Įkraunama...
Įkraunama...

Apie pėdutes ir plokščiapėdystę

Patri, nelabai manau, kad vieneriu metuku mergytei gali nustatyti pilnpedyste unsure.gif Iki 2 metu jie visi atrodo pilnapadziai...taip jau yra paprasciausiai.... Del supinatoriu g.gif Na, bent pas mus Amerikoje, sako jie isvis nereikalingi, vaikutis kuo daugiau turi vaikscioti isvis basas.
Ar judu su vyru kuris nors turite pilnapadyste? Kol kas nenusimink, man atrodo, ji isaugs ta "pilnapadyste", o jei ne-tai jau nera kazkas baisaus-nenusimink wink.gif
Atsakyti
QUOTE (californiagirl @ 2004 10 23, 18:12)
tai jau nera kazkas baisaus-nenusimink wink.gif

Baisaus ar nebaisaus, bet jei pilnapadystė liks, teks atsisakyt daugelio dalykų huh.gif .
Atsakyti
QUOTE (Kuzia @ 2004 10 27, 15:02)
Baisaus ar nebaisaus, bet jei pilnapadystė liks, teks atsisakyt daugelio dalykų huh.gif .

Kuzia, turbut, priklauso nuo pilnapedystes "stprumo", "ryskumo"... Pazystu vaikuciu pilnapadziu, kurie zaidzia krepsini, sportuoja, laksto be jokiu nusiskundimu... Pazinojau panele pilnapade, kuri pasivaiksciojusi mieste truputi, jau skusdavosi skausmais parejusi namo... Taigi cia, kaip kam "nepasiseka" unsure.gif
O, kad vieneriu metuku kudikiui nustate pilnapadyste dar nesu girdejusi g.gif Tiesa, pasakius mes su Tadu buvome del jo kojyciu konsultuotis kaip jam buvo 2 met. Tai ortopedas pasake, kad dar gali ir isaugti, o tie visi supinatoriai, brangus batukai tai tik pinigu svaistymas... Nors butent tokius pirmuosius batukus mes savo vaikams pirkome- brangius, vadinamus gerus... Beje, paprastai amerikietisku firmu pirmieji batukai neturi supinatoriu, tik yra minkstuciu, lengvai besilankstanciu paduku ir tvirtu uzkulniu. Atrodo, darem viska, pirkom gerus batus, bet Tadas jau ir liks pilnapadis(cia mano diagnoze unsure.gif ), ir tai tik del to kad pilnapadyste igimstama, o neissivystoma(tai mums aiskino ortopedas g.gif ).
Atsakyti
O 2,6 m vaikui jau ima rysketi pedutes skliautas? Nes maniskio pedos putlios, negaliu suprasti g.gif Ir stato pedutes jis truputi i sonus, ne tiesiai. Turbut, tik ortopedas gali nustatyt diagnoze. O kokio amziaus reikia pasirodyt gydytojui, kad nepraziopsotume ko nors, ko galima butu isvengti? unsure.gif
Atsakyti
Manau, kad nueiti pas ortopedą dėl šventos ramybės galima. Ir bus mamytei ramiau wink.gif

O dėl pilnapadystės galiu pasakyti tiek, kad su laiku (na moksliškai neparašysiu) krypsta tos pėdos ir tiesiog su metais sunku vaikščioti, skauda sąnarius. Mano tėtis ir vyras yra labai stiprūs, daug fiziškai dirbantys žmonės ir tiesiog po to jiems skauda kojas (beje abu pilnapadžiai). Tėtis pradėjo skųstis sąnariais ir kai pradėjo vaikščioti per ortopedus jau tokių metų vyrui ne ką gali padėti (nebent operacija), arba išrašė supinatorius. O jam labai sunku dabar jau priprasti su jais vaikščioti...

Tai tokie ir niekai...Manau geriau ankščiau susigriebti, negu vėliau...
Aš taip pat pirkau brangius vaikui batus ir nemanau, kad tai pinigų švaistymas (jau geriau nenupirksiu jam kokios striukės brangios, bet avalynei pinigų negailėsiu). Čia kalbu būtent apie tokius vaikus kaip mes (kurie jau turi aiškią problemėlę) wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Joanna @ 2004 10 27, 07:12)
Aš galiu iš savo patirties parašyt, nes esame pilnapadžiai (o baisiausia, kad kojytės krypsta į vidų). kažkodėl gydytoja tokius vaikus vadina be kaulų g.gif
tai svarbiausia yra ortopedinė avalynė. Mums tai reikalinga buvo su paaukštintu užkulniu ir viduje supinatorius. Mes pirkom specializuotoj parduotubėj, nes tie maži supinatoriai paprastuose batukuose jau netinka mums. Ir reikalinga mankšta, vaikščioti ant pirštų galų, ant kulniukų ir t.t.  wink.gif

mes irgi turim sleivapedi ir pilnapadi. Sleivapedyste taisosi, o del pilnapadystes buvom Santariskese konsultacijoj, tai gydytoja pasake, kad cia ne tikra pilnapadyste, o tiesiog skliautas per mazai isgaubtas, todel stodel stovint ir atrodo, kad vaikas pilnapadis. Bet vistiek liepe minimum iki 12 metu deti supinatorius. Tai ir megaujames dabar. Tiesa, valstybes parama mazumele piktnaudziaujam (juk reikia atsigriebti uz tuos mokescius, kuriuos sumokam), nes poliklinikoj apie Santariskiu "diagnoze" nieko nesakiau ir mums toliau israsineja po pora nemokamu batu kasmet + 1 supinatorius.

Tiesa, gal kas zinot, ar supinatoriai yra individualus dalykas, ar ne? Jei ne, galiu perleisti isaugtinius (pvz. 33 dydzio) wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 28 spalio 2004 - 09:43
Kasiopėja, apšviesk mane kaip darote. Bln, man tai vis nesiseka, nes visada perku supinatorius ir dar batus pirkau mad.gif . Dabar išrašė siuntimą, tai sakė lyg ir pagamins batukus, bet laukti reikės 4 mėn, tai dėl to nupirkau, vistiek juk su vienais batais neapsieisime.
O kaip jums išrašo siuntimus, tiesiog nueinate į polikliniką pas ortopedą ir gaunate?
ir kur gaminatės? Ar perkate? Asanavičiūtės gatvėj?
Dėkui wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Joanna @ 2004 10 28, 07:47)
Kasiopėja, apšviesk mane kaip darote. Bln, man tai vis nesiseka, nes visada perku supinatorius ir dar batus pirkau  mad.gif . Dabar išrašė siuntimą, tai sakė lyg ir pagamins batukus, bet laukti reikės 4 mėn, tai dėl to nupirkau, vistiek juk su vienais batais neapsieisime.
O kaip jums išrašo siuntimus, tiesiog nueinate į polikliniką pas ortopedą ir gaunate?
ir kur gaminatės? Ar perkate? Asanavičiūtės gatvėj?
Dėkui  wink.gif

Taip, tiesiog nueinam pas ortopeda. Vaikas nuo pat gilios vaikystes turi sita problema, todel batai ir supinatoriai jam uzsakinejami nuolat rolleyes.gif be to, mes savo saskaita dar ir papildomai vienus supinatorius kasmet uzsakom, kad nereiketu nuolat is vienu batu i kitus delioti. Nes juk vien su ortopediniais batais neissiversi, perkam ir paprastus.
O su uzsakymais Ortopedijos technikoj (Asanaviciutes g.) tai ciudai vyksta. Pavasari uzsakem batus. Turejo buti pagaminti rugpjucio men, bet realiai i Vilniu atveze tik spalio pradzioj. Gerai, kad uzsakem ne vasarinius, o normalius demisezoninius laugh.gif O antra nemokamu batu pora galima uzsakineti tik praejus pusei metu po batu atsiemimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 28 spalio 2004 - 10:51
Nu Kaune siuo atveju manau situacija geresne. Mano vaikui (2 m. 4men.) ortopede israse batukus, tai ta pacia diena uzsisakeme ir po 3 savaiciu jau turim batus smile.gif
Tik problema tokia, kad vaikas tu batu nelabai nori nesioti sad.gif Tai po truputi pratiname.
Atsakyti
QUOTE (californiagirl @ 2004 10 28, 06:57)
Kuzia, turbut, priklauso nuo pilnapedystes "stprumo", "ryskumo"... Pazystu vaikuciu pilnapadziu, kurie zaidzia krepsini, sportuoja, laksto be jokiu nusiskundimu... Pazinojau panele pilnapade, kuri pasivaiksciojusi mieste truputi, jau skusdavosi skausmais parejusi namo... Taigi cia, kaip kam "nepasiseka" unsure.gif
O, kad vieneriu metuku kudikiui nustate pilnapadyste dar nesu girdejusi g.gif Tiesa, pasakius mes su Tadu buvome del jo kojyciu konsultuotis kaip jam buvo 2 met. Tai ortopedas pasake, kad dar gali ir isaugti, o tie visi supinatoriai, brangus batukai tai tik pinigu svaistymas... Nors butent tokius pirmuosius batukus mes savo vaikams pirkome- brangius, vadinamus gerus... Beje, paprastai amerikietisku firmu pirmieji batukai neturi supinatoriu, tik yra minkstuciu, lengvai besilankstanciu paduku ir tvirtu uzkulniu. Atrodo, darem viska, pirkom gerus batus, bet Tadas jau ir liks pilnapadis(cia mano diagnoze unsure.gif ), ir tai tik del to kad pilnapadyste igimstama, o neissivystoma(tai mums aiskino ortopedas g.gif ).

Nepilnų 2-jų mano Benui nustatė pilnapadystę. Ir ne pagal putlią pėdutę. Verkiau ilgai - nes pati supratau, kad sugadinau vaikui kojas pigiais batais. Sekė ilgas gydymas, nes mano vaikas iš tiesų beveik nenorėjo vaikščiot - skaudėjo kojytes. Mano vaikas labai nori sportuot - žaist futbolą. Žaidžia, bet kojos jam labai skauda. Nors jau nebe 3, o pirmo laipsnio pilnapadystė.
Apie batukus galiu pasakyt tik tiek, kad jei brangūs tai dar nereiškia, kad geri.
Atsakyti
QUOTE (Joanna @ 2004 10 28, 16:21)
na bet tikriausiai jei perki ortopedijos parduotuvėj, tai gal duos šiokios tokios naudos... unsure.gif

Na taip unsure.gif , mums naudos davė unsure.gif . Per keletą metų pilnapadystės laipsnis sumažėjo clap.gif . Visus senuosius batus po ortopedo apsilankymo tiesiog teko išmest...
Atsakyti
NU KUZIA, viskas aisku jei yra igyta pilnapedyste ir igymta, igyta - visi jusu siptomai, o igymta - visi mano, peda plokscia ir dar kokia plokscia, koju neskauda, 16 metu aktyviai atsportavusi, kulnu aukstis 5 cm. ir nieko, dabar reciau nesioju, bet kazkada 12 val. per diena atstovedavau uz prekystalio, kas del stuburo i ateiti, tai man nugara skauda po nestumo. Taip , kad pati augau ir galiu pasakyti man tai netrukde gyventi, isskyrus tai, kad negalejau pasirinkti norimos specialybes, nors ir susirinkau visus leidimus, daktaras vistiek nepraleido, nes yra statute numatyta ir vsio. smile.gif
Atsakyti