Merginos turiu klausimą, gal padėsit...
Ketinu reanimuoti kelias orchidėjas, nes joms jau paskutinioji. Kol buvau išvykusi trims savaitėms į svečius anyta buvo atvažiavus, tai ir supūdė mano gėlytes.. Kiekvieną mielą dieną purškė ant jų vandenį Persodinau, atrodo visas šaknis supuvusias nukarpiau, bet vis tiek niekas nepadeda, nyksta tiesiog akyse orchidėjos.
Šiandien sulaukiau reikalingų prekių ir apsižiūrėjau, kad dar reikia kažkokios priemonės gėlei mirkyti. O negalima niekuo buitiniu pakeisti? nes sergu aš, iš namų eiti niekur negaliu, o bijau ilgiau taip kankinti gėles...
Ketinu reanimuoti kelias orchidėjas, nes joms jau paskutinioji. Kol buvau išvykusi trims savaitėms į svečius anyta buvo atvažiavus, tai ir supūdė mano gėlytes.. Kiekvieną mielą dieną purškė ant jų vandenį Persodinau, atrodo visas šaknis supuvusias nukarpiau, bet vis tiek niekas nepadeda, nyksta tiesiog akyse orchidėjos.
Šiandien sulaukiau reikalingų prekių ir apsižiūrėjau, kad dar reikia kažkokios priemonės gėlei mirkyti. O negalima niekuo buitiniu pakeisti? nes sergu aš, iš namų eiti niekur negaliu, o bijau ilgiau taip kankinti gėles...
QUOTE(Punce @ 2011 08 12, 09:39)
reikia kažkokios priemonės gėlei mirkyti. O negalima niekuo buitiniu pakeisti? nes sergu aš, iš namų eiti niekur negaliu, o bijau ilgiau taip kankinti gėles...
turbūt turėta omenyje, fungicidas.. tiks kalio permanganato tirpaliukas
QUOTE(zuzla @ 2011 08 12, 11:00)
turbūt turėta omenyje, fungicidas.. tiks kalio permanganato tirpaliukas
Taip taip... Aš apie tą patį kalbėjau... Tik va kad ir kalio permanganato neturiu...
Spėju reiks brangiausiajam skambinti ir liepti, jog darbo metu nuvažiuotų.. O gal dar yra kokia priemonę?
Ir dar klausimą turiu, kai kirpsiu tas visas šaknis, tai man jas visas visas nukirpti ar tik supuvusias? Nes yra vienas kitas milimetriukas jau naujų. Bijau per daug nukirpti.
QUOTE(Punce @ 2011 08 12, 10:08)
O gal dar yra kokia priemonę?
Ir dar klausimą turiu, kai kirpsiu tas visas šaknis, tai man jas visas visas nukirpti ar tik supuvusias? Nes yra vienas kitas milimetriukas jau naujų. Bijau per daug nukirpti.
galima nieko nenaudot, juk ligos nebuvo
o kam kirpti sveikas šaknis? nukirpkit supuvusią šaknį iki sveikos žalios vietos, pjūvį patepkit cinamonu arba angliuku ir sodinkit
Tai, kad spėju ten jau beveik nieko ir neliko...
Na vienos padėtis tai jau tragiška, net viršutinės šaknys ruduot pradėjo, o kitas manau tik dar kartą reikės apkarpyti ir persodinti... Kaip nors gelbėsim...
Paskui pamėginsiu ir nuotraukas įkelti kas ir kaip... Tai aš ir spėju, kad ne iš blogos perlaistė (tikiuosi ) ir dar įtariu, kad ir brangusis palaistė, nes prieš išvažiuodama prigrasinau, jog šį kartą blogai baigsis jei vėl kuria gėlę sudžiovins (prieš tai kiparisą sudžiovino visiškai, nes manė, kad tai netikras augalas )
P.S.: klasiokė (biologė), ką tik parašė ir sakė, jog nieko baisaus jei ir vėliau palaistysiu ar apipurkšiu kalio permanganatu. Ji taip savo visas gėles profilaktiškai palaisto
Einu, kol dar į lovą neatguliau...
Na vienos padėtis tai jau tragiška, net viršutinės šaknys ruduot pradėjo, o kitas manau tik dar kartą reikės apkarpyti ir persodinti... Kaip nors gelbėsim...
Paskui pamėginsiu ir nuotraukas įkelti kas ir kaip... Tai aš ir spėju, kad ne iš blogos perlaistė (tikiuosi ) ir dar įtariu, kad ir brangusis palaistė, nes prieš išvažiuodama prigrasinau, jog šį kartą blogai baigsis jei vėl kuria gėlę sudžiovins (prieš tai kiparisą sudžiovino visiškai, nes manė, kad tai netikras augalas )
P.S.: klasiokė (biologė), ką tik parašė ir sakė, jog nieko baisaus jei ir vėliau palaistysiu ar apipurkšiu kalio permanganatu. Ji taip savo visas gėles profilaktiškai palaisto
Einu, kol dar į lovą neatguliau...
QUOTE(Punce @ 2011 08 12, 10:29)
(prieš tai kiparisą sudžiovino visiškai, nes manė, kad tai netikras augalas )
čia tai prajuokinai
QUOTE(zuzla @ 2011 08 12, 11:31)
čia tai prajuokinai
Man tai tuo metu buvo visai nejuokinga... Taip gražiai augo (draugė Kalėdoms padovanojo)... Ir dar kai buvau išvykus, skambinau sakiau VA MAXIMOJ VAZONAMS AKCIJA TAI NUPIRK TIEK IR TIEK... Nupirko, bet sakė pagalvojo, kad aš skaičiuoti nemoku, nes kam tai plastmasinei gėlei vazonas tai jam niekaip nesuprast... O ir kiekvienos gėlės grafiką buvau surašius kuria dieną ir kaip reikės palaistyti...
Ir dar vienas klausimėlis... Kiek maždaug centimetrų tų kiminų dėti?
QUOTE(Punce @ 2011 08 12, 10:47)
Kiek maždaug centimetrų tų kiminų dėti?
porą gal..
tai niekas negali atsakyti?