Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsirinkti šunį

QUOTE(Agnnyte @ 2015 07 14, 14:53)
Tikrai ne viskas.
Tikrai tiek daug patirties probleminių šunų dresūroj ir jų psichologinių bėdų sprendime turit, kad taip vienareikšmiškai galit teigti, kad viskas priklauso tik nuo auklėjimo? Tada tikriausiai esat labai turtingas ir žinomas žmogus - Jūs vienintelis tą sugebat visame pasaulyje!

As galiu uztikrintai ir 100% uztvirtinti,kad jei suo yra probleminis tai ir seimininkas yra probleminis (arba jis debilas arba naivuolis arba pervertines savo jegas ir nesinaudojes dresuotoju paslaugomis)
Kodel visi sunys,kurie yra vedami dresuotis nuo mazu dienu( ir ne visi su dokais,o ir tie,kurie su dokais daznai is fermu buna) yra socialus ir isaukleti, taip be abejo vienas lengviau aportiruote nes nei kitas, bet esme auklejime ir jei aukleji kad ir su blogu genofondu suniuka nuo mazu dienu ir teisingai bei taisiklingai aukleji tai tos jo ydos gali isvis inykt, tuo tarpu jei toki suni pradedi peraukleti subrendusi neaisku ar panaikinsi ydas.

Gero vakaro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SG8 @ 2015 07 14, 16:14)
visi sunys,kurie yra vedami dresuotis nuo mazu dienu...o ir tie,kurie su dokais daznai is fermu buna

O galima apie tai smulkiau? Kiek LT žinot fermų, kad galit teigti, kad "dažnai"?
Atsakyti
Turėkitės jūs tuos rožinius akinius, tik kitiems nekiškit. Nuo kada žmogus už gamtą stipresnis... Gali paimt tik gimusį nuo nekokių tėvų, daryt ką nori, ir vis tiek greičiausiai užaugs toks pats nekoks (kalbant apie psichiką, baimes, agresiją). Pas mane pačią šuo su paveldėta agresija kitiems šunims. Per kelis metus darbo tapo valdoma, bet niekur nedingo ta agresija. Nors nusišauk. Dauguma giminių tokie pat. Ir iki mirties ši problema niekur nedings. Genetika. Tas pats su bailiukais. Gali pripratint prie standartinių situacijų, atrodys kad geriau. Bet tik kas netikėto, naujo nutiks, reakcija bus pradinė, kad ir kiek tu dirbtum. Nereikia meluoti sau ir kitiems...
Atsakyti
QUOTE(SG8 @ 2015 07 14, 12:56)
As galiu buti keistas...... nepykit,bet panasu,kad siuo metu jus sedite NASA zonde ,kuris arteja prie Plutonio.....parodykit man nors viena dresuotoja,kuris sakys,kad suaugusi suni lengviau perauklet (o jei dar ir probleminis) nei pradet socializuot/dresuot nuo 3 men ....... nematau tikslo diskutuot nes nusisnekate ir konkreciai nusisnekate.... matote nera skirtumo ar nuo 3 men pradet ar 2 metu..... smile.gif
Visi dresuotojai pabrezia,kad nemokant uzsiimti su suniu ir neinant pas profesionalus rezultatas gali buti labai tragiskas,o perauklejimas bus daug sudetingesnis ir kainuos daugiau ir uzims daugiau laiko ir tt....
Papildyta:
mitas ir nesamones !!! Zmones vilkus socializuoja ir pripratina prie zmoniu aplinkos ir tt......o cia embrionai pilve esantys issigas zmoniu....nu logiskai pagalvokite,kad NESAMONE smile.gif

QUOTE(SG8 @ 2015 07 14, 15:14)
As galiu uztikrintai ir 100% uztvirtinti,kad jei suo yra probleminis tai ir seimininkas yra probleminis (arba jis debilas arba naivuolis arba pervertines savo jegas ir nesinaudojes dresuotoju paslaugomis)
Kodel visi sunys,kurie yra vedami dresuotis nuo mazu dienu( ir ne visi su dokais,o ir tie,kurie su dokais daznai is fermu buna) yra socialus ir isaukleti, taip be abejo vienas lengviau aportiruote nes nei kitas, bet esme auklejime ir jei aukleji kad ir su blogu genofondu suniuka nuo mazu dienu ir teisingai bei taisiklingai aukleji tai tos jo ydos gali isvis inykt, tuo tarpu jei toki suni pradedi peraukleti subrendusi neaisku ar panaikinsi ydas.

Gero vakaro smile.gif

Aha, linkėjimai, nes šuns aš nečiupinėjus - nei didelio, nei mažo, nei jauno, nei seno bigsmile.gif
Taip, inprintingo senam šuniui nepadarysi. Bet kas liečia paprastą gyvenimą su žmogum, komandas, lovos taisykles, darymą lauke, netgi reakcijas į praeivius ir kitus šunis - ūgtelėjęs šuo tai labai greit pagauna. Ne ką sunkiau, nei šuniukas. Ir socializuoja puikiai ūgtelėjusius šunis. Ir netgi dresuojasi, vat 3 metų paimta kalė neseniai french ring1 gavo.

Jūs nepagaunat esmės - permokyt ar išmokyt - ta yra tas pats dalykas, vistiek reikės MOKYT. Nu paimkit šuniuką dvejų mėn ir paimkit šunį 2 metų ir mokykit jš sedėt - ir abiem atvejais reikės kišenes prisikišus skaniukų vaikščiot du mėnesius. Ale man kažkaip nusisekė - gal dėl to, kad prieglaudiniai šunys, negavę dėmesio, dažniausiai lankydavosi - kad ūgtelėję šunys ant tiek svaigsta nuo kontakto, tiek jiems ta laimė žmogų matyt ir dėmesio gaut, kad jie pasiryžę į visur sulįst, viską padaryt ir jei reiks nuo stogo nušokt, kad tik į jį kas nors pažiūrėtų. Oho kokia puiki motyvacija šuniui mokytis. Net jeigu jam ir 10 metų - o ir toks buvo.

Ydos niekur nedingsta. Jos tik tampa valdomos. Aš turiu įdingą kalę - bailė. Nuo mažumės itin kruopščiai socializuota, nebijo dramblių, nebijo kupranugarių, nebijo naktį miške valkiotis, nebijo žmonių, autobusų, bet va bijo lapelio naktį. Arba kokio žvilgančio akmenuko. Kita kažkodėl lygiai tap pat socializuota turi aiškią socialinę agresiją. Maža to, abi vienodai augintos, viena bėga nuo svetimo, kita kanda į veidą. Nu dievaži, net vedžiojau abi tokį pat kiekį kartų tose pačiose vietose. Gal paaiškinsit, visgi visažinis? Aš tūpa, maniau, genai... Nu turbūt tam pačiam zonde su manim sėdit, jo biggrin.gif Paimkit biglį ir vokietį ir mokykit atsišaukimo - taip pat atsišauks? O gal palyginam malinua su buldogu? Taip pat noriai atlikinės komandas be sustojimo svaigdamas nuo kaifo? Kažkaip vis nesimato tų labradorų, seterių ir skalikų, IPO laikančių - nu jomajo, kaži kodėl biggrin.gif

Atsakyti
Diskusija kažkaip nukrypo nuo temos... mastau.gif

Visagalis internetas man jau išrinko šunį - Peruvian Hairless Dog. hihihi.gif
user posted image
Keisčiausia, kad jis man tikrai patinka. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 07 15, 00:11)
Jūs nepagaunat esmės - permokyt ar išmokyt - ta yra tas pats dalykas, vistiek reikės MOKYT. Nu paimkit šuniuką dvejų mėn ir paimkit šunį 2 metų ir mokykit jš sedėt - ir abiem atvejais reikės kišenes prisikišus skaniukų vaikščiot du mėnesius. Ale man kažkaip nusisekė - gal dėl to, kad prieglaudiniai šunys, negavę dėmesio, dažniausiai lankydavosi - kad ūgtelėję šunys ant tiek svaigsta nuo kontakto, tiek jiems ta laimė žmogų matyt ir dėmesio gaut, kad jie pasiryžę į visur sulįst, viską padaryt ir jei reiks nuo stogo nušokt, kad tik į jį kas nors pažiūrėtų. Oho kokia puiki motyvacija šuniui mokytis. Net jeigu jam ir 10 metų - o ir toks buvo.

Ydos niekur nedingsta. Jos tik tampa valdomos.

Del ydu sutinku, kad jos nedingsta, bet tampa valdomos, nu bet del to, kad mazgio ismokinimas tolygu dickio/senio permokinimui...maziukai/jaunuciai tikrai zymiai greiciau mokosi ir to "sedet" tikrai nereik du menesius mokint...
Del kontakto..gerai, jei tau pakliuvo suauge/seni prieglaudiniai aviganiai ar visiski mixai, istroske bendravimo...bet pabandyk tu koki velnio pamesta terjera perauklet ar jo demesio sulaukt..papusi i uodega, nes anam bus idomesnes veiklos aplink...o su mazu terjeriuku ta kontakta uzmegzt ir augint nepalyginamai lengviau.
Atsakyti
O kiek laiko komandą reikia atkalinėt, kol ji skaitosi 100 proc išmokta ir bus atliekama visur, visomis sąlygomis, tarp visų dirgiklių? Nu net ir visus mažiukus moko porą mėnesių - tai kaip gaunasi, meluoja ir pinigus kala biggrin.gif
Suaugusiam šuniui labai greit galima paaiškint, kad pasirinkimo nėra. Kad maistas už dyką neateina. Ir jis lygiai taip pat kaip mažiukas sedės susikoncentravęs.
Nu tikrai ne vien tarnybiniai ir mixai pas mane buvę, veislių nemažai, terjerų taip pat buvo.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 07 15, 10:22)
Diskusija kažkaip nukrypo nuo temos... mastau.gif

Visagalis internetas man jau išrinko šunį - Peruvian Hairless Dog.  hihihi.gif

Tai Lietuvoje panašių yra- Meksikos plikųjų. Jei patinka, pasidomėkite giliau. wink.gif
Net skelbimą užmačiau:
http://www.skelbiu.l...i-19635568.html
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2015 07 15, 13:01)
Tai Lietuvoje panašių yra- Meksikos plikųjų. Jei patinka, pasidomėkite giliau. wink.gif
Net skelbimą užmačiau:
http://www.skelbiu.l...i-19635568.html
Ačiū. aciuks.gif
Bet aš neieškau šuns. Akis užkliuvo už temos, paskaitinėjau, "pažaidžiau" pirmo puslapio testais... blush2.gif
Dabar turiu "kiemterjerą", labai patinka ši "veislė". hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 07 15, 13:11)
Ačiū. aciuks.gif
Bet aš neieškau šuns. Akis užkliuvo už temos, paskaitinėjau, "pažaidžiau" pirmo puslapio testais...  blush2.gif
Dabar turiu "kiemterjerą", labai patinka ši "veislė". hihihi.gif

Tai čia ateičiai. lotuliukas.gif Niekada nesakyk "niekada". O jei testas taip liepia... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2015 07 15, 13:33)
O jei testas taip liepia... ax.gif

Testas liepia - testas žino lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2015 07 14, 18:30)
O galima apie tai smulkiau? Kiek LT žinot fermų, kad galit teigti, kad "dažnai"?

pries 3 metus ieskojau Labradoro ir ieskojau metus,bet deja gero neradau, vat jums ir atsakymas apie gerus sunis,o ju ir ypac populiariu veisliu yra minimumas bei eiles stovi prie ju,bet tokiu kilmingu ir su dokais ir labai geru pilni portalai....
Atsakyti