Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsirinkti šunį

QUOTE(Rodnega @ 2015 06 14, 10:31)
Šuo bus dresuojamas? Jam bus duodamas fizinis krūvis?

Su 1 metukų vaiku? Nėščiai? Paskui- su dviem mažais vaikais, kur vienas iš jų-naujagimis? Apie ką jūs kalbat? Kokia dresūra? gi aiškiai pasakė- šuo lakstys pats. Raus duobes, gainios kates, tampys kibirus, laužys medelius- va jums ir fizinis krūvis. mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir kandžios vaiką, kaip anas šuo? Tuomet pliušinis vokietis bus puikus pasirinkimas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2015 06 14, 10:41)
Su 1 metukų vaiku? Nėščiai? Paskui- su dviem mažais vaikais, kur vienas iš jų-naujagimis? Apie ką jūs kalbat? Kokia dresūra? gi aiškiai pasakė- šuo lakstys pats. Raus duobes, gainios kates, tampys kibirus, laužys medelius- va jums  ir fizinis krūvis. mirksiukas.gif

Jeigu bus galimybe suo bus dresuojamas, jei ne bandysim patys mokint suni, jei ne as tai vyras. Siaip nematau nieko blogo turet suni su mazais vaikais, juk jis ne namie bus, plius zinau ne viena pavyzdi kai suo puikiai sutaria su vaikais, net juos saugo.
Antras vaikutis bus uz poros metu, tai dukrytei jau bus 3 metukai.
Papildyta:
QUOTE(Rodnega @ 2015 06 14, 10:47)
Ir kandžios vaiką, kaip anas šuo? Tuomet pliušinis vokietis bus puikus pasirinkimas thumbup.gif

Norit pasakyt kad su vaikais negalima turet sunio? Del to cia klausiu koks suo gerai sutaria su vaikais, nera agresyvus, ramesnis.
Niekur nebuvo parasyta, kad kandzioja vaika. Niekada dukrai nebuvo ikandes, saugojam ir priziurim abudu. Jis urzgia ant jos kai ji nori ji liesti. Todel ir noriu tokio sunio, kuris nuo maziuko priprastu prie vaiku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasuteee: 14 birželio 2015 - 10:12
QUOTE(Rasuteee @ 2015 06 14, 11:05)
Siaip nematau nieko blogo turet suni su mazais vaikais, juk jis ne namie bus, plius zinau ne viena pavyzdi kai suo puikiai sutaria su vaikais, net juos saugo.

Aš irgi nematau nieko blogo, atvirkščiai- visur tik pliusai. Ir žinau dar daugiau pavyzdžių, kai su mažais vaikais gyvena net ne vienas šuo, ir tie šunys net ne kažkur lauke, o kambaryje, bet...kaip taisyklė, tokių šunų šeimininkai užsiiminėja šunimis nuo seniai, turi įgūdžių, patirties tiek auginime, tiek dresūroje, todėl viskas gaunasi natūraliai ir teisingai. Jūs, panašu, tokios patirties neturite. Aš nesakau, kad tai neįmanoma ( su mažais vaikais turėti protingą ir valdomą šunį), aš sakau, kad nepatyrusiems- tai labai sunku. Tiesiog nėra tam nei laiko, nei noro, nei jėgų, nei pinigų.
Šuo, lakstantis kieme pats sau, uždarytas voljere ar pakabintas ant lenciūgo ir pamirštas- kvailas ir nesocializuotas šuo. Vieną tokį jau turit.

Štai puikus kolegės straipsnis paskaitymui. wink.gif
http://augintinis.lr...suniui-gera.htm
Atsakyti
QUOTE(Rasuteee @ 2015 06 14, 10:05)
zinau ne viena pavyzdi kai suo puikiai sutaria su vaikais, net juos saugo.
Antras vaikutis bus uz poros metu, tai dukrytei jau bus 3 metukai.
Papildyta:

Niekur nebuvo parasyta, kad kandzioja vaika. Niekada dukrai nebuvo ikandes, saugojam ir priziurim abudu. Jis urzgia ant jos kai ji nori ji liesti. Todel ir noriu tokio sunio, kuris nuo maziuko priprastu prie vaiku.

DRESUOTOAS šuo SAUGO
--------------------------------
Rasuteee
post Šiandien, 00:02
Paskelbta: #274

dabar pas mus yra beveislis suo, jam apie 10 m, bet jis piktokas, jeigu kazkas nepatinka kanda
Atsakyti
o KAM jums to šuns? Kad būtų kuo prieš kaimynus pasigirt ant pievelės? Visų pirma, jei norit kuo didesnės stabilios psichikos, ty nesuėstų vaikų tikimybės, tas šup turės būt su dokumentais.
Atsakyti
QUOTE(Andra Beauceron @ 2015 06 14, 13:04)
šup turės būt su dokumentais.

Taip, bet vien dokumentų neužtenka. Patys sau vieni- jie tik popierius. Reikia dar ir šeimininkų pastangų ir kantrybės šuniui išaiškint, KODĖL jis turėtų ( ir jam būtų naudinga) mylėti ir globoti cypiančius, lakstančius, užgriūnančius miegant prieš saulutę, tampančius už uodegos ir rakinėjančius akis jų vaikus. Nes žiūrint šuns akimis, vaikai- vieni nemalonumai ir nervų tampymas. Neauklėtas šuo į juos taip ir žiūrės ( pavyzdį turit).
Atsakyti
Aš čia pasakiau su tokia potekste, kad gal kai pagalvos jog neprasisuks už 200eu iš skelbiu.lt, gal ir fantazija atšoks.
O apskitai aš nesuprantu kam reikalingas šuo kieme, kai kiemas net neaptvertas. Kaži o ar įstatymų tai apskritai leidžiama?
Atsakyti
paskaicius komentarus susidariau nuomone tokia, kad mes sunio norim, kad ji kankintum, badu marintum ar skriaustum.
mes norim sunio kaip draugo, sargo. noriu pirkt grynaveisli ir kiek galima investuot i ji, nes jis bus musu draugas. kaimynu pas mus tik du (senyvo amziaus), tai nera pries ka girtis ir jiems manau net neidomu butu musu suo. Namuose kol kas nera galimybes suni laikyt, nes tik du nedideli kambariai (puse namo priklauso mums, puse vyro mociutei), nebent maziuka g.gif

Tas suo kur pas mus, jis beveislis, jis net ne musu. Mes pries pusantru metu atsikraustem gyvent pas vyro mociute, jis jai priklauso ir visada su ja gyveno, tikrai nedresuotas ir niekas su juo neuzsiimdavo zaisti, vedzioti. Jis nera ikandes nei karto nei man nei jokiam vaikui, kanda tuo atveju jeigu bandai liesti jo ausi, koja. Ant dukros urzgia manau del to, kad jis pavydi ir nera prates prie vaiku.

atvirai pasakius netikiu, kad visi sunis laiko tik namuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasuteee: 14 birželio 2015 - 13:08
Aš laikau namuose , nors yra tik du nedideli kambariai mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš du didelius laikau pusėje namo, viso per du kambarius gyvena trys dideli šunys ir katė. Nesiskundžia, nei vienas neurzgia ant vaikų, nei ant suaugusių, kasdien laksto parke ir jaučiasi geriau, nei visą dieną bimbinėdami kieme smile.gif
Atsakyti
Norit laikyt šunį kieme - bent jau turit tą kiemą pritaikyti. Patikima tvora, užuoveja su stogu (arba voljeras), šilta būda. Tada nereiks svaigt kad pas kaimynus nebėgtų. Sau paliktas šuo ne tik pas kaimynus nubėgs, bet su laiku ir visą gyvenvietę išnaršys. Jei nežus pakeliui... Aviganis skirtas gyvent ir dirbt su žmogumi, o ne vienas kieme sėdėt protarpiais šeimininkui prabėgus...
Atsakyti