj tupėjo į mane pasmeigus 3 valandas darydama komandas + 4 valandos kelionės traukiniais + 2 valandos ėjimo - namuose net nėjo ilsėtis, susipakavom daiktus į parką, dar valanda lakstymo palei kamuoliuką ir vistiek miegot neina, guli žiūri, gal dar kažką eisim veikt, sekioja. Užknisantis šo, normaliai pavargusios jos dar nemačiau, pati nuvargstu greičiau nuo protinės veiklos nei ji. Bet bosiko nerekomenduočiau apskritai daug kam... Vien dėl agresijos, kurios pas juos daug - ir man tą pabrėžė kai rinkaus, ir aš tą pabrėžiu visad kai apie juos kalbu - ji yra, ji didelė, ne vienoje ar keliose linijose - visose šalyse, visuose žemynuose apie agresiją yra kalbama daug, tik... tyliai smile.gif
O Katė skleidžiasi - kamuoliukus nešioja ir Mažas, tik nebruka jų į veidą, Katė juos operatoriuj nešiojo kuris noriai juos mėtė, Mažas šiaip ieškojo prie ko prikibt ir uoliai saugojo parką nuo praeivių kol filmavomės biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Sportinis/ganymo borderis aktyvus, stiprus grobio ir visko ganymo instinktas, dalis į gan cholerišką pusę linkę. Australo instinktai ne tokie stiprūs, tuo lengvesni.

Daria iki 1,5 metų namie buvo narve, nes naikino ką įmanoma. Po to aprimo, gan ramiai namie sėdi. Tiesiog jei yra ką veikti, energija nesibaigia. Varys tol kol leisi. Protinė veikla nuvargina greičiau, aišku. Bet jei perjungsi į fizinę veiklą toliau lėks. Sunkumas irgi būtent stipriuose instinktuose. Būtent dėl to man jie su borderiu panašiam sudėtingumo lygyje. Labai jau ant mėgėjo. Nors sako parodiniai FCI borderiai irgi jau nebeprimena fermose dirbančių... Australas man palengvinta tokio šuns versija, aktyvumą ir instinktus turi, bet tikrai ne tokio stiprumo.
Atsakyti
O man va šita kalytė užkliuvo už akių. Beveik niekada nesiūlau prieglaudinių šunų jų nemačius ir nečiupinėjus, bet šita pagal aprašymą visai neblogai žiūrisi. Ir kokia gražutė smile.gif
https://www.facebook...amp;pnref=story
Atsakyti