QUOTE(SG8 @ 2015 07 14, 12:56)
As galiu buti keistas...... nepykit,bet panasu,kad siuo metu jus sedite NASA zonde ,kuris arteja prie Plutonio.....parodykit man nors viena dresuotoja,kuris sakys,kad suaugusi suni lengviau perauklet (o jei dar ir probleminis) nei pradet socializuot/dresuot nuo 3 men ....... nematau tikslo diskutuot nes nusisnekate ir konkreciai nusisnekate.... matote nera skirtumo ar nuo 3 men pradet ar 2 metu.....
Visi dresuotojai pabrezia,kad nemokant uzsiimti su suniu ir neinant pas profesionalus rezultatas gali buti labai tragiskas,o perauklejimas bus daug sudetingesnis ir kainuos daugiau ir uzims daugiau laiko ir tt....
Papildyta:
mitas ir nesamones !!! Zmones vilkus socializuoja ir pripratina prie zmoniu aplinkos ir tt......o cia embrionai pilve esantys issigas zmoniu....nu logiskai pagalvokite,kad NESAMONE
QUOTE(SG8 @ 2015 07 14, 15:14)
As galiu uztikrintai ir 100% uztvirtinti,kad jei suo yra probleminis tai ir seimininkas yra probleminis (arba jis debilas arba naivuolis arba pervertines savo jegas ir nesinaudojes dresuotoju paslaugomis)
Kodel visi sunys,kurie yra vedami dresuotis nuo mazu dienu( ir ne visi su dokais,o ir tie,kurie su dokais daznai is fermu buna) yra socialus ir isaukleti, taip be abejo vienas lengviau aportiruote nes nei kitas, bet esme auklejime ir jei aukleji kad ir su blogu genofondu suniuka nuo mazu dienu ir teisingai bei taisiklingai aukleji tai tos jo ydos gali isvis inykt, tuo tarpu jei toki suni pradedi peraukleti subrendusi neaisku ar panaikinsi ydas.
Gero vakaro
Aha, linkėjimai, nes šuns aš nečiupinėjus - nei didelio, nei mažo, nei jauno, nei seno
Taip, inprintingo senam šuniui nepadarysi. Bet kas liečia paprastą gyvenimą su žmogum, komandas, lovos taisykles, darymą lauke, netgi reakcijas į praeivius ir kitus šunis - ūgtelėjęs šuo tai labai greit pagauna. Ne ką sunkiau, nei šuniukas. Ir socializuoja puikiai ūgtelėjusius šunis. Ir netgi dresuojasi, vat 3 metų paimta kalė neseniai french ring1 gavo.
Jūs nepagaunat esmės - permokyt ar išmokyt - ta yra tas pats dalykas, vistiek reikės MOKYT. Nu paimkit šuniuką dvejų mėn ir paimkit šunį 2 metų ir mokykit jš sedėt - ir abiem atvejais reikės kišenes prisikišus skaniukų vaikščiot du mėnesius. Ale man kažkaip nusisekė - gal dėl to, kad prieglaudiniai šunys, negavę dėmesio, dažniausiai lankydavosi - kad ūgtelėję šunys ant tiek svaigsta nuo kontakto, tiek jiems ta laimė žmogų matyt ir dėmesio gaut, kad jie pasiryžę į visur sulįst, viską padaryt ir jei reiks nuo stogo nušokt, kad tik į jį kas nors pažiūrėtų. Oho kokia puiki motyvacija šuniui mokytis. Net jeigu jam ir 10 metų - o ir toks buvo.
Ydos niekur nedingsta. Jos tik tampa valdomos. Aš turiu įdingą kalę - bailė. Nuo mažumės itin kruopščiai socializuota, nebijo dramblių, nebijo kupranugarių, nebijo naktį miške valkiotis, nebijo žmonių, autobusų, bet va bijo lapelio naktį. Arba kokio žvilgančio akmenuko. Kita kažkodėl lygiai tap pat socializuota turi aiškią socialinę agresiją. Maža to, abi vienodai augintos, viena bėga nuo svetimo, kita kanda į veidą. Nu dievaži, net vedžiojau abi tokį pat kiekį kartų tose pačiose vietose. Gal paaiškinsit, visgi visažinis? Aš tūpa, maniau, genai... Nu turbūt tam pačiam zonde su manim sėdit, jo
Paimkit biglį ir vokietį ir mokykit atsišaukimo - taip pat atsišauks? O gal palyginam malinua su buldogu? Taip pat noriai atlikinės komandas be sustojimo svaigdamas nuo kaifo? Kažkaip vis nesimato tų labradorų, seterių ir skalikų, IPO laikančių - nu jomajo, kaži kodėl