QUOTE(2SIA @ 2009 06 10, 14:03)
teisingai, pirmą kartą,skaitydama atsiliepimus čia,supanikavau juodai laukdama operacijos, o ją nukelė, nes virusą pasigavau. o visai neseniai išoperavo man Žalgirio klinikoje visus 4 protinius dantis. Po pilna narkoze. Ir džiaugiuosi, kad jokios baimės, didelių skausmų ar pan. Labai malonūs ir daktarai ir personalas. Nu ir gydytojai gražūs : net operuotis nebaisu buvo, nors daktaras jaunas .
Savijauta po narkozės nebuvo baisiai gera, bet geriau nei keturis kartus po vieną dantį tą patį kartoti su vietine. Be to man vietinės vis vien nebūtų užtekę, nes du dantys gulėjo ir tik po narkoze juos šalinti galima. Ligoninėj tikrai savaitę laikė, nes prieš operaciją kelias dienas, ir penkias po (kai kurie ankščiau išsiprašė). Leido antibiotikus, vaistus nuo tinimo ir pagal poreikį ketanovą. Kadangi viską užsiuvo (nors prieš operaciją perspėjo, kad gali atvirus palikti tuos, kurie jau išdygę buvo), tad leido valgyti viską. Pirmas dienas skystai maitinausi, paskui jau ir kramčiau priekiniais dantimis. Po kelių sav. praktiškai viską valgiau, tik dar nepilnu pajėgumu kramčiau galiniais dantimis. Po valgio skalauju (skysčio beje ligoninėje kol gulėjau davė KAMISTAD vadinas),valausi pasta su šepetuku . Maudena dar ir dantenas paskauda, bet man ir po paprasto vizito pas odontologą nuo nuskausminamųjų adatų savaitę dantenas maudžia... Mėlynes kai išrašė namo matės, bet neryškiai, o per kitą savaitę visai išnyko.
dar privalumas, kad niekas nekainavo, o privačiai už vieno retinuoto danties rovimą būčiau keletą šimtų palikus .
tai tiek. mažiau skaitykit baisumų,išsiklausinėkite gydytojų smulkiai kas įdomu ir viskas bus gerai
Bet kodel jums narkoze dare? man tas pats buvo, dare "sedacijoj", man visi 4 rauti, 2 apatiniai retinuoti
sedacija - tai tokia kaip daline narkoze, zmogus buna samoningas, bet skausmo nebejaucia. Koks chirurgas operavo? As buvau pilnoj samonej,viska girdejau, supratau kur esu operacija truko 30 min maximum
Del baisiu komentaru pritariu NIEKO BAISAUS NERA!!!Nespeji suprasti "kas vyksta?" kaip jau prijungia prie aparatu,uzdengia burna, kuna ir guli issiziojus
LT jokios geros info apie tai
RU radau, kas skaito,prasom siulyciau kas dar operuosis prasyti sedacijos, is jos zymiai lengviau "iseiti" negu is narkozes.
Седация (от лат. sedatio успокаивать) технология, сочетающая комплекс мер, направленных на успокоение и расслабление пациента в ходе лечения.
Процедура седации в сочетании с местной анестезией это безопасная альтернатива глубокому наркозу. Седация оказывает на пациента успокаивающее действие необходимого уровня, при этом сохраняя его в сознании. и, что немаловажно, не блокируя ряд жизненно важных рефлексов (глотательный, кашлевой и др.).
Все лечение проводится под постоянным контролем опытного анестезиолога. Предварительно пациент проходит консультацию, во время которой выявляются показания к применению седации, индивидуально подбираются препараты и их дозировка.
Преимущества седации
Вы не испытывает никакого страха и психологического дискомфорта Отсутствие наркотических препаратов. За одно посещение может быть проведено больше процедур: лечение, имплантация и протезирование! Не блокирует жизненно важные рефлексы дыхательный, глотательный и кашлевой, в то время как при применении общего наркоза они угнетены. Врач может работать быстрее. Уменьшается число посещений клиники Вы экономите свое время! Воспоминания пациента о процессе лечения крайне размыты или вообще отсутствуют, что важно для людей с выраженной дентофобией.