Įkraunama...
Įkraunama...

Plepaliukai apie photoshopą III

QUOTE(Lamer @ 2011 11 26, 19:15)
Čia yra dvi daug žinančios forumietės- Irmavi ir Irce6, bet jos kažkodel užmiršo šį skyrelį  ax.gif

Irmavi dabar tikriausiai LATGA įsidarbino, nes susirūpino licenzijomis/autorinėmis teisėmis ir nebeturi laiko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wilmusia @ 2011 11 26, 13:09)
Po kompiuterio "mirties" parsisiunčiau CS4. Kodėl jis man neleidžia išsaugot nuotraukų JPG formatu? ir ar įmanoma kaip nors padaryt, kad nereiktų kaskart eiti į FREE TRANSFORm. pprieš tai turėjau CS3, tai tokių bėdų nebuvo  verysad.gif

ką reiškia "neleidžia" ? nėra .jpeg išplėtimo langelyje (Save As...)?
galit pabandyt pasžiūrėt per File> Save for Web & Devices - ten t.p. išsaugojimai galimi...
Atsakyti
QUOTE(Irmavi @ 2011 11 28, 18:56)
ką reiškia "neleidžia" ? nėra .jpeg išplėtimo langelyje (Save As...)?
galit pabandyt pasžiūrėt per File> Save for Web & Devices - ten t.p. išsaugojimai galimi...

Būtent per save as nėra galimybės išsisaugot JPG formatu. galima PNG, Btm, PSd ar pan, o JPG ne. Saugau viską PNG, o paskui atsidarius peržiūrą jau galima išsaugot kaip JPG... Bet tuo PNG gaunasi labai didelis failas...o smažinus taga JPG pamažėja..
Nežinau, kaip čia mano raštą suprasit..
Ir ar CS4 visus failiukus atidaro skirtinguose languose? ar čia tik nustatymuose pas mane taip padaryta? Ta prasme, negaliu tiesiog paimt ir nutraukt objekto į kitą dokumentą, turiu per COPY-PASTE. g.gif
Atsakyti
QUOTE(wilmusia @ 2011 11 28, 21:36)
Būtent per save as nėra galimybės išsisaugot JPG formatu. galima PNG, Btm, PSd ar pan, o JPG   ne. Saugau viską PNG, o paskui atsidarius peržiūrą jau galima išsaugot kaip JPG... Bet tuo PNG gaunasi labai didelis failas...o smažinus taga JPG pamažėja..
Nežinau, kaip čia mano raštą suprasit..
Ir ar CS4 visus failiukus atidaro skirtinguose languose? ar čia tik nustatymuose pas mane taip padaryta?  Ta prasme, negaliu tiesiog paimt ir nutraukt objekto į  kitą dokumentą, turiu per COPY-PASTE. g.gif

kiekvienas paveiksliukas atsidaro atskiram lange, paskui jau galima tampyti iš lango į langą ir pan., čia taip ir turi būti...
o Save as... kai atidarot, ar yra ten būtent jpeg pasirinkimui? ar tokio nėra išvis?

user posted image

ir dar šiuos parametrus patikrinkit, ar taip pas jus nustatyta?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmavi: 28 lapkričio 2011 - 22:38
Va, pagaliau kažkam reikalai pajudėjo biggrin.gif o į mano klausimą gal žinai atsakymą? pakartosiu jį, nes labai jis man aktualus pasidarė:
Įtariu, kad mano fotošopas durniuot ėmė. Kiek importuojuosi action ir teptukų į programą, tiek jie visi prapuola vos tik išjungiu fotošopą. Sekantį kartą vėl turiu juos loadinti , ir išjungus programą vėl jie prapuola. Kas per velnias?
Atsakyti
QUOTE(Lamer @ 2011 11 29, 10:59)
Va, pagaliau kažkam reikalai pajudėjo biggrin.gif o į mano klausimą gal žinai atsakymą? pakartosiu jį, nes labai jis man aktualus pasidarė:
Įtariu, kad mano fotošopas durniuot ėmė. Kiek importuojuosi action ir teptukų į programą, tiek jie visi prapuola vos tik išjungiu fotošopą. Sekantį kartą vėl turiu juos loadinti , ir išjungus programą vėl jie prapuola. Kas per velnias?

prapuola iš kur? juk ne iš PRESETS folderio?

user posted image

supratau,kai atidarot "teptukus" nematot jų visų, ir spaudžiat Load, kad užktauti juos? ar taip?
Atsakyti
Taip, jie iš Presets folder neprapuola, bet pačiuose teptukuose t.y. pačiame fotošope dinginėja. Būtent tą patį veiksmą, kurį dabar parodei, aš turiu daryti kaskart, įjungus fotošopą. Juk tai nenormalu, anksčiau vieną kartą pakraudavau, ir jie jau visam laikui pasilikdavo. Kol kažkas neatsitiko su ta mano programa. Kažkur gal yra nuostatų išsaugojimo mygtukas, bet aš nežinau kur.
Atsakyti
QUOTE(Lamer @ 2011 11 29, 15:30)
Taip, jie iš Presets folder neprapuola, bet pačiuose teptukuose t.y. pačiame fotošope dinginėja. Būtent tą patį veiksmą, kurį dabar parodei, aš turiu daryti kaskart, įjungus fotošopą. Juk tai nenormalu, anksčiau vieną kartą pakraudavau, ir jie jau visam laikui pasilikdavo. Kol kažkas neatsitiko su ta mano programa. Kažkur gal yra nuostatų išsaugojimo mygtukas, bet aš nežinau kur.

pabandykite padaryti taip:
einate adresu kur sudėti teptukų failai (.ABR): C:Program Files/Adobe/Adobe Photoshop CS../Presets/Brushes
Ten pat atidarykite naują folderį pvz. "MyBrushes". Pasižymėkite keletą teptukų (.ABR failų) ir nukopijuokite juos į naują folderį (paprasčiausiai Copy>Paste).
Tada fotošope atidarykit bet kokį paveiksliuką ir išsikvieskit teptukų langą turėtumėt matyti "MyBrushes" -spustelkit-
Teptukai turi pasirodyti tam lange kur sukvadratuotas. Paprastai tai daroma kai norima susisteminti teptukus pvz. kvadratinius, apvalius, plaukų ir pan. ...Taigi, tada sukuriami keli folderiai su atatinkamais pavadinimais ir į juos išrūšiuojami teptukų failai...

gal ne taip kaip buvo norėta, bet kol kas tiek...svarbu ,kad veiktų...

p.s. yra dar vienas kelias, kiek sunkesnis...jei netiks taip kaip rašiau ar dar kas- tada paaiškinsiu kaip kitaip galim padaryti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmavi: 29 lapkričio 2011 - 18:06
1. o Save as... kai atidarot, ar yra ten būtent jpeg pasirinkimui? ar tokio nėra išvis?

2.ir dar šiuos parametrus patikrinkit, ar taip pas jus nustatyta?

Abu šie jau tvarkoj... šiandien jau eina Savint ir JPG formatu. thumbup.gif

Bet vistiek kiekvienas failas atsidaro skirtingame langelyje. Nėra taip.kad visus atidarytus failus matyčiau ekrane. Ar čia CS4 versijoj kitaio ir neįmanoma? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wilmusia: 29 lapkričio 2011 - 18:29
QUOTE(wilmusia @ 2011 11 29, 18:28)
1. o Save as... kai atidarot, ar yra ten būtent jpeg pasirinkimui? ar tokio nėra išvis?
2.ir dar šiuos parametrus patikrinkit, ar taip pas jus nustatyta?

Abu šie jau tvarkoj... šiandien jau eina Savint ir JPG formatu.  thumbup.gif
Bet vistiek kiekvienas failas atsidaro skirtingame langelyje. Nėra taip.kad visus atidarytus failus matyčiau ekrane. Ar čia CS4 versijoj kitaio ir neįmanoma? g.gif

kiekvienas paveiksliukas savam lange---
jei norit kelis matyt- naudokitės pavaizduota funkcija- galima kelių nuotraukų išdėstymą pasidaryti...
o po to galima kilnoti iš sluoksnio į sluoksnį...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmavi: 29 lapkričio 2011 - 19:08
QUOTE(Irmavi @ 2011 11 29, 20:07)
kiekvienas paveiksliukas savam lange---
jei norit kelis matyt- naudokitės pavaizduota funkcija- galima kelių nuotraukų išdėstymą pasidaryti...
o po to galima kilnoti iš sluoksnio į sluoksnį...

user posted image

Valiooo. Didelis ačiū. taip žymiai patogiau thumbup.gif Nors man mieliau buvo su CS3 dirbti.

Tuomet dar klausiu, jei nesunku blush2.gif Kaip užprogramuot tą free transform, kad nereiktų pastoviai ten eit? Aukščiau minėti nustatymai yra, gal čia kažkaip kitaip nusistato?

Ačiū dar kartelį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wilmusia @ 2011 11 29, 19:28)

Tuomet dar klausiu, jei nesunku blush2.gif  Kaip užprogramuot tą free transform, kad nereiktų pastoviai ten eit? Aukščiau minėti nustatymai yra, gal čia kažkaip kitaip nusistato?

Free transform (Ctrl+T), čia tas -paveikliukų "tąsymams" ?
O ką jus norit ten priprogramuot? biggrin.gif Nelabai klausimą supratau...
Atsakyti