Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXXIII tema

QUOTE(ivetacom @ 2011 06 17, 10:49)
Pas mus panasei atrode,jej su tais plemais nieko nedaryti, jie pradeda slapiuoti, kai buvo visai blogai, laukem, kol paguldys i ligonine, tepem FucidinH, bet nelabai padejo, gal kiek nezejima sumazino, nors tai stiprus hormoninis su antibiotiku
(tada buvo dar slapiavimai ir auksinio stafilokoko infekcija). Jau ligoninei patare tepti akytes Elideliu, labai palengvino visa situacija, o veliau, kaip jau rasiau atveze is Lenkijos Protopic tepala, kurio ir gydomes sekmingai.
Beja jau dvi naktis miegam be rankyciu pririsimo, kiek trinasi, truputi tai pablogina miega, bet jau tai niekis, paliginus su to, kaip buvo.

o tai sitas tepaliukas nera hormoninis? kazkiek irgi esu skaiciusi lenkijos forumuose apie AD - ir is ten apie sita tepaliuka irgi geru atsiliepiu esu girdejusi. Bet ar jis nera hormoninis g.gif nes jo yra triju stiprumu (0,1 0,3 ..%) - idomu koki jus naudojate ir kokio amziaus jusu mazylis? nes jis ir ne pigus yra - kazkas apie 50 60 litu iseina kainuoja g.gif
Atsakyti
Labas visoms.Mus irgi guldo i Antakalnio klinika. Norejau paklausti,kaip ten su vaiko maitinimu, ar reikia tureti savo misinukus,ar yra galimybe patiems gaminti? Mes jau valgome tyreles,ar galima ten nusipirkti,ar reikia veztis savo?
Dar kazkaz klause apie Elidel.Mums tai buvo issigelbejimas. Jis yra vienodo stiprumo ir yra be hormonu.
Papildyta:
QUOTE(beatka1983 @ 2011 06 17, 15:28)
o tai sitas tepaliukas nera hormoninis? kazkiek irgi esu skaiciusi lenkijos forumuose apie AD - ir is ten apie sita tepaliuka irgi geru atsiliepiu esu girdejusi. Bet ar jis nera hormoninis g.gif  nes jo yra triju stiprumu (0,1 0,3 ..%) - idomu koki jus naudojate ir kokio amziaus jusu mazylis? nes jis ir ne pigus yra - kazkas apie 50 60 litu iseina kainuoja g.gif

Mums 5 su puse menesio.
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2011 06 17, 10:49)
Pas mus panasei atrode,jej su tais plemais nieko nedaryti, jie pradeda slapiuoti, kai buvo visai blogai, laukem, kol paguldys i ligonine, tepem FucidinH, bet nelabai padejo, gal kiek nezejima sumazino, nors tai stiprus hormoninis su antibiotiku
(tada buvo dar slapiavimai ir auksinio stafilokoko infekcija). Jau ligoninei patare tepti akytes Elideliu, labai palengvino visa situacija, o veliau, kaip jau rasiau atveze is Lenkijos Protopic tepala, kurio ir gydomes sekmingai.
Beja jau dvi naktis miegam be rankyciu pririsimo, kiek trinasi, truputi tai pablogina miega, bet jau tai niekis, paliginus su to, kaip buvo.

Mus israse Elideli taip pat, nors mums dar tik 9 men., o kiek zinau jis bent jau nuo metu rekomenduojamass. Nepasakyciau, kad ir nuo to Elidelio mums geriau, va sianakt netepiau juo, kazkaip man net atrodo, kad geriau miegojo blush2.gif Nors spuogeliu po nakties dar atsirado doh.gif

O beje, gydytoja man liepe Elideli tepti tik vakare, kad negautu sviesos, nes jis kazkoks ten foto... blush2.gif ir ryte labai gerai nuplauti veiduka.

Gal galite pasakyti kuom skiriasi bendras IgE tyrimas nuo specialaus ar detalaus ?
Atsakyti
gal kuri turit bedu su alergija bulvei? jei vaikas jam alergiskas,t.y. ir bulvei ir morkai, tai ka beduodat is darzovienes?
Atsakyti
As irgi dar noriu pasidalinti pamastymais. beveik daugiau kaip menesi girdziau gerasias bakterijas, netgi buvau pradejus deti i kose piena, nes jam alergijos nerode, savaite laiko buvo ryskus pagerejimas, odele labai isgrazejo, nereikejo jokiu tepalu, galvojau , kad tai Aveeno deka, gal ir jis padejo zinoma, nes dingo didziulis sausumas ir pleiskanojimas, bet po savaites pradejo blogeti , vel isbere ir kojytes ir rankytes, bet ir bakteriju jau ta savaite negavo. ar galejo ta pagerejima duoti bakterijos?
ir jei savaite laiko daviau piena ir nebuvo jokiu berimu, tai reiskia jis tinka?
Atsakyti
QUOTE(beatka1983 @ 2011 06 17, 14:28)
o tai sitas tepaliukas nera hormoninis? kazkiek irgi esu skaiciusi lenkijos forumuose apie AD - ir is ten apie sita tepaliuka irgi geru atsiliepiu esu girdejusi. Bet ar jis nera hormoninis g.gif   nes jo yra triju stiprumu (0,1 0,3 ..%) - idomu koki jus naudojate ir kokio amziaus jusu mazylis? nes jis ir ne pigus yra - kazkas apie 50 60 litu iseina kainuoja g.gif

Protopic, tai imunomoduliatoris, kaip ir Elidelis, docente is Santariskiu man pasake, kad Lietuvoje jis leidziamas, bet del kainos neturi paklausos, nes nekompensojamas(kaina apie 300lt)Lenkijoje vaistinese ji skiedzia kudikiams su kitu drekinanciu tepalu, santikiu 1 prie 10, tad galima vartoti patiems maziems. Skiestas kainuoja 60zl ir gydo juo sekmingai ir kitose salyse. Man ji parekomendavo viena mamyte, kuri juo gydo nuo 8 menesiu, dabar vaikeliui jau metukai, sako, kad valgo viska, net braskes. Mums dabar irgi 8 men, nauduojam ta tepala apie menesi, tepu tik tada, kai islenda paraudonavimai, dazniausiai vakarais,nors rusu forume skiciau, kad reikia tepti du kart dienoj.
Elidelis Lietuvoje nuo 2 metuku, kitur nuo keliu menesiu leidziamas.
QUOTE(neiruke @ 2011 06 17, 15:19)
gal kuri turit bedu su alergija bulvei? jei vaikas jam alergiskas,t.y. ir bulvei ir morkai, tai ka beduodat is darzovienes?

Mes valgom dar like saldyta brokoli, kalafiora, pridedu svoguno laisku, krapu, petrazoliu, spinatu, pora kartu pabandziau burokeliu lapu, atrodo, kad neblogeja, gal kas dar bandet? Anksciau virdavau topinamba, bet baigesi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivetacom: 17 birželio 2011 - 15:49
QUOTE(nurija @ 2011 06 17, 16:21)
As irgi dar noriu pasidalinti pamastymais. beveik daugiau kaip menesi girdziau gerasias bakterijas, netgi buvau pradejus deti i kose piena, nes jam alergijos nerode, savaite laiko buvo ryskus pagerejimas, odele labai isgrazejo, nereikejo jokiu tepalu, galvojau , kad tai Aveeno deka, gal ir jis padejo zinoma, nes dingo didziulis sausumas ir pleiskanojimas, bet po savaites pradejo blogeti , vel isbere ir kojytes ir rankytes, bet ir bakteriju jau ta savaite negavo. ar galejo ta pagerejima duoti bakterijos?
ir jei savaite laiko daviau piena ir nebuvo jokiu berimu, tai reiskia jis tinka?

O kokias jus bakterijas duodate? Mes jas geriame praktiskai be pertraukos jau 6 men. taciau mums vistiek islindo tie baisumai sad.gif Esu skaiciusi, kad alergiskiems vaikuciams maista reikia ivedineti 10 dienu ir tada ziureti reakcija.

Ko gero reikia paaksperimentuoti ir vel pabandyti duoti bakteriju, ziuresite kokia bus reakcija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelina @ 2011 06 17, 19:25)
O kokias jus bakterijas duodate? Mes jas geriame praktiskai be pertraukos jau 6 men. taciau mums vistiek islindo tie baisumai sad.gif Esu skaiciusi, kad alergiskiems vaikuciams maista reikia ivedineti 10 dienu ir tada ziureti reakcija.

Ko gero reikia paaksperimentuoti ir vel pabandyti duoti bakteriju, ziuresite kokia bus reakcija  4u.gif

o tai ka tos bakterijos turi padaryti alergiskam vaikui? as kaip suprantu jos virskinima tvarko, o prie ko alergija ir virskinimas? gal ko nezinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(neiruke @ 2011 06 17, 20:25)
o tai ka tos bakterijos turi padaryti alergiskam vaikui? as kaip suprantu jos virskinima tvarko, o prie ko alergija ir virskinimas? gal ko nezinau  blush2.gif

kiek as zinau tai berimai tik pavirsine organizmo reakcija is ko mes suprantame, kad kazkas vyksta o visa ko pradzia yra virskinimas t.y zarnynas, jei jis uzsiterses tai tikrai nieko gero verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Lelina @ 2011 06 17, 19:25)

Ko gero reikia paaksperimentuoti ir vel pabandyti duoti bakteriju, ziuresite kokia bus reakcija  4u.gif

gerem Gefilus Plius ir Erce Flora bakterijas.
Atsakyti
QUOTE(nurija @ 2011 06 17, 20:38)
kiek as zinau tai berimai tik pavirsine organizmo reakcija is ko mes suprantame, kad kazkas vyksta o visa ko pradzia yra virskinimas t.y zarnynas, jei jis uzsiterses tai tikrai nieko gero  verysad.gif
Papildyta:
gerem Gefilus Plius ir Erce Flora bakterijas.

Tikra tiesa, del zarnyno, mums disbioze, o to pasekmeje ko gero ir alergija ir odos bedos doh.gif

Mes anksciau gereme Ptotexin Restore, bet kazkaip pradejo atvemti tas bakterijas, o po to paaiskejo, kad esame alergiski sojai, o tose bakterijose ju gali buti pedsaku blink.gif

Erce Flora dar nebandeme, bet jau skaiciau apie jas, gal reiks pakeisti.
Atsakyti
nu as kaip suprantu ne zarnyno virskinimo bedos issaukia ta alergija, o vidaus organu "prastas" gal galima sakyti "sutikres" funkcionavimas. mums daktare tai sake kad toksinu organizme labai daug, jis uzterstas, blogai funkcionuooja kepenys ir visa tai issaukia alergija.
nezinojau kad gerosios bakterijos tvarkydamos virskinimo darba tvarko visus toksinus. gal ir tvarko, negaliu pasakyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neiruke @ 2011 06 17, 21:20)
nu as kaip suprantu ne zarnyno virskinimo bedos issaukia ta alergija, o vidaus organu "prastas" gal galima sakyti "sutikres" funkcionavimas. mums daktare tai sake kad toksinu organizme labai daug, jis uzterstas, blogai funkcionuooja kepenys ir visa tai issaukia alergija.
nezinojau kad gerosios bakterijos tvarkydamos virskinimo darba tvarko visus toksinus. gal ir tvarko, negaliu pasakyti  4u.gif

Kaip tai nesusije?Zinoma,kad susije. Gi nuo to ar zarnynas gerai pasisavina ar nepasisavima, ko, kiek ir kaip labai daug kas priklauso. Ir ko, kiek ir kaip ismeta i organizma toliau po patekimo i zarnyna irgi viskas priklauso nuo to,ar jis gerai 'veikia' 4u.gif
Atsakyti