Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXXIII tema

QUOTE(linulka @ 2011 06 13, 13:32)
jau 9 dienos, kaip negeria vit. d, o gere vandeniniu pagrindu, ta d3 anyziu skonio. duodavau po 2 lasiukus, kaip ir buvo sakiusi gyd.

O kas butent pasikeite po 9 nedavimo dienu to anyzinio vitamino D? Ir jums gyd del odos bedu pasake nutraukti ji?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 13 birželio 2011 - 12:36
Nuo anyzinio vit D gali pasireiksti alergines reakcijos. Yra vitaminas D aliejiniu pagrindu, be kvapu ir skoniu, alergiskiems vaikams jis labiau tinkamas.
Atsakyti
QUOTE(klaudi @ 2011 06 13, 15:15)
Nuo anyzinio vit D gali pasireiksti alergines reakcijos. Yra vitaminas D aliejiniu pagrindu, be kvapu ir skoniu, alergiskiems vaikams jis labiau tinkamas.

Idomu kodel 4 menesius visi gyd tylejo del sito dalyko.... Net nepaklause ar duodu
vitamino D.. O tik hormonai, emolientai ir dieta... Kurios deka sveriu 49 kg. Numeciau 25 kg. Galejo nors vienas pasiulyti pabndyti pakeisti ar nutraukti ta vitamina D...

Atsakyti
man įdomu štai kas...

kai mano mažei reikėjo pradėt duot vit.D tai gydytoja paaiškino, kad visuotinai priimta, kad geriausias yra liejinis vit.D, geriausiai pasisavinama ir kad gydytojų bendrai nuspręsta skirti jį vaikams... bet labai daug kam skiria vandeninį arba bruka pusmečio dozę ant karto... tai kaip tada yra? farmacijos kompanijos nagus savo kiša?

žiauru...
šiaip vasarą nedaviau niekad vit.D užtenka 10 min saulėje ir vaikui bus didesne nauda nei lašiukas ar 2 vitamino
Atsakyti
QUOTE(rieduliukas @ 2011 06 13, 15:59)
man įdomu štai kas...

kai mano mažei reikėjo pradėt duot vit.D tai gydytoja paaiškino, kad visuotinai priimta, kad geriausias yra liejinis vit.D, geriausiai pasisavinama ir kad gydytojų bendrai nuspręsta skirti jį vaikams... bet labai daug kam skiria vandeninį arba bruka pusmečio dozę ant karto... tai kaip tada yra? farmacijos kompanijos nagus savo kiša?

žiauru...
šiaip vasarą nedaviau niekad vit.D užtenka 10 min saulėje ir vaikui bus didesne nauda nei lašiukas ar 2 vitamino

O man niekada nesake kuo jie skirias, ar aliejinis, ar tas vandeninis... Tik duokit ir viskas.. Sutinku, kad vasara jo visai nereikia. Is tiesu daugiau suzinai SM, nei pas gyd..O del farmacininku tai ka as zinau, abejoju, nedaug kainuoja tas vitaminas D...
Nors jei nuperka pvz. 100 000 buteliuku, jau suma susidaro... cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 13 birželio 2011 - 15:17
aš tai tikrai negaliu atsidžiaugti savo gydytoja, nes vaistai jai paskutinėje vietoje...

va ir dabar ketvirtadieтį susirgo mano zuika nuvažiavom, konstatavo perkaitimą doh.gif apžiūrėjo liepė daug gerti vėsių skysčių ir jei nepraeis pirmadienį atvažiuot kraujo tyrimą pasidaryt ir tik tada spręstų kokių vaistų reikia...

ir tikrai kai tik daugiau pagėrė temperatūra nkurito... vėl atsisakė gerti vėl pakilo... teko pirkt arbūzą, kad gautų pakankamai skysčių... žodžiu dabar jau sveika galima sakyt...
Atsakyti
Klaudi, dėl NJ druskos klausei. Mano didžiajai pastebimai sumažėdavo niežulys su ja išmaudžius. Berniūkščiams kažkodėl tokio poveikio nebuvo.

O šiandien su ta pačia dičke tinimus apturėjom doh.gif Jau jinai beveik niekam nebuvo alergiška, bet va suvalgyta nebandytų ledų porcija privedė iki tokio dalyko. Iš pradžių nesupratau, ko jai ta viena pusė apatinės lūpos baisiai išdidėjo, galvojau gal įkando koks vabzdys. Paskui žiūriu, jau ir viršutinei tas pats darosi, paakiai burksta. Sudaviau greit antihistamininių - praėjo viskas. Tai visa laimė, kad ne nuo kokios gerklės prasidėjo tinimas karsta.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2011 06 13, 13:34)
O kas butent pasikeite po 9 nedavimo dienu  to anyzinio vitamino D? Ir jums gyd del odos bedu pasake nutraukti ji?

as pati nutraukiau , nes jau nebezinojau nuo ko dar gali alergizuoti, juk 2 men labai grieztos dietos laikiausi, o efekto kaip ir nebuvo, tai va nutraukiau ir viskas jau po truputi grazeja, plemai nebesiplecia, pilviukas nebe toks raudonas, siurskus, rankytes labiausiai isgrazejo. jokiu raudonumu neliko ties linkiais smile.gif nezinau ar cia koks supapimas, arba tikrai nuo vit. d, be to dabar sau leidziu ir is maisto jau daugiau, kartais net kefyro isgeriu po stikline ir nieko!
ai ir kakliukas visai susitvarke, jokiu raudonumu, nieko, grazutis, svelnutis, tokio dar neturejom thumbup.gif
ryt vaziuojam i antakalni pas astrauskaite, ziuresim ka pasakys g.gif
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2011 06 13, 20:32)
O šiandien su ta pačia dičke tinimus apturėjom doh.gif Jau jinai beveik niekam  nebuvo alergiška, bet va suvalgyta nebandytų ledų porcija privedė iki tokio dalyko. Iš pradžių nesupratau, ko jai ta viena pusė apatinės lūpos baisiai išdidėjo, galvojau gal įkando koks vabzdys. Paskui žiūriu, jau ir viršutinei tas pats darosi, paakiai burksta. Sudaviau greit antihistamininių - praėjo viskas. Tai visa laimė, kad ne nuo kokios gerklės prasidėjo tinimas karsta.gif

blink.gif va cia tai bent, ir mergina Jusu alergiska? Mano is keturiu - visi trys sunus, tik, kad maziui - sunkiausia forma unsure.gif

QUOTE(linulka @ 2011 06 13, 23:02)
as pati nutraukiau , nes jau nebezinojau nuo ko dar gali alergizuoti, juk 2 men labai grieztos dietos laikiausi, o efekto kaip ir nebuvo, tai va nutraukiau ir viskas jau po truputi grazeja, plemai nebesiplecia, pilviukas nebe toks raudonas, siurskus, rankytes labiausiai isgrazejo. jokiu raudonumu neliko ties linkiais smile.gif nezinau ar cia koks supapimas, arba tikrai nuo vit. d, be to dabar sau leidziu ir is maisto jau daugiau, kartais net kefyro isgeriu po stikline ir nieko!
ai ir kakliukas visai susitvarke, jokiu raudonumu, nieko, grazutis, svelnutis, tokio dar neturejom thumbup.gif

Musu mazius jau sav grazutis visai buvo, bet va, sekmadieni suvalge gabaleli mano daryto brolio gimtadienio torto - su zelatina - varskes - jogurto - barskiu - melyniu, ir vakar jau tikrai prastesnis atsikele, nors du kartus daryti kraujo tyrimai rode alergija pienui - 0, bet jau kelinta kart pastebiu, kad reakcija tikrai yra.
Butinai papasakok ka Astrauskaite sake, labai jau idomu.
Mes pradejom dokumentus del negalios ruosti, norejau paklausti, merguziukai, kas jau susitvarket - kaip supratau veztis vaiko i poliklinikos gyd komisija nereikia, o kaip su ta sekancia komisija, kuris ir spres del negalios ir tt, ar reikia ten veztis vaika, nes galvoju, jei mums siuo metu situacija pagerejusi, kaip tokiu atveju, ir jei ka - negi turesiu vaiko netepti dvi d, kad parodyciau kaip jis atrodo is tiesu? g.gif
Ir dar prasymas - priminkit dar karta kur Lt perkat nerafinuota taukmedzio sviesta, nepamenu man pagelbejusios mamytes nik'o, sviestuka jau baigiam, o jis mums labai thumbup.gif . O gal kuri turit parsisiuntusi gabala, ir perleistumet mums siek tiek blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(linulka @ 2011 06 13, 23:02)

Idomu ka pasakys gyd? Ir dar toks klausimas iskilo... Papasakokit vyresniu vaikeliu mamos, kaip buna su tais odos pagerejimais vasara? Nes irgi nezinau ka galvot ar cia tikrai kaltas vitaminas D, kuri nutraukem pries 6 dienas ar tiesiog vasarinis odos pagerejimas...? Odele kankinasi jau 4 men. Vaikui 8 men. Tad mums si pirma vasara...
Papildyta:

Del taukmedzio galiu pasiulyt cia. Man tai super patinka.Ten reikia uzsakyt internetu, o gali pasiimti panoramoj arba salia jos, kur gyvena pati savininke sios parduotuve As perku 100 gr kieto taukmedzio, kaina 17 lt. Namie sukisu i bonkute tokia ir teplioju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 14 birželio 2011 - 09:21
QUOTE(rieduliukas @ 2011 06 13, 16:59)
man įdomu štai kas...

QUOTE(Amelita @ 2011 06 13, 17:14)
O man niekada nesake kuo jie skirias, ar aliejinis, ar tas vandeninis... Tik duokit ir viskas.. Sutinku, kad vasara jo visai nereikia. Is tiesu daugiau suzinai SM, nei pas gyd..O del farmacininku tai ka as zinau,  abejoju, nedaug kainuoja tas vitaminas D...
Nors jei nuperka pvz. 100 000 buteliuku, jau suma susidaro... cool.gif

Anksčiau skirdavo aliejinį vit. D (buvo Vigantoil). Aš savo vyresnėlei daviau. Bet po to Vigantoil išėmė iš prekybos, ir kurį laiką nebuvo aliejinio vit. D prekyboje. Dėl to ir skirdavo vandeninį. Kai gimė mažasis dar nebuvo aliejinio. Aliejinis atsirado nuo praėjusio rudens (oiledixin vadinas). Ir bent mano gydytoja iš pradžių nežinojo apie tokį.

QUOTE(carramele @ 2011 06 13, 21:32)
O šiandien su ta pačia dičke tinimus apturėjom doh.gif Jau jinai beveik niekam  nebuvo alergiška, bet va suvalgyta nebandytų ledų porcija privedė iki tokio dalyko. Iš pradžių nesupratau, ko jai ta viena pusė apatinės lūpos baisiai išdidėjo, galvojau gal įkando koks vabzdys. Paskui žiūriu, jau ir viršutinei tas pats darosi, paakiai burksta. Sudaviau greit antihistamininių - praėjo viskas. Tai visa laimė, kad ne nuo kokios gerklės prasidėjo tinimas karsta.gif

Oje kokia reakcija. Jaučiu turint alergiškų vaikų, reikėtų antihistaminių vaistų visad rankinėj turėti unsure.gif .
Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2011 06 14, 09:50)
Anksčiau skirdavo aliejinį vit. D (buvo Vigantoil). Aš savo vyresnėlei daviau. Bet po to Vigantoil išėmė iš prekybos, ir kurį laiką nebuvo aliejinio vit. D prekyboje. Dėl to ir skirdavo vandeninį. Kai gimė mažasis dar nebuvo aliejinio. Aliejinis atsirado nuo praėjusio rudens (oiledixin vadinas). Ir bent mano gydytoja iš pradžių nežinojo apie tokį.
Oje kokia reakcija. Jaučiu turint alergiškų vaikų, reikėtų antihistaminių vaistų visad rankinėj turėti  unsure.gif .

supratau ačiū už atsakyma, mes dar pakliuvom į tą laiką kai vigantolio buvo o paskui ir nebedaviau nuo ~1,7 metų
dėl antihistamininių... hmm reik turėt tom kurių vaikam būdingos ūmios reakcijos... maniškei jos absoliučiai nebūdinngos tai nesuku galvos (3xtpfu kad neprisikarksėt)

o dėl pagerėjimo vasarą tai taip tikrai pagerėdavo labai labai ir viskas pamažu pradėdavo grįžinėt nuo maždaug spalio vidurio

Atsakyti