sveikos
as ir vel su klausimu apie ta dendrobio augliuka. zodziu, radau pusies zieve, tokia per puse iluzus. tai sulenkus pusiau gaunasi tubele, i ja augaliukas puikiai isistato ir tvirtint nereikia. saknys tik truputi lieciasi su zieve, nupurskiu karta per diena. ar darau viska teisingai? dar idomu, ar nupurskiant nieko tokio, kad suslampa ir lapukai, bet kai jis toks mazas, tik ant saknu papurkst neiseina ir ar nupurskineti tik paprastu vandeniu, ar pamaisyti karts nuo karto trasu orchidejoms? aciu, jei kas atsakys
QUOTE(viktorija27 @ 2011 09 06, 15:11)
ar darau viska teisingai? dar idomu, ar nupurskiant nieko tokio, kad suslampa ir lapukai, bet kai jis toks mazas, tik ant saknu papurkst neiseina ir ar nupurskineti tik paprastu vandeniu, ar pamaisyti karts nuo karto trasu orchidejoms? aciu, jei kas atsakys
man atrodo, viskas gerai bet būt geriau, kad šaknys kuo arčiau žievės būtų, kad augalas galėtų prisitvirtinti.. kad vandens papuola ant lapukų, nieko tokio, svarbu, kad saulės tuo metu negautų, nes gali nudegti.. ar tręšti vandenį? geriau būtų augimo stimuliatorius..
QUOTE(zuzla @ 2011 09 06, 15:22)
man atrodo, viskas gerai bet būt geriau, kad šaknys kuo arčiau žievės būtų, kad augalas galėtų prisitvirtinti.. kad vandens papuola ant lapukų, nieko tokio, svarbu, kad saulės tuo metu negautų, nes gali nudegti.. ar tręšti vandenį? geriau būtų augimo stimuliatorius..
turiu kazkokio BabyBio Orchid Food. parasyta - use when the plants are actively growing. turbut tiks? dar parasyta, kad naudoti kiekviena paliejima, o idomu purskiant irgi naudoti kiekviena karta, t.y. kasdien?
QUOTE(viktorija27 @ 2011 09 06, 16:24)
turiu kazkokio BabyBio Orchid Food. parasyta - use when the plants are actively growing. turbut tiks? dar parasyta, kad naudoti kiekviena paliejima, o idomu purskiant irgi naudoti kiekviena karta, t.y. kasdien?
aš naudočiau porą kartų į savaitę, visą kitą laiką purkščiau distiliuotu vandeniu
QUOTE(zuzla @ 2011 09 06, 16:31)
aš naudočiau porą kartų į savaitę, visą kitą laiką purkščiau distiliuotu vandeniu
supratau. aciu
QUOTE(zuzla @ 2011 09 06, 12:22)
taip, viskas, nukirpkit iki apačios, tinkamai prižiūrėkit, su laiku išleis naują žiedstiebį
QUOTE(Lerikyte @ 2011 09 06, 12:35)
gėlei tai ne viskas, tik tam stiebui viskas
aciu. bandysim gelbetis
Sveikos ,
Taigi atejau pasikonsultuoti ir aš su šiokia tokia problemele.
Prieš porą mėnesių gavau dovanų didelį phalenopsį,labai didelį jis kažkur virš metro su žiebstiebiais.Žydėjo gražiai,lapai buvo stori,gražūs,tvirti.Palikau kartą ant saulės ir mano spėjimu lapai nudegė.Pasidarė geltoni,su vandeningais plotais.Taigi iš didelių gražių lapų liko vos keli,ir vienas besileidžiantis lapukas,kurio augimas pastebėjau sutojo.Ką man tokiu atveju daryti,lapus nukirpau,bet phalenopsis dar turi 2 storus žiebstiebius,žalius gražius,bet žiedeliai jau senokai nukritę.Tai ar man juos pašalint,ar palikt?Gal yra kokios spec. trąšos lapų augimui skatinti?Ką daryti,kad ta gėlytė atsigautų,nes dabar atrodo tikrai ne kaip.
Labai lauksiu patarimų
Taigi atejau pasikonsultuoti ir aš su šiokia tokia problemele.
Prieš porą mėnesių gavau dovanų didelį phalenopsį,labai didelį jis kažkur virš metro su žiebstiebiais.Žydėjo gražiai,lapai buvo stori,gražūs,tvirti.Palikau kartą ant saulės ir mano spėjimu lapai nudegė.Pasidarė geltoni,su vandeningais plotais.Taigi iš didelių gražių lapų liko vos keli,ir vienas besileidžiantis lapukas,kurio augimas pastebėjau sutojo.Ką man tokiu atveju daryti,lapus nukirpau,bet phalenopsis dar turi 2 storus žiebstiebius,žalius gražius,bet žiedeliai jau senokai nukritę.Tai ar man juos pašalint,ar palikt?Gal yra kokios spec. trąšos lapų augimui skatinti?Ką daryti,kad ta gėlytė atsigautų,nes dabar atrodo tikrai ne kaip.
Labai lauksiu patarimų
QUOTE(Rutic @ 2011 09 06, 20:25)
Tai ar man juos pašalint,ar palikt?Gal yra kokios spec. trąšos lapų augimui skatinti?Ką daryti,kad ta gėlytė atsigautų,nes dabar atrodo tikrai ne kaip.
Labai lauksiu patarimų
Labai lauksiu patarimų
aš pašalinčiau žiedstiebius ir palikčiau gėlę ramybėje porai mėnesių
O cimbidžių dar į kambarį nenešat? Šįryt balkone tik 11 laipsnių buvo..
QUOTE(Pelė snaudalė @ 2011 09 07, 15:46)
O cimbidžių dar į kambarį nenešat? Šįryt balkone tik 11 laipsnių buvo..
jei iki šiol visą vasarą buvo laikomas lauke, prie tokių temperatūrų jie jau pripratę, todėl gali ir iki +5-7 ten būt
Ar gali būt, kad dendrobiumas paseno? Jis priaugino keikiu gal 10, žydėjo be poilsio 3 kartus iš eilės. Dabar lapai geltonuoja.
QUOTE(zuzla @ 2011 09 07, 16:23)
jei iki šiol visą vasarą buvo laikomas lauke, prie tokių temperatūrų jie jau pripratę, todėl gali ir iki +5-7 ten būt
Taip, visą vasarą ten pragyveno. Tai palauks dar grįžimo namo