turiu ir as klausima nepasiskaiciuzi sudeties nusipirkau žemė orhidėjoms... bet gryžusi ir susiruošusi persodinti pamaciau kad maišelyje žievės su tikromis žemėmis.... tikriausiai netinkama sodinimui ar ne?
ir dar klausimas apie CAMBRIA is vieno gumbo išaugo nauji daigai (lapai) o skaičiau, kad iš vieno gumbo išauga tik vienas žiedkotis, o ji jau pas mane nuzidėjo... tai ta gumba nupjaut reikia ir palikti tik naujuosiu, ar nieko nedaryti?
QUOTE(birutea @ 2011 05 30, 18:05)
tikriausiai netinkama sodinimui ar ne?
tai ta gumba nupjaut reikia ir palikti tik naujuosiu, ar nieko nedaryti?
tai ta gumba nupjaut reikia ir palikti tik naujuosiu, ar nieko nedaryti?
netinka
nieko nedaryti, senas gumbas maitina jaunus
QUOTE(zuzla @ 2011 05 30, 20:10)
aciu
QUOTE(birutea @ 2011 05 30, 19:39)
prašom
galite pabandyti išrinkti žieves, praplauti ir sodinti
sakykit kaip su tom kaskadinem orchidejom, ar cia jos islenktos tik yra (suformuotos) ar spec tokios yra kaskadines, auga vienas stiebas ilgas
nusipirkau kaskadine nukainuota tad dabar galvoju ar ji tik del to islenkimo taip vadinama ar jas tokias visad lengvai eina isauginti
nusipirkau kaskadine nukainuota tad dabar galvoju ar ji tik del to islenkimo taip vadinama ar jas tokias visad lengvai eina isauginti
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 05 31, 14:17)
sakykit kaip su tom kaskadinem orchidejom, ar cia jos islenktos tik yra (suformuotos) ar spec tokios yra kaskadines, auga vienas stiebas ilgas
manau, tai paprastas falenopsis.. tiesiog fermeriai žino kuo būtent ir kuriuo būtent metu tręšti.. tokie gi būna ir tiesūs metriniai ir va - kaskadiniai.. prašiau, kad kuri nors, nusipirkusi tą metrinį falenopsį, pasirodytų su naminiu žydėjimu, ar jis toks pat dyyydelis, bet dar niekas nesirodė
toks ilgas žiedstiebis gali ir pas tave išaugt, jei gėlytei pas tave patiks
vienas mano falenopsis vis leidžia ir leidžia pratęsimą, tai jau visas kaskadinis pasidarė
QUOTE(zuzla @ 2011 05 31, 15:26)
manau, tai paprastas falenopsis.. tiesiog fermeriai žino kuo būtent ir kuriuo būtent metu tręšti.. tokie gi būna ir tiesūs metriniai ir va - kaskadiniai.. prašiau, kad kuri nors, nusipirkusi tą metrinį falenopsį, pasirodytų su naminiu žydėjimu, ar jis toks pat dyyydelis, bet dar niekas nesirodė
vienas mano falenopsis vis leidžia ir leidžia pratęsimą, tai jau visas kaskadinis pasidarė
as senai esu bandziusi pankstyti paprasta, na nieko gaunasi kazkas tokio, bet vat ziedkotis neilgas isaugo, tai ne toks ispudis
tai siandien ta kaskadine nusipirkau, dar su 1 ziedeliu, tai kai nuzydes, pjausiu zemen ziedkoti ir ziuresiu kas augs
na tad reikes pasirodyti
maciau parodoj viena tokia su ilgiausiu 1-2 metru ziedkociu, nu nematavau na bet gerai atrode gal tavoji buvo
Kaskadinės, tai čia kur būna taip sulenktos pardavinėjamos?Pas mane viena tokia žydi, pamėginsiu nufotografuoti.
QUOTE(Twitter @ 2011 05 31, 15:53)
Kaskadinės, tai čia kur būna taip sulenktos pardavinėjamos?Pas mane viena tokia žydi, pamėginsiu nufotografuoti.
jo tos tokios lenktos ant lankelio