Jei nerandi sau mieli-eini i prieglauda. Du isejo i medziokles plotus-paimti is gatves. Rinkomes su seima-norai skirtingi, tada paemem is prieglaudos. Svarbiausia su kate sutaria ir jos klauso, mamka patapo:)
QUOTE(maskatukas @ 2015 10 02, 15:51)
Jei nerandi sau mieli-eini i prieglauda. Du isejo i medziokles plotus-paimti is gatves. Rinkomes su seima-norai skirtingi, tada paemem is prieglaudos. Svarbiausia su kate sutaria ir jos klauso, mamka patapo:)
Jei neišsirinksiu taip ir darysiu, šiaip imsiu arba su kilmės dokumentais arba iš prieglaudos. Pamiršau paminėt, kad namie turim katę iš prieglaudos pasiėmę,tai reikia, ka dšuniukas ir su kitais gyvūnais sutartų
QUOTE(kavospuodelis @ 2015 10 02, 16:07)
Jei neišsirinksiu taip ir darysiu, šiaip imsiu arba su kilmės dokumentais arba iš prieglaudos. Pamiršau paminėt, kad namie turim katę iš prieglaudos pasiėmę,tai reikia, ka dšuniukas ir su kitais gyvūnais sutartų
Prireike geros savaites, kol kate suprato, kad suniukas seimos narys:)
QUOTE(kavospuodelis @ 2015 10 02, 15:25)
bet man molosai ir tokie labai raumeningi šunis (kaip ir vyrai) nesižiūri kažko mielsenio norėčiau
Papildyta:
Papildyta:
Australų aviganis. Tikrai nėra hiperaktyvus ( dabar supermamos mane užmėtys obuoliais- nu bet tikrai maniškė labai išlaikyta, kai reikia žaidžia, nereikia- snaudžia prie kojų), ypač namie, kontaktinis, greit pagauna, ko iš jo nori, neturi jokių isterijų- žodžiu, labai patogus šuo. Ir ūgio vidutinio, ir gražūs...Būna individų nepasitikinčų svetimais, todėl jei norit bendraujančio su visais šuns- žiūrėkit į tėvus, be abejo, ir patys turėsit įdėti darbo tinkamai socializuojant šuniuką.
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2015 10 02, 19:42)
Australų aviganis. Tikrai nėra hiperaktyvus ( dabar supermamos mane užmėtys obuoliais-
o tipo bijai labai
Aš galvoju, kad kiekvienas turi surasti savo šunį. Ir teks gal net kelias veisles pabandyti (o gal pavyks ir iš pirmo karto ) Nes kiekvienas pataria iš savo bažnyčios . Man iš trečio karto pavyko - suradau savo veislę, ir dabar žinau, kad jau tikrai visam gyvenimui - turėsiu tik tokios veislės šunį.
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2015 10 02, 19:42)
Australų aviganis. Tikrai nėra hiperaktyvus ( dabar supermamos mane užmėtys obuoliais- nu bet tikrai maniškė labai išlaikyta, kai reikia žaidžia, nereikia- snaudžia prie kojų), ypač namie, kontaktinis, greit pagauna, ko iš jo nori, neturi jokių isterijų- žodžiu, labai patogus šuo. Ir ūgio vidutinio, ir gražūs...Būna individų nepasitikinčų svetimais, todėl jei norit bendraujančio su visais šuns- žiūrėkit į tėvus, be abejo, ir patys turėsit įdėti darbo tinkamai socializuojant šuniuką.
Australų aviganis, tai mano svajonių svajonių šuo, kai pamatau nuotrauką (gyvai nesu mačius) net širdį suspaudžia kaip norėčiau būten tokio....bet truputėlį bijau, kad jis bus per daug hyperaktyvus, pavyzdžiui, po darbo norėsiu ramiai pagulėt ir TV su šuniu pažiūrėt, o jos lakstys kaip pasiutęs ir į lauką treniruotis norės, taip pat bijau, kad nesutars su kitais šunimis ir negalėsiu į miestą nusivest jei vis dėlto nugalės tokios abejonės,tai imsiu auksaspalvį, bet jei pasiryšių įsigyt tokį šunį apie kurį nuo seno svajoju, tai imsiu australiuką, tik nemačiau niekur kas veistų, o ir kainos kokios?
QUOTE(kavospuodelis @ 2015 10 02, 20:38)
Australų aviganis, tai mano svajonių svajonių šuo, kai pamatau nuotrauką (gyvai nesu mačius) net širdį suspaudžia kaip norėčiau būten tokio....bet truputėlį bijau, kad jis bus per daug hyperaktyvus, pavyzdžiui, po darbo norėsiu ramiai pagulėt ir TV su šuniu pažiūrėt, o jos lakstys kaip pasiutęs ir į lauką treniruotis norės, taip pat bijau, kad nesutars su kitais šunimis ir negalėsiu į miestą nusivest jei vis dėlto nugalės tokios abejonės,tai imsiu auksaspalvį, bet jei pasiryšių įsigyt tokį šunį apie kurį nuo seno svajoju, tai imsiu australiuką, tik nemačiau niekur kas veistų, o ir kainos kokios?
Na, manau, kad auksaspalvis ir australas bus panašių poreikių, kas liečia fizinį ir psichinį krūvį.
Šiuo metu šuniukų Lietuvoje lyg ir nėra, o štai kai aš ėmiau saviškę (pavasarį), buvo gal 4 vados beveik vienu metu. Bet visada galima pasidairyti šuniuko užsienyje, ypač, jei pasiruošę mokėti daugiau.
Kainos svyruoja nuo 500 iki 1500 EUR (turiu omeny ir lietuviškus, ir užsieninius veislynus).
FB yra Lietuvos australiukų augintojų grupė. Ten galima gauti info ir visus atsakymus į savo klausimus:
https://www.facebook...hepard/?fref=ts
O jei skaitot rusiškai:
http://www.aussie-forum.com/
Vilniaus cac parodoj,antrą dieną prie manęs stovėjo vyriškis su marmuriniu australu...priėjo moterėlė su vaiku,sako ojoj koks gražus šuniukas,nooooriu...tai vyras (kaip supratau pas juos yra ne vienas australas) sako,kaip pirmas šuo netinkamas šuo,taip pat netinka bute gyvent,šiaip dauguma jie yra lb aktyvūs ir jiems reikalinga tiek fizinė tiek protinė iškrova,jei to negauna niokoja namus,beto BŪTINA socializacija kad nebūtų bailus ir agresyvus....čia ne mano,čia to diedo šneka
aš manau,kad jums reikia,kavospuodelį parodon nuveit,va ten ir pasiklausinėt apie patinkančias veisles,gyvai apžiūrėt,pačiupinėt
aš manau,kad jums reikia,kavospuodelį parodon nuveit,va ten ir pasiklausinėt apie patinkančias veisles,gyvai apžiūrėt,pačiupinėt
QUOTE(kavospuodelis @ 2015 10 02, 15:25)
Šiaip kolkas sąraše iš galimų veislių yra auksaspalviai, bet va noriu sužinot daugiau info gal yra ir kitų super veislių, kurios man tiktų, tik aš jų nežinau.
O kaip jums pudelis, vipetas, berno zenenhundas (kazkas jau siule, bet lyg neissaket savo nuomones )
QUOTE(cile @ 2015 10 02, 22:09)
O kaip jums pudelis, vipetas, berno zenenhundas (kazkas jau siule, bet lyg neissaket savo nuomones )
Berno nebent, bet mažai domėjaus šia veisle ir labai didelis atrodo o šiaip favoritų sąraše australų aviganis ir auksaspalvis.
Dabar reikia antrą pusę įkalbint, nes jis prieš betkokio šuns laikima bute :/