Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsirinkti šunį

QUOTE(Agnnyte @ 2015 11 18, 18:37)
Tam, kad atitiktų visa tai, ką išvardinot, reikės įdėti labai daug darbo pačiam žmogui. Kokiu tikslu jis gyvens kieme? Kaip signalizacija?
Cane Corso lauke gyvent gan šalta bus. Ryzenui  vėlgi - jie gi pešami, jei pataikysit prieš žiemą apželdint, tada gerai. Malamutas ir haskis - jiem lauke šalta nebus, bet su dresūra gal kiek sunkiau. Daržą ras ir kas visi, jei neturės kitos aktyvios veiklos pagal savo veislės specifiką. Aišku, su šeimininku.

Signalizacijos nereik, reikia visos seimos draugo. Ir labai svarbu kad butu draugiskas su vaikais, tai man svarbiausias kriterijus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo waidoshele: 18 lapkričio 2015 - 19:59
QUOTE(waidoshele @ 2015 11 18, 16:31)
Ieskau suns kuris galetu gyventi dideliame kieme,butu lengvai dresuojamas, neraustu darzo, nelotu be reikalo, butu draugiskas su vaikais. is tikruju galvoju laikyti du sunis, tik nezinau ar geriau iskart isigyti du ar is pradziu viena. man patinkantys sunys yra cane corso, ryzenšnauceris, aliaskos malamutas, sibiro haskis. gal kas gali dar koki pasiulyt? arba ka nors pakomentuot apie mano paminetus.

Imkit kokį labradorą nuo slunkių tėvų (tik ne nuo medžiojančių) ir ramiai namie laikykit. Bus mažiausiai galvos skausmo. Pirma vieną. Užauginus jei dar bus noro tai ir antrą. Jei visgi augint lauke, atmetus lengvą dresūrą iš šitų malamutas gal ir neišvestų iš proto, vėlgi parodinių, o ne kinkomų tėvų.
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2015 11 18, 21:44)
Imkit kokį labradorą nuo slunkių tėvų (tik ne nuo medžiojančių) ir ramiai namie laikykit. Bus mažiausiai galvos skausmo. Pirma vieną. Užauginus jei dar bus noro tai ir antrą. Jei visgi augint lauke, atmetus lengvą dresūrą iš šitų malamutas gal ir neišvestų iš proto, vėlgi parodinių, o ne kinkomų tėvų.

Slunkių tėvų malamutas gyvena pas gimines - kiemas visas iškastas, medžiai suėsti, voljeras suėstas, dresūrai jis parodė vidurinį pirštą ir vat džiaugiasi chebra veislės pasirinkimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 11 18, 23:34)
Slunkių tėvų malamutas gyvena pas gimines - kiemas visas iškastas, medžiai suėsti, voljeras suėstas, dresūrai jis parodė vidurinį pirštą ir vat džiaugiasi chebra veislės pasirinkimu smile.gif

Ei, bent tvora sveika ir šuo kieme... Jau geriau už haskį!
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2015 11 19, 01:05)
Ei, bent tvora sveika ir šuo kieme... Jau geriau už haskį!

peršokt dar nebandė - šuniui pusė metų biggrin.gif o prasikast neišeina - betonuoti pamatai biggrin.gif lot neloja daug, bet kaukia. Tai aš iš tikro siūlyčiau veislių sąrašą dar peržvelgt, nes nelabai 'rišasi'
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2015 11 18, 20:58)
Signalizacijos nereik, reikia visos seimos draugo. Ir labai svarbu kad butu draugiskas su vaikais, tai man svarbiausias kriterijus.

Tada sutinku su Karina - gal tikrai labras ar auksiukas nuo ramių tėvų būtų geresnis pasirinkimas? Jam ir voljere ne taip baisu kaip Cane Corso ar nupeštam ryzenšnauceriui...

Kitas dalykas - privalot rinktis atsakingai. Jau vien dėl to, kad šeimoj yra vaikų! Ne tik tėvus, bet ir senelius reikiu šuniuko žiūrėt, kad agresijos kokios neišlįstų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 19 lapkričio 2015 - 08:30
QUOTE(waidoshele @ 2015 11 18, 17:31)
Ieskau suns kuris galetu gyventi dideliame kieme,butu lengvai dresuojamas, neraustu darzo, nelotu be reikalo, butu draugiskas su vaikais. is tikruju galvoju laikyti du sunis, tik nezinau ar geriau iskart isigyti du ar is pradziu viena. man patinkantys sunys yra cane corso, ryzenšnauceris, aliaskos malamutas, sibiro haskis. gal kas gali dar koki pasiulyt? arba ka nors pakomentuot apie mano paminetus.

O rotveileris?
Lengvai dresuojamas nebus (nors vėlgi-ko jums reikia? sporto? darbo? ar tiesiog "labas", "sėdėt", "gulėt", ir "pas mane"?- tai tokių elementarių komandų tikrai išmokysit), bet geros psichikos ir teisingai auklėjamas- gali būti puikus šeimos šuo. Su vaikais sutaria, kasti ne mėgėjai, loja irgi palyginus nedaug. Lauke gali gyventi, užsiaugina povilnę, o kailio priežiūra nesudėtinga.

Bet kokiu atveju pirmiau įsigykit vieną šunį. Šuniuką išsiauklėti iki kultūringo šuns- reikia įdėti darbo, laiko, lėšų. Jei šuniukai du- visko reikia dvigubai. Be to, susilpnėja kontaktas su šeimininku, nes jie turi vienas kitą. Geriau pirmiau paauginti vieną šunį, o vėliau įsigyti kitą.
Papildyta:
QUOTE(Agnnyte @ 2015 11 19, 09:28)

Kitas dalykas - privalot rinktis atsakingai. Jau vien dėl to, kad šeimoj yra vaikų! Ne tik tėvus, bet ir senelius reikiu šuniuko žiūrėt, kad agresijos kokios neišlįstų.

Labai pritariu. drinks_cheers.gif
Tai galioja visoms veislėms.
Papildyta:
QUOTE(Eiryn @ 2015 11 18, 18:51)
Visai nepanašios veislės  ax.gif Aš kaip visada atvirkščia jums. Jūsų australė ramiai guli prie kojų, manoji NIEKADA neguli prie kojų, nebent ją glostai, visu kitu laiku ji vaikšto, laksto, duodasi aplinkui, ieško pramogų, ieško ką veikti, prašo užsiimti su ja, ji praktiškai nemiega tuo metu kuomet esu namuose. Kol manęs nėr namuose taip pramiega didžiają dalį laiko, visais kitais atvejais ne. Net po parodos dienos pamiegojus dvi valandas atsikėlė ir prašė daugiau užsiėmimų, nekalbant apie rimtus gerus išsivaikščiojimus parke, dresūrą ir t.t., viskas jai yra nedaug. Tai yra neramus šuo ir jūsų šuo yra daugiau išimtis nei taisyklė, todėl vėlgi stoju piestu jog visiems siūlote būtent australą... Mūsų haskis yra ramesnis šuo nei australas. Jeigu žinote haskius turėtumėte suprasti kodėl lyginu. Haskis dalyvauja varžybose yra pastoviai kinkomas šuo, bet jis yra ramesnis nei australė. Tad prieš visiems siūlant įsigyti australą nu būkite žmogus pagalvokite ką darote. Taip tai yra kompaktiškas nuostabus šuo, protingas be galo, bet labai aktyvus, didžioji dauguma jų yra labai aktyvūs ir todėl visi šeimininkai tą patį sako, va tik jūs viena teigiate kad tai yra ramus šuo. Su auksaspalviu retriveriu nepalyginsi taip pat. Auginau hyper aktyvų auksaspalvį bet iki australo toli kaip iki dangaus.

Nenusibodo? doh.gif
Kodėl jūs įsivaizduojat, kad jūs vienintelė pasaulyje superduper šeimininkė, sugebanti išdresuoti, išauklėti, iškrauti ir visaip kaip palinksminti NETGI tokį baisų šunį kaip AUSTRALAS??? blink.gif Nesusimąstot, kad gal kitas žmogus turi žymiai daugiau prigimtinių savybių, noro ir galimybių auginti tokį, ar net dar sudėtingesnį šunį? Taip kad nebūtina kitiems siūlyti pliušinių meškučių, nes nu, matote, visi aplinkui tokie išsivėpę kvailiai, tinginiai, neatsakingi ir šiaip neišmanėliai, nu kam jiems aktyvus šuo, gal netgi- kam jiems aplamai šuo?...
Negražu primetinėti savo nuomonės kitiems, nes į svetimą kailį neįlysit. Patarti, papasakoti apie veislę, jos pliusus ir minusus- taip, bet galutinį sprendimą priima pats žmogus, apsvarstęs savo norus ir galimybes.
Atsakyti
Nesibarkit mergaitės biggrin.gif

man tai kažkaip vokiečių aviganis labiau tinkamas tokiems ponios norams ir lauke tinka gyvent ir dresuojamas lengvai, ir su vaikais sutaria,o dėl lojimo galima išauklėt ...manau biggrin.gif labro tai niekada nesirinkčiau augint namie vien dėl plaukųbet čia aš,gal kitiems tie plaukai netrukdo,nes nu šeriasi kaip haskis,kaip vokietis ištisus metus ir du kartus gausiai...pamenu pas mane net šaldytuve tų plaukų būdavo doh.gif Lauke kitas reikalas,mūsiškis jau antri metai lauke gyvena
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rakša: 19 lapkričio 2015 - 10:15
Juokinga dėl tų australų... Palaikykit maliną ar borderį, bus aišku koks australas minkštutis, ramutis ir lengvutis charakteriu biggrin.gif Jeigu pačiai aktyvus šuo netinka ir tokius sunkumus kelia, gal nevertėjo jo įsigyti? Palikit žmonėms, kuriems su jais lengva. Su haskiu įdomu lygina darbinių (kinkymui veistų) linijų ar kaip įprastai parodinių kurių nesulyginsi...
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2015 11 19, 11:50)
Juokinga dėl tų australų...  Palaikykit maliną ar borderį, bus aišku koks australas minkštutis, ramutis ir lengvutis charakteriu biggrin.gif
Jeigu pačiai aktyvus šuo netinka ir tokius sunkumus kelia, gal nevertėjo jo įsigyti?

thumbup.gif

Atsakyti
Prasau pasakyti korgiu neigiamas puses? Domejausi, tai aktyvus, lojantys, padyke sunis. Kokiu dar minusu jie turi? Seima be vaiku. 4 suauge zmones. Augtu bute. Ai dar kate yra 7 metu. Pries tai ji augo su sunimi. Suo isejo i anapili 14 m amziaus. Visi gyvunai paimti is gatves.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2015 11 19, 14:03)
Prasau pasakyti korgiu neigiamas puses? Domejausi, tai aktyvus, lojantys, padyke sunis. Kokiu dar minusu jie turi? Seima be vaiku. 4 suauge zmones. Augtu bute. Ai dar kate yra 7 metu. Pries tai ji augo su sunimi. Suo isejo i anapili 14 m amziaus. Visi gyvunai paimti is gatves.

parašykit šitai merginai https://www.facebook...ref=friends.all ji korgių veisėja,kiek pamenu kai ji sakė,tai šuo ne bet kam smile.gif
Atsakyti