Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų planavimas 2011

QUOTE(rloreta @ 2011 05 31, 14:25)
Oi kaip smagu,kad taip graziai viskas praejo wub.gif Smagus baliukas thumbup.gif
Labai sudominot su tom dezutem saldainiu sveciams. Cia jus kazkur uzsake jas buvot,ar patys darete ir dejote saldainukus?? ax.gif
P.S.butu smalsu paziureti,kaip atrode jusu papuosimai wub.gif

tas dezutes pirkome minetoj papuosimu parduotuvej, kainavo iki 2 LTL viene dezute. labai graziai ir efektingai atrode:) kai turesiu laisva minute nufotkinsiu ir ikelsiu foto smile.gif ir patys pirkome saldainius ir deliojome po lygiai visiems:) visiems labai patiko....beje nepaminejau, kad vakarui baigiantis ant naudotu salej papuosimu balionu buvo surasyti Vitutei palinkejimai ir jie isleisti i dangu smile.gifsmile.gifsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emanuel: 31 gegužės 2011 - 15:33
zinot ka? biggrin.gif dar vardo svento neturim mergaitei lotuliukas.gif ir suzinojom kad ji bus vienintelis vaikas, per kivircus seimoje dvieju mergaiciu neleis su mumis svest, o as buvau joms pazadejus kad pusseseres krikstynose dalyvaus tikrai verysad.gif
Atsakyti
O mes teveliams darem atmintine. parinkau fona toki, vaiko rankytes su ramuniu puokstele, ir uzrasem zodzius, ir ireminom. O zodziai buvo tokie:

STABTELĖKIT su savo vaiku-kai kiti aplink šitaip skuba.
VAIKŠČIOKIT su savo vaiku-kai kiti vien tik bėga.
KALBĖKIT su savo vaiku-kai kiti geriau šaukia.
KLAUSYKITĖS vaiko-kai kiti apsimeta užsiėmę.
JUOKITĖS su savo vaiku-kai kiti žiūri piktai.
ŽAISKIT su vaiku-kai kiti patys nori būti linksminami.
PAGIRKIT savo vaiką-kai kiti mato tik prasižengimus.
MOKYKITĖS iš savo vaiko-kai kiti yra praradę žinių poreikį.
SVAJOKIT su savo vaiku-kai kiti tapo labai ciniški.
SKAITYKIT su savo vaiku-kai kiti pirmenybę teikia televizoriui.
MELSKITĖS su savo vaiku-kai kiti yra praradę tikėjimą.
ATSIPRAŠYKIT savo vaiko-kai kiti apsimeta neklystančiais.
DRAUSMINKIT savo vaiką-kai kiti nesugeba nustatyti apribojimų.
APKABINKIT savo vaiką-kai kiti neįvertina prisilietimo jėgos.
Atsakyti
Sveikos

noriu prisijungti prie jūsų rugpjūti planuojam krikštyt mergytę rytoj kaip tik važiuosim tartis. Planuojam krištyti Pakutuvėnų vienuolyne. Ne viską dar spėjau perskaityt, bet mačiau iškilo klausimas dėl kūminų ir tėvų bažnytinių santuokų. Tai kūminai tikrai neprivalo būt susituokę, mes su MB esam brolio vaiko kūminai kai krikštijom nebuvom susituokę ir iš vis bažnyčios dogmose apie santuokas ir krikštynas nekalbama tiek kūminų, tiek tėvų, svarbu kad po to vaikas būtų vedamas krikščionišku keliu, juk krikštynose ir svarbus vaikas, o ne tėvų santuoka
Atsakyti
QUOTE(Emanuel @ 2011 05 31, 15:52)
Sveikos mamytes. prisiduodu po krikstynu ir
nelabai patiko ir sugadino sventes nuotaika kavines aptarnavimas....

smagu,kad viskas gražiai praėjo thumbup.gif
o dėl aptarnavimo,tai ir aš pakraupus ... na nejau šiais bedarbystės laikais sunku pasamdyti gerus darbuotojus? kaip gali šeimininkams nerūpėti,kad per tokius jų verslas kenčia? doh.gif

QUOTE(Viktorija Viltr @ 2011 05 31, 17:38)
zinot ka?  biggrin.gif  dar vardo svento neturim mergaitei  lotuliukas.gif  ir suzinojom kad ji bus vienintelis vaikas, per kivircus seimoje dvieju mergaiciu neleis su mumis svest, o as buvau joms pazadejus kad pusseseres krikstynose dalyvaus tikrai  verysad.gif

vardą išsirinksit,baika biggrin.gif
o vat kai vaikai per kivirčus kenčia tai nemalonu verysad.gif nepateisinu tokio keršto ...
Atsakyti
QUOTE(archeologe @ 2011 05 31, 18:04)
Sveikos

noriu prisijungti prie jūsų rugpjūti planuojam krikštyt mergytę rytoj kaip tik važiuosim tartis. Planuojam krištyti Pakutuvėnų vienuolyne. Ne viską dar spėjau perskaityt, bet mačiau iškilo klausimas dėl kūminų ir tėvų bažnytinių santuokų. Tai kūminai tikrai neprivalo būt susituokę, mes su MB esam brolio vaiko kūminai kai krikštijom nebuvom susituokę ir iš vis bažnyčios dogmose apie santuokas ir krikštynas nekalbama tiek kūminų, tiek tėvų, svarbu kad po to vaikas būtų vedamas krikščionišku keliu, juk krikštynose ir svarbus vaikas, o ne tėvų santuoka

Nesutinku ax.gif Baznycios dogmose reikalaujama, kad kriksto tevai butu dori, laikytusi 10 Dievo isakymu, vesdami vaika tikejimo keliu .. O gyventi nesusituokus, baznycios dogmose yra nuodeme siaip jau mirksiukas.gif Todel kriksto tevai, jei jie gyvena kaip vyras ir zmona, turetu but susituoke banzycioje .. Aisku, ne visi kunigai i tas dogmas atsizvelgia taip grieztai, todel kai kuriais atvejais nieko ir nesako..
Musu atveju, uzsakant krikstynas, buvo iskart aiskiai pasakyta del kriksto tevu, kad jie butu susituoke, jei gyvena kaip pora .. Todel pas mus bus tik kriksto mama (mano sesuo), nes ji gyvena su SB nesusituokus ..

Kuria diena susitaret del Akmilytes krikstynu? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 31 gegužės 2011 - 20:50
QUOTE(Domke @ 2011 05 31, 22:48)
Nesutinku  ax.gif  Baznycios dogmose reikalaujama, kad kriksto tevai butu dori, laikytusi 10 Dievo isakymu, vesdami vaika tikejimo keliu .. O gyventi nesusituokus, baznycios dogmose yra nuodeme siaip jau  mirksiukas.gif  Todel kriksto tevai, jei jie gyvena kaip vyras ir zmona, turetu but susituoke banzycioje .. Aisku, ne visi kunigai i tas dogmas atsizvelgia taip grieztai, todel kai kuriais atvejais nieko ir nesako..
Musu atveju, uzsakant krikstynas, buvo iskart aiskiai pasakyta del kriksto tevu, kad jie butu susituoke, jei gyvena kaip pora .. Todel pas mus bus tik kriksto mama (mano sesuo), nes ji gyvena su SB nesusituokus ..

Kuria diena susitaret del Akmilytes krikstynu?  4u.gif

nesusitariau dar ryt važiuoju norėčiau antrą rugpjūčio savaitgalį
Atsakyti
Aš taip pat nesutinku schmoll.gif reikia ir santuokos ir sutvirtinimo sakramento-jei nepaklausė,tai dar nereiškia,kad nereikia...,kam tada eiti į bažnyčią jei nesilaikyti nustatytos tvarkos?
jau nuo senų laikų žinau,kad jei krikšto tėvai be sutvirtinimo sakramento,tai bus tik krikšto liudininkai,o priėmę sutvirtinimą nuo tos dienos tampa krikšto tėvais,tiesa kunigas sakė,kad būtinai vienas turi būti dermavotas
va ir čia tas pats parašyta http://parapija.bern...mentai/krikstas
Atsakyti
QUOTE(into*in @ 2011 05 31, 23:17)
Aš taip pat nesutinku  schmoll.gif reikia ir santuokos ir sutvirtinimo sakramento-jei nepaklausė,tai dar nereiškia,kad nereikia...,kam tada eiti į bažnyčią jei nesilaikyti nustatytos tvarkos?
jau nuo senų laikų žinau,kad jei krikšto tėvai be sutvirtinimo sakramento,tai bus tik krikšto liudininkai,o priėmę sutvirtinimą nuo tos dienos tampa krikšto tėvais,tiesa kunigas sakė,kad būtinai vienas turi būti dermavotas
va ir čia tas pats parašyta http://parapija.bern...mentai/krikstas

čia matyt irgi kaip kur, nes aš klausiau man sakė, kad neturi, o iš kitos pusės tai tada neturėtų galėt būt kūminais iš vis žmonės gyvenantys ne bažnytinei santuokoje, na kad ir aš gyvenu tik civilinei santuokoje tai negalėčiau būt kūma ar su vyru ar ne, nes šiaip ar taip gaunas, kad aš nuodėmėje gyvenu
Atsakyti
QUOTE(archeologe @ 2011 06 01, 00:12)
čia matyt irgi kaip kur, nes aš klausiau man sakė, kad neturi, o iš kitos pusės tai tada neturėtų galėt būt kūminais iš vis žmonės gyvenantys ne bažnytinei santuokoje, na kad ir aš gyvenu tik civilinei santuokoje tai negalėčiau būt kūma ar su vyru ar ne, nes šiaip ar taip gaunas, kad aš nuodėmėje gyvenu

reikalavimai vienodi turėtų būti visur,bet matyt ir bažnyčiose yra spragų...
šiaip tai negalėtumėt,nes tikrai nuodėmėje gyvenat biggrin.gif
nes krikštatėvių pareiga vaikui tikėjime rodyti pavyzdį,atėjus laikui vesti pirmos komunijos,vėliau sutvirtinimo sakramentui...
iš tikro tai taip griežtai mažai kur reikalauja,tik nesuprantu kodėl? unsure.gif
mano dukrų visko išklausinėjo ir pasakė,kad griežtai nieko nereikalauja,nes tai yra bažnyčia ir ne vieta meluoti,todėl palieka žmogaus sąžinei.., maniškiai ėjo su visais reikiamais popieriais ir kursais,tai kunigas labai gyrė ax.gif
mes su mb irgi turim krikšto dukrą,bet tik aš krikšto mama pagal tvarką (tik neseniai sužinojau,o krikštinom prieš 20 metų biggrin.gif
begalinė diskusija biggrin.gif
geriau pasakokit ką planuojat krikštynom? man nusimato dar vienas toks renginys giminėje,tai prašė parankiot idėjų truputį,todėl dar pabūsiu su jumis kurį laiką cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo into*in: 31 gegužės 2011 - 22:40
QUOTE(into*in @ 2011 06 01, 00:39)
reikalavimai vienodi turėtų būti visur,bet matyt ir bažnyčiose yra spragų...
šiaip tai negalėtumėt,nes tikrai nuodėmėje gyvenat  biggrin.gif
nes krikštatėvių pareiga vaikui tikėjime rodyti pavyzdį,atėjus laikui vesti pirmos komunijos,vėliau sutvirtinimo sakramentui...
iš tikro tai taip griežtai mažai kur reikalauja,tik nesuprantu kodėl?  unsure.gif
mano dukrų visko išklausinėjo ir pasakė,kad griežtai nieko nereikalauja,nes tai yra bažnyčia ir ne vieta meluoti,todėl palieka žmogaus sąžinei.., maniškiai ėjo su visais reikiamais popieriais ir kursais,tai kunigas labai gyrė  ax.gif
mes su mb irgi turim krikšto dukrą,bet tik aš krikšto mama pagal tvarką (tik neseniai sužinojau,o krikštinom prieš 20 metų  biggrin.gif
begalinė diskusija  biggrin.gif
geriau pasakokit ką planuojat krikštynom? man nusimato dar vienas toks renginys giminėje,tai prašė parankiot idėjų truputį,todėl dar pabūsiu su jumis kurį laiką  cool.gif

Tiesa pasakius dar nieko konkretaus neturiu, nes noriu pirma susitart vienuolyne po to jau nersiu į konkrečius planavimus
Atsakyti
As dar noriu pasitikslint del kriksto tevu 4u.gif .. Kaip minejau, mano vaiko busimieji kriksto tevai (mano sesuo su SB) gyvena nesusituoke .. Pradzioj galvojau, bus tik kriksto mama ji ir viskas .. Dabar metausi truputi .. Nes suzinojau, kad dar gali but ir kriksto liudytojai .. Tai mano atveju, ar galiu sese kviest but kriksto mama, o jos SB - kriksto liudytoju? g.gif Ir jei jie ateityje susituoks baznycioje, tai jos vyras mano vaikui skaitysis jau nebe kaip kriksto liudytojas, o kriksto tevas? g.gif Ar as kazka ne taip supratau? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(into*in @ 2011 05 31, 23:39)

iš tikro tai taip griežtai mažai kur reikalauja,tik nesuprantu kodėl?  unsure.gif

Pastebejau, kad mazesniuose miesteliuose ne taip grieztai reikalauja .. Gal kad kunigas asmeniskai pazista visus parapijiecius ar siaip del kokiu priezasciu .. g.gif Va ir pas senelius kai nuvaziuoju, tai visi lekia dauguma is didmiesciu ten i baznycias tuoktis, krikstytis ir pan. Neva kunigai ne taip grieztai ziuri i visus reikalavimu (jaunavedziu kursu nereik lankyt) ir pan.
Atsakyti