Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsirinkti šunį

QUOTE(karinna @ 2015 06 14, 14:50)
Norit laikyt šunį kieme - bent jau turit tą kiemą pritaikyti. Patikima tvora, užuoveja su stogu (arba voljeras), šilta būda. Tada nereiks svaigt kad pas kaimynus nebėgtų. Sau paliktas šuo ne tik pas kaimynus nubėgs, bet su laiku ir visą gyvenvietę išnaršys. Jei nežus pakeliui... Aviganis skirtas gyvent ir dirbt su žmogumi, o ne vienas kieme sėdėt protarpiais šeimininkui prabėgus...

O kas sake kad suo bus priristas viduri kiemo ant saules ar netures pastoges? Gal jus nesvaikit ir pagarbiau rasykit. Siaip is mano pazystamu kas laiko sunis, sake, kad rujos metu tikrai sunys megsta pabegti pas kitus sunis.
Kaip suprantu niekas del veisles patarimu neduos.
Atsakyti
QUOTE(Rasuteee @ 2015 06 14, 18:47)
O kas sake kad suo bus priristas viduri kiemo ant saules ar netures pastoges? Gal jus nesvaikit ir pagarbiau rasykit. Siaip is mano pazystamu kas laiko sunis, sake, kad rujos metu tikrai sunys megsta pabegti pas kitus sunis.
Kaip suprantu niekas del veisles patarimu neduos.

Pirmas punktas - tvora. Ir niekur nebėgs. Gyvenimui lauke bene vieninteliai tinka Kaukazo ir Vidurio azijos aviganiai. O pagarbos tamstai reiktų pasimokyt, kai geriau išmanantys "nesvaigsta"...
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2015 06 14, 20:35)
Pirmas punktas - tvora. Ir niekur nebėgs. Gyvenimui lauke bene vieninteliai tinka Kaukazo ir Vidurio azijos aviganiai. O pagarbos tamstai reiktų pasimokyt, kai geriau išmanantys "nesvaigsta"...

Kaip sauksit taip ir atsilieps..kad jus geriau ismanot nesiginciju, bet del to negerbti kitu ne priezastis.. as ne pirma pavartojau si zodi.
Jeigu ka ne taip supratau, tuomet atsiprasau.
aciu del issakytos nuomones del veisles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasuteee: 14 birželio 2015 - 19:59
QUOTE(karinna @ 2015 06 14, 19:35)

Laikau treti metai lauke Šveicarų aviganį.
Pažįstami laiko vokiečių.

Įrengta šilta būda (su apšiltinimu), voljeras su stogu.
Manau daugumą šunų galima laikyti lauke pritaikius aplinką ir be abejo skiriant jam dėmesio. Mūsiškė voljere tik miega, kai mūsų nėra (nors dabar persikraustė ant terasos), ten valgo, ilsisi.
Atsakyti
QUOTE(Rasuteee @ 2015 06 14, 20:54)
Kaip sauksit taip ir atsilieps..kad jus geriau ismanot nesiginciju, bet del to negerbti kitu ne priezastis.. as ne pirma pavartojau si zodi.
Jeigu ka ne taip supratau, tuomet atsiprasau.
aciu del issakytos nuomones del veisles.

Rasuteee, jei tikrai tikrai norit šuns ne tik tam, kad lauke paleist ir pažiūrėt "kas iš to išeis", labai labai LABAI siūlau tiesiog skirti laiko informacijai surinkti - apie šunis, apie šunis šeimoje, apie dresūrą, apie priežiūrą, apie šuns poreikius, apie galimai kilsiančias problemas tų poreikių nepatenkinus. Internetas pilnas informacijos tiems, kas jos ieško. Šuo su dokumentas tikrai Jums nieko negarantuos - nei gero elgesio kieme, nei gero sutarimo su vaikais, nei dar ko nors. Ką užsiauginsit, tą ir turėsit. O kadangi pas Jus mažas vaikas ir ateity dar vienas planuojamas, tai tikrai neverta rizikuoti ir auginti bele kaip, kaip jau ten gausis. Geriau padaryti viską, kad visiems būtų gerai. O tam reikia namų darbus atlikt. Prieš perkant šunį 4u.gif

P.S.: Aš čia iš savo patirties sakau. Prieš perkant šunį reikia domėtis ir galvoti, ar aš galėsiu tiek laiko/pastangų/lėšų skirt naujam šeimos nariui, kiek to reikia norint išaugint protingą ir laimingą šunį. Bent jau man tai buvo svarbu.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2015 06 15, 08:54)
Rasuteee, jei tikrai tikrai norit šuns ne tik tam, kad lauke paleist ir pažiūrėt "kas iš to
P.S.: Aš čia iš savo patirties sakau. Prieš perkant šunį reikia domėtis ir galvoti, ar aš galėsiu tiek laiko/pastangų/lėšų skirt naujam šeimos nariui, kiek to reikia norint išaugint protingą ir laimingą šunį. Bent jau man tai buvo svarbu.

Tai jau tikrai...ir kiek stebiu savo biciules bei giminaites su mazais vaikiukais, tai oi kaip jom ne iki suneliu buna...zinoma, isimciu pasitaiko, bet jau cia labai prisiekusios sunininkes buna, bet netgi joms butina pagalba, kad pavyktu atrast laiko suniui salia mazylio.
Atsakyti
QUOTE(Rasuteee @ 2015 06 14, 10:05)
Jeigu bus galimybe suo bus dresuojamas, jei ne bandysim patys mokint suni, jei ne as tai vyras. Siaip nematau nieko blogo turet suni su mazais vaikais, juk jis ne namie bus, plius zinau ne viena pavyzdi kai suo puikiai sutaria su vaikais, net juos saugo.
Antras vaikutis bus uz poros metu, tai dukrytei jau bus 3 metukai.

Tai kam tas šuo reikalingas bus, nesupratau? Nes per kelis postus akcentuojat vis vaiką ir jo žaidimą su šunimi? Vyrui jo reikia? Nes anas visai nefigūruoja. Paklausykit moterų su patirtimi, antraip po metų kitų rašysit skelbimą: "Dovanojų (veislę įsirašykit kokią norit)..." ir ką nors pridėsit apie tariamą vaikų alergiją, kai pagrindinė problema bus nevaldomas šuns charakteris.
Atsakyti
Atleiskite, jeigu toks klausimas jau buvo aptartas ir kartosis.

Mes veislę išsirinkome (cvergšnauceris), bet nesutariame su vyru dėl lyties smile.gif
Kaip manote? Aš už kalytę, nes jos būna meilesnės, bet mano argumentai tuo ir baigiasi smile.gif
Mes ieškome šuniuko namams, turime tris vaikus.
MB turėjęs rotveilerių kalę, tai jis norėtų tik kalytės...

O kaip tyčia šiuo metu nelabai yra iš ko rinktis iš kalyčių, vien patinukai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2015 07 09, 10:55)
Atleiskite, jeigu toks klausimas jau buvo aptartas ir kartosis.

Mes veislę išsirinkome (cvergšnauceris), bet nesutariame su vyru dėl lyties smile.gif
Kaip manote? Aš už kalytę, nes jos būna meilesnės, bet mano argumentai tuo ir baigiasi smile.gif
Mes ieškome šuniuko namams, turime tris vaikus.
MB turėjęs rotveilerių kalę, tai jis norėtų tik kalytės...

O kaip tyčia šiuo metu nelabai yra iš ko rinktis iš kalyčių, vien patinukai smile.gif

Lytis ne visada yra garantas meilumo/nemeilumo. Žinau tokių pat meilių patinų ir tokių pat nemylinčių žmones kalių. Tai individualu.
Tai jei ir vyras, ir Jūs norit kalytės, tai ir pirkit kalytę. Jei šiuo metu patinukai tik likę, tai visada galima palaukti kitos vados.
Atsakyti
Sveikos mamos, mano dukra(13,tuoj14metų) užsinorėjo auginti šuniuką. Su vyru vyksta skyrybos,su dukra išsikraustėme iš namų,ten jau laikėme šuniuką,jis gyveno lauke(voljere).Bijau,kadangi dabar gyvensime bute,kad ji nemokės tinkamai jo prižiūrėti,po kiek laiko jai atsibos jį vedžioti ir pan. ... Kaip manote,ar leisti dukrai jį laikyti,ar jūs laikote bute šuniuką? Į ką reikėtų atsižvelgti renkantis jų veislę? Gal galite patari kokią išssirinkti? Reikėtų,kad užaugęs būtų nedidelis. Dukra nori biglio,ką manote apie šią veislę? (Ankščiau turėjome neveislinį,vidutinio dydžio šunį) Ačiū už atsakymus!
Atsakyti
Prižiūri puikiai ir 13, ir 14 metų vaikai. Koks šuo voljere? Galit jį ir pasiimti? Juolab, pirkdami šunį dukrai, juk žinojot, kad rūpintis teks ir patiems, ir šią atsakomybę prisiėmėt?
Jei mąstot apie kitą šunį/veislę, tai ar kitu šuniu dukra rūpinsis, jei šiuo nesirūpins? Bigliui reikia labai daug dėmesio ir judesio.
Atsakyti
QUOTE(Austeklaipeda123 @ 2015 07 09, 12:34)
Sveikos mamos, mano dukra(13,tuoj14metų) užsinorėjo auginti šuniuką. Su vyru vyksta skyrybos,su dukra išsikraustėme iš namų,ten jau laikėme šuniuką,jis gyveno lauke(voljere).Bijau,kadangi dabar gyvensime bute,kad ji nemokės tinkamai jo prižiūrėti,po kiek laiko jai atsibos jį vedžioti ir pan. ... Kaip manote,ar leisti dukrai jį laikyti,ar jūs laikote bute šuniuką? Į ką reikėtų atsižvelgti renkantis jų veislę? Gal galite patari kokią išssirinkti? Reikėtų,kad užaugęs būtų nedidelis. Dukra nori biglio,ką manote apie šią veislę? (Ankščiau turėjome neveislinį,vidutinio dydžio šunį)  Ačiū už atsakymus!
Jūsų vietoje aš nesutikčiau. schmoll.gif Nebent butas bus savas, ne nuomotas.
Tegul mergina pasavanoriauja gyvūnų prieglaudoj per vasarą, o tada apsisprendžia, ar tikrai jai to šuns reikia.
Atsakyti