Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išsirinkti šunį

QUOTE(mike-pukuotukas @ 2015 05 29, 22:49)
Taip, aš irgi girdėjau... unsure.gif  Ir nelabai galiu patikėt, nes maniškė buvo superinis šuo. Gal tiesiog pasisekė?... ax.gif

Nu arba tie kiti luzeriai buvo..nes esu girdejus, kad reto durnumo suo..nu bet jau cia tikrai neadekvatus seimininkas turetu kliut..tisiog gal tai nera labai "lengva" veisle g.gif
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2015 05 29, 22:49)
O dėl amžiaus...mes su šunimis užsiiminėti pradėjom dar anksčiau...

Na taip, jaunimas turi daugiau laiko, tik ne visi suns akyse igyja autoriteta..aisku, cia jau nuo paties vaiko priklauso. Va pas mane viena seimyna ateina apsipirkt, tai ju sunus (12-13 metu) su dzekute vargsta - truksta vaikui butent to autoriteto..vaiksto i Nasru aikstele, bet...
Nors va Rekso vyriausias treneris labai anksti kinologo karjera praejo - su rimtu suniu rimtas rungtis laimedavo budamas tikrai dar jaunutis paaugliukas thumbup.gif
Atsakyti
Taip, kaip šuo šuniui nelygus, taip ir žmogus žmogui...kai kam duoti tie gebėjimai tvarkytis su šunimis nuo mažens, kitiems gi- ir suaugus geriau šuns neturėt... doh.gif

Aira2, o apie australų aviganį nemąstėt? Man atrodo, kad tai lankstesnė veislė, negu mitelis, labiau prisitaikanti prie šeimininko, labiau linkusi bendradarbiauti ir ne tokia jautri, kaip šeltis.
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2015 05 29, 22:04)

Aira2, o apie australų aviganį nemąstėt? Man atrodo, kad  tai lankstesnė veislė, negu mitelis, labiau prisitaikanti prie šeimininko, labiau linkusi bendradarbiauti ir ne tokia jautri, kaip šeltis.

Bet jie didžiuliai ? g.gif Kai reikės vestis pasivaikščioti ir pamatys kokį triušį ar kitą šunį ir nusitemps ir mane unsure.gif ...
Kad Jūs žinotumėt kiek mes prie tų veislių šokinėjom doh.gif ..Pirma sumanė tėvai kokerspanielį.Ir ne paprastą o dar kažkokį rusų blush2.gif .Paskambinau veilsynui aš pati pasidomėt ar jie lauke ištveria ( tėtis nusiteikęs belekokį šunį į būdą ikišt,jo neprikalbinsi net į kambarį įsileist verysad.gif ) ,ir veislyne išgirdau šiurpoką atsakymą :
- Man net mintis nekiltų tokį šunį į būdą įkišt schmoll.gif ...
Po ilgų diskusijų pavyko itikit kas toks šuo lauke negvena,o tai sekėsi sunkiai.
Vėliau vos nenusipirkom borderkolio ! Paskui šiurkščiaplaukio foksteterjero !
Dar vėliau gryno kolio ! Kol galiausiai suradom šias dvi veislytes ir tvirtai nusprendėm iš jų rinktis .. ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 05 29, 18:31)
Nu tai  kad alergija man    verysad.gif  .O pagrindinis šeimininkas irgi būsiu aš      ax.gif  .Laiko galiu skirti daug,ypač vasarą.Žiemą,rudenį ir pavasarį kiek mažiau. Dėl neveislinio tikrai ne, apsisprendėm imti veislinį su kilmės dok.
P.S. Dresūra bus ir rimta    mirksiukas.gif

Sveika smile.gif . Jei alergija tau, vargu ar galėsi su šunimi užsiiminėti. Alergija pasireiškia ne vien nuo jo buvimo kambaryje, dažnai ir būnant su šunimi lauke, jį glostant. Pradžioje to nepastebėsite, nes alergeno gausite nedaug, tačiau laikui bėgant kiekvieną dieną liečiant šunį alergija pradeda įsisiautėti. Padeda rausti tos vietos kur prisiliečia šuo.
Jei laikysite šunį voljiere, tai vis tiek turėsite prižiūrėti jo kailį, šunį šukuoti, maudyti. Ir vėl alergijos židinys. Galima naudotis kirpyklomis, bet ten vėl išlaidos. O neprižiūrėtas šuo voljiere manau neilgai džiugins.
Be to, vasarą smagu pasidžiaugti šunimi, o likusius metų laikus kai šlapia ir šalta? Kas prižiūrės voljierą, jį kuops, kai neturėsi laiko išvesti šuns. Aš aplamai prieš šuns laikymą vojiere ir dar jūsų pasirinkų veislių doh.gif
Pabandykite rinktis šunį kuris tinkamas laikyti namuose ir nekelia alergijos. Tikrai bus tinkamesnis variantas smile.gif Ir tikrai neskubėkite. Aš pati žinau, kaip kartais ko užsinori, atrodo viskas- trūksž plyš reikia. Viskas dešimt kart mintyse apsvarstyta- REIKIA doh.gif
Apsilankykite šunų parodose ir pasižvalgykite. Pati rimčiausia paroda vyks Druskininkuose rugpiūčio 7-9 d. Tai pati didžiausia paroda kuri vyksta Lietuvoje. Parodoje dalyvauja labai daug veislių, atvežami patys rečiausi šunys. Tad, pasidomėti šunimis galėsite kiek tik širdis leis. Prieš paskutinę savaitę šiame puslapyje galėsite rasti visas parodoje dalyvaujančias veisles. Pamatyti ringų ir šunų numerius ir laikus koks šuo kada dalyvauja.
My Webpage
Mano patarimas būtų rinktis nealergiškos vieslės šunį. Šuo voljiere ar lauke, tai tikrai ne tas pats, kas šuo namuose prie tavo kojų, tau žiūrint TV ar sėdint prie kompiuterio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 05 30, 09:46)
Bet jie didžiuliai ? 

Visai ne. Tai vidutinė veislė, dydžiu ir sudėjimu panaši į borderkolį.
Universali- tinka tiek bendram paklusnumui, tiek agility, tiek frisbiui, fristailui ir visam kam tik fantazija leis. Ir lauke gyvena puikiai, turi kailį gerą. Ir gražūs... wub.gif

https://www.youtube....h?v=sJgPYtHbM58
http://en.wikipedia....ralian_Shepherd
https://www.google.l...s...AUoAQ&dpr=1
Atsakyti
Gražus išties wub.gif wub.gif wub.gif
Bet jie labai aktyvus,o berderkolio neėmėme tik dėl šios priežasties kad su juom labai daug reikia lakstyti doh.gif .Manau mini kolis ir labai aktyvus,bet jis mažesnis ir kiek skaičiau gal greičiau išsikrauna biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 05 30, 11:44)
Gražus išties  wub.gif  wub.gif  wub.gif 
Bet jie labai aktyvus,o berderkolio neėmėme tik dėl šios priežasties kad su juom labai daug reikia lakstyti    doh.gif  .Manau mini kolis ir labai aktyvus,bet jis mažesnis ir kiek skaičiau gal greičiau išsikrauna    biggrin.gif  .

Jei tu tikrai šunim alergiška, tu nei prie šelčio nei borderkolio nei australo neprieisi ir arti be ašarų/čiaudulo. Kaip žadi jį vedžioti, dresuoti ir t.t. Be to šeltis dažnai buna cholerikas. Jie yra jautrūs. Jam voljere sedėt vienam bus sunku, ne ta veislė. Aš vis gi labai labai patariu pasišnekėt su tėvais apie kambarinį šuniuką be poplaukio - tai ir tau bus patogu, nes nesukels alergijos ir tėvam nesukels per daug rūpesčių. Jei jau labai labai tėtis nori sargo į voljerą - pasiimkit koki iš prieglaudos ir lai tėtis pats užsiima juo, nes didelio šuns ne kiekviena 12metę suvaldys.
Atsakyti
Alrgija man nėra šunims.Bent taip parodė testai. Alergija yra katėms , ir kiek laikiau tai jūrų kiaulytėms dar labai buvau alergiška schmoll.gif . Nors kaime yra katinas ir aš su juom prabūnu pusdienį ir rimtų simptomų nėr ( tik truputį ) .
O va su jūros kiaulyte vos neuždusau unsure.gif blink.gif .
Šuniukas kadangi lauke,tai ne namie ir alergijos beveik nebus.
Lauke vėjukas lengvas, ir tai ne uždara patalpa rolleyes.gif ,dėl alergijos ne manau kad verta per stipriai jaudintis schmoll.gif .
Su šelčiu bus užsiimama.Jis nebus sarginis šuo,jis nebus paliktas visai dienai.
Aš su juo gi užsiimsiu.
P.S. Klausimas - nuo kiek laiko galima pradėt dresuoti šunį? g.gif
Vienus rašo kad nuo 6-9 mėn. kitur kitaip?
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 05 30, 12:59)
Alrgija man nėra šunims.Bent taip parodė testai. Alergija yra katėms , ir kiek laikiau tai jūrų kiaulytėms dar labai buvau alergiška    schmoll.gif  . Nors kaime yra katinas ir aš su juom prabūnu pusdienį ir rimtų simptomų nėr ( tik truputį ) .
O va su jūros kiaulyte vos neuždusau    unsure.gif  blink.gif  .
Šuniukas kadangi lauke,tai ne namie ir alergijos beveik nebus.
Lauke vėjukas lengvas, ir tai ne uždara patalpa    rolleyes.gif  ,dėl alergijos ne manau kad verta per stipriai jaudintis    schmoll.gif  .
Aš su juo gi užsiimsiu.
P.S. Klausimas - nuo kiek laiko galima pradėt dresuoti šunį?  g.gif 

nuo 3-4 mėn jau pradėdama pagrinų mokyt..
Atsakyti
QUOTE(Aira2 @ 2015 05 30, 09:46)
Bet jie didžiuliai ?  g.gif  Kai reikės vestis pasivaikščioti ir pamatys kokį triušį ar kitą šunį ir nusitemps ir mane    unsure.gif  ...
Kad Jūs žinotumėt kiek mes prie tų veislių šokinėjom    doh.gif

Nu bet jus ir metotes...siurksciaplaukis foksas, borderis - cia gi tragedija, jei nesi nusiteikes butent sitai veislei su jos ypatumais doh.gif
Austraslas visai ne didziulis, ypac jei kalbet apie kalyte. e to galima ieksot smulkesnio egzemplioriaus.

QUOTE(Aira2 @ 2015 05 30, 11:44)
Gražus išties  wub.gif  wub.gif  wub.gif 
Bet jie labai aktyvus,o berderkolio neėmėme tik dėl šios priežasties kad su juom labai daug reikia lakstyti    doh.gif  .Manau mini kolis ir labai aktyvus,bet jis mažesnis ir kiek skaičiau gal greičiau išsikrauna    biggrin.gif  .

Nu kazin kuris is ju greiciau issikraus - seltukai be proto aktyvus cholerikai doh.gif nu nebent imt koki sofini parodini, gal butu ramesnis..na bet tas ju jautrumas ir lojimas besaikis is proto gali isvaryt.

QUOTE(Aira2 @ 2015 05 30, 12:59)
Aš su juo gi užsiimsiu.
P.S. Klausimas - nuo kiek laiko galima pradėt dresuoti šunį?  g.gif 

O kiek tu su juo uzsiimsi saltu tamsiu sezonu?
Dresuot, na gal labiau auklet reik nuo pat pirmos sunelio dienos tavo namuose..ir velgi, su kieminuku tai sudetingiau bus. Dresura tikrai nuo 3-4 men, tie 6-9men, tai pasenes tarybines dresuros palikimas.
Atsakyti
Šuns klausimais turėtų tėvai domėtis. Jie uždirba, jiems kris visos išlaidos. Vaiko norai antroj vietoj.
Antra, tėvas pedantas šunį laikytų narve nepriklausomai nuo šuns poreikių doh.gif Tai kam tas šuo veislinis už 2000 Lt? Gal geriau koks sargaujantis iš prieglaudos?
Trečia, jei alergija, rinkis papūgėlę. Nėra nealerginių veislių, nea alergija ne plaukui, o odos epiteliui.
Atsakyti
Jei ką,paukščiai dar didesnius alergenus paskleidžia mirksiukas.gif
Klausiu apie šunis,gaunu patarimą pirkti papūgėlę doh.gif
--------------------------------------------------------------------------------------
Taigi jau likimo nuspręsta,kad auginsiu miltšnaucerį bigsmile.gif .
Dar bebūnant Vilniuje paskambino šelčių šeimininkė,esą šuniukai dar neturi dokumentų,skiepai nepadaryti...Ragino dar dienelę palūkėti,bet jau mes tikrai dar Vilniuj neužsiliksim,nes daug darbų namuose laukia ir mano visas žvėrinėlis.
Tad šiandien važiuosiu apžiūrėti miltšnaucerių thumbup.gif ,išsirinksiu patį gražiausią šuniuką ir užrezervuosim,o birželio 17 d. jis atkeliaus pas mus ! thumbup.gif .
Voljeriukas iš pačios Lenkijos atbildėjo blink.gif .
Atsakyti