Jeri tik žmogus nėr pedantas-visais kitais atvejais yra mopsai:). Ot tai puiki veislė-prisitaiko prie seimininku, neagresyvus, be galo draugiški ir ir t.t. ir panasiai .Pas mane dvi suaugusios-nėr jokių problemų(na isskyrus plaukus). Manau nėr labai daug veislių, kurios turėtų tik vieną minusiuką. Ir prie to minusiuko per laiką priprantama ir susitvarkoma:)
QUOTE(Jolyte @ 2009 08 23, 13:58)
Jeri tik žmogus nėr pedantas-visais kitais atvejais yra mopsai:). Ot tai puiki veislė-prisitaiko prie seimininku, neagresyvus, be galo draugiški ir ir t.t. ir panasiai .Pas mane dvi suaugusios-nėr jokių problemų(na isskyrus plaukus). Manau nėr labai daug veislių, kurios turėtų tik vieną minusiuką. Ir prie to minusiuko per laiką priprantama ir susitvarkoma:)
Nu kaip čia pasakius su tuo minusiuku... Tikrai ne visiem malonu knarkiantys, kriuksintys šunys ir prie to nepratusiam žmogui reikia gerokai persilaužti O ir šiaip jeigu žmonės aktyvūs tai sunku su mopsu, vargsta jie karštomis vasaros dienomis Iš esmės viskas priklauso nuo žmogaus poreikių ir nėra tokios veislės kuri būtų ideali ir turėtų vieną minusą visiems
QUOTE(BlueBelton @ 2009 08 23, 16:23)
Nu kaip čia pasakius su tuo minusiuku... Tikrai ne visiem malonu knarkiantys, kriuksintys šunys ir prie to nepratusiam žmogui reikia gerokai persilaužti O ir šiaip jeigu žmonės aktyvūs tai sunku su mopsu, vargsta jie karštomis vasaros dienomis Iš esmės viskas priklauso nuo žmogaus poreikių ir nėra tokios veislės kuri būtų ideali ir turėtų vieną minusą visiems
O jie knarkia ir kriuksi? Nepastebejau... o jei rimtai, tai tik sutikti zmones pasako, kad jos leidzia pasalinius garsus , bet ir tai yra pliusas, visada zinau, kokiu atstumu jos nuo manes, nereik ne atsisukti:). Pavadeliai ne ciucėms uzdeti, o man ant kaklo kabo(na tipo turim turim), nereik baimintis, kad ka nors aplos ar uzpuls. Zmogui, neturinciam tiesiog laiko begioti krosu kasdien ir norinciam tik tureti visada šalia savęs drauga-mopsas puikus kompanijonas. Kiek buvo karstu dienu per tris metus-nu neturejom mes dideliu vargų. Automobilio kondicionierius keliaujant laaaabai palengvina tiek šuniukų, tiek žmogiukų savijautą, bet juk tai aktualu visiems.
nera tokiu veisliu, kurios neturetu minusu ar tik viena kita nediduka. Mopsam tikrai sunkiau, kai daugiau pajuda siltesne diena, nes apsunkinamas kvepavimas, be to, jie gali tureti specifiniu sveikatos bedu. Kiek teko skaityti, pasitaiko bedu su akimis, alergiju.
Negalima zmogui nupiesto grazaus, pukuoto vaizdo, nes realybeje niekada nebuna taip.
Negalima zmogui nupiesto grazaus, pukuoto vaizdo, nes realybeje niekada nebuna taip.
QUOTE(Jolyte @ 2009 08 23, 21:48)
O jie knarkia ir kriuksi? Nepastebejau... o jei rimtai, tai tik sutikti zmones pasako, kad jos leidzia pasalinius garsus , bet ir tai yra pliusas, visada zinau, kokiu atstumu jos nuo manes, nereik ne atsisukti:). Pavadeliai ne ciucėms uzdeti, o man ant kaklo kabo(na tipo turim turim), nereik baimintis, kad ka nors aplos ar uzpuls. Zmogui, neturinciam tiesiog laiko begioti krosu kasdien ir norinciam tik tureti visada šalia savęs drauga-mopsas puikus kompanijonas. Kiek buvo karstu dienu per tris metus-nu neturejom mes dideliu vargų. Automobilio kondicionierius keliaujant laaaabai palengvina tiek šuniukų, tiek žmogiukų savijautą, bet juk tai aktualu visiems.
Nu matot Jums pliusas, o man tai baisinis minusas, nes mano gyvenimo būdą toks šunelis net gi kažkiek apsunkintų Nei pasiimsi į ilgesnį žygį, nei kompaniją palaikys važinėjant dviračiu, galų gale sodyboje su draugų šunimis neprilakstys tiek kiek jis norėtų, nes tiesiog fiziškai nepatems.. Prieš porą savaičių po kelių valandų lakstymo su maniškiais pažįstamų mopsiukas net kriokė kaip jam sunku jau kvėpuot buvo, teko uždaryt, kad pailsėtų. Todėl manau sakyti, kad mopsas ideali veislė yra švelniai tariant neteisinga, nėra tokios universalios veislės, kuri tiktų visiems. Tačiau tame yra pliusų - turime 339 pripažįstamas veisles ir dar kažkiek kol kas nepripažintų, tad rinktis tikrai yra iš ko
Mano pažįstama begalo myli mopsikus, bet pati pripažino, jog miega su ausų kištukais, kadangi jie tikrai knarkia ir kriuksi
QUOTE(Akitule @ 2009 03 21, 21:03)
as jums patarciau pirkti sibiro haski nors jis ir nelabai sargus bet tikras zmogaus draugas o maziems vaikams nekanda tikrai labai fainas suo
Siulau rinktis valu korgi pembruka - nerealus suo
Rinkites kas prie sirdies,aisku jei turit vietos Mes nesirinkom,zinojom ko reikia,kokio reikia ir pirkom ir sunelis,va avatore matosi bet cia ne ji zinoma bet panasumo daug
QUOTE(Jolyte @ 2009 08 23, 12:58)
o jei žmogus yra pedantas, tokiu atveju geriausiai prancūzų buldogas Be to jie geriau karštį perneša vasarą, ir dar lojikai mažesni arba galima rinktis juodą mopsą - jis itin mažai šeriasi
QUOTE(tati @ 2009 08 24, 11:09)
nera tokiu veisliu, kurios neturetu minusu ar tik viena kita nediduka.
Man rodos pudeliai prie tokiu tiktu - ilgaamziai, geros sveikatos, paklusnus, lengvai dresuojami. Kailio prieziura ne tokia ir sudetinga, be to labai patogi.
Yra ar ne 4 dydziu, ivairiausiu spalvu Keista, kad jie nunai visai nebepopuliarus
Nezinau kaip kitiem, bent man renkantis suni pirmoj vietoj rupi potencialiai gera jo sveikata (zinoma, cia jau kaip pasiseks), charakteris ir isvaizda...
QUOTE(BlueBelton @ 2009 08 24, 13:39)
Nu matot Jums pliusas, o man tai baisinis minusas, nes mano gyvenimo būdą toks šunelis net gi kažkiek apsunkintų Nei pasiimsi į ilgesnį žygį, nei kompaniją palaikys važinėjant dviračiu, galų gale sodyboje su draugų šunimis neprilakstys tiek kiek jis norėtų, nes tiesiog fiziškai nepatems.. Prieš porą savaičių po kelių valandų lakstymo su maniškiais pažįstamų mopsiukas net kriokė kaip jam sunku jau kvėpuot buvo, teko uždaryt, kad pailsėtų.
Nagi negaliu neįsikišti Mano pažįstamos mopsas, labai gražus patinas, du kartus per dieną bet kokiu oru bėga po 5 km. kartu su šeimininku. ( jie iš tiesų bėga ir greitai) Pati mačiau vidurvasarį (aišku ne per pačią kaitrą) parbėgusį, visai nesukaitusį, t.y nekriokantį ir nelekuojantį taip, kad liežuvis žemę siektų. Atvirkščiai, sukoręs 5 km dar su mano veimu bėgiojo. Sakė jam tokie krosiukai būtini kondicijai palaikyti.
Leonbergeriai!
Man iki šiol keista kad tokia veislė nežinoma Lietuvoje. Tai galingi šunys (jų protėviai niufaundlendai, senbernarai ir pirėnų šunys) su puikiu charakteriu. Išgąsdinantys svetimus ne agresija, o išvaizda (dažnai maišomi pagal išvaizdą su kaukazų aviganiais). Nuostabūs ir meilūs su vaikais! Be galo džiaugiuosi atradusi šią veislę
Man iki šiol keista kad tokia veislė nežinoma Lietuvoje. Tai galingi šunys (jų protėviai niufaundlendai, senbernarai ir pirėnų šunys) su puikiu charakteriu. Išgąsdinantys svetimus ne agresija, o išvaizda (dažnai maišomi pagal išvaizdą su kaukazų aviganiais). Nuostabūs ir meilūs su vaikais! Be galo džiaugiuosi atradusi šią veislę
geriausia rinktis suniuka pagal savo skoni+pries tai butinai pasidometi jo charakteriu ar vienas kitam tinkat ir veisles ypatumus suzinot. Nes kitaip gali buti beda Taip pat jei ieskot sau draugo nesvarbu kokio tada tinka ir negrynaveislis, bet jei ruosiates keliaut ir norit tai daryti su suniu butina pirkti su dokumentais, nes nzn kas is to maziuko gali isaugt.