QUOTE(Amelita @ 2011 07 01, 08:27)
Siaip tikslus hemglobinas yra, kai ji tiria is veninio kraujo. Mazajai kiek tyre paprastoj poliklinikoj is pirstuko, tai vis 102, 108. O pvz. po keliu dienu darem tyrima ligoninej is veninio kraujo, tai ten rodo 124. Tai as netikiu dabar poliklinikos tyrimais. Matau vaikas auga, valgus ir gerai. Isvada ta, kad tikslesnis tyrimas yra is veninio kraujo.
Keista, kad skirtumas būtent toks, nes kiek man yra sakę neonatologai, tai tikslesnis veninis, bet paprastai jis rodo mažiau hb, nei kapiliarinis. Mažakraujystė man artima tema. Antras mažiukas 2 kraujo perpylimus dėl jos turėjęs, ir šiaip kūdikystėj esam gyvenę su 70-80 hemoglobinu. Kartu su geležies preparatais gerai tam reikalui kartu gert ir folinę rūgštį. Vitaminas C, kaip jau kažkas minėjo, irgi gerai. Daug kuriem vaikučiams iš šitos temos Neocate mišinukas padėjo užkelt geležį.
QUOTE(beatka1983 @ 2011 07 01, 09:11)
mamytes, visai pasimeciau - pasambinau alergologei, paklausiau del vaistuku Zyrtec - tai liepe pirkti lasiukus nes mums tik 5 menesiai. Bet is cia pamenu kad rasete kad ir lasiukai gali alergizuoti, todel nupirkau tableciu pavidale (be gydytojos zinios
)
tik dabar nezinau kaip dozuoti 5 menesiu kudikiui
fenkaroli gerem po 1/4 tabletes, o vat kaip su zyrteku ? gal kuri mama duoda savo vaikui zyrteka - kokiom dozom? mes fenkaroli tik nakciai gerdavome
Mano mažiui nepilnai 4 mėn. KMUK Kudzytė buvo skyrus 1/3 Zyrteko tabletės per dieną.