Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Gabriell'e @ 2011 08 12, 20:07)
laba,atejau pagalbos, miniukui kazkas atsitiko, apatiniai lapai susiraukslejo, vienas net nudziuvo. virsutiniai kolkas lyg sveiki. ar galima ka nors padaryt kad atsigautu?

o kitos lapai pradejo geltuonuoti , cia liga kokia ar kas?

jei nudžiuvo apatinis lapai, tai normalu.. kas dėl raukšlėjimosi, augalui arba per karšta, arba trūksta drėgmės, arba šaknys puva

panašu į mechaninį pažeidimą, arba nudegimą.. ar galėjo nutikti kas nors panašaus?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2011 08 17, 11:26)
jei nudžiuvo apatinis lapai, tai normalu.. kas dėl raukšlėjimosi, augalui arba per karšta, arba trūksta drėgmės, arba šaknys puva

panašu į mechaninį pažeidimą, arba nudegimą.. ar galėjo nutikti kas nors panašaus?

mano taip atsitiko, dėl nudegimo, gal ant palangės stovi kur tiesioginė saulė ilgai šviečia, pas mane ir tokia pati situacija 4u.gif
Atsakyti
tos gelytes kur lapai susiraukslejo tai buvo papuvusios saknys, as jas apkarpiau ir persodinau, tai cia taip pasidare po persodinimo praejus kuriam laikui. o saules tai negauna, stovi ant vakarines palanges (kaip ir visos kitos orchidejos) tai vos vos buna kai jau saule leidziasi. O ka su tuo demetu lapu daryti ? ji visa nupjaut ar tik tiek kiek pazeistas?
Atsakyti
QUOTE(Gabriell'e @ 2011 08 17, 12:05)
tos gelytes kur lapai susiraukslejo tai buvo papuvusios saknys, as jas apkarpiau ir persodinau, tai cia taip pasidare po persodinimo praejus kuriam laikui

O ka su tuo demetu lapu daryti ? ji visa nupjaut ar tik tiek kiek pazeistas?

aaa, tai iškart ir neatsigaus schmoll.gif sudarykite šiltas drėgnas sąlygas, lapai turėtų atsitiesti

bet pas jus ir kitas lapas įtartinai geltonuoja g.gif jei tai ne nudegimas ir ne mechaninis pažeidimas, dėmė plečiasi, pašalinkite lapą iki sveikos vietos, patepkite pjūvį cinamonu arba angliuku, atskirkite nuo kitų gelių, nes tada lieka variantai - grybelis arba virusas... nuo grybelio galima gelbėtis naudojant fungicidą, tą ir padarykite po "operacijos", instrukcijoje bus parašyta, kas, kaip ir kiek... jei pasikartos su kitais lapais, tai virusas, galima mesti, gėlės neišgelbėsit
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2011 08 17, 12:27)
aaa, tai iškart ir neatsigaus schmoll.gif sudarykite šiltas drėgnas sąlygas, lapai turėtų  atsitiesti

bet pas jus ir kitas lapas įtartinai geltonuoja g.gif jei tai ne nudegimas ir ne mechaninis pažeidimas, dėmė plečiasi, pašalinkite lapą iki sveikos vietos, patepkite pjūvį cinamonu arba angliuku, atskirkite nuo kitų gelių, nes tada lieka variantai - grybelis arba virusas... nuo grybelio galima gelbėtis naudojant fungicidą, tą ir padarykite po "operacijos", instrukcijoje bus parašyta, kas, kaip ir kiek... jei pasikartos su kitais lapais, tai virusas, galima mesti, gėlės neišgelbėsit

labai aciu uz patarimus, bandysiu gelbeti, tikiuosi kad ne virusas ir kad viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Turiu jums kaip ir klausimuką, jeigu žmogus yra alergiškas žiedadulkėms ar gali namie orchidėjų žiedai kelti alergiją, man labai svarbu tai žinot? Gal kuri esat girdėjusi ar susidurusi su tokia situacija g.gif
Atsakyti
Turiu ir aš klausimą, kokiu santykiu reikia skiesti ACTARA? pakelyje 4g, užpuolė mano gražuoles miltinukas schmoll.gif . Būtų dėkui
Atsakyti
QUOTE(Žvaigždėta_naktis @ 2011 08 17, 18:31)
Turiu ir aš klausimą, kokiu santykiu reikia skiesti ACTARA? pakelyje 4g, užpuolė mano gražuoles miltinukas  schmoll.gif . Būtų dėkui

kazkur maciau buvo parasyta kad 2g reik atskiesti su 10litru vandens, tai taip iseina, kad 4g=20litru
Atsakyti
QUOTE(Žvaigždėta_naktis @ 2011 08 17, 17:31)
Turiu ir aš klausimą, kokiu santykiu reikia skiesti ACTARA? pakelyje 4g, užpuolė mano gražuoles miltinukas  schmoll.gif . Būtų dėkui

Ar miltinukas=miltligė? Kiek žinau, tai ACTARA miltligės negydo schmoll.gif
Atsakyti
Sumaišiau parašydama - amaras, net nžn kokiu būdu užsinešė i namus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tendre @ 2011 08 20, 19:20)
Norėčiau patarimo dėl Phalaenopsis orchidėjos 4u.gif

Kadangi pradėjo gelsti pats apatinis lapas, tai baimintis nereikia - tai natūralus procesas. Karpyt taip pat nereikėtų, toks lapas kol laikosi, tol yra naudingas augalui. Aišku, jei gelsta dėl ligos, tai šalinti. Bet jei nuo senatvės, tai su laiku pats nukris, kai visas nugels ir susitrauks.
Iš to, kas uga ant žiedstiebio tikrai bus keikis, su laiku šaknis išleis. Pas mane toks net žydėjo:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simre: 20 rugpjūčio 2011 - 18:36
Simre, labai ačiū 4u.gif Dar klausimas... blush2.gif Ar galiu dabar persodinti orchidėją? Ar palaukt kol keikis užaugs ir dabar bandyt paremt ją į dar vieną lazdelę, kad išsitiesintų? Išlindusias šaknis apdėliot pušies dalelėm. Gėlė buvo persodinta prieš metus.
Atsakyti