QUOTE(vandalisa @ 2011 07 13, 18:09)
Sveikos, uzsiprase iskept torta su vaniliniu kremu, sakau gal kas zinot koki recepta
, nes nei karto neteko daryti tokio
, o kiek ieskau internete greitom tai vis vanilinio skonio varskes pyragai.
Tai bus plikytas kremas, pagardintas vanile (vanilės ankštis), galite paieškoti temoje pertepimai biskvitams, vieną įmesiu ir čia, gal niekas neprieštaraus
-2 kiaušiniai ( galima naudoti tik trynius, tada dėti 3)
-1 stiklinė cukraus (galima mažiau, čia skonio reikalas)
-1 šaukštas krakmolo (bulvių arba kukurūzų)
-1 stiklinė pieno arba grietinėlės (12-20% riebumo)
-2 arbatiniai šaukšteliai želatinos
-3 šaukštai vandens
- vanilės ankštis (arba vanilės esencija)
-200-250 gramų grietinėlės 35-36%
Kiaušinius suplakti su 0,5 stikline cukraus, įmaišyti krakmolą ir gerai išmaišyti, kad nebūtų gumuliukų, likusį pieną ir cukrų sudėti į puodą, įdėti vanilę( jeigu vanilės ankštis, ją perpjauti pusiau, išimti sėklytes) ir kaitinant užvirinti, į užvirintą pieną plona srovele pilti kiaušinių, cukraus ir krakmolo plakinį, kaitinti puode ant ugnies, kol sutirštės. Visą laiką maišyti, nes labai greitai svyla, nukėlus nuo ugnies, išimti ir išmesti vanilės ankštį, perplakti, o jeigu yra gumuliukai, pertrinti per sietelį.
Želatiną užpilti 3 šaukštais virinto vandens, palaukti, kol išbrinks ir ištirpinti. Tirpalą supilti į paruoštą karštą kremą. Kartas nuo karto pamaišyti kremą, kad ant viršaus nesusidarytų plėvelė.
Atšaldytą grietinėlę išplakti iki standumo ir labai atsargiai sumaišyti su atvėsusiu plikytu kremu.
Ši norma maždaug 25 cm tortui pertepti, 2 kremo sluoksniams, biskvitas perpjaunams į tris dalis.