Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

QUOTE(Brazile @ 2010 04 22, 20:17)
sveikos, po poros savaiciu ir manes laukia protinio dantuko operacija..nereik ne sakyt, kad jau dabar kosmarus sapnuoju doh.gif  operuos gydytoja A. Saikuviene Zalgirio klinikose, kiek ieskojau ko blogo apie ja, nieko neradau, tai truputi ramiau  biggrin.gif  vienas pagrindinis klausimas jau patyrusioms: ar skauda, kai atlieka ta visa procedura?? suprantu, kad "uzsaldo", bet ar tikrai neskaudes? unsure.gif  ar daug pinigeliu paskui reik isleist vaistams? kiek laiko zmonese negalesiu rodytis?laukia egzaminu sesija... Dekoju uz atsakymus smile.gif

Apie Šaikuvienę galiu atsiliepti tik LABAI LABAI gerai thumbup.gif thumbup.gif Užšaldyt užšaldys ir labai gerai,o kiek laiko negalėsi rodysti-nežinau,nes man ne rovė,o operavo,tai namie sėdėjau pradžiai 4 dienas,tada dar gavau nedarbingumo lapelį savaitei,bet čia todėl,kad pas mane ten viską išgręžė ir išpjaustė.O plačiąjai visuomenei nesirodžiau visiškai (tik kiek pas gydytoją reikėdavo) savaitę turbūt,nes buvau ŽIAURIAI ištinus ir dar su didžiule mėlyne ant žando doh.gif Tai atrodžiau lyg tikrai sumušta būčiau doh.gif
Bet šiaip,gydytoja tikrai PUIKI wub.gif Esu jai dėkinga už rūpestį,puikia priežiūrą ir puikiai atliktą darbą.Daugumai svarbiausias dalykas,kad ji dirba greitai,be jokių pasicackinimų.Patirties daug turi,tai rauna lauk mikliai ir visi sako,kad labai gerai...kuo greičiau ištraukia tuo geriau.Vaistų...Aš pati sunaudojau 10 tablečių po 600mg ir 10 tab. po 400mg. ibuprofeno,tai bendrai kainavo apie 14-16 lt,o šiaip gydytoja kiekvieno vizito metu liepdavo seselei suleist deksametazolio.
Atsakyti

Labai labai aciu uz atsakyma smile.gif pjaustys ir man sake..turbut teks man truputi data koreguot, jei savaite busiu melynai patinus biggrin.gif gal destytojai pamate bala pakels thumbup.gif

QUOTE(Magnifique @ 2010 04 23, 07:57)

Apie Šaikuvienę galiu atsiliepti tik LABAI LABAI gerai  thumbup.gif  thumbup.gif  Užšaldyt užšaldys ir labai gerai,o kiek laiko negalėsi rodysti-nežinau,nes man ne rovė,o operavo,tai namie sėdėjau pradžiai 4 dienas,tada dar gavau nedarbingumo lapelį savaitei,bet čia todėl,kad pas mane ten viską išgręžė ir išpjaustė.O plačiąjai visuomenei nesirodžiau visiškai (tik kiek pas gydytoją reikėdavo) savaitę turbūt,nes buvau ŽIAURIAI ištinus ir dar su didžiule mėlyne ant žando doh.gif  Tai atrodžiau lyg tikrai sumušta būčiau  doh.gif
Bet šiaip,gydytoja tikrai PUIKI  wub.gif  Esu jai dėkinga už rūpestį,puikia priežiūrą ir puikiai atliktą darbą.Daugumai svarbiausias dalykas,kad ji dirba greitai,be jokių  pasicackinimų.Patirties daug turi,tai rauna lauk mikliai ir visi sako,kad labai gerai...kuo greičiau ištraukia tuo geriau.Vaistų...Aš pati sunaudojau 10 tablečių po 600mg ir 10 tab. po 400mg. ibuprofeno,tai bendrai kainavo apie 14-16 lt,o šiaip gydytoja kiekvieno vizito metu liepdavo seselei suleist deksametazolio.

Atsakyti
QUOTE(Brazile @ 2010 04 23, 12:05)
Labai labai aciu uz atsakyma smile.gif pjaustys ir man sake..turbut teks man truputi data koreguot, jei savaite busiu melynai patinus biggrin.gif gal destytojai pamate bala pakels thumbup.gif

Mėlynės greičiausiai nebus,nes ten retai kada būna,tiesiog man netyčia vieną pjūvį bedarant kraujagyslę stambesnę perpjovė doh.gif Šiaip tik,kad patinsi gal.Tik nežinau kiek,nes man darė turbūt 4 ar tai 5 pjūvius ir dar gręžė kaulą,tai nežinia nuo ko labiausiai tinsta...
Atsakyti
Beturiu vieną protinį dantį. Kasmet išsiraunu po vieną smile.gif . Tai va, prieš tris dienas trečią išrovė.
Atsakyti
QUOTE(pupa-spurga @ 2010 04 23, 19:01)
Beturiu vieną protinį dantį. Kasmet išsiraunu po vieną  smile.gif . Tai va, prieš tris dienas trečią išrovė.

ir kaip jauciates?? ar skauda, ar patine?
Atsakyti
velute, Kauno Klinikose ar Klaipėdoj "valdiškose" gydymo įstaigose pašalins tą dantį, jei atvyksite su siuntimu, nebrangiai. Reikės susimokėti už sunaudotas medžiagas ir vaistus.
Atsakyti
Labukas 4u.gif

Prieš savaitę buvau pas savo ortodontę pasitikrinti po breketų nuėmimo ir ką, man vienas protinis apačioje pradėjo dygti, bet vos vos nosikę iškišo ir tiek... Nei skauda, nieko, bet dygsta kreivai, nes burnoje vietos nėr, jau vieną dantuką pasuko, išvada - traukt laukan... scare.gif tai vat šiandien penktą valandą keliauju egzekucijon scare.gif o tiek visko prisiskaičiau, kad dabar jau į kelnes sysioju, kaip man prisiversti nueiti iki kėdės reiks nežinau scare.gif teks SB įdarbinti šiuo klausimu, nes esu bailė juoda. Jau kai paprastą dantį tvarko turi suleisti(kaip gydytojas sako) arklio dozę, tai kas bus, kai man ten su protiniu krapštysis blink.gif begemoto dozę teks suleisti... Ir išvis ten kažkokia tai nejautra kiek skaičiau tai laidinė?? Ar kaip?? Esu tikras begemotas, bijau tai nerealiai, atrodo, kad šiandien mano paskutinė gyvenimo diena scare.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites,

Rašau norėdama pasiteirauti jau patyrusių protinių dantų rovimo "džiaugsmus" patarimo 4u.gif

Šį pirmadienį Žalgirio poliklinikoje man išrovė protinį dantį; viskas šiaip praėjo gana sklandžiai, (nors žiauriai bijojau), - bet tikrai, - net kažkaip nustebino, - labai lengvai ir greitai atsisveikinau su savo protiniu smile.gif

Vakar visa diena lyg ir viskas gerai buvo, nei skaudėjo, nei ką, o va šiandien ryte pabudau su tokiu jausmu, kad ten kur tas dantis buvo, - dantenos patinę, paburkę... tai pasižiūriu, iš tikrųjų jos man vos ne kaip užpūliavusios atrodo verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Skaudėt bet jau kol kas bent jau taip neskauda, - tik visą laiką, jaučiu, kad burnoje toje vietoje lyg "karšta būtų" sad.gif

Ar Jums yra taip buvę? Ką tokiu atveju daryti?
Atsakyti
As per praita menesi atsisveikinau su keturiais protiniais smile.gif Man po kiekvieno ne tik kad ten istine budavo, bet net gerkle skaudedavo, lyg angina kokia sirgciau smile.gif Jei neskauda tai nemanau, kad reikia ka nors daryti, tie paburkimai praeina po keletos dienu smile.gif
Atsakyti
Paburksta audiniai kažkiek visuomet, nes vyksta uždegiminė reakcija, po to pereinanti į gijimo procesus. Šilumos pojūtis toje vietoje irgi rodo uždegimą. Bet taip paprastai būna visuomet, nes yra žaizda. Jei stipriai skaudėtų, tai reiškia, kad kažkas negerai. Jei neskauda, ar skauda nedaug, tai, tikriausiai, viskas normalu. Aišku, jei nerimaujat, tai nueikit pas gydytoją pasirodyti. Taip pat reikėtų kreiptis į gydytoją, jei pradėtų blogėti (sustiprėtų skausmas, pradėtų tinti skruostas ir pan.).
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2010 04 28, 21:44)
Paburksta audiniai kažkiek visuomet, nes vyksta uždegiminė reakcija, po to pereinanti į gijimo procesus. Šilumos pojūtis toje vietoje irgi rodo uždegimą. Bet taip paprastai būna visuomet, nes yra žaizda. Jei stipriai skaudėtų, tai reiškia, kad kažkas negerai. Jei neskauda, ar skauda nedaug, tai, tikriausiai, viskas normalu. Aišku, jei nerimaujat, tai nueikit pas gydytoją pasirodyti. Taip pat reikėtų kreiptis į gydytoją, jei pradėtų blogėti (sustiprėtų skausmas, pradėtų tinti skruostas ir pan.).

Ačiū už patarimus, - truputi nuraminot smile.gif Skaudėti tai vis dar skauda, bet skauda pačias dantenas. Aišku, jos patinę, nusipirkau skalauti kažkokį tai skalavimo skystį, skirta po panačių intervencijų tai žiūrėsim... Kažkaip savaitgaliui nesinorėtų užtinusiai vaikščiot, bet kol kas tik skauda, bet netinsta, tai gal praeis smile.gif)
Atsakyti
sveikos,as cia vis ieidavau tik pasiskaityt,bet greit pribres ir man reikalas salint apacioje protinius,siandien pamaciau kaip jie dygsta baisiai doh.gif nesioju breketus,bet jau greit juos isims ir reiks man juos issitraukt,tik klausimas,kur juos traukti?Gyvenu vilniuje,ziurineju klinikas,kainos skiriasi vienur 300,kitur 150,labai buciau dekinga,jei parekomenduotumet gera gydytoja ir ,kad kainos nesikandziotu :)Dekui is anksto 4u.gif
Atsakyti