Įkraunama...
Įkraunama...

Plepaliukai apie photoshopą III

QUOTE(Irmavi @ 2011 11 30, 18:53)
tokie dalykai ir su Word-u daromi...
internete (Google pagalba) susirandat jums tinkanti paveiksliuką (be teksto), įkeliat į Wordą ar Photoshop...na ir kas ten belieka- tekstą tik parašyt "ant viršaus".
negi sudėtinga?

Deja, ne viskas taip paprasta, kaip jūs įsivaizduojat. Tokie paveiksliukai dažniausiai būna jau su tekstu arba jei rasiu netyčia tinkamą, tai tada savo teksto nebebus, kur užrašyti.
Jei negalit padėti, tai taip ir rašykit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gorosinka @ 2011 12 01, 07:53)
Deja, ne viskas taip paprasta, kaip jūs įsivaizduojat. Tokie paveiksliukai dažniausiai būna jau su tekstu arba jei rasiu netyčia tinkamą, tai tada savo teksto nebebus, kur užrašyti.
Jei negalit padėti, tai taip ir rašykit  4u.gif

padėt gi nesunku, bet paveiksiuką tai jūs turit išsirinkti..o ar galit patalpint nuorodą tinkamo (kur su tekstu) ? reikia maždaug orientuotis į kažką...

pvz...:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Irmavi @ 2011 12 01, 13:48)

Toks būtų tikrai tinkamas.
Tik kaip nuimti tą tekstą? Užrašyti savo tikrai mokėčiau
Atsakyti
QUOTE(gorosinka @ 2011 12 01, 13:06)
Toks būtų tikrai tinkamas.
Tik kaip nuimti tą tekstą? Užrašyti savo tikrai mokėčiau

tai čia aš ir užrašiau... biggrin.gif , paveiksliukas tuščias...
jei norit galiu galutinai padaryti, tik reik teksto ir atvirutės matmenų...,
o jei norit pati, duosiu nuorodą...

pvz-2 :

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmavi: 01 gruodžio 2011 - 13:26
QUOTE(Irmavi @ 2011 12 01, 15:14)
tai čia aš ir užrašiau... biggrin.gif , paveiksliukas tuščias...
jei norit galiu galutinai padaryti, tik reik teksto ir atvirutės matmenų...,
o jei norit pati, duosiu nuorodą...

pvz-2 :

Teksto nė pati dar neturiu doh.gif Tik paprašė, kad paieškočiau atvirutės, o tekstas dar galvojamas. Prašytojas kažką asmeniško kurs pats.

Iš kur traukiat tuos paveiksliukus? Labai abu tinkami
Atsakyti
QUOTE(gorosinka @ 2011 12 01, 13:31)
Teksto nė pati dar neturiu  doh.gif Tik paprašė, kad paieškočiau atvirutės, o tekstas dar galvojamas. Prašytojas kažką asmeniško kurs pats.

RAR archyvas, išsiarchyvuokit- viduj abu paveiksliukai.
Atsakyti
QUOTE(Irmavi @ 2011 12 01, 15:38)
RAR archyvas, išsiarchyvuokit- viduj abu paveiksliukai.

Ačiū 4u.gif
O kaip tą užrašą padaryti, kad jo fonas būtų ne baltas, o būtent paveiksliukas?
Atsakyti
QUOTE(gorosinka @ 2011 12 01, 13:51)
Ačiū  4u.gif
O kaip tą užrašą padaryti, kad jo fonas būtų ne baltas, o būtent paveiksliukas?

tai aš be fono ir įdėjau į archyvą...
Atsakyti
QUOTE(Irmavi @ 2011 12 01, 15:55)
tai aš be fono ir įdėjau į archyvą...

Tai darkart ačiū 4u.gif Jei dar kas nors bus neaišku, vėl kreipsiuos mirksiukas.gif
Atsakyti
Irmavi, norėjau paklausti dėl nuotraukų formatų.

Noriu atsispausdinti nuotrauką formatu 10x15 ir nenoriu, kad begaminat apkarpytų kraštus. Kuriant naują 10x15 formato nuotrauką, žinau, kad reikia pasirinkti plotį/aukštį 10,2/15,2. Bet prastėja jos kokybė, renkantis mažesnį formatą. O jei plotį/aukštį nurodysiu 21,0x29,7 (20x30, lyg A4 formato)? Neapkarpys man kraštų? g.gif

Klausiu dėl to, kad nemažai nuotraukų gaminausi, kurios buvo mano redaguotos (naujos nuotraukos kraštines nurodžiau būtent 10,2x15,2), o gavau tokias nuotraukas... doh.gif Kokybė visiškai netinkama - išsiliejusios verysad.gif

Bet kiek pamenu, jas ne place'inau, o atsidariusi naujame lange kėlinėjau su pele ir tik po transform'inimo patalpinusi (place) į naują nuotrauką, ją išsaugodavau (aišku, aukščiausios rezoliucijos).
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2011 12 01, 14:56)
Irmavi, norėjau paklausti dėl nuotraukų formatų.

Noriu atsispausdinti nuotrauką formatu 10x15 ir nenoriu, kad begaminat apkarpytų kraštus. Kuriant naują 10x15 formato nuotrauką, žinau, kad reikia pasirinkti plotį/aukštį 10,2/15,2. Bet prastėja jos kokybė, renkantis mažesnį formatą. O jei plotį/aukštį nurodysiu 21,0x29,7 (20x30, lyg A4 formato)? Neapkarpys man kraštų?  g.gif

Klausiu dėl to, kad nemažai nuotraukų gaminausi, kurios buvo mano redaguotos (naujos nuotraukos kraštines nurodžiau būtent 10,2x15,2), o gavau tokias nuotraukas...  doh.gif Kokybė visiškai netinkama - išsiliejusios  verysad.gif

Bet kiek pamenu, jas ne place'inau, o atsidariusi naujame lange kėlinėjau su pele ir tik po transform'inimo patalpinusi (place) į naują nuotrauką, ją išsaugodavau (aišku, aukščiausios rezoliucijos).

pirma, yra nestandartiniai formatai, pvz: 640x480 px, o panašus bus 640x360px, tai va, spausdinant ant 10x15 cm- vienur bus gražu, kitur apkarpyta...yra ir daugiau tų nestandartų (panoraminės ir pan.).
Jei žinot, kokio formato nuotraukų reik užsakyti, tai atsidarykite švarų lapą su tais parametrais, užmeskite ant viršaus foto ir mažinkit (didinkit) paveiksliuką, prisilaikant proporcijų (fotošope- prilaikant ctrl mygtuką ir tampant free transform)---tada matysite ar įsipaišo...jei nelabai- teks apkarpyti pačiai kraštus ir vėl užseivinti...
O dėl kokybės- pirma reik žiūrėti kokia originalo raiška, tada daryt išvadas koks formatas tinkamiausias.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmavi: 01 gruodžio 2011 - 16:45
Merginos, padekite, labai reikia atsisiusti Photoshop ekements 10 programa.Neisivaizduoju nei kur ieskoti nei kaip parsisiusti. Padekite kas galite 4u.gif
Atsakyti