Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

Tiesa sakant man paskutiniu metu jau ir galva ,ir ausis skaudejo, kol supratau nuo ko. Budavo galva tokia jautri,kad net sepeciu sukuojant skaudedavo doh.gif .Dabar kai esu po operacijos kazkas panasaus jautesi , bet is pradziu speliodavau ir nesupratau, kaltinai gerkle, galvojau,kad vidurines ausies uzdegimas ,bet matyt vis tik dantys protiniai kalti buvo,juos salint seniai jau reikejo doh.gif
Atsakyti
Visiškai sveiki ir taisyklingai išdygę ir su sveiku periodontu (dantenos ir kaulas aplink dantį) protiniai dantys nesukelia skausmo.
Sukelti skausmą gali dygstantys protiniai dantys.
Nepilnai išdygę dantys gali būti skausmo priežastimi. Pavyzdžiui kai po vadinamuoju dantenų "kapišonu", kuris dengia danties vainiko dalį patenka infekcija ir kyla uždegimas. Arba, pavyzdžiui, kai protinis dantis atsirėmęs kraštu į septintą dantį ir jį spaudžia, kyla uždegimas. O jei dar į tą tarpą prilenda maisto ir ten jis ilgiau pastovi (o dažnai taip būna), gali atsirasti kitų komplikacijų.
Protiniui dančiui sugędus tiek, kad išsivysto pulpos ("danties nervo") uždegimas, būdinga priepuolinis skausmas, plintantis pagal nervų šakas. Jei sugedęs dantis apačioje, gali atrodyti, kad skauda visą apatinį žandikaulį. Jei sugedęs viršutinis protinis dantis, gali skausmas plisti į smilkinius ir t.t. Bet tai galioja ne tik protiniams, bet ir kitiems šoniniams dantims.
Uždegimui išplitus už danties šaknų viršūnių ribų, jausmas toks, tarsi dantis būtų iškeltas. Bet tokie simptomai gali būti ir kai, tarkim, į tarpdantį ar už danties prilenda maisto ir kyla uždegimas periodonte. Gali jaustis ir nuolatinis silpnas maudžiančio pobūdžio skausmas, tvinksėjimas. Aišku, čia irgi ne vieninteliai ir ne pagrindiniai simptomai.
Yra ir kitų skausmo, sukelto protinių dantų, priežasčių. Beje, priežastimi gali būti gretimi dantys, o kaltė kartais suverčiama protiniam. Apskritai protiniai dantys yra imlūs kariesui, periodonto ligoms (nes yra toli, dažnai netaisyklingoje padėtyje, sunku išvalyti, neapsivalo natūraliai kramtymo metu).
Atsakyti
QUOTE(d-oncek @ 2010 02 16, 18:37)
Paauglei dukrai reikia salint protinius dantis.Nei vienas neisdyges.Vienas uzspaude 7-ta ir negali jis isdygt.Be to du,kai dygs eis i sona.Gal galit patart kur salint,ar privacioj ar i kmu vaziuot,ar po viena ar visus 4 is karto?Del traskancio zandikaulio,tai dave siuntima privacioj i Zalgirio g.Moket nereikejo,

manau, kad jei jau narkoze bus, tai visus vienu metu paprasciau, kad ateity daugiau nereiktu..
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2010 01 24, 14:56)
Jazau aukštielninkas, dar taip gyvenime nesu bijojus. Paimu telefoną registruotis, ir vėl padedu, tipo, rytoj, bus tinkamesnė deina  doh.gif Ir taip jau dvi savaitės...Dar teik pat, ir reiks naujo siutnimo eit pasiimt  unsure.gif

Kur geraiu KMUK ar Šilainių poliklinikoj?

Na, tai ar išsikrapštei tuos dantis? biggrin.gif Parašyk, duosiu super gydytojos nr, jei dar reikia, dirba ir privačiam sektoriuje ir KMUK mirksiukas.gif
Atsakyti
laba.visai nesenai turejau panasia problema,kuria pataise gydytojas.nesioju breketus,bet gydytoja patare pasalinti 8-tus dantis.kaune,kestucio g.radau burnos chirurga varinauska,kuris greit ir be skausmo po viena isrove keliu apsilankymu metu
Atsakyti
As siulau nueiti pas seimos gydytoja ir paprasyti siuntimo i Zalgirio poliklinika. Su siuntimu gyd.konsultacija nemokama. Tada jau gydytojas nuspres kokia operacija tinkamiausia.
Bet pvz as pasiryzau operacijai visu 4 dantuku su narkoze. Mane uzrase i laukianciuju operacijos eile. tai operacija tik po 2 men. Cia aisku jei nera skubu, neskauda ir dantukai gali palaukti.
O jei trauksi po viena, tai paskaiciuok...ir susidaro sumele nebloga smile.gif)

O Kaune, tai atrodo Kauno klinikose geiausia.

QUOTE(a79 @ 2010 01 24, 14:56)
Jazau aukštielninkas, dar taip gyvenime nesu bijojus. Paimu telefoną registruotis, ir vėl padedu, tipo, rytoj, bus tinkamesnė deina  doh.gif Ir taip jau dvi savaitės...Dar teik pat, ir reiks naujo siutnimo eit pasiimt  unsure.gif

Kur geraiu KMUK ar Šilainių poliklinikoj?

Žiūrėjau ir privačių kainas, bet kadangi reik visus 4 raut, tai šiai dienai tokios sumos nesurinksiu  blush2.gif Tuo labaiu, adk turint siuntimą, dar ir už pirminę  konsultaciją mokėt, o paskui dar už danties rovimą....ir dar nėr garantijos, kad tuom ir pasibaigs  unsure.gif Neturiu pinigų, akd 1000 litų paskirt dantims  unsure.gif

Atsakyti
Jei kreipiesi „valdiškai“, t.y. su siuntimu į „valdišką“ įstaigą, tokią kaip KMUK, tai už pirminę konsultaciją sumoki tik kelis litus už vienkartines medžiagas plius už rentgeno nuotrauką, jei reika. Na, o po rovimo irgi reikia sumokėt už vienkartines medžiagas. Kiek maždaug gali kainuoti, negaliu pasakyti, nes neaišku kas per situacija, kokiu būdu raus ir t.t. Apskritai juk ne kiekvieną protinį dantį reikia šalinti operaciniu būdu. O jei danties šalinimas nusimato labai sudėtingas, tai net dėl vieno danties pasiguldo į skyrių.
Atsakyti
Man šiandien po panoraminės nuotraukos pasakė,kad vienas protinis dantis auga nelabai tiesiai ir gali pastumdyt kitus (mano dantys yra visiškai lygūs) tai nusprendė,kad šalinsim jį.Viena gydytoja sakė,kad jei šalinam apačioj tą,tada ir viršuj,o jei šalinam du,tai tada šalinam visus gal.Bet chirurgė nusprendė,kad pašalinsim tik tą vieną,nes kiti auga lygiai.
Bijau labai.Visų pirma man sunku ilgai išsižiojus būt,plius neįsivaizduoju kaip ten kas vyksta.Mano atveju dantį išpjaut turės,nes jis dar yra visiškai dantenose.Guldyt kaip supratau,neguldys,nes nieko nesakė.Bet įdomu ar tik vietinis nuskausminimas ar kaip...šiaip ryte aš nevalgau,bet liepė lengvai pavalgyt doh.gif Žodžiu,kas gali nupasakot visą eigą,kiek truks,kas po to laukia (antibiotikai ar kas?).Nes esu visiškai pasimetus.Turiu laiko viską išsiaiškint iki Balandžio 1d.
Ačiū už bet kokią info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2010 03 09, 13:33)
Man šiandien po panoraminės nuotraukos pasakė,kad vienas protinis dantis auga nelabai tiesiai ir gali pastumdyt kitus (mano dantys yra visiškai lygūs) tai nusprendė,kad šalinsim jį.Viena gydytoja sakė,kad jei šalinam apačioj tą,tada ir viršuj,o jei šalinam du,tai tada šalinam visus gal.Bet chirurgė nusprendė,kad pašalinsim tik tą vieną,nes kiti auga lygiai.
Bijau labai.Visų pirma man sunku ilgai išsižiojus būt,plius neįsivaizduoju kaip ten kas vyksta.Mano atveju dantį išpjaut turės,nes jis dar yra visiškai dantenose.Guldyt kaip supratau,neguldys,nes nieko nesakė.Bet įdomu ar tik vietinis nuskausminimas ar kaip...šiaip ryte aš nevalgau,bet liepė lengvai pavalgyt  doh.gif  Žodžiu,kas gali nupasakot visą eigą,kiek truks,kas po to laukia (antibiotikai ar kas?).Nes esu visiškai pasimetus.Turiu laiko viską išsiaiškint iki Balandžio 1d.
Ačiū už bet kokią info  4u.gif

Man protinius išrovė lengvai, bet esu turėjus kitokių chirurginių intervencijų- tai gydytojas sakė būtinai ryte pavalgyti, nes po to bus sunku kramtyti ir kelias valandas iš viso negalima valgyti.

PATARIMAI PRIEŠ OPERACIJA :
1. Atlikite kraujo, radiologinius ir kt. tyrimus, kuriuos paskyr gydytojas ir atneškite juos bent 1 diena prieš
operacija.
2. I operacija atvykite lengvai pavalge, nes po operacijos nerekomenduojama valgyti 2-3 val.
3. Nerukykite bent 12 valandu prieš operacija ir 48 val. po jos. Geriausia mesti ar sustoti rukyti kaip imanoma
anksciau iki operacijos ir kuo ilgiau nerukyti po jos. Jei negalite nerukyti, pabandykite naudoti specialius
pleistrus su nikotinu ar medikamentus, kuriuos paskirs gydytojas.
Rukymas ypac pavojingas kaulo priauginimo operaciju atvejais.
4. Dauguma operaciju trunka apie 0,5-1 val. Jus busite informuotas jei planuojama operacija truks ilgiau.
5. Dėvėkite laisvesnius darbužius, kuriu rankoves butu galima lengvai atraitoti iki alkuniu, taip pat avėkite
patogius batus.
6. Išsivalykite dantis ir išsiskalaukite burna prieš operacija, tam, kad sumažintume infekcijos pavoju.
7. Operacijos diena nusiimkite auskarus, nusivalykite makiaža. Jei plaukai ilgi, prašome susirišti (susisegti)
juos taip, kad nekristu ant veido.
8. Jei nešiojate kontaktinius lešius, prašome operacijos diena juos išsiimti.
9. Jei prieš operacija jauciatės peršale, pykina ar viduriuojate, prašome paskambinti ir atidėti operaciją.
10. Jei reguliariai vartojate vaistus, informuokite apie tai gydytoja. Antibiotikus (jei reikia) išgerkite bent
valanda iki operacijos ir po to teskite ju vartojima pagal gydytojo nurodymus.
11. Jei vartojate krauja skystinancius preparatus ( Varfarina, Orfarina ar pan.) informuokite gydytoja kiek
galima anksciau ( bent 7 dienas iki operacijos) tam, kad butu išvengta galimo pooperacinio kraujavimo.
Informuokite gydytoja bent prieš 3 dienas, jei vartojate Plavix‘a ( Klopidogreli).
Nedidels nuolatins Aspirino (po 100mg) ar Hjertemagnyl (po 150mg) dozs paprastai nra reikšmingos
pooperaciniam kraujavimui, bet gydytojas apie tai turtu žinoti dar prieš intervencija.
12. Jei nešiojate dantu plokštele, nenaudokite fiksuojanciu kliju prieš operacija, operacijos metu išsiimkite ja.
13. Reikia žinoti, kad po operacijos veide bus patinimas, galimos poodinės kraujosruvos. Visa tai praeina
savaitės bėgyje ir yra naturali organizmo reakcija i operacija.
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2010 03 09, 14:07)
Man protinius išrovė lengvai, bet esu turėjus kitokių chirurginių intervencijų- tai gydytojas sakė būtinai ryte pavalgyti, nes po to bus sunku kramtyti ir kelias valandas iš viso negalima valgyti.

PATARIMAI PRIEŠ OPERACIJA :
1. Atlikite kraujo, radiologinius ir kt. tyrimus, kuriuos paskyr gydytojas ir atneškite juos bent 1 diena prieš
operacija.
2. I operacija atvykite lengvai pavalge, nes po operacijos nerekomenduojama valgyti 2-3 val.
3. Nerukykite bent 12 valandu prieš operacija ir 48 val. po jos. Geriausia mesti ar sustoti rukyti kaip imanoma
anksciau iki operacijos ir kuo ilgiau nerukyti po jos. Jei negalite nerukyti, pabandykite naudoti specialius
pleistrus su nikotinu ar medikamentus, kuriuos paskirs gydytojas.
Rukymas ypac pavojingas kaulo priauginimo operaciju atvejais.
4. Dauguma operaciju trunka apie 0,5-1 val. Jus busite informuotas jei planuojama operacija truks ilgiau.
5. Dėvėkite laisvesnius darbužius, kuriu rankoves butu galima lengvai atraitoti iki alkuniu, taip pat avėkite
patogius batus.
6. Išsivalykite dantis ir išsiskalaukite burna prieš operacija, tam, kad sumažintume infekcijos pavoju.
7. Operacijos diena nusiimkite auskarus, nusivalykite makiaža. Jei plaukai ilgi, prašome susirišti (susisegti)
juos taip, kad nekristu ant veido.
8. Jei nešiojate kontaktinius lešius, prašome operacijos diena juos išsiimti.
9. Jei prieš operacija jauciatės peršale, pykina ar viduriuojate, prašome paskambinti ir atidėti operaciją.
10. Jei reguliariai vartojate vaistus, informuokite apie tai gydytoja. Antibiotikus (jei reikia) išgerkite bent
valanda iki operacijos ir po to teskite ju vartojima pagal gydytojo nurodymus.
11. Jei vartojate krauja skystinancius preparatus ( Varfarina, Orfarina ar pan.) informuokite gydytoja kiek
galima anksciau ( bent 7 dienas iki operacijos) tam, kad butu išvengta galimo pooperacinio kraujavimo.
Informuokite gydytoja bent prieš 3 dienas, jei vartojate Plavix‘a ( Klopidogreli).
Nedidels nuolatins Aspirino (po 100mg) ar Hjertemagnyl (po 150mg) dozs paprastai nra reikšmingos
pooperaciniam kraujavimui, bet gydytojas apie tai turtu žinoti dar prieš intervencija.
12. Jei nešiojate dantu plokštele, nenaudokite fiksuojanciu kliju prieš operacija, operacijos metu išsiimkite ja.
13. Reikia žinoti, kad po operacijos veide bus patinimas, galimos poodinės kraujosruvos. Visa tai praeina
savaitės bėgyje ir yra naturali organizmo reakcija i operacija.

Turiu klausimą...kodėl reikia kontaktinius lęšius išsiimti?Nes aš su akiniais nesijaučiu patogiai ir planavau su kontaktiniais lęšiais būt. g.gif
Toliau lyg ir viskas ok.Tyrimų nepaskyrė jokių,nerūkau aš,dėl vaistų ispėjau gydytoją.
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2010 03 11, 23:27)
Turiu klausimą...kodėl reikia kontaktinius lęšius išsiimti?Nes aš su akiniais nesijaučiu patogiai ir planavau su kontaktiniais lęšiais būt. g.gif
Toliau lyg ir viskas ok.Tyrimų nepaskyrė jokių,nerūkau aš,dėl vaistų ispėjau gydytoją.

Na, gal rovimui tai neturi didelės įtakos, čia kalbama apskritai apie visas chirurgines intervencijas. Gal Kalpana galės tiksliau pakomentuoti.

O man nulūžo protinio kraštas ir kaip tyčia, šventės, kitą savaitę dar darbo saugos mokymai. Kažkaip pavyko su manikiūrine dilde nuzulinti tą kraštelį, kad liežuvio nedraskytų. ax.gif Tai va kuo baigėsi mano nenoras rauti sausio mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2010 03 12, 13:01)
Na, gal rovimui tai neturi didelės įtakos, čia kalbama apskritai apie visas chirurgines intervencijas. Gal Kalpana galės tiksliau pakomentuoti.

O man nulūžo protinio kraštas ir kaip tyčia, šventės, kitą savaitę dar darbo saugos mokymai. Kažkaip pavyko su manikiūrine dilde nuzulinti tą kraštelį, kad liežuvio nedraskytų. ax.gif Tai va kuo baigėsi mano nenoras rauti sausio mėnesį.

Man ne raus jį,o pjaus,nes raut dar nėra ko,nes neišdygęs jis.Užrašė mane balandžio 1d, bet sergu jau kelias sav. ir bijau,kad galiu nepasveikt,nes atidėt nenoriu,nes kaip atidėsiu,tai jau nusikels pusmečiui kokiam,o per tą laiką gali iškreipt dantis doh.gif
Atsakyti