Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsirinkti šunį

QUOTE(suvaikejusi @ 2015 07 13, 23:10)
Negalima visiskai tiketi tuo ka sako globejai. Gal ne visi taip elgiasi taciau teko susidurti su tokiais, kurie daug ka pagrazina ir daug ko nepasako. Pvz pazistami pasieme metini suni, kuris pasirodo laikas nuo laiko pridergia namuose, tas nesikeicia isbandant ivairius auklejimo metodus, o kaip po to suzinojo "per aplink" - ir pas globeja tas pats buvo. Zinau atveju kai neteisingai apibudino charakteri ir pan.

Su Dogspotu esu susijusi , su globėjais bendrauju.Tai gi akmenėlį ne į tą daržą mestelėjot. Dėl kitų įstaigų komentuoti negaliu
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 07 14, 11:43)
Tam yra sutartys, įsipareigojimai.
Kitas dalykas - aš kalbu apie tai, kaip sumažinti tikimybę iki minimumo. Nepaneigsit, kad tikimybė didesnė, kad stabilių tėvų vaikai bus stabilūs, negu kad dviejų neaiškių tėvų?

Aš pastebiu, kad Jūs skaitot tai, ką norit perskaityt, praleisdama tai, kas nepatinka. Ir darotės kažin kokias neaiškias išvadas. Tikrai įsiskaitykit dar kartą. Niekas čia nieko apgaut nenori ar kažko "įkišt". Žmonės dalinasi patarimais iš didesnės patirties.

Seip as klausima uzdaviau,o jus kaip jau norejot taip supratot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2015 07 14, 11:20)
Seip as klausima uzdaviau,o jus kaip jau norejot taip supratot 4u.gif

Manau, į jį atsakiau.
Atsakyti
QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 07 14, 09:47)
Ne, keista jūs. Perauklėt ar išauklėt yra vienas ir tas pats - šuns mokymas, kaip elgtis tam tikrose situacijose. Ar auklėjant, ar perauklėjant šunį visvien reikės mokyt iš naujo. Tai ką lengviau mokyt -  suaugųsi šunį, kuris gaudosi aplinkoj ir supranta, ko iš jo norima, ar bent greičiau tą supranta, ar viską griaužiantį paauglį?

As galiu buti keistas...... nepykit,bet panasu,kad siuo metu jus sedite NASA zonde ,kuris arteja prie Plutonio.....parodykit man nors viena dresuotoja,kuris sakys,kad suaugusi suni lengviau perauklet (o jei dar ir probleminis) nei pradet socializuot/dresuot nuo 3 men ....... nematau tikslo diskutuot nes nusisnekate ir konkreciai nusisnekate.... matote nera skirtumo ar nuo 3 men pradet ar 2 metu..... smile.gif
Visi dresuotojai pabrezia,kad nemokant uzsiimti su suniu ir neinant pas profesionalus rezultatas gali buti labai tragiskas,o perauklejimas bus daug sudetingesnis ir kainuos daugiau ir uzims daugiau laiko ir tt....
Papildyta:
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2015 07 14, 10:08)
Iš dalies sutinku, bet...reikia atsižvelgti KAS auklėja ir perauklėja. Žmogui su patirtimi ir kinologiniu išprusimu kaip ir nėra skirtumo, kokio amžiaus šunį auklėti ir dresuoti- kiekvienam šuniui jis ras tinkamą priėjimą. Žmogui be patirties, vistik geriau įsigyti šuniuką ir "augti" kartu su juo, t.į su dresuotojų  pagalba jį dresuotis ir kaupti patirtį. Bet, kaip jau kažkas minėjo, tai taikoma normalios psichikos šuniukams.
Iš prieglaudos paimtiems tikrai gali būti problemų su psichika. Teko pabuvoti dresuotojos, gyvūnų etologės D.Malickienės paskaitoje apie šunų stresą. Įstrigo vienas momentas apie "paveldėtą" stresą. Ji pateikė pavyzdį- tarkim, žmonės išmeta nėščią kalytę. Ji išauginta namuose, tiki žmonėmis, prie jų glaudžiasi ir ieško pagalbos. Vieni paglosto, pašeria, bet dauguma paspiria, apmėto akmenimis, užsimoja pagaliu. Kiekvieną kartą kalė patiria didelį stresą. Jis niekur nedingsta. Jis perduodamas embrionams, kuriems dar negimusiems būna "užprogramuojama", kad aplinka nesaugi, žmonės- blogis, nuo jų reikia bėgti, o jei neišeina pabėgti- rodyti visokį nuolankumą iki apsisiusiojimo arba gintis dantimis... Todėl ji rekomendavo prieglaudose pasidomėti, kokiomis aplinkybėmis kalė su šuniukais atsidūrė prieglaudoje ( nes būna, kad jas paima iš jų gyvenamosios vietos ar buvę šeimininkai atveža tiesiai į prieglaudą). O jei nėščia kalė pagauta valkataujanti- daugeliu atvejų geriau imti kalę, o ne jos šuniukus. Nes ji vistiek dar tiki žmonėmis, juos myli ir pajutusi meilę ir rūpestį bus atsidavusi iki pat gyvenimo galo.O su šuniukais gali būti visaip.

mitas ir nesamones !!! Zmones vilkus socializuoja ir pripratina prie zmoniu aplinkos ir tt......o cia embrionai pilve esantys issigas zmoniu....nu logiskai pagalvokite,kad NESAMONE smile.gif
Atsakyti
Sąmonė ir dar kaip. Viena moteris priglaudė nėščią taksę, kurią išmetė iš pravažiuojančios mašinos. Mano pažįstama priglaudė vieną iš tos taksės šuniukų. Ir šuniukas turėjo psichikos sutikimų
---------------------------------
Kam tai nesąmonė, tegul pasiskaito apie streso įtaką nėsčiąjai ir jos vaisiui
Atsakyti
QUOTE(SG8 @ 2015 07 14, 13:56)
parodykit man nors viena dresuotoja,

Ne ne, baikit, čia nė vieno dresuotojo nėra. Argi gali dresuotojai lankytis forume? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2015 07 14, 15:09)
Sąmonė ir dar kaip. Viena moteris priglaudė nėščią taksę, kurią išmetė iš pravažiuojančios mašinos. Mano pažįstama priglaudė vieną iš tos taksės šuniukų. Ir šuniukas turėjo psichikos sutikimų
---------------------------------
Kam tai nesąmonė, tegul pasiskaito apie streso įtaką nėsčiąjai ir jos vaisiui

Matot ,bet tik viena..Gal jis ir seip butu turejes sutrikimu..Katino savo as istorija ziniojau..Pagautas su mama ir sese.Atveztas i prieglauda..Isimta jam ispuvus akyte..Gyvenimas nebuvo rozem klotas,bet katinas buvo meilybiu meilybe..
Atsakyti
Vienas, MAN ŽINOMAS, atvejis. O kiek realiai aš nežinau, nes visko žinot fiziškai neįmanoma? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SG8 @ 2015 07 14, 10:56)
mitas ir nesamones !!! Zmones vilkus socializuoja ir pripratina prie zmoniu aplinkos ir tt......o cia embrionai pilve esantys issigas zmoniu....nu logiskai pagalvokite,kad NESAMONE smile.gif

Speju, kad zodis "genetika" yra negirdetas jums ? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(k_azu @ 2015 07 14, 13:46)
Speju, kad zodis "genetika" yra negirdetas jums ? blink.gif

smile.gif o jei nescia isgasdins banditas su sautuvu tai ir jos vaikas bijos zmoniu?
Aisku,kad yra genofondo detaliu,bet esminis dalykas yra auklejimas ir be abejo su prastu genofondu reiks ir daugiau darbo idet ir bus sudetingiau,bet viskas yra imanoma ir nereik nurasyti genams jei nepavyksta teisingai isaukleti suns nes tai bus problema ne suns,o seimininko smile.gif
Atsakyti
Vaikas vyrų su šautuvais nesibaidys, bet psichikos sutrikimų turės
Atsakyti
QUOTE(SG8 @ 2015 07 14, 15:08)
bet viskas yra imanoma

Tikrai ne viskas.
Tikrai tiek daug patirties probleminių šunų dresūroj ir jų psichologinių bėdų sprendime turit, kad taip vienareikšmiškai galit teigti, kad viskas priklauso tik nuo auklėjimo? Tada tikriausiai esat labai turtingas ir žinomas žmogus - Jūs vienintelis tą sugebat visame pasaulyje!
Atsakyti