QUOTE(viktorija27 @ 2011 09 09, 18:45)
sveiki,
as irgi su klausimeliu (eilini karta
)
gavau katleja stai tokiam vazonelyje, ikistos saknys i juros puta. idedu foto kaip atrodo, norejau pasikonsultuoti, ar galiu ja persodinti ir, kaip tai padaryti nepazeidziant saknu, nes jos visos apsiraizge apie ta puta, jauciu nuluztu, jei traukciau augala lauk. ka patartumete? aciu
Aš jūsų vietoj persodinčiau dabar. Nes dar tik ankstyvas ruduo ir iki žiemos persodinta ji spėtų apsiprasti, gal dar ir šaknelių spėtų paaugint. Kitu atveju, geriausia persodint pavasarį. Matyt, jei jau gavote tokiame kiaurame vazonėlyje, tai ši katlėja, veisėjų nuomone, galėtų augti ir pakabinamuose krepšeliuose, tik klausimas, ar jūs galėsite (sugebėsite) ją taip augint - žiemą pas mus butuose pakankamai sausa, tektų "cackintis" su purškaliojimais. Manau,vazonuose auginti tiesiog paprasčiau. Mano nuomonė - aš nukarpyčiau tą plastikinį vazoną, stengdamasi nepažeisti šaknų, nukrapštyčiau putplastį (jis turėtų pakankamai lengvai nutrupėti, nebūtinai jau visai sąžiningai - jei sudėtinga, dalį palikčiau, nematau dėl ko jis gali būti toks visai blogas dalykas) ir kuo persodinčiau, nelaukdama kol visai sutrumpės dienos. Įvertinus situaciją, metas dar tikrai ne blogiausias.