o kas augina cvergus?kokia nuomone apie juos?
QUOTE(gailem @ 2009 03 20, 21:16)
o kas augina cvergus?kokia nuomone apie juos?
As auginu cvergus, tai fantastiniai suniukai ( na aisku taip kalbet netolerantiska, girt savo veisiama veisle, bet as dar turi ir westa) As Jums gi atsiunciau savo saita , paskaitys apie cvergus. As Jums isvardinsiu ju privalumus: 1) nesiseria, jei laiku treminguoji (min 2 kartus i metus); 2) neturi suns kvapo ( tik kai labai suslampa), bet isdziovini ir viskas - kvapo ner; 3) neligašiai, 4) didziausi kurmiu priesai, jei gyvenate name ar turit soda;5) nedideli, bet drasus kaip dideli sunys, ne veltui apie cvergus sakoma mazame sunelyje plaka didelio suns sirdis; 6) tinka laikyti ir bute ir name; 7) sargus; 8) neagresyvus, myli vaikus. Nueikite iu cvergu foruma, pasiklauskit ten.
QUOTE(liukaliuka @ 2009 03 20, 20:32)
As auginu cvergus, tai fantastiniai suniukai ( na aisku taip kalbet netolerantiska, girt savo veisiama veisle, bet as dar turi ir westa) As Jums gi atsiunciau savo saita , paskaitys apie cvergus. As Jums isvardinsiu ju privalumus: 1) nesiseria, jei laiku treminguoji (min 2 kartus i metus); 2) neturi suns kvapo ( tik kai labai suslampa), bet isdziovini ir viskas - kvapo ner; 3) neligašiai, 4) didziausi kurmiu priesai, jei gyvenate name ar turit soda;5) nedideli, bet drasus kaip dideli sunys, ne veltui apie cvergus sakoma mazame sunelyje plaka didelio suns sirdis; 6) tinka laikyti ir bute ir name; 7) sargus; 8) neagresyvus, myli vaikus. Nueikite iu cvergu foruma, pasiklauskit ten.
aciu zu issamia informacija.parasiau dar jums i a.z. su pora klausimu mes linkstam link sios veisles.dar abejojam tarp spanielio ir cvergo.manau tai gana priesingos veisles,bet...man spanieliai atrodo lyg ir meilesni,ramesni.gal su vaikais labiau draugaujantys...o cvergai labiau pasele,bes protingesni,sargesni...o gal tik isvaizda apgaulinga....
QUOTE(gailem @ 2009 03 18, 13:45)
labas.noriu paklausti jusu patarimo.norime isigyti suni.turime tris vaikus(nelabai didelius) ir norime visu musu seimos draugo.taip pat noretumem kad butu ne is zaislines veisles,kad galetu ir seimininka apginti prireikus.nenorime dideles veisles-ne didesnio nei sarpejus.ir nesunkaus budo.patiko mums visiems biglis,bet pasiskaitem,kad jie pedsekiai,ir daznai tiesiog nubega paskui pedsaka taip pasimesdami,be to sunkiai auklejami.taip pat linkom prie sarpejaus-bet tas-ligu maiselis.dar patiktu bokseris-bet gal jau ir per didelis.gal jus buna ivairiu?mazesniu?rusu spanielius?zodziu pasimete ziauriai....
as jums patarciau pirkti sibiro haski nors jis ir nelabai sargus bet tikras zmogaus draugas o maziems vaikams nekanda tikrai labai fainas suo
Cvergai ir man atrodė pašėlę, bet kai įsigijau, pamačiau, kad jie labai meilūs, atsargūs. Taip, jie energingi ir ypatingai sargūs- čia gryna tiesa. Na, man kolkas Cvergas- idealus šuo. Šiaip auginu dar ir Rusų kurtą- meilesnių už juos tai trbūt nebūna Bet protu, sargumu Cvergui tikrai neprilygsta. Kurtai- iš visai kitos operos... Taigi- Cvergą tikrai rekomenduočiau, jie myli vaikus. Kas liečia spanielius- iš spanielių dar reikia išsirinkt vieną veislę, nes jų yra daug, o charakteriai skiriasi. Spanieliai taip pat myli vaikus, yra draugiški ir aktyvūs, tačiau prasčiau sargauja (na, būna atskirų individų, kaip ir kiekvienoj veislėj).
QUOTE(Marceborzoi @ 2009 03 21, 21:10)
Cvergai ir man atrodė pašėlę, bet kai įsigijau, pamačiau, kad jie labai meilūs, atsargūs. Taip, jie energingi ir ypatingai sargūs- čia gryna tiesa. Na, man kolkas Cvergas- idealus šuo. Šiaip auginu dar ir Rusų kurtą- meilesnių už juos tai trbūt nebūna Bet protu, sargumu Cvergui tikrai neprilygsta. Kurtai- iš visai kitos operos... Taigi- Cvergą tikrai rekomenduočiau, jie myli vaikus. Kas liečia spanielius- iš spanielių dar reikia išsirinkt vieną veislę, nes jų yra daug, o charakteriai skiriasi. Spanieliai taip pat myli vaikus, yra draugiški ir aktyvūs, tačiau prasčiau sargauja (na, būna atskirų individų, kaip ir kiekvienoj veislėj).
aciu.jusu patarimai man labai svarbus.mano brolis turejo ryzensnauceri.o kai kartu gyvenom,tai ir as su juo turejau daug reikalu.ypatingai protingas suo buvo.deja,dabar jau jo nebera ...idomu ar cvergu charakteris taip pat panasus?ir kiek jie mazdaug kainuoja?is gero veislyno,su dokumentais?ir geriau mergaite ar patinelis?skaiciau,kad mergytes paklusnesnes,meilesnes,bet ju tos rujos ir tepliojimai truputi atbaido.su bernais gal paprasciau?
Pas mane būtent patinukas. Įsigijom patiną todėl, kad jis paskutinis buvo likęs vadoje. Jis kai tik pradėjo bręsti, kelti koją, tai porą savaičių pakilnojo koją ant durų ir kažkaip savaime praėjo. Jau būdamas 6mėn. nė karto nėra padaręs namie Kalytės galbūt meilesnės, prieraišesnės, nes patinai užuodę rujojančias kales pašėlsta. Na, bet kalės kol rujoja irgi dažnai keičia charakterį. Bent jau man visiškai nėra skirtumo šuns lytis Šuniukų kainos gali būti įvairios, priklauso nuo to, kokios kokybės norite- ar tik draugo ar puikaus parodinio šuns. Užsukite į cvergšnaucerių temą- ten lankosi daugiau cvergistų, jie galės daugiau papasakoti ar patarti
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 03 21, 21:56)
berniukai su savom bėdom, labai dažnai gali imti pradėti kiloti koją ant baldų ar ant kampų ir myžčioti tada žmonės pampersus deda
Aš visuomet labai nustembu, kai išgirstu, kad šuniukai taip elgiasi. Nė vienam mano patinukui neatėjo į galvą myžčioti kambariuose, apskritai namie nedaro, nebent neišvedu į lauką, tai turi savo tualetą. Bet namie nemyžčioja .
QUOTE(Aidulia @ 2009 03 21, 22:33)
Aš visuomet labai nustembu, kai išgirstu, kad šuniukai taip elgiasi. Nė vienam mano patinukui neatėjo į galvą myžčioti kambariuose, apskritai namie nedaro, nebent neišvedu į lauką, tai turi savo tualetą. Bet namie nemyžčioja .
matai, čia aišku nenuspėsi, bet gali būti taip, kad dėlto jog taviškiai labai daug būna lauke bet pripažinkim, labai daug žmonių gyvena butuose ir tiek nevedžioja, o šunys gal tada ima žymėtis daugiau namuose... bet čia tik šiaip pamąstymai, o gal sutapimai
QUOTE(gailem @ 2009 03 21, 22:45)
aciu.jusu patarimai man labai svarbus.mano brolis turejo ryzensnauceri.o kai kartu gyvenom,tai ir as su juo turejau daug reikalu.ypatingai protingas suo buvo.deja,dabar jau jo nebera ...idomu ar cvergu charakteris taip pat panasus?ir kiek jie mazdaug kainuoja?is gero veislyno,su dokumentais?ir geriau mergaite ar patinelis?skaiciau,kad mergytes paklusnesnes,meilesnes,bet ju tos rujos ir tepliojimai truputi atbaido.su bernais gal paprasciau?
Perskaitykit straipsnius, jie turetu Jums padet atsakyt i siuos klausimus
http://zwerg-westy.com
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 03 22, 00:49)
matai, čia aišku nenuspėsi, bet gali būti taip, kad dėlto jog taviškiai labai daug būna lauke bet pripažinkim, labai daug žmonių gyvena butuose ir tiek nevedžioja, o šunys gal tada ima žymėtis daugiau namuose... bet čia tik šiaip pamąstymai, o gal sutapimai
Patinai mizcioja namie del dvieju priezasciu: jie kersija uz ka nors arba jei yra antras gyvunas zymi teritorija , noredami parodyt savo pranasuma
GAILEM - kokeris lavbai grazus ir meilus sunys, turejau pries 8m. gyveno 11m. Patikekit plauku mase, draugams buvo pasakyta su tamsiais rubais pas mane neit,kai isigyjau cverga, negalejau atsidziaugt ir patiket, kad jie tikrai nesiseria.
Būtent, dažniausiai myžčioja, nes nori parodyt "viršų", bet jei tas "viršus" bus šeimininkas, tai tikrai nemyžčios