http://nicefoot.ru/
Paskaitykite,mamos-labai svarbi informacija apie pilnapadyste, kreivas kojas ir kitas ortopedines problemas.
Sveikatos visiems!
sveikos,mano dukrytei 3 metukai suėjo,pastebėjom šia problema,suku galva ka daryti,ar dar laukti nebežinau,daug skaičiau, domėjausi. Nupirkau basutes su supinatorium,apgaubia kulna,odinės,nu atrodo viskas tvarkinga,užsidejo perėjo per kambarį ir verkia man skauda,nenori ji tu basučiu,jei skauda ta vieta kur supinatorius,ar dar laukti ar eiti pas gydytoja? ka daryti?
QUOTE(otilija v @ 2012 04 30, 10:03)
sveikos,mano dukrytei 3 metukai suėjo,pastebėjom šia problema,suku galva ka daryti,ar dar laukti nebežinau,daug skaičiau, domėjausi. Nupirkau basutes su supinatorium,apgaubia kulna,odinės,nu atrodo viskas tvarkinga,užsidejo perėjo per kambarį ir verkia man skauda,nenori ji tu basučiu,jei skauda ta vieta kur supinatorius,ar dar laukti ar eiti pas gydytoja? ka daryti?
pas mus visi buvo batukai ar baustes, nesvarbu kas, su supinatorium ir nors jau retai begaunu as ju, nes kojyte jau nebe maza bet vistiek vis darausi dar su jais, ir su kietu uzkulniuku, kad nekryptu kojyte, tai nei karto nesake kad spaudzia ar skauda jai kojyte tai manau

gal nueikit pas gydytoja, ziurekit ka jis pasakys

QUOTE(otilija v @ 2012 04 30, 09:03)
Iš pradžių,tik pradėjus vaikščioti su supinatoriumi skauda visą pėdytę.Kojytė apsipras,tik reik kažkaip skatinti daugiau vaikščioti.Tarkim kažkokį laiką per dieną nustatyti,kad ji turi išvaikščioti ir tą laiką pravaikščiojus duoti paskatinimą-saldainį,žurnalą,spalvinimo knygutę ar dar ką.Po to net pati nepajus mažiukė,kaip visą dieną galės išvaikščioti su basutėmis.
QUOTE(otilija v @ 2012 04 30, 10:03)
Įpratus neteisingai statyti pėdutę aišku, kad pradžioje supinatoriaus nešiojimas sukels nepatogumą, bet vėliau apsipras ir viskas bus gerai. Maniškis oi kaip kovojo prieš ortopedinius įdėklus į batelius

QUOTE(Annia @ 2011 11 09, 22:36)
sveikos,
kazkaip tik dabar prdėjau ieškot bendraminčių, ir radau jus
sūnui ką tik suėjo 7 metai. Problemą pastebejom anksti, jau kūdikį tampiau pas ortopedus, nes pedute atrodė be skliauto ir labai putni
. Atsakymas visur tas pats iki 3 metų neišsigalvokite... taip ir nusiraminau ir primiršau, kol vieną vasarą einant į pliažą, sūnus ėjo priekyje , pastebėjom, kad vienas sanariukas kazkoks pakrypes, sūnui buvo mazdau 3,5 , greit toj pačioj palangoj į pėdos centrą ant aparato ir nustatė skersinę ir išilginę pilnapadystę
, taigi apie porą metų nešiojom tuos lenkiškus ortopedinius batus, kol kazkaip patekom pas vieną ortopedą, kuris pasakė, kad būtų gerai reabilitacija, gavom siuntimą, praėjom pavasarį kursą mankštų, rudenį dar kursą ir po menesio pradėsim ambulatorinę reabilitaciją. Tai va praktiškai tik nuo 6 metų pradėjom gydytis. Reabitologas sako, kad batai ortopediniai nereikalingi, geriausia mankšta taisyklingas plaukimas ir pramoginiai šokiai, tuo ir užsiimam , šoka trečius metus ir nuo vasaros plaukioja. Tikiuosi , kad mankštos kazkiek padės, bet ar įmanoma pagydyt visai neįsivaizduoju
aš kaip suprantu to
reabilitacijos skirtos tam , kad neblogėtų situaciją, nekryptų stuburas
Bet ima pyktis, KODĖL IKI MANKŠTŲ PRISIKAPSTĖM TIK 6 METŲ
Kaip jūsų situacija su mankštom ???
kazkaip tik dabar prdėjau ieškot bendraminčių, ir radau jus

Kaip jūsų situacija su mankštom ???
seniai kovojam su plokščiapėdystę, masažai, mankštos, baseinai, vaikščiojimas basomis ir t.t. Deja.... iškrypo jau stuburas pas mus, tik verkti norisi, kad gydytojai tik rankomis skėsčioja ir vėl siūlo, kartoti, kartoti, kartoti visą reabilitaciją, bet kad nieko negerėja va kur bėda, o kas kart tik blogiau.

QUOTE(kriskol @ 2012 05 09, 12:56)
seniai kovojam su plokščiapėdystę, masažai, mankštos, baseinai, vaikščiojimas basomis ir t.t. Deja.... iškrypo jau stuburas pas mus, tik verkti norisi, kad gydytojai tik rankomis skėsčioja ir vėl siūlo, kartoti, kartoti, kartoti visą reabilitaciją, bet kad nieko negerėja va kur bėda, o kas kart tik blogiau.
Savo iniciatyva rašysiuos pas Saniuką, mūsų gydytojai niekur nesiunčia, tik savo poliklinikoje vieni pas kitus. Gerai kad radau jus, tai bent žinau ką man daryt toliau

Matyt tai jau yra tokie vaikai. Asmeniškai mes turime senelį su daline pilnapadyste, taip sakant anais laikais nerikiuotis žmogus buvo, ir kaip mamytės rašo ir pati pastebiu ir savo vaiko, tai taip ir jo tie kulnai įdomiau stovi nei įprastai turėętų, bet sveikata pasižymi labai labai gera, ir jau greitai 80 m. ir nei trupučio nesiskundžia dėl savo pėdų

Manau ir maniškio visos įgimtos pilnapėdiškumo bėdos atsineštos. Pati kiek pamenu irgi nešiojau padelius, sesers vaiko irgi buvo problemos su kojytėmis tos pat pilnapėdystės, dabar maniškio pagranduko tas pats

O stuburai krypo irgi visų, ir mano, ir sesers, kiek pamenu mama vis į Kauną vežiodavo į sporto kokį tai dispanserį kur dirbo ortopedai, ir mankštos mankštos mankštos... Pati išsijuosusi dariau tai kaip ir viskas tvarkoje,o sesuo vat buvo toks vaikas kad pritingėjo, vis sudribusi kaip drebutis, vis jai sunku buvo, na ir liko viena petis daug aukščiau, o dabar ir darbas netesingai sėdint prie kompiuterio dasidėjo. Ir defektas ryškus.
Mano pirmiems vaikams irgi stuburiukai krypo, dėl to plaukikais patapo

Su mažium dirbam namuose. Gerai, kad jau galim kasdien po pievą lakstyti basi, savaime aišku mankštos kojytėms, kurias darome patys su vaiku namuose, vaikštome ant pirštų galiukų, ant išorinių pėdos šonų (senelis specialiai tokiam vaikščiojimui padarė tokį lovį, kad kojytę atitinkamai statytų, čia taip viena reabilitologė patarė). Labai reiktų, kad dviratuką mintų, bet niekaip jis jam nelimpa

Tai vat tokia mūsų patirtis. O darbo su mažuoju manu bus daug, nes jis ne toks judrus vaikas, o problema įgimta, teks laužti ledus ir daug dirbti, kad neužleisti ir bent jau užkirsti kelią progresui. Tiesa, maniškis labai mėgsta sėdėti M raide kojos, aišku vis tuojaus liepiu nuleisti kojytes arba sėdėti turkiškai. Ką jau čia kalbėti, man pačiai asmeniškai M raide kojos (nors jos ne X pas mane) irgi pati patogiausia poza

Anot ortopedo H. Bernoto, supinatoriai tikrai negydo, jie tik padeda pastatyti i teisingą padėtį koją, kad ši nekryptų ir leistų laisvai teisingai judėti vaikui. Gydo mankštos ir masažai komplekse.
Taigi tvirtybės ir kantrybės visoms pilnapėdžiukų mamoms ir vasara jau čia pat, taigi kuo daugiau basomis ant žolytės, smėliuko, akmenukų

Puikus straipsnis:
http://www.veidas.lt...gos-vaiko-pedos
http://www.veidas.lt...gos-vaiko-pedos
Mamytes, bukite geros - pasidalinkit geru ortopedu Vilniuje kontaktais
pacia ploksciapadyste uzklupo, tai nezinau net ka daryt
****** baisiai skauda ir nezinau pas kuri gydytoja ir kur reiketu kreiptis... Busiu LABAI dekinga!!

QUOTE(Centime @ 2012 08 23, 23:19)
o kiek gydytoju nepataria vaiksiot baisiems

QUOTE(ingauk @ 2012 09 13, 13:12)
aha, tie kurie aklai pasitiki farmacinem kompanijom arba gauna "atkata" is ortopedines technikos

Paskaičiau ir supratau, kad ir man laikas keisti daktarą. Mums prirašė vitamino D gerti lasiukasi arba zuvu tauku
Dėl žuvų taukų tai nesiginčyju
, bet kad tai pagelbės plokščiapėdystei 
Papildyta:
Straipsnis SUPER

Papildyta:
QUOTE(Centime @ 2012 08 23, 23:19)
Straipsnis SUPER