QUOTE(waidoshele @ 2015 11 18, 17:31)
Ieskau suns kuris galetu gyventi dideliame kieme,butu lengvai dresuojamas, neraustu darzo, nelotu be reikalo, butu draugiskas su vaikais. is tikruju galvoju laikyti du sunis, tik nezinau ar geriau iskart isigyti du ar is pradziu viena. man patinkantys sunys yra cane corso, ryzenšnauceris, aliaskos malamutas, sibiro haskis. gal kas gali dar koki pasiulyt? arba ka nors pakomentuot apie mano paminetus.
O rotveileris?
Lengvai dresuojamas nebus (nors vėlgi-ko jums reikia? sporto? darbo? ar tiesiog "labas", "sėdėt", "gulėt", ir "pas mane"?- tai tokių elementarių komandų tikrai išmokysit), bet geros psichikos ir teisingai auklėjamas- gali būti puikus šeimos šuo. Su vaikais sutaria, kasti ne mėgėjai, loja irgi palyginus nedaug. Lauke gali gyventi, užsiaugina povilnę, o kailio priežiūra nesudėtinga.
Bet kokiu atveju pirmiau įsigykit vieną šunį. Šuniuką išsiauklėti iki kultūringo šuns- reikia įdėti darbo, laiko, lėšų. Jei šuniukai du- visko reikia dvigubai. Be to, susilpnėja kontaktas su šeimininku, nes jie turi vienas kitą. Geriau pirmiau paauginti vieną šunį, o vėliau įsigyti kitą.
Papildyta:
QUOTE(Agnnyte @ 2015 11 19, 09:28)
Kitas dalykas - privalot rinktis atsakingai. Jau vien dėl to, kad šeimoj yra vaikų! Ne tik tėvus, bet ir senelius reikiu šuniuko žiūrėt, kad agresijos kokios neišlįstų.
Labai pritariu.
Tai galioja visoms veislėms.
Papildyta:
QUOTE(Eiryn @ 2015 11 18, 18:51)
Visai nepanašios veislės
Aš kaip visada atvirkščia jums. Jūsų australė ramiai guli prie kojų, manoji NIEKADA neguli prie kojų, nebent ją glostai, visu kitu laiku ji vaikšto, laksto, duodasi aplinkui, ieško pramogų, ieško ką veikti, prašo užsiimti su ja, ji praktiškai nemiega tuo metu kuomet esu namuose. Kol manęs nėr namuose taip pramiega didžiają dalį laiko, visais kitais atvejais ne. Net po parodos dienos pamiegojus dvi valandas atsikėlė ir prašė daugiau užsiėmimų, nekalbant apie rimtus gerus išsivaikščiojimus parke, dresūrą ir t.t., viskas jai yra nedaug. Tai yra neramus šuo ir jūsų šuo yra daugiau išimtis nei taisyklė, todėl vėlgi stoju piestu jog visiems siūlote būtent australą... Mūsų haskis yra ramesnis šuo nei australas. Jeigu žinote haskius turėtumėte suprasti kodėl lyginu. Haskis dalyvauja varžybose yra pastoviai kinkomas šuo, bet jis yra ramesnis nei australė. Tad prieš visiems siūlant įsigyti australą nu būkite žmogus pagalvokite ką darote. Taip tai yra kompaktiškas nuostabus šuo, protingas be galo, bet labai aktyvus, didžioji dauguma jų yra labai aktyvūs ir todėl visi šeimininkai tą patį sako, va tik jūs viena teigiate kad tai yra ramus šuo. Su auksaspalviu retriveriu nepalyginsi taip pat. Auginau hyper aktyvų auksaspalvį bet iki australo toli kaip iki dangaus.
Nenusibodo?
Kodėl jūs įsivaizduojat, kad jūs vienintelė pasaulyje superduper šeimininkė, sugebanti išdresuoti, išauklėti, iškrauti ir visaip kaip palinksminti NETGI tokį baisų šunį kaip AUSTRALAS???
Nesusimąstot, kad gal kitas žmogus turi žymiai daugiau prigimtinių savybių, noro ir galimybių auginti tokį, ar net dar sudėtingesnį šunį? Taip kad nebūtina kitiems siūlyti pliušinių meškučių, nes nu, matote, visi aplinkui tokie išsivėpę kvailiai, tinginiai, neatsakingi ir šiaip neišmanėliai, nu kam jiems aktyvus šuo, gal netgi- kam jiems aplamai šuo?...
Negražu primetinėti savo nuomonės kitiems, nes į svetimą kailį neįlysit. Patarti, papasakoti apie veislę, jos pliusus ir minusus- taip, bet galutinį sprendimą priima pats žmogus, apsvarstęs savo norus ir galimybes.