Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

QUOTE(MAVa @ 2010 05 11, 11:50)
Sveikutes 4u.gif

Siandiena atsisveikinau su protiniu dantuku. Visa menesi drebejau vien nuo minties, kad man ji raus! doh.gif Paskaiciau internete visokiu istoriju, isties kai kurios nedziugino, bet pasirinkau vienos merginos istorija, ir apie ja tegalvojau bigsmile.gif Kad greitai ir lengvai viskas bigsmile.gif

Viskas ivyko labai greitai, jokio skausmo nejutau, gydytojo darbu esu labai patenkinta, matesi kad tikras profesionalas. Dancio neskalde, sumokejau i kasa 3,22 Lt bigsmile.gif - poliklinikoje ax.gif

Taigi noriu padrasinti tas kurios dar tik ruosis traukti, skaitys ir bijos taip kaip as bijojau. Nebijokite 4u.gif

Dabar 4 val po traukimo, skausma jauciu, bet kenteti galima, idomu ar skaudes labiau, ar galima tiketis tokios busenos ir toliau kaip dabar? g.gif

zinok tyliai gali tiketis, nes man pries metus irgi trauke protini su susipynusiomis saknimis, tai neprireike nei vienos nuskausminamosios tabletes, saziningai skalavau ramuneliu nuoviru po kiekvieno pakramsnojimo ir po dienos ar keliu net jokio diskomforto neliko, tiek kad prireike laiko kol prie tos skylutes pripratau, nes taip ir kliudavo ten liezuvis. Tik man turbut greze ar nzn ka ten dare, nes 1,5 h su prakaitu ant kaktos daktariukas tai trauke, tai greze, tai su kazkokiu chirurginiu siurbliuku ten siurbe kol pasidave tas dantis.

Man vakar niekaip neprasikalanciam dantukui dantenas prapjove ir isplove ten viska, tai irgi negaliu patiketi, kad siandien net zenklo nera kad ten kas buvo daryta thumbup.gif tiek kad dabar turiu savaite laiko antibus gerti, turi viskas ten sugyti ir reikia ji issioperuoti, nes dalis netelpa ir kazkaip i skruosta auga pagal nuotrauka, nors kitu dantu neliecia unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TeQuiLa: 11 gegužės 2010 - 17:56
Sveikos.. Noriu ir as pasidalinti ispudziais. Pries 2 savaites, pirmadieni atsiguliau i Zalgirio klinika. Traukt reikejo 3 protinius, vienas is ju buvo pagedes, augo horizontaliai ir buvo vos islindes.
Prisiskaiciau baisybiu, ir labai bijojau.... Antradieni isoperavo su pilna narkoze. Po poros valandu po operacijos jau atnese ir pertrintos sriubos smile.gif Siaip maistas visai skanus, neskaitant to, kad 3 diena po operacijos jau teko valgyti ten baltaja misraine biggrin.gif Vienu zodziu po operacijos dave laikyti leda.. Nei karta nesuleido jokiu nuskausminamuju, bei neisgeriau nei vienos tabletes, nes skausmo iki siol nebuvo jokio. Skaitydama istorijas, dauguma rase, kad veidas ziauriai istynes buna.. melynes per visus zandus, nepakenciamas skausmas.. NEBUVO !!! 3 diena po operacijos, nakciai veidas aisku patino... bet po pjankes atrodau blogiau smile.gif Nes man paciai net nesimate, o kai atvaziavo aplankyti, sako na vos vos matosi... Penktadieni 9 val ryte buvau jau israsyta. Pats nemaloniausias dalykas buvo "kompresu skyleje keitimas, ir tai tik 1 sekunde juntamas nemalonumas, kuris jau po 2 sekundziu praeina. Melyne irgi turejau, bet gal 1 cm diametro ir tai po zandikauliu, bei ji buvo sviesiai geltona (nes skalde danti, iseme kaulo gabala smile.gif ) Siules istrauke po 7 dienu, nei skausmo nebuvo, nei nemalonu smile.gif Tik viena problema kuri yra islikusi iki siol, bei apie kuria perspejo pries operacija - as nejauciu puses liezuvio... bet tai tikrai netrukdo gyvent, kalbet, valgyt ar dar kazka.. Jau gereja, ir manau per menesi atsistatys. saknis buvo sulipes su nervu, todel ji pazeide. Kaip pati skaiciau, kad po tokiu operaciju valgo jogurtus 2 menesius... Briedas!!!! As pirma savaite po operacijos maitinausi ligonineje, ir to pakako per akis. Atvaziavus namo dar kelias dienas valgiau susmulkinta maista... silke, kepta vista.. tik po kiekvieno valgio begau skalauti smile.gif O po 10 dienu jau valgiau ir saslykus.. Dabar praejo 16 dienu po operacijos, ir valgau absoliuciai viska, chipsus, saldainius. Taip kad nebijokite tu operaciju, ir neskaitykite ka raso smile.gif Nes raso dauguma tik tuo atveju jei kazkas blogai.. o geru istoriju neraso, nes pamirsta smile.gif Kas apie Zalgirio klinikas - Gydytojai visi malonus, seseles irgi smile.gif Ziauriai bijau injekciju, todel kai ateidavo suleisti i uzpakali vaistu nuo tinimo, ar dar pvz neurorubino (man ji leido del liezuvio) tai seseles man dantis uzkalbinedavo suniukais ir pauksciukais.. buvo ziauriai juokinga, nes man juk ne 10 metu smile.gif Bet visties labai stengesi gerai padaryti viska.. Jei kas turite operuotis - tikrai nera ko bijoti.. medicina dabar pazengusi smile.gif Papasakojau apie save, bet ir taip pat palatoje gulejau su panele. Mus operavo viena po kitos.. Ispudziai tokie pat - jai visus 4 trauke smile.gif Irgi jokio skausmo nebuvo, jokiu komplikaciju - liezuvis pas ja sveikas, bei melyniu pas ja taip ir neatsirado smile.gif Jei kas turite kokiu kitu klausimu - drasiai rasykite AZ!!! Sekmes visoms ir kuo maziau skaitykite blogu istoriju!!!!!!!!
Atsakyti
ajaj
pries dvi dienas prasidejo siaubingas dantenu skausmas, desineje puseje virsuje... pagalvojau gal koks dantenu uzdegimas, bet per jauna... 19 metu... patikrinau kur labiausiai skauda, o gi ten kur protinis dantis turetu atsirast... dabar mastau, ar pradzioje ir turi skaudeti? ar cia jau zenklas, kad man tas dantis dygsta kreivai?
Atsakyti
QUOTE(tirpi17 @ 2010 05 23, 04:28)
ajaj
pries dvi dienas prasidejo siaubingas dantenu skausmas, desineje puseje virsuje... pagalvojau gal koks dantenu uzdegimas, bet per jauna... 19 metu... patikrinau kur labiausiai skauda, o gi ten kur protinis dantis turetu atsirast... dabar mastau, ar pradzioje ir turi skaudeti? ar cia jau zenklas, kad man tas dantis dygsta kreivai?

skausmas nebutinai reiskia, kad jis dygsta kreivai, man skaudejo, maude, padarius nuotrauka paaiskejo, jog jis lenda normaliai, tik niekaip nepralenda pro dantenas, todel jas ispjove toje vietoje doh.gif bet vis tiek maudzia kartais zandikaluli verysad.gif

tirpi, o kaip dantenu uzdegimas susijes su amziumi? g.gif manau tai visai vienas nuo kito nepriklausomi dalykai schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TeQuiLa: 23 gegužės 2010 - 07:13
Sveikos,
Skauda protini danti apatini, dar nera labai baisus skausmas, bet jau darosi nemalonu, reikia traukti, bet tragiskai bijau, vien pagalvojus, jau silpna darosi doh.gif gal galit rekomenduoti koki gera gyd Vilniuje, kuris butu profesionalas sioje srityje ir kantrus su pacia didziausia Vilniaus baile smile.gif
Gal kokiu raminanciu galima pagerti pries rovima ? nes as jau praktiskai esu tikra, kad ten nualpsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LinMer @ 2010 05 30, 23:56)
Sveikos,
Skauda protini danti apatini, dar nera labai baisus skausmas, bet jau darosi nemalonu, reikia traukti, bet tragiskai bijau, vien pagalvojus, jau silpna darosi  doh.gif  gal galit rekomenduoti koki gera gyd Vilniuje, kuris butu profesionalas sioje srityje ir kantrus su pacia didziausia Vilniaus baile smile.gif
Gal kokiu raminanciu galima pagerti pries rovima ? nes as jau praktiskai esu tikra, kad ten nualpsiu smile.gif

Man rovė čia. Gydytojas Gintautas Gumbelevičius. Raminamųjų nereikėjo, nors save laikiau didžiausia Vilniaus baile. O kartą nuėjau visa persigandus rauti protinį, o paaiškėjo, kad problema visai kitur. Nenustatęs tikros skausmo priežasties, gydytojas neskuba rauti. 4u.gif
Atsakyti
Dievaži,mano istorija su protinio danties išpjovimu dar nesibaigė doh.gif Dabar,kadangi pas mane keistai gyja žaizdos,atsivėrė 7 danties nervas doh.gif Tai pliku nervu sėdžiu ir galvoju ką daryt...Odontologė sakė,kad per pusę metų susitvarkys,bet aš tiek laukt nenoriu,nes skauda.Bandysiu pas burnos chirurgę vėl nueit...gal apsiuvinės kaip nors...ar dar ką padarys doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2010 05 31, 15:05)
Man rovė čia. Gydytojas Gintautas Gumbelevičius. Raminamųjų nereikėjo, nors save laikiau didžiausia Vilniaus baile. O kartą nuėjau visa persigandus rauti protinį, o paaiškėjo, kad problema visai kitur. Nenustatęs tikros skausmo priežasties, gydytojas neskuba rauti. 4u.gif

Aciu 4u.gif reiks gal jam pasukti smile.gif
Atsakyti
sakykit, po kiek laiko jums po apatinio protinio danties operacijos praejo visas diskomfortas, zandikaulio skausmas juokiantis ar kazka kieto kandant, kada galejote normaliai pilnai issizioti? unsure.gif ar labai baisus ir skausmingas buvo siulu traukimas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(TeQuiLa @ 2010 06 05, 20:42)
sakykit, po kiek laiko jums po apatinio protinio danties operacijos praejo visas diskomfortas, zandikaulio skausmas juokiantis ar kazka kieto kandant, kada galejote normaliai pilnai issizioti?  unsure.gif ar labai baisus ir skausmingas buvo siulu traukimas? blush2.gif

Man rodos, kad tai individualu. 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif Gyvenu UK, jau trecia diena, kaip nezmoniskai skauda kairiaja apatine zandikaulio puse, skausmas prasidejo nuo protinio danties augimo(man jis dygsta gal jau kokius 2-3 metus, priekine jo dalis prasikale pro dantenas gal pries metus, o dabar tikriausiai likusi dalis niekaip neprasiplesia), o treciaja diena sutino kairioji veido puse, skausmas nepakeliamas, o ir zandas yra lyg nejautrus, jausmas lyg i ji butu isiutas akmuo, net kalbeti yra sunku. Vartojau Ketanova, bet jis visiskai nepadejo, perejau prie 600mg Ibuprofeno, 200mg Nurofeno ir dar tepu dantenas su Bonjela suaugusiems, tik nezinau ka daryt su patinimu, kaip sumazint patinima, nes jausmas ne is maloniuju ir ka isvis patartumet daryt su skausmu? Prasau padekit verysad.gif
Atsakyti
Reikia kuo greičiau kreiptis į gydytoją. Skruosto patinimas ir sukietėjimas, tai, kad sunku net kalbėti, rodo, kad infekcija išplito tolyn. Gali kilti ir rimtų komplikacijų.
Atsakyti