Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

QUOTE(Amanita @ 2011 06 12, 15:22)
Taigi čia tobulėjimą mezgimo mašinos kankinime girt reikia, kitaip ne į temą tongue.gif
4u.gif

man zinok mirgu marga,tai as tobulejimo nepastebejau net biggrin.gif man virsus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2011 06 09, 22:40)
gaila supakavau siandien savo masina, negaliu dabar is arti nufotkinti originalaus dekeriuko ir kinietisko. o skirtumas tame, kad patys galiukai ne taip nusmaileja, sunkiau akis ant ju nukelti ir skylutes neturi tokio mazycio griovelio ju pradzioj, kuris pagelbeja imant adatas. sunku is tiesu paaiskinti, geriau buti parodyti, ir nors skirtumas atrodytu ir nedidelis, bet dirbant jauciasi ir reikalauja daugiau pastangu.

tavo nuorodoje, ten tik tas sujungejas yra parduodamas ir jis skirtas 'chunky' masinai (storais siulais mezganciai), neapsigauk.
as turiu ta dekeriuka, kur nuorodoj, 30 akiu berods jis kelia ir savo patirties turiu pasakyti, kad daug su juo neprikilosi, nes yra kur kas lengviau padaryti pvz 10 akiu 3 perkelimus, negu viena 30. daug akiu keliant sunkiau jas nuimti, sunkiau vel uzdeti, daugiau pasimeta...

apie akiu pasimetima net nepagalvojau blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Amanita @ 2011 06 12, 15:24)
Man šitoj temoj darbelių trūksta, tai saviškius turbūt dėt reikia?  g.gif

Antras bandymas "prisijaukint" mašiną.
Išmokau:
- Megzti nuo viršaus į apačią ("airiška" dalis atsirado pirmiausia)
- Gražiai (bent jau man) įliemenuoti ir krūtinės įsiuvus padaryti.

user posted image
Padidinti>>

Jaučiuosi ypač protinga, einu mokytis toliau.

o kaip krutines isiuva padarei? su mezgimo masina ar su siuvimo?
jei su mezgimo tai kaip?
Atsakyti
Amanita grazu smile.gif Cia tuos isiuvus tai perkeldama akis ties tom dviem linijom padarei, ar ne? Kokie siuliukai cia? Na bet is kur kantrybes turet tiems airiskiems neriniams doh.gif doh.gif
Atsakyti
Visus įsiuvus su mezgimo mašina.
Tuos, kur vertikalūs, tai tiesiog daug akių perkėlinėjimo, kad sumegztų akis ne šonuose siaurinimui.
O horizontaliems įsiuvams yra toks "gudrus" daiktas, kurį rankom megzdama vis tingėjau mokintis, o jau su mašina pabandžiau -- mezgimas nebaigtomis eilėmis ar kažkaip panašiai vadinasi. Žodžiu nepaaiškinsiu. Gaunasi kažkas tokio mezgant (čia vieną pusę įsivaizduot reiktų):
------------
----------
------
----
------
----------
------------
Palikt dalį neišmezgtų akių siaurinant reikia, o paskui platinant jas tiesiog vėl išmezginėt pradedi.

Filmukas, kad aiškiau būtų

O siūlas čia elementarusis mezgimo virbalais -- "Linate" medvilnė. Ale man ir mašina visai gerai mezgė (atliekas mažinu smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amanita: 13 birželio 2011 - 19:25
O ties kur tie horizantalus isiuvai pas tave bliuzkutej? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Diinna @ 2011 06 14, 17:05)
O ties kur tie horizantalus isiuvai pas tave bliuzkutej?  g.gif

Matosi nuotraukoje, kad ties krutine mirksiukas.gif
Atsakyti
Ties krutine, tai yra per liemeni as taip suprantu vertikalus yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Diinna @ 2011 06 15, 07:33)
Ties krutine, tai yra per liemeni as taip suprantu vertikalus yra  g.gif

man ir lygiai tas pats klausimas buvo iskiles, bet dabar nuotrauka atidziau apziurejau (kairej nuotraukos pusej ties krutine matosi siulu spalvos nuruksta ir truputi keicia linijos tiesuma..)
Atsakyti
Hm... o aš galvojau, kad čia viskas įprasta... Yra ten abiejų tipų įsiuvai, yra. Jei kam nors labai smalsu, galiu bandyt didesnę nuotrauką tos dalies daryt. Tik kažin, ar kas nors nuotraukoj ant tų mirgu-margu siūlų matysis.
Atsakyti
Amanita, gražus margiukas thumbup.gif , o už airiškus nėrinius tai atskiras pagyrimas 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Dabar vienas iš paskutinių mano darbelių mašina - visas skylutes kabinėjau rankomis, nes neturiu tokių perfokortų pasirodo sad.gif Megztukas skirtas kiek stambesnei nei mano manekenė garbaus amžiaus senjorai ax.gif Sumezgiau du matkelius angoros po 320 metrų.

user posted image
Atsakyti
Sveikos mezgejeles, labai grazus darbeliai 4u.gif 4u.gif 4u.gif

As cia su tokiu klausimu ax.gif gal kas zinot ar yta Klaipedoj pirkti siulu bobinos?

Jei taip tai kur? ax.gif
Atsakyti
[quote=Mamytė uogytė,2011 06 21, 00:03]
As cia su tokiu klausimu ax.gif gal kas zinot ar yta Klaipedoj pirkti siulu bobinos?
Jei taip tai kur?

Esu mačiusi, prie ''Vaikų pasaulio'', šone esančioje siūlų krautuvėlėje siūlų babinose,buvo ir lino spalvoto...Ir dar Gargžduose (visai netoli Klaipedos) naujai pastatytoj maksimoj yra siūlų krautuvėlė,kur prekiauja tokiais siūlais...Na daugiau nežinau...

Tiesa ,Amanita, nuostabus darbelis bigsmile.gif 4u.gif , man airiški nėriniai - aukštasis pilotažas verysad.gif ...
L@imuže, megztinukas labai dailus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vince0405: 21 birželio 2011 - 06:44