Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsirinkti šunį

QUOTE(Aira2 @ 2015 06 02, 10:07)
Jei ką,paukščiai dar didesnius alergenus paskleidžia   mirksiukas.gif 
Klausiu apie šunis,gaunu patarimą pirkti papūgėlę    doh.gif
--------------------------------------------------------------------------------------
Taigi jau likimo nuspręsta,kad auginsiu miltšnaucerį    bigsmile.gif  .
Dar bebūnant Vilniuje paskambino šelčių šeimininkė,esą šuniukai dar neturi dokumentų,skiepai nepadaryti...Ragino dar dienelę palūkėti,bet jau mes tikrai dar Vilniuj neužsiliksim,nes daug darbų namuose laukia ir mano visas žvėrinėlis.
Tad šiandien važiuosiu apžiūrėti miltšnaucerių    thumbup.gif  ,išsirinksiu patį gražiausią šuniuką ir užrezervuosim,o birželio 17 d. jis atkeliaus pas mus !     thumbup.gif   .
Voljeriukas iš pačios Lenkijos atbildėjo     blink.gif  .

MitELšnauceris.
Labai jau mėtotės tarp visiškai skirtingų veislių. Linkėčiau labai didelės sėkmės. Tikiuosi, kad bent jau šuniuką su dokumentais perkat...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 02 birželio 2015 - 09:17
Ups,per skubėjimą ir klaidų sugebėjau įvelt... blush2.gif
Ačiū už palinkėjimus.Šuniuką perkame su kilmės dokumentais,čipuotą,skiepytą bigsmile.gif .Štai nuoroda į skelbimą ŠUNIUKAI 4u.gif
Atsakyti
Neblogi tėveliai wink.gif Turėtų būti graži vada. Tikiuos gerai sugyvensit wink.gif Tim įkalbėkit tėvus, kad nelaikytų lauke. Man nesuvokiama kaip mitelšnaucerį galima lauke laikyt. Jis turi būti su žmonėm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zemaiteki @ 2015 06 02, 10:07)
Neblogi tėveliai wink.gif Turėtų būti graži vada. Tikiuos gerai sugyvensit wink.gif Tim įkalbėkit tėvus, kad nelaikytų lauke. Man nesuvokiama kaip mitelšnaucerį galima lauke laikyt. Jis turi būti su žmonėm smile.gif

Deja neišeis...Kai tik bandau tai padaryti tėtis sako, kad greičiau baikčiau arba kitaip išvis jokio šuns nebus doh.gif ,atseit jis pažadėjo man kad turėsiu šunį,o dabar aš turiu jo neleist į namus,arba kitaip ir man pažado netesės...
Ai nesamonės , gaunu bart,verčiau daugiau neįkalbinėsiu verysad.gif ...

Papildyta:
Aš noriu kad šuo gyventų kartu,miegotu su manim,ak tie tėvai blink.gif verysad.gif ...
Atsakyti
o ši veislė tinkama auginti lauke? jie turi poplaukį žiemai?
Atsakyti
QUOTE(ciuju'ke @ 2015 06 02, 12:32)
o ši veislė tinkama auginti lauke? jie turi poplaukį žiemai?

Turetu turet..tik jis i snauca sunkiai bus panasus..bet tikrai jie padoriai apzelia ir nesusala wink.gif
Didesne beda bus bendravimo ir elemantaraus kontakto su seimininke stoka...reikes dideles disciplinos, kad suniaui skirt kuo daugiau "specialaus" laiko..su naminukais tai jie naturaliai daug salia zmogaus buna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 02 birželio 2015 - 12:23
na tada ok.
o šiaip kai atsiranda šunelis, tie piktiei tėčiai kurie prieš dažnai apsisuka 100 proc. ir labiausiai myli, ir vedžioja, ir šeria ir tt, manau esant šuniui ir jei gerai auklės, tai ir tėtis gal apsigalvos biggrin.gif
Atsakyti
Jei man reiktų rinktis tarp šelčio ir mitelio, vienareikšmiškai- mitelis. ax.gif Bet čia mano nuomonė, ji nebūtinai yra teisinga. mirksiukas.gif
Mes savo kalę (mitelšnaucerę) iki kokių 6 mėn laikėm kambaryje, paskui iškraustėm į voljerą. Kontaktas buvo puikus, dėmesio iš šeimininko labai norėjo, įtikti irgi, o ir šiaip kalytė buvo gana disciplinuota ir valdoma, nors jokių specialių dresūrų nebuvo, tik elementarus auklėjimas, kad šuo nebūtų laukinis ( aš su dviem mažais vaikais kariavau, tai šunims ( turėjom ir dobermanę tuo metu) laiko likdavo ne tiek ir daug.

Aira2, linkiu sėkmės. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif ,kai turėsiu šuniuką prisijungsiu prie kitų temų su savo numylėtine wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2015 05 29, 23:04)
Aira2, o apie australų aviganį nemąstėt? Man atrodo, kad  tai lankstesnė veislė, negu mitelis, labiau prisitaikanti prie šeimininko, labiau linkusi bendradarbiauti ir ne tokia jautri, kaip šeltis.

QUOTE(mike-pukuotukas @ 2015 05 30, 11:36)
Visai ne. Tai vidutinė veislė, dydžiu ir sudėjimu panaši į borderkolį.
Universali- tinka tiek bendram paklusnumui, tiek agility, tiek frisbiui, fristailui ir visam kam tik fantazija leis. Ir lauke gyvena puikiai, turi kailį gerą. Ir gražūs... wub.gif

QUOTE(cile @ 2015 05 30, 18:15)
Austraslas visai ne didziulis, ypac jei kalbet apie kalyte. e to galima ieksot smulkesnio egzemplioriaus.

Moterys baikit jūs australus kišti kiekvienam pasitaikiusiam ypač vaikui. Proto ar turit? Ko haskių nesiūlot? Va po tokių siūlymų ir plius juk labai gražūs ir prisidaugino visa lietuva haskių tiek kad pilnos prieglaudos. Australas šuo ne kiekvienam! Taip pat kaip ir haskis kaip ir borderkolis. Tai nėra universali veislė, tai veislė reikalaujanti ypatingai daug fizinės ir protinės iškrovos. Jeigu taip bus kalbama neįspėjant žmonių kiek reikia tokiam šuniui dėmesio bus tas pats kaip su haskiais, žmonės nusipirks šunys suės jiems namus, visi daugins į kairę ir į dešinę nes juk gražūs ir turėsim pilnas prieglaudas nabagų. Ne pagal grožį šunį reikia rinktis, pagal jo aktyvumo lygį, o australas šuo tikrai ne kiekvienam eiliniam lietuviui skirtas doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2015 06 05, 15:51)
Moterys baikit jūs australus kišti kiekvienam pasitaikiusiam ypač vaikui. Proto ar turit? Ko haskių nesiūlot? Va po tokių siūlymų ir plius juk labai gražūs ir prisidaugino visa lietuva haskių tiek kad pilnos prieglaudos. Australas šuo ne kiekvienam! Taip pat kaip ir haskis kaip ir borderkolis. Tai nėra universali veislė, tai veislė reikalaujanti ypatingai daug fizinės ir protinės iškrovos. Jeigu taip bus kalbama neįspėjant žmonių kiek reikia tokiam šuniui dėmesio bus tas pats kaip su haskiais, žmonės nusipirks šunys suės jiems namus, visi daugins į kairę ir į dešinę nes juk gražūs ir turėsim pilnas prieglaudas nabagų. Ne pagal grožį šunį reikia rinktis, pagal jo aktyvumo lygį, o australas šuo tikrai ne kiekvienam eiliniam lietuviui skirtas  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Truputi neperdedam wink.gif? Vis delto tai aviganis ir net ne darbinis, tai is kur jau ta beprotiska energija? Kitas dalykas, kad sitai mergaiciukei apskritai be suns dar kuri laika butu gerai pagyvent mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 06 05, 18:01)
Truputi  neperdedam wink.gif? Vis delto tai aviganis ir net ne darbinis, tai is kur jau ta beprotiska energija? Kitas dalykas, kad sitai mergaiciukei apskritai be suns dar kuri laika butu gerai pagyvent  mirksiukas.gif

Supranti tau atrodo kad perdedu bet kai po 5 metų bus tas pats kaip su haskiais visi sakys kur buvo šios veislės mylėtojai ir sergėtojai kai visa tai prasidėjo... Banga jau darosi. Ir nereikia specialiai propaguoti ir skatinti to. Ir tai tikrai nėra šuo skirtas betkuriam žmogui, tai šuo su dideliu energijos lygiu, šuo kuriam ne tik fizinio išsikrovimo reikia bet ir protinio. Taip tai ne malinka bet esu tikra kad fizinio iškrovimo jam reikia dar daugiau nei eiliniam darbeškai. Juo labiau kad tai yra šuo kuriam greitai pasidaro nuobodu ir būtent australų aviganiai yra žinomi dėl savo charakterio savybės spresti problemas. T.y. šuo galvojantis pats, ir kai jam nuobodu jis labai greitai susimasto veiklos, tai yra labai protinga veislė ir reikalaujanti tikrai daug dėmesio iš savo šeimininkų. Būk gera tiesiog bent jau neskatink netinkamų žmonių netinkamus sprendimus priimti 4u.gif
Atsakyti