Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašinomis

QUOTE(L@imužė @ 2011 09 13, 10:44)
Freke, tai aš supratau, kad ten adatos ir kad priekiui daugiau gaunas  drinks_cheers.gif  aš turėjau omeny kristinkag parašymą  ax.gif

Tikiuosi nesupyks darbelio autorė - atnešu nuotraukytę čia - net vizualiai matosi, kad priekiui daugiau reikia, nei nugarai

Nu tai ir rasiau priekiui 2 dalys, nugarai 1 dalis ir ausytem po 1 dali, tai cia taip ir yra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinkag: 13 rugsėjo 2011 - 10:03
QUOTE(kristinkag @ 2011 09 13, 09:24)
O as vienoj temoj skaiciau kaip apsikaiciuoja mamyte, tai galvytes apimti pasidalina i 5 dalis, 1-a dalis priekiui, 2 dalys nugarai ir po 1-a dali ausytem. Net uzsirasiau kad nepamirsciau  thumbup.gif

mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(L@imužė @ 2011 09 13, 11:10)

Ups atvirksciai parasiau blush2.gif mazylis malasi aplink tai ir neapziurejau kad padariau klaida drinks_cheers.gif
Atsakyti
Būna visko - svarbiausia, kad išsiaiškinom drinks_cheers.gif gal ir kitos užskaitys ir nebekils neaiškumu, kurioj vietoj ausytes megzt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(L@imužė @ 2011 09 13, 11:34)
Būna visko - svarbiausia, kad išsiaiškinom  drinks_cheers.gif gal ir kitos užskaitys ir nebekils neaiškumu, kurioj vietoj ausytes megzt  thumbup.gif

Tai jau tikrai lotuliukas.gif ir manau pro akis nepraslys sita diskusija 4u.gif
Atsakyti
Freke, sauni kepure thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . tik as vel su klausimu (kaip kad vakar L@imue klausimais apipyliau), kiek dejote akiu tokiai kepurei, na butent keturmeciui vaikui?

Kaip siandien prie lovos traukia doh.gif , net negaliu megzti blink.gif . Numezgiau siandien antra kojine ir vsio noriu miego smile.gif. Siandienine kojine grazesne uz vakarykscia. Ryt nusipirksiu normaliu siulu ir prasides seimynos apsiltinimo darbai smile.gif
Atsakyti
geras klausimas g.gif cia tokie siulai man rodos tradiciskai 25-0-25 priekiui 25-35-45 ausytem ir 45-60 nugarai tai viso 120 akiu. nes ten dar siule eina g.gif reiktu paknisti uzrasus gal dar turiu issisaugojusi g.gif megziau pagal jautiena aprasyma tai ir dariau kaip ten tiesiog man ant galvos ji labiau aptempta buvo o vaikui tokia laisvesne matosi prie kutosiukio dar vietos yra

kai mane prie miego trauke atsirado uzrasas prie profilio naujas hihihi.gif lauksim kojines vaizdu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2011 02 03, 21:56)
okaj...

mano kepuryte megzta is siuliuku, kuriu storis 100g - 420metru. mano dideles galvos apimtis yra 55cm ir jai prireike uzmesti 144 akis mezgant itempimu 5. jeigu jusu siuliukas storesnis/plonesnis aisku skaiciukai skirsis.

taigi pradedam ant pagrindines adatines:
1. uzmetam 144 akis su pagalbiniu siuliuku ir numezgam keleta eiliu;
2. tada dedam gera siula ir nusistatom itempima 1-u mazesni, mano atveju 4, nes cia bus vidinis krastas, todel turi buti siek tiek mazesnis;
3. mezgam 27 eilutes;
4. itempima didinam iki 5. dabar toj pusej kur sustojom su karieta, isstumiam 10 adatu i nedarbine pozicija E, toliau 37 akys darbinej lieka, o visos kitos likusios irgi i nedarbine. karieta reikia nustatyti is N i H.
5. toliau tas 37 akis mezgam nebaigtom eilem, kaip kojines kulna, t.y. pirma adata karietos pusej yra isstumiama i nedarbine pozicija ir mezgama eile, tada tas pats is kitos puses. sita serenada kartojam iki kol lieka 3 akys, tada atvirkstinis procesas, kur viena adata karietos pusej yra grazinama i darbine padeti, kol vel visos 37 adatos dirba. siulo apvynioti nereikia. stai ir turim viena ausyte. ta pati kartoti kitoj pusej, taip numegsim kita ausi.
6. kai jau turim abi ausytes, nustatom karieta i N pozicija, skaitliuka i '0' ir vel numezgam 27 eilutes. pakabinam krasta, ismezgam ta eile +2 didesniu itempimu.
7. as mezgiau rastuota, o kaip zinia toks mezginys yra siauresnis uz numegzta lygiom akim, todel as didinau itempima iki 6, kad netrauktu. taigi parastuojam ar lygiai pamezgam, kiek jau ten mums reik. as kaip tycia neturiu uzsirasiusi, kiek eiliu mezgiau ir tingiu skaiciuoti, bet itariu, kad apie 70.
8. kai jau uztenktinai primezgam kepures, tai siaurinam kaip kam i galva sauna. rusaites maciau tokiais spygliais gudriai uzbaige. as perkeliau kas antra aki ant riberio ir pamezgiau 5-6 eilutes itempimu 4. tada keiau atgal ant pagrindines, bet sumegzdama po dvi i viena ir likusia tuscias adatas stumiau i nedarbine apatine padeti A. tada itempima numazinau iki 2, pamezgiau kelias eiles, tada dar kelias itempimu 1 ir net 0, vel neturiu uzsirasiusi.
9. nuimam nuo masinos su pagalbiniu siuliu pamezge kelias eilutes.
10. pakabinam 5 akis ausytes apacioj ant masinos ir mezgam kokio ilgio dirzelio norisi. tas pats su kita ausyte.
11. susiunam siule. perveriam dviguba siula per virsugalvio akis ir sutraukiam. dedam kutosa ar dailinam kaip jau patinka.

jeigu norisi ne tokiu ilgu ausyciu, reik mazinti/didinti po 2 akis mezgant nebaigtas eiles ir ne iki 3 likusiu akiu bet iki kokiu 6. taip gausis tokios mazesnes, apvalesnes. taip mezgiau MB, tai gavosi gerai ausis dengiancios, bet nekabancios.

Papildyta:
oi ir sorry kad be paveiksleliu sikart tongue.gif

atkeliu cia ir aprasyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2011 09 13, 11:56)

kai mane prie miego trauke atsirado uzrasas prie profilio naujas hihihi.gif lauksim kojines vaizdu mirksiukas.gif

Niu tik nepriburkit cia man unsure.gif unsure.gif unsure.gif unsure.gif unsure.gif

O kojines vaizdai tokie ne kokie ax.gif ax.gif , esme ta , kad tikrai gavosi kazkas panasaus i kojine lotuliukas.gif lotuliukas.gif . I siulus nekreipkit demesio, ne kokie jie ten, ryt pirksiu normaliu, kadangi cia tik bandomoji kojine, tai ir siulai tokie.
Nepatinka man atnara, kai megziu "tikras" kojines tai rankomis nusimegziu atnara, o toliau visa kita masina.
user posted image
O cia padas, ties pirstais siule padariau su mezgimo masina nesiuvau rankomis
user posted image
O cia kulnas, niu ir taip ir anaip skaiciau, kur L@imuze aiskino, ir nesupratau kur ta siula deti, kad nesigautu tokios skyles.
user posted image

Cia vyriska kojine. dejau 70 akiu, ant 44 dydzio lapkos pats tas.

Niu va prisidaviau, kad ne siaip cia klausineju ir varginu visas klausimais, o tikrai dirbu.

Ryt pirksiu siulus ir kepurei. Freke, kiek tokiu siulu, kur idejote nuoroda, reikia kepurei su ausytem?

Atsakyti
as turejau triju spalvu po matkeli tai gavos kepure ir salikelis
http://1.bp.blogspot...00/IMG_1635.jpg
Atsakyti
taip apkabinti reikia, yra rusiskas video kaip megzti viena adatine kai rasiu idesiu

http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2011 09 09, 23:43)
cia su intarasijos karieta mezga siaip kazkurioj temoj buvo geru nuorodu is vienu pamokeliu. ryt paieskosiu ten daug visokiu fintu parasyta... beje kodel tau reik mokintis be siulvedzio jei tavo masina turi siulvedi g.gif

Freke pamirsot jus mane visai per tas kepuryciu diskusijas rolleyes.gif
Atsakyti
nepamirsau... bet daznai per telefona pasijungiu... apsinuodijau nezinia kuom tai lovoj gulineju.
galvojau kad pirmamtemos puslapyje yra nuoroda pasirodo jau neber dingusi.... imetu is ankstesnes temos

http://www.youtube.c...r...sson 1&aq=1

cia visiskai rankinei masinai tinka neva1 ir severiankai ir visoms be siulvedzio masinoms. man padejo suvokti kaip su dekeriais dirbti nes kilnodavau akis su vaseliu kaip rezinka perrinkti ir daug visokiu fintu mirksiukas.gif
Atsakyti