Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

QUOTE(brendy_ @ 2009 11 23, 19:07)
siandien nukirpo dantenas nuo protiniu dantu,tai viena puse skauda biskiuka ir patinus visa puse,gal kuriai buvo jau taip?po kiek laiko viskas susitvarkys?

Gali būti taip ir nebūtinai tai rodo, kad kažkas labai blogai yra. Gal tiesiog toje pusėje reikėjo daugiau dantenų nuimti. Svarbu, kad neblogėtų.
Gijimo laikas individualus. Priklauso nuo operacijos apimties ir organizmo sugebėjimo atstatyti pažeistus audinius.
Gerkite vaistus, kuriuos paskyrė, skalaukite tirpalu, kurį paskyrė. Jei blogės, reikia kreiptis į odontologą.
Atsakyti
ne rpotiniai, o probleminiai tie dantys. man prasikalė ne visiškai. sunku išvalyti, jei prilenda maisto skauda. reikia rauti, bet tai skausminga procedūra. laukiu kol prispirs galutinai tada juos teks šalinti.
Atsakyti
Geriau rauti dantis kol jų neskauda, nes, geriau suveikia nuskausminantys vaistai, mažesnė uždegiminių komplikacijų po rovimo tikimybė.

Klausimas ar tikrai reikia dantis šalinti. Ar tai jau sakė apžiūrėjęs gydytojas? Gal užtenka nukirpti dantenas aplink dantį.
Atsakyti
QUOTE(Nemieganti @ 2009 11 21, 13:36)
Sveikos, aš prieš pora dienų dariausi protinių dantų šalinimo operaciją ir man pašalino visus 4 mano protinius dantis... Bijojau nežmoniškai, bet veltui... Buvau pasiryžus šiai operacijai tik su pilna narkoze, bet chirurgas mane atkalbėjo ir labai džiaugiuosi dėl to, nes tik be reikalo bučiau kenkusi pati sau.... Operavausi KMU klinikose ir mano atsiliepimai apie veido ir žandikauliu chirurgijos klinika tik patys geriausi... Internete ieškojau atsiliepimų apie ten dirbančius gydytojus ir geriausi buvo apie doc. Dalių Sakavičių, tai ir aš prisidedu prie žmonių, kurie sako, kad jis yra puikus chirurgas... Jeigu, dar kuri nors sprendžiat ar eiti ar ne... Nebijokit.... smile.gif Jis puikus žmogus, labai paprastas ir puikiai atlieka savo darbą... Kitą trečiadienį važiuosiu išsitraukti siūlų ir viskas... Dantukų kaip nebūta...  bigsmile.gif

Sveika, o kiek mokėjai už dantų šalinimą? Nes man jau "juodai" reikia rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos protiniu dantuku fejos smile.gif atkentejau ir as daugybe skausmu kol mano tie protiniai norejo dygti,isdygo tik truputi skausmas nesiliove naktim nemiegodavau buvo baisu,pagaliau pasiryzau ju isrovimui,zalgirio klinikoj pas gyd.tomkeviciene likau labai patenkinta jos darbu,iseme 2 protinius,virsutinis issirove labai lengvai,o su apatiniu buvo sunkiau,liko mazyte saknis nes ji buvo labai uzsirietus,bet cia sake nieko tokio nesvetimkunis,problemu su juo nebus.labai bijojau,net drebejau prie kabineto,bet visiskai neskaudejo.
Atsakyti
Na, va isrove ta protini viena Centro poliklinikoje Kaune. Tai kol kas skausmo beveik nera, zandas patines....vartoju osmamox antibiotikus.....ir laukiu kada viskas sugis....
Atsakyti
sveikos, man irgi teks traukti porą protinių dantų, išdygę tai visi, nė vieno neskauda, bet gydytoja liepė traukti du viršutinius, nes dėl jų labai susispaudė priekiniai dantys, kurie ir taip nėra tiesūs. kaip suprantu, abiejų iškart šalinti negalima, dar man kilo klausimas ar reikia turėti su savimi nuotrauką, jei gydausi pas vieną gydytoją, o trauksiu pas kitą ir kaip greitai galima šalinti kitą dantį?
Atsakyti
QUOTE(bolsiaka @ 2009 12 17, 12:45)
sveikos, man irgi teks traukti porą protinių dantų, išdygę tai visi, nė vieno neskauda, bet gydytoja liepė traukti  du viršutinius, nes dėl jų labai susispaudė priekiniai dantys, kurie ir taip nėra tiesūs.  kaip suprantu, abiejų iškart šalinti negalima, dar  man kilo klausimas ar reikia turėti su savimi nuotrauką, jei gydausi pas vieną gydytoją, o trauksiu pas kitą ir kaip greitai galima šalinti kitą dantį?

Aš turėjau mažą nuotraukėlę, gydytojas sakė, kad jos reikia tam, kad matyti kokia kryptim rauti. Man išrovė lengvai ir be problemų.
Atsakyti
bolsiaka, galima traukti ir abu vienu metu, ypač jei lengvas traukimas. smile.gif Bet... niekuomet nežinom ar dantys lengvai trauksis ar sunkiai. Ar kils kokių nors komplikacijų po to ar ne. Visuomet yra mažesnė rizika, kai traukiamas tik vienas dantis. Bet priklauso ir nuo situacijos. Jei sudėtinga nuvykti pas chirurgą (pavyzdžiui, yra kitam mieste), jei reikia tam tikslui išsiprašyti iš darbo ir t.t. tai reikia irgi įvertinti. Galima ir vietoje nuspręsti. Jei pirmas dantis lengvai išsirovė, tai galima ir antrą imti smile.gif Bet, pavyzdžiui, jei ateitų mano draugė, gyvenanti šalia klinikos, traukti dantų, tai, sakyčiau jai: "išimam vieną, kai apgis, ateisi kito" smile.gif Kiekvienu atveju yra savų "už" ir "prieš".
Jei gydotės pas vieną gydytoją, o dantų einate traukti pas kitą, tai pasiimkite iš pirmojo rentgeno nuotraukas, jei tokios buvo darytos.
Jei gerai gyja po pirmojo danties traukimo, antrą galima traukti kad ir po poros savaičių. Ar net greičiau. Bet, tokiu atveju, jei jau laukiam, tai porą savaičių galima palaukti.
Atsakyti
ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalpana @ 2009 12 17, 22:44)
Jei gydotės pas vieną gydytoją, o dantų einate traukti pas kitą, tai pasiimkite iš pirmojo rentgeno nuotraukas, jei tokios buvo darytos.

Aš taip dariau pirmą kartą.
Atsakyti
Sveikos,jau 3 savaite kenciu dantu skausma.Nuejusi pas stomatologa,pasake kad bereikalo deda vaistus ant protinio danties nes jis nepagydomas ir isrove.Siandien jau 6diena kaip israustas,o man vis skauda,nera istinimu.Jau nebenoriu gerti nuo skausmo vaistu.
Gal kam taip buvo,kaip sprendete sia problema?
Atsakyti