QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 02 11, 11:59)
Mano nuomone, gali ir darbdaviai. Namuose vaikai yra vaikai, jų neriboja griežti grafikai ar griežta atsakomybė už kitus šeimos narius. Turiu galvoje tai, kad namuose yra tėvai, kurie susirgus sesei ar broliui priims sprendimus kaip elgtis ar pan. Pati turiu paauglę mergaitę. Labai myli vaikus, kai atvažiuoja draugės su vaikais- atsidžiaugt negali, kad jaučiasi "kaip be vaikų" Ji su jais užsiima, kažką vis veikia, maitina, migdo, mažiai net mamas pamiršta Bet tikrai nežinau, kaip ji elgtųsi kituose namuose, kiek tos atsakomybės ji turi, kai aplinka svetima ir žmonės nepažįstami Šiemet ji prašosi leisti pabandyti vasarą dirbti, ir mielai sutiksiu, nes tai paaugliams labai naudinga. Griežtas žodis ar sugėdinimas iš svetimų lūpų gali būti labai veiksmingas, net veiksmingesnis už tėvų pasakytą pastabą. Ne kiekvienas paauglys gali suvokti, kaip svarbi jums kiekviena minutė ar kad jau stresuojat tarpdury laukdami auklytės. Nereikia bijoti jiems to pasakyti ar net bandyti įtikinti, kad ir griežtesniu tonu "paauklėti", už nelaiku ar nekokybiškai atliktą darbą galima ir pinigėlius sumažinti ar kaip kitaip paprotinti Paaugliams tai naudinga, manau. Tai gyvenimo, bendravimo ir verslumo pamokos. Todėl nereikia stebėtis jau vyresnėmis studentėmis ir pan., kad jos neatsakingos ir visai nesuvokia savęs kaip darbuotojo, nes jos neturėjo progos . Čia kaip ir bet kuriame kitame darbe- visi norime darbuotojo su praktika ir patirtimi, o iš kur ją imti, jei niekas jų nesamdo ar neduoda šanso tos praktikos įgyti Visi norime atsakingų ir pareigingų, unikalių ir idealių žmonių aplinkui save, todėl samdydami paauglius, turėkime omenyje, kad patys ir mokiname juos tokiais tapti...Egzistuoja ne tik tėvai, šeima, bet ir aplinka, visuomenė, kurioje jie turės užaugę gyventi, dirbti arba patys taps darbdaviais. Tikrai esu už tai, kad ir svetimas suaugęs žmogus būtų atsakingas ne tik už savo ir tik savo vaiką, bet ir už visus kitus aplinkui, nepabijotų sudrausminti, pasakyt griežtesnį žodį, sugėdinti dėl netinkamo elgesio arba pagirt ir paskatint už gražų poelgį...
Tik akmenimis neužmėtykit, prašau Tik turėjau mintyje, kad norėčiau, jog mano vaikai bendraudami su kitais išmoktų to, ko galbūt namuose neišmoko Jug nė viena negalime garantuoti, kad viską darome teisingai ir kad paauglės auklės užaugintas vaikas pats bus pareigingas ir stropus paauglys
Perskaičiau viską atidžiai ir... Vienas klausimas. Kodėl turėčiau užsiimti auklės auklėjimu? Taip, jeigu visos kitos sąlygos tiktų ir kliūtų tik SMS'o paskutinę minutę rašymas, pasakyčiau ir bėdos tame nematyčiau. Bet su studentėmis ir paauglėmis - PER DAUG PROBLEMŲ.Tik akmenimis neužmėtykit, prašau Tik turėjau mintyje, kad norėčiau, jog mano vaikai bendraudami su kitais išmoktų to, ko galbūt namuose neišmoko Jug nė viena negalime garantuoti, kad viską darome teisingai ir kad paauglės auklės užaugintas vaikas pats bus pareigingas ir stropus paauglys
Samdydavau auklę, kad ji man "palengvintų gyvenimą", o ne kaip papildomą rūpestį ir auklėjamąjį. Juk žmonės renkasi tai, kas paprasčiau. Tai ir man paprasčiau pasirinkti žmogų, kuriam nebereikia aiškinti, kad aš - darbdavys, o ne draugelka, su kuria susitarė į kiną.
Tikiu, kad yra jaunų merginų, kurios turi pašaukimą dirbti su vaikais (turėjau tokią draugę, kuri nuo vaikystės žinojo, kad dirbs tik su vaikais, taip ir buvo, vaikai nuo jos lydydavosi ir aš pati nebijodavau jai vaiko palikti), bet tokių žmonių reta (galbūt jūsų duktė būtent tokia ir yra ).
Dažniau vis dėlto studentės auklės darbą traktuoja kaip galimybę labai nevargstant ir neįsipareigojant prisidurti pinigėlių.