Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsirinkti šunį

QUOTE(karinna @ 2015 07 13, 21:34)
Nebus. Su geru šuniu viskas labai lengva ir paprasta.

As kalbu apie seimininka. Jis gali ir gera suni sugadinti.
Atsakyti
QUOTE(SG8 @ 2015 07 13, 14:49)
Apie ka sneka?
Jus kaip LKD dresuotoja pasakykite ka lengviau isaukleti su blogu genofondu ar suaugusi ar jauna ?
Cia sneka apie suniuka is prieglaudos nes zmones nori imti is prieglaudos ir tokiu atveju as siulyciau imti kuo jaunesni ir nustebsiu jei jus siulysite imti suaugusi nes net nebunant dresuotoju yra aisku,kad suaugusi sunkiau perauklet nei isauklet.

Visiškai nesutikčiau. Kiek pas mane buvo visokio amžiaus šunų, su suaugusias (nuo 2m) būdavo lengviausia. Jau ko ko vėl nenorėčiau tai visokių 6 mėnesinių šuniukų su jų paauglyste. Suaugusiam porą kartų parodei taisykles, parsivežei, nauji namai, naujos taisyklės - jis susitaiko su tuo ir ramu, Jei dar moka koncentruot dėmesį normaliai, ne taip kaip paplaukęs nemokytas nieko šuniukas, tai ir dresūra sklandesnė. Tereikia parodyt, kaip elgtis. O pas šuniuką vėjai galvoj, ir susitart neretai būna daug sunkiau. Tas jų naglas amžius, kokį jūs ir siūlot, yra daugiausia, daugiausia darbo kasdienio reikalaujantis - ir ne kartą per savaitę aikštelėj, o kasdienio. O vapšė idealus buvo 10m šuo... Pasiilgtu kasdien biggrin.gif

O dėl prasto genofondo - nu va pvz šuo agresyvus, nia. Ant 5 mėn šuniuko tas dar ne taip matysis arba bus nurašoma ankstyvam amžiuj. O šuo visgi su vaiku gyvens, kas bus, jei po 2 metų apsireikš? Gal visgi geriau trimetis šuo, kurio psichika jau susiformavusi ir matai, ko tikėtis, kokios reakcijos į viską?
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2015 07 13, 13:21)
Dar vienas variantas, Dogspotas - mažųjų veislių šunis, jau kastruoti, būnantis pas globėjus, kurie turės ką papasakoti apie  savo globotinius

Negalima visiskai tiketi tuo ka sako globejai. Gal ne visi taip elgiasi taciau teko susidurti su tokiais, kurie daug ka pagrazina ir daug ko nepasako. Pvz pazistami pasieme metini suni, kuris pasirodo laikas nuo laiko pridergia namuose, tas nesikeicia isbandant ivairius auklejimo metodus, o kaip po to suzinojo "per aplink" - ir pas globeja tas pats buvo. Zinau atveju kai neteisingai apibudino charakteri ir pan.
Atsakyti
QUOTE(suvaikejusi @ 2015 07 13, 23:10)
Negalima visiskai tiketi tuo ka sako globejai. Gal ne visi taip elgiasi taciau teko susidurti su tokiais, kurie daug ka pagrazina ir daug ko nepasako. Pvz pazistami pasieme metini suni, kuris pasirodo laikas nuo laiko pridergia namuose, tas nesikeicia isbandant ivairius auklejimo metodus, o kaip po to suzinojo "per aplink" - ir pas globeja tas pats buvo. Zinau atveju kai neteisingai apibudino charakteri ir pan.

Tai pasitikėkit patikimais. Aš su nemažai šunų sakiau - šitas mušasi, šitas myža, šitas ant stalo lipa. Nu o koks tikslas man meluot, juk pamatys kad šuo netinka ir man atgal grąžins. Geriau pasiūlai pagalbą, kaip naująjam šeimininkui tvarkytis su problemom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 07 13, 23:05)
Visiškai nesutikčiau. Kiek pas mane buvo visokio amžiaus šunų, su suaugusias (nuo 2m) būdavo lengviausia. Jau ko ko vėl nenorėčiau tai visokių 6 mėnesinių šuniukų su jų paauglyste. Suaugusiam porą kartų parodei taisykles, parsivežei, nauji namai, naujos taisyklės - jis susitaiko su tuo ir ramu, Jei dar moka koncentruot dėmesį normaliai, ne taip kaip paplaukęs nemokytas nieko šuniukas, tai ir dresūra sklandesnė. Tereikia parodyt, kaip elgtis. O pas šuniuką vėjai galvoj, ir susitart neretai būna daug sunkiau. Tas jų naglas amžius, kokį jūs ir siūlot, yra daugiausia, daugiausia darbo kasdienio reikalaujantis - ir ne kartą per savaitę aikštelėj, o kasdienio. O vapšė idealus buvo 10m šuo... Pasiilgtu kasdien biggrin.gif

O dėl prasto genofondo - nu va pvz šuo agresyvus, nia. Ant 5 mėn šuniuko tas dar ne taip matysis arba bus nurašoma ankstyvam amžiuj. O šuo visgi su vaiku gyvens, kas bus, jei po 2 metų apsireikš? Gal visgi geriau trimetis šuo, kurio psichika jau susiformavusi ir matai, ko tikėtis, kokios reakcijos į viską?

smile.gif keisti jus zmones ir juokingi smile.gif
pradekime sunis dresuot nuo 2m amziaus biggrin.gif nes jau matysi koks charakteris ir bus lengviau juos perauklet biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 07 14, 01:16)
Tai pasitikėkit patikimais. Aš su nemažai šunų sakiau - šitas mušasi, šitas myža, šitas ant stalo lipa. Nu o koks tikslas man meluot, juk pamatys kad šuo netinka ir man atgal grąžins. Geriau pasiūlai pagalbą, kaip naująjam šeimininkui tvarkytis su problemom smile.gif

Teisingas poziuris..Kai vaziavau katino i prieglauda buvau isirinkus ne ta katina kuri paemiau..Apie isisrinktaji man iskart pasake..Ji argesyvi ir su vaiku jos geriau neimt..Ir tikrai tiesi rankas paglostyt,o ta piestu stojas..nelysk lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SG8 @ 2015 07 14, 09:25)
pradekime sunis dresuot nuo 2m amziaus biggrin.gif nes jau matysi koks charakteris ir bus lengviau juos perauklet biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

O Jūs jaučiat skirtumą tarp to, kai imamas šuniukas nuo stabilių tėvų, ir kai renkamasi prieglaudoj. Žmonės stengiasi pagelbėt moteriai rast sprendimą. Vis tik vaikų mažų namie yra ir reikia sumažint iki minimumo ėmimo "katės maiše" tikimybę.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 07 14, 11:13)
O Jūs jaučiat skirtumą tarp to, kai imamas šuniukas nuo stabilių tėvų, ir kai renkamasi prieglaudoj. Žmonės stengiasi pagelbėt moteriai rast sprendimą. Vis tik vaikų mažų namie yra ir reikia sumažint iki minimumo ėmimo "katės maiše" tikimybę.

O stabiliems tevams tik stabilus plikuonys gimsta..Niekada nebuna isimciu..kurios pasireiskia veliau. ?
Atsakyti
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2015 07 14, 10:38)
O stabiliems tevams tik stabilus plikuonys gimsta..Niekada nebuna isimciu..kurios pasireiskia veliau. ?

Tam yra sutartys, įsipareigojimai.
Kitas dalykas - aš kalbu apie tai, kaip sumažinti tikimybę iki minimumo. Nepaneigsit, kad tikimybė didesnė, kad stabilių tėvų vaikai bus stabilūs, negu kad dviejų neaiškių tėvų?

Aš pastebiu, kad Jūs skaitot tai, ką norit perskaityt, praleisdama tai, kas nepatinka. Ir darotės kažin kokias neaiškias išvadas. Tikrai įsiskaitykit dar kartą. Niekas čia nieko apgaut nenori ar kažko "įkišt". Žmonės dalinasi patarimais iš didesnės patirties.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 14 liepos 2015 - 09:45
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2015 07 14, 09:38)

aga gali. nestabilus seiminikai puikiai moka is geru sunu beprocius daryt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SG8 @ 2015 07 14, 08:25)

Ne, keista jūs. Perauklėt ar išauklėt yra vienas ir tas pats - šuns mokymas, kaip elgtis tam tikrose situacijose. Ar auklėjant, ar perauklėjant šunį visvien reikės mokyt iš naujo. Tai ką lengviau mokyt - suaugųsi šunį, kuris gaudosi aplinkoj ir supranta, ko iš jo norima, ar bent greičiau tą supranta, ar viską griaužiantį paauglį?
Atsakyti
QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 07 14, 10:47)
Ne, keista jūs. Perauklėt ar išauklėt yra vienas ir tas pats - šuns mokymas, kaip elgtis tam tikrose situacijose. Ar auklėjant, ar perauklėjant šunį visvien reikės mokyt iš naujo. Tai ką lengviau mokyt -  suaugųsi šunį, kuris gaudosi aplinkoj ir supranta, ko iš jo norima, ar bent greičiau tą supranta, ar viską griaužiantį paauglį?

Iš dalies sutinku, bet...reikia atsižvelgti KAS auklėja ir perauklėja. Žmogui su patirtimi ir kinologiniu išprusimu kaip ir nėra skirtumo, kokio amžiaus šunį auklėti ir dresuoti- kiekvienam šuniui jis ras tinkamą priėjimą. Žmogui be patirties, vistik geriau įsigyti šuniuką ir "augti" kartu su juo, t.į su dresuotojų pagalba jį dresuotis ir kaupti patirtį. Bet, kaip jau kažkas minėjo, tai taikoma normalios psichikos šuniukams.
Iš prieglaudos paimtiems tikrai gali būti problemų su psichika. Teko pabuvoti dresuotojos, gyvūnų etologės D.Malickienės paskaitoje apie šunų stresą. Įstrigo vienas momentas apie "paveldėtą" stresą. Ji pateikė pavyzdį- tarkim, žmonės išmeta nėščią kalytę. Ji išauginta namuose, tiki žmonėmis, prie jų glaudžiasi ir ieško pagalbos. Vieni paglosto, pašeria, bet dauguma paspiria, apmėto akmenimis, užsimoja pagaliu. Kiekvieną kartą kalė patiria didelį stresą. Jis niekur nedingsta. Jis perduodamas embrionams, kuriems dar negimusiems būna "užprogramuojama", kad aplinka nesaugi, žmonės- blogis, nuo jų reikia bėgti, o jei neišeina pabėgti- rodyti visokį nuolankumą iki apsisiusiojimo arba gintis dantimis... Todėl ji rekomendavo prieglaudose pasidomėti, kokiomis aplinkybėmis kalė su šuniukais atsidūrė prieglaudoje ( nes būna, kad jas paima iš jų gyvenamosios vietos ar buvę šeimininkai atveža tiesiai į prieglaudą). O jei nėščia kalė pagauta valkataujanti- daugeliu atvejų geriau imti kalę, o ne jos šuniukus. Nes ji vistiek dar tiki žmonėmis, juos myli ir pajutusi meilę ir rūpestį bus atsidavusi iki pat gyvenimo galo.O su šuniukais gali būti visaip.
Atsakyti