Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXXIII tema

QUOTE(LiloSun @ 2011 05 28, 10:31)
Gal gali smulkiau paaiskint?  ax.gif Idomu pasidare, visada maniau kad temperatura sukelia koks virusas ar uzdegimas  g.gif

"Karščiavimas – tai organizmo apsauginė reakcija į daugelį ligų, pasireiškianti kūno temperatūros pakilimu. Karščiavimą gali sukelti pirogenai: mikrobai, jų nuodai, svetimi baltymai (vakcinos), cheminės medžiagos (apsinuodijimas); alerginės reakcijos, nudegimai, psichikos traumos."
4u.gif tai cia trumpai. Zinau,kad tikrai ne vien mikrobai ir virusai sukelia temperatura. Turiu giminej pvz, kai vaikui pastoviai temperatura pakyla nakvojant ne namuose (t.y. tam tikro streso metu)
Papildyta:
QUOTE(Sanrita @ 2011 05 28, 11:35)
Ketvirtadienį ryte sudaviau avižų košės. Žinau, alergiški jai esam. Bet susigundžiau ant pakelio parašyta - be glitimo  doh.gif
Ryte jau pamačiau reakciją ant veido, po pietų buvo klaikiai nerami - raižė pilvuką, naktis be miego, šiandien ryte 38,2 ir negaliu numušti ... Kovoju jau pusdienį ...

Po paros turetu praeiti. Laikykites 4u.gif
Atsakyti

Sveikos,

Mano dukrytei atopinis dermatitas nuo dviejų savaičių. Skaitydavau Jus, bet niekada nerašiau. Labai Jūsų tema greitai eina tai vis atsilikdavau doh.gif pirmąją bangą dermatito sutramdėm tiesiog su dieta. Vėliau apie pusę metukų vėl prasidėjo bėrimai, gydėmės homeopatiškai. Tada mums pasakė, kad žarnyne disbakteriozė ir davė lašiukų kepenims stiprinti - ne visiškai gerai dirbo. Tuomet mes probiotikų lygtais negėrėm, tik tuos lašiukus ir žirniukus. Pradėjus dukrai eiti į darželį, bėrimai vėl grįžo (nebesugebu apsaugoti nuo maisto "iš šono"), bet pageriam vis probiotikų ir geriau. Tik šiuo periodu kažkas vėl užėjo, gal kad pavasaris, gal kad žydi viskas, tai niekas nebepadeda... Buvom pas Chlivickienę, tai labai nuvylė ir visi tie atsiliepimai ką apie ją skaičiau tai apsivertė aukštyn kojom smile.gif žodžiu bandom kapstytis pačios, eisim greičiausiai pas mūsų homeopatę ir gydysimės kitaip. Šiaip dukrai dabar yra du su puse, visi daktarai pas kuriuos buvom man sakė kad iki dviejų metų išaugs bėrimus ir prasidės alergija aplinkai, kuri pasireikš kitaip. Žodžiu, gydytojais labai labai netikiu, nes jiems toks pavadinimas netinka, jie negydo...

QUOTE(beatka1983 @ 2011 05 26, 20:33)
aciu labai uz kontaktus.
tai vat ir as bijau prasidet su ta biogaia. mums sake gydytojas pagert kokiu nors geruju bakteriju - tai gal pabandyti is musu rinkos ka nors? gal kuri mamyte patars kurios pas mus yra vaistineje geras bakterijas, kad tiktu vaikui netoleruojanciam pieno baltymo ir kiausinio baltimo?

Dėl probiotikų tai mes geriam Forever Active probiotic. Kūdikiams tai nežinau ar įmanoma juos suduoti nes tai yra kapsulytės. Jos yra labai labai mažytės, bet aš su dukra irgi vargau, kol suprato kad kramtyti nereikia smile.gif ten du sluoksniai - ištirpsta tik plonajam žarnyne, tai jei perkanda tai kaip suprantu tas probiotikas nieko nevertas, burnoj jau žūsta arba skrandy.

QUOTE(gliuka @ 2011 05 26, 22:48)
Ir dar, siandien teko dalyvauti konferencijoje, kurioje vienas pranesimas kaip tik ir buvo skirtas AD, aisku, nieko stebuklingo nesitikejau, bet po paskaitos, pasidare visai liudna, apmaudu, o dar kai pranesimas vadinasi - "AD gydymas siekiant ilgalaikes remisijos"...aisku, kalbejo tik apie odos drekinima, emoliantus, hormonus, antihistaminikus, antibiotikus, na, ir apie geriamus, leidziamus hormonus ir dar agresyvesni "gydyma", tai ko tada tiketis is mus gydanciu gydytoju, jei profesoriu kompetencija ir zinios ties tokiu "gydymu" ir baigiasi, apmaudziausia tai, kad suvokia, jog tai ne gydyma, o tik drastiskas, zalingas sveikatai simptomu slopinimas, bet ir toliau sekmingai mus "gydo"...atsiprasau uz tokia gal ir pilna nevilties zinute, bettikrai labai apmaudu pasidare...

Bet tai mes su mama irgi kalbėjom: medicina tiek pažengusi ir nėra priemonių kad nustatyti priežastį? Kad gydyti priežastį, o ne slopinti simptomus? Aš kai paklausiau gydytojos KODĖL mano dukrą beria ir kas vyksta viduje, kad išeina per odą,ji man atsakė: kaip sugeba tokie žmonės surasti vienas kitą (pas mane egzema, pas vyrą astma) ir nori sveikų vaikų... Aš likau šokiruota. Nei atsakymų gavau, nei pagalbos. O kai pakišamas lapelis su reklama nuo palangės ir sakoma: čia naujovė, pabandykit gal padės, tai nesinori išvis į gydymo įstaigas daugiau kreiptis unsure.gif

QUOTE(linulka @ 2011 05 27, 10:18)
laba diena 4u.gif
gal vilnietes zino kur yra vilniuje pirkti nerafinuoto taukmedziu sviesto, a rusies,ekologisko? jau baiginejasi, nes pries tai  is kauno gavau.

aliejai.lt berods mačiau kad nerafinuotas, o kokia ten rūšis aš ir nežinau mirksiukas.gif

QUOTE(Climent @ 2011 05 27, 13:36)
merginos ar naudojate kas cutivate tepalą? ar padeda jums šitas tepalas ?

Aš naudoju savo rankoms. nu nežinau jei pagalba keliom dienom tai gal gerai, už savaitės vėl viskas sugrįžta. Man daktarė sakė taip: prie hormonų priprantama. Aš tai išvis nenoriu jų tepti, bet pastaruoju metu labai suūmėjo mano egzema, turbūt dėl pavasario ir baigiamojo darbo rašymo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rimiale @ 2011 05 29, 09:48)
Bet tai mes su mama irgi kalbėjom: medicina tiek pažengusi ir nėra priemonių kad nustatyti priežastį? Kad gydyti priežastį, o ne slopinti simptomus? Aš kai paklausiau gydytojos KODĖL mano dukrą beria ir kas vyksta viduje, kad išeina per odą,ji man atsakė: kaip sugeba tokie žmonės surasti vienas kitą (pas mane egzema, pas vyrą astma) ir nori sveikų vaikų... Aš likau šokiruota. Nei atsakymų gavau, nei pagalbos. O kai pakišamas lapelis su reklama nuo palangės ir sakoma: čia naujovė, pabandykit gal padės, tai nesinori išvis į gydymo įstaigas daugiau kreiptis  unsure.gif

Na gyd tikrai buvo nekorektiska. Baisu, tokie gyd. nesuteikia zmonems, jokio optimizmo, o tik gramzdina gilyn...Linkiu jums sveikateles.

Mamytes, galvoju duot maziukei jau grudiniu kosiu. Maziukei jau tuoj 8 men. Kokias patartumet?Mums reikia, kad butu be pieno..

O tos kruopos, kurios yra suaugusiems zmonems jos visos yra su glitimu? Gal kas zinote? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 29 gegužės 2011 - 10:45
QUOTE(Amelita @ 2011 05 29, 11:17)
Na gyd tikrai buvo nekorektiska. Baisu, tokie gyd. nesuteikia zmonems, jokio optimizmo, o tik gramzdina gilyn...Linkiu jums sveikateles.

Mamytes, galvoju duot maziukei jau grudiniu kosiu. Maziukei jau tuoj 8 men. Kokias patartumet?Mums reikia, kad butu be pieno..

O tos kruopos, kurios yra suaugusiems zmonems jos visos yra su glitimu? Gal kas zinote? g.gif

glitimo neturi kukuruzu kruopos. o jus alergiski glitimui? tai tos kruopos kurios "suaugusiems" puikiai tinka ir maziukams.. tik zinoma reikia atsirinkti kurios nealergizuos. zarnynui gerai avizos. o visos kruopos yra be pieno 4u.gif jei virsite vandenje smile.gif o uzpilamu milupos ir hipp be pieno ale greito paruosimo yra aviziniu, grikiniu, soru...
Atsakyti
QUOTE(Osport @ 2011 05 29, 14:37)
glitimo neturi kukuruzu kruopos. o jus alergiski glitimui? tai tos kruopos kurios "suaugusiems" puikiai tinka ir maziukams.. tik zinoma reikia atsirinkti kurios nealergizuos. zarnynui gerai avizos. o visos kruopos yra be pieno  4u.gif  jei virsite vandenje  smile.gif o uzpilamu milupos ir hipp be pieno ale greito paruosimo yra aviziniu, grikiniu, soru...

Jus man paaiskinkit del to glitimo...
Jei vaikas turi bedu del odos, tai jam pradziai geriau butu koses be glitimo ar ne? g.gif

Is kur cia gali zinoti ar alergiskas vaikas glitimui....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 29 gegužės 2011 - 15:34
mamytes reik jusu patarimu,
paskiepijo mano maziuka 4 men skiepu, reakcija baisi, israudo o dyte, isbere visa, pradejo slapiuoti soniukai, kakliukas, uz ausysiu blink.gif kai sustabdyti ta slapiavima? ryt skambinsiuos gyd. kazi ka patars pamacius vaika? o jau situacija buvo pakankamai stabili su jo odyte. ech,kaip sunku, taip blogai mum dar nebuvo, niekada neslapiavo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(linulka @ 2011 05 29, 15:38)
mamytes reik jusu patarimu,
paskiepijo mano maziuka 4 men  skiepu, reakcija baisi, israudo o dyte, isbere visa, pradejo slapiuoti soniukai, kakliukas, uz ausysiu blink.gif kai sustabdyti ta slapiavima? ryt skambinsiuos gyd. kazi ka patars pamacius vaika? o jau situacija buvo pakankamai stabili su jo odyte. ech,kaip sunku, taip blogai mum dar nebuvo, niekada neslapiavo schmoll.gif

sugirdykit antihistamininio kokio, daugiau nieko nepatars. DAugiau jau nebeskiepykit bent jau kol nedings AD schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2011 05 29, 16:08)
sugirdykit antihistamininio kokio, daugiau nieko nepatars. DAugiau jau nebeskiepykit bent jau kol nedings AD  schmoll.gif

Mums irgi reikia skiepytis 6 metu, nezinau kada mes ta skiepa pasidarysim, kai toks isbertas g.gif Gal vasara padetis pageres, tada ir skiepysimes.
Atsakyti
Sveikutes likimo seses 4u.gif

Del Aveeno kremuku - gavau as juos siandien per ta pacia tarpininke Taure uzsakinejau, greitai, patogiai, bet irgi kaip ir meskutei buteliukas su broku blink.gif bet kiek supratau tai cia nepraplesta, o tiesiog pats buteliukas blogai uzdarytas ir kartu su dangteliu puse jo atsidare g.gif nuo saindien bandysim tepliotis, dar kazkoki spec egzemai uzsakiau g.gif nezn nuo kurio pradet ax.gif

Siaip jau nereik bent bintu uzbintuot, maziau daug draskosi, ant saulytes leidziu pabut po truputuka..aisku jis dar ir labai sviesiaodis,tai atsargiai labai, bet matyt cia susije dalykai, ar klystu?
Atsakyti
sveikos mamytes 4u.gif stiprybes visoms gydant savo mazuosius, vis apsilankau paskaitineju sia tema,nes ir patys turim sita beda.
musu dermatitas nera labi stiprus,bet va kaip idomiai gavosi mums viskas: tiek dziaugiausiu sviesmedzio sviestu, tepem be proto daug ir nenorejau pasiduoti,nes anksciau padedavo, o si pavasari visai jokio efekto, vis blogyn ejo,
tai teko ieskoti jam alternatyvos, mano pasirinkimas yra "emolium" linijos spec.emulsija bei i vonia pilti skystis, na tiesiog mums padare stebukla, rankos nerealiai grazios 4u.gif net sunku patiketi ziurint i vaika. linkiu visoms stiprybes.
Atsakyti
QUOTE(klaudi @ 2011 05 29, 16:42)
Mums irgi reikia skiepytis 6 metu, nezinau kada mes ta skiepa pasidarysim, kai toks isbertas g.gif Gal vasara padetis pageres, tada ir skiepysimes.

Mes tai nusprendem nebesiskiepyti, atsisakem paskutiniuju 2 skiepu, nenoriu rizikuot, kad vel atsinaujintu AD su visa jega.
Atsakyti
musu odos bukle po skiepu tragiska, gerai nors tiek ,kad oda nustojo slapiuoti, tik kaip dabar atstatyti ta odyte, gydytoja aisku skirs hormoninio tepalo, kazi koki jus mamytes nuadojot, jei odos bukle bloga. gal kaip nors pavyktu issiversti be hormonu, birzelio 14 d.pas astrauskaite vaziuojam.
Atsakyti