Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(zuzla @ 2011 09 21, 21:49)
pavadinimas tikraiusiai toks, aš pati neauginu, tai iš praktinės pusės negaliu patart, vienoms šiuos hibridus sekasi auginti, kitoms nelabai, bet pagal pavadinimą jau galėsit kažkokios info pasieškoti smile.gif




taip taip pagall nuoroda tokia.
na tikiuosi kad man pasiseks ja auginti unsure.gif
Papildyta:
na va stai ka radau smile.gif
gal kam ir pravers smile.gif


Oncidium
Oncidium

Žinoma apie 100 Oncidium genties rūšių. Joms reikia labai skirtingos priežiūros ir šilumos, tad pirkdami visuomet pasiteiraukite, kaip elgtis su įsigytuoju augalu.

Žydėjimo laikas: Pavasarį, vasarą, rudenį ir žiemą — nelygu rūšis.

Šeima: Orchidaceae, gegužraibiniai.

Tėvynė: Atogrąžų ir vidutinių atogrąžų Amerika, Karibų jūros salos.

Geriausiai auga: Vasarą šviesioje, pusiau vėsioje aplinkoje. Nemėgsta tiesioginės saulės. Visą dieną laikyti šiltoje, naktį vėsesnėje patalpoje. Žiemą šilumos nemėgstančias rūšis Nuo lapkričio iki kovo laistyti tik tiek, kad gumbai ir lapai nenuvystų. Augimo metu kas 3 savaites į vandenį šiūptelti šiek tiek orchidėjų trąšų.

Kiti priežiūros ypatumai: Nuolat drėkinti orą, bet žiemą ir pavasarį purkšti atsargiai, nes naujos atžalos greitai pūva. Jei gumbams jau per maža vietos gėliapuodyje, augalą persodinti į erdvesnį indą su orchidėjų substratu. Geriausia tai padaryti ramybės laikui baigiantis (kovo mėnesį), kai pradeda augti šaknys ir nauji ūgliai.
Atsakyti
QUOTE(shining @ 2011 09 21, 09:03)
Sveikos  4u.gif

Orchidėjų pas mane pilni namai ir auginu jau kokius ketverius metus, bet dar su tokia situacija nebuvau susidūrusi - pražydo geltonas Phalaenopsis ir žiūriu kad lapai pradėjo kažkaip blizgėti, paliečiu, o jie kimbantys, atrodo, kaip kokius sakus leistų, ir dar negana, ant žiedų (bet iš kitos pusės) atsirado rudi iškilūs taškeliai, tai juos nukrapsčiau ir vėl pasirodė, kaip kokie sakai, įdomu, kas tai mano orchidėjai užėjo  g.gif gal esate susidūriusios su panašia situacija?

Pas mane viena irgi kai žydi, būna kaip su sakų lašiukais, bet nekreipiu dėmesio, ir dabar va tas pats.
Atsakyti
dar turiu klausima.
auginu pfalianopsi ,ir vazonelyje is vidaus yra laseliai,kaip uzrasave lyg.ka tai reiskia,ka netaip darau?
virsuje ant stiebo pradejo leisti nauja maza kazkoki zalia stiebeli,tai labai noriu kad isleistu nauju ziedu,nes ji po pirkimo zydejo tik pora men,ir jau kokie 4 men nezydi sad.gif
ir po laistymo saknys zalios,bet virsutines saknys jau po keliu val vel baltos,pilkos,,tada as papurskiu truputi jas purkstuku,ar gerai darau?
padekite uzauginti grazius ziedus wub.gif
Atsakyti
NAUJA TEMA
Papildyta:
QUOTE(escada* @ 2011 09 21, 22:12)
vazonelyje is vidaus yra laseliai,kaip uzrasave lyg.ka tai reiskia,ka netaip darau?

virsuje ant stiebo pradejo leisti nauja maza kazkoki zalia stiebeli

jau kokie 4 men nezydi sad.gif


viskas gerai, parodo, kad maždaug drėgna viduj ir kaip ir nereikėtų lieti, bet, mano manymu, tai gana apgaulinga, todėl siulyčiau įstatyti permatomą vazoną į nepermatomą, laikyti įsmeigtą į vidurį vazono pagaliuką, pvz, kuris laikė žiedstiebį, ir laikas nuo laiko išimti patikrinti, ar jis drėgnas.. jei sausas, tada lieti, ar suprantamai parašiau?

tikriausiai bus keli žiedai smile.gif

jau?? žmonės metus laukia, o jus tik 4 mėn biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 21 rugsėjo 2011 - 21:23
Jėtus.. Pagaliau perskaičiau visus šios temos puslapius, nu bet Zuzla kad apsišvietusi thumbup.gif Labai norėčiau pamatyti tavo VISAS orchidėjas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Isdykelle @ 2011 09 21, 22:40)
Jėtus.. Pagaliau perskaičiau visus šios temos puslapius, nu bet Zuzla kad apsišvietusi  thumbup.gif Labai norėčiau pamatyti tavo VISAS orchidėjas wub.gif


prašom mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2011 09 21, 22:44)

super thumbup.gif
Atsakyti
tikrai super bigsmile.gif
aciu labai uz paaiskinima 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti