Sveikos, as taip pat turiu klausyma del meducio.
Issikepiau lakstus, juos pertepsiu grietinele, bet va del torto aptepimo receptu akys raibsta ir jau susimaisiau. Pries tepant bezei tiek kreminei, tiek kociojamai reikia pertepti sviestiniu kremu. Beze bijau daryti, bijau, kad nesigaus. Iskausi pradziai lengvesniu variantu. Ar galima vien tik sviestiniu kremu aptepti tortuka, i ji planuoju deti dazu. Ar gerai gausis? O kaip del sviestinio kremo sarlot ir ganaso? Ar jie tinka tik aptepti torta, niekas nesusigadina??? Aciu
QUOTE(mamy <3 @ 2011 07 11, 15:10)
mmmm......labai skaniai žiūrisi ir gražiai papuošei
aciu pats smagiausias darbas gaminant torta ji puosti, nors su puosyba man labai nekas
QUOTE(lituke-sypsenele @ 2011 07 11, 15:43)
Sveikos, as taip pat turiu klausyma del meducio.
Issikepiau lakstus, juos pertepsiu grietinele, bet va del torto aptepimo receptu akys raibsta ir jau susimaisiau. Pries tepant bezei tiek kreminei, tiek kociojamai reikia pertepti sviestiniu kremu. Beze bijau daryti, bijau, kad nesigaus. Iskausi pradziai lengvesniu variantu. Ar galima vien tik sviestiniu kremu aptepti tortuka, i ji planuoju deti dazu. Ar gerai gausis? O kaip del sviestinio kremo sarlot ir ganaso? Ar jie tinka tik aptepti torta, niekas nesusigadina??? Aciu
Issikepiau lakstus, juos pertepsiu grietinele, bet va del torto aptepimo receptu akys raibsta ir jau susimaisiau. Pries tepant bezei tiek kreminei, tiek kociojamai reikia pertepti sviestiniu kremu. Beze bijau daryti, bijau, kad nesigaus. Iskausi pradziai lengvesniu variantu. Ar galima vien tik sviestiniu kremu aptepti tortuka, i ji planuoju deti dazu. Ar gerai gausis? O kaip del sviestinio kremo sarlot ir ganaso? Ar jie tinka tik aptepti torta, niekas nesusigadina??? Aciu
ganasas abejoju ar gausis-jis daug kam nepavyksta vien su sviestiniu bus neskanu-labai riebu(ir kam ten dazai?) patarciau naudoti saldainine mase-ji turetu pavykti be problemu,ir tuomet sviestinis kremukas tiks plonai aptepti,pries dengiant sia(ar bet kuria kita)mase
receptai yra virsutineje papuosimu temoje
QUOTE(keno @ 2011 07 11, 18:51)
ganasas abejoju ar gausis-jis daug kam nepavyksta vien su sviestiniu bus neskanu-labai riebu(ir kam ten dazai?) patarciau naudoti saldainine mase-ji turetu pavykti be problemu,ir tuomet sviestinis kremukas tiks plonai aptepti,pries dengiant sia(ar bet kuria kita)mase
receptai yra virsutineje papuosimu temoje
receptai yra virsutineje papuosimu temoje
Darysiu torta vaiko gimtadieniui, noriu, kad jis butu visas melynos spalvos.
Aciu uz atsakyma, receptus visus jau nusirasiau. Tai, kaip supratau pirma tepam sviestini krema, o po to beze, ar ganasas, saldainiu mase ir t.t. Nepykit, dar tik mokinuos.
Jai gaminu saldainiu mase, kiek laiko ji gali stovet saldytuve pries tepant ant torto? Taip pat ir sviestinis kremas? Aciu uz pagalba
QUOTE(lituke-sypsenele @ 2011 07 11, 21:29)
Darysiu torta vaiko gimtadieniui, noriu, kad jis butu visas melynos spalvos.
Aciu uz atsakyma, receptus visus jau nusirasiau. Tai, kaip supratau pirma tepam sviestini krema, o po to beze, ar ganasas, saldainiu mase ir t.t. Nepykit, dar tik mokinuos.
Jai gaminu saldainiu mase, kiek laiko ji gali stovet saldytuve pries tepant ant torto? Taip pat ir sviestinis kremas? Aciu uz pagalba
Aciu uz atsakyma, receptus visus jau nusirasiau. Tai, kaip supratau pirma tepam sviestini krema, o po to beze, ar ganasas, saldainiu mase ir t.t. Nepykit, dar tik mokinuos.
Jai gaminu saldainiu mase, kiek laiko ji gali stovet saldytuve pries tepant ant torto? Taip pat ir sviestinis kremas? Aciu uz pagalba
as irgi dar tik mokinuos del ganaso nezinau,bet beze ir saldainiu mase dengiame ant plonai aptepto sviestiniu kremuku
o,kam ja laikyti saldytuve-susals i raga as laikau spintuteje,suvyniota i plevele,o sviestinis kremukas,uzdengtas gali kazkiek stoveti,tiksliai nepasakysiu,bet paragauji ji,ir zinai,ar geras ar jau nebe
QUOTE(lituke-sypsenele @ 2011 07 11, 12:43)
O kaip del sviestinio kremo sarlot ir ganaso? Ar jie tinka tik aptepti torta, niekas nesusigadina??? Aciu
Ganasas gauansi ir puikiai, gali dzibuoti torta, tikjis rudos spalvos.As ganasa darua ne su grietinele ir sokoladu, o su grietinele ir rududu ir viskas puikai gaunasi
[quote=Aleisaba,2011 07 11, 13:19]
[quote=keno,2011 07 11, 13:20]
[/quote]
Aciu uz patarimus, bandysiu tuomet meduti kepti anksciau, o del jaunystes blynu dar ziuresiu, kaip cia i laika isisprausti
[quote=keno,2011 07 11, 13:20]
[/quote]
Aciu uz patarimus, bandysiu tuomet meduti kepti anksciau, o del jaunystes blynu dar ziuresiu, kaip cia i laika isisprausti
Aciu uz atsakyma,
Virsuje rase moteriskes, kad kociojama beze galima laikyti net iki 2 sav.
sveciai atvaziuoja treciadieni, o penktadieni ju vaikiuko gimtadienis. Nesinoretu tada gaminti beze, ar sviestini krema.... o jai nepavyktu.....
todel noreciau jau siandien pasiruosti......
Bandysiu daryti, jai nepavyks, tada nuspalvinta plakta grietinele tepsiu ant virsaus.
Aciu uz atsakyma
Virsuje rase moteriskes, kad kociojama beze galima laikyti net iki 2 sav.
sveciai atvaziuoja treciadieni, o penktadieni ju vaikiuko gimtadienis. Nesinoretu tada gaminti beze, ar sviestini krema.... o jai nepavyktu.....
todel noreciau jau siandien pasiruosti......
Bandysiu daryti, jai nepavyks, tada nuspalvinta plakta grietinele tepsiu ant virsaus.
Aciu uz atsakyma
Sveiki,
kepu triufelini torta, tik is dvigubos normos ir ne 20, o 25 skersmens apskritimus. Gavosi 9 isviso, bnet tokie plonuciai, ar taip ir turi buti? Ar as per plonus padariau Gal kas kepete patarkite, kad kitakart nekartociau klaidu
kepu triufelini torta, tik is dvigubos normos ir ne 20, o 25 skersmens apskritimus. Gavosi 9 isviso, bnet tokie plonuciai, ar taip ir turi buti? Ar as per plonus padariau Gal kas kepete patarkite, kad kitakart nekartociau klaidu
QUOTE(Olesta @ 2011 07 02, 08:39)
nebeturiu dabar to jų kainyno, bet jei gerai prisimenu tai yra karamelizuoti dribsniai, o fasavimas minimalus ar ne 2,5 kg kažkas, kilo kaina neprisimenu, bet žinau, kad man pasirodė brangu ir nepirkau
Tai galima su keliomis mamytemis susimesti ir nusipirkti, ir ne taip brangiai iseis
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 07 02, 09:42)
M-7PAIL Paillete Feuilletine dribsniai - sitie gal? 29,14 lt be PVM. Ir po 2,5 kg parduoda. Bet jauciu ju ten maisas visas, nes turetu buti lengvi Paskaitau ten ta parduodamu prekiu sarasa, tai kraupu darosi... pastos, pagerintojai, pelesio mazintojai, milteliai, misiniai...
QUOTE(braskelina @ 2011 07 08, 22:15)
O kažin ar braškės stingsta kremuose ir žele Manau,kad su braškėmis taip pat turėtų būt skanu
Jo susitingsta, ir labai skanu, dariau pastoviai su braskemis
QUOTE(mylimaa @ 2011 07 10, 13:29)
idedu savo 6kg Napaleona
labai graziai puostas jusu Napaleonas
Triju sokoladu tortas
Dangiskas skonis, pirmenantis kakavinius ledus.
Produktai: (18 cm)
100 g. šokolado skonio sausainių
40 g. sviesto
100 g. juodo šokolado
100 g. pieniško šokolado
100 g. balto šokolado
15 g. želatinos
420 ml grietinėlės 35-36 %
375 ml pieno
Eiga: Sausainius susmulkinti iki trupinių. Sviestą išlydyti ir sumaišyti su sausainiais. Ant tortinės padėklo uždėti tortinės žiedą ir apjuosti jį kepimo popieriumi. Į vidų sudėti sausainių masę, gerai paspausti ir dėti į šaldytuvą 15-20 min. 5 g. želatinos užpilti 50 ml pieno, sumaišyti ir leisti pastovėti apie 5 min. Į puodą sudėti juodąjį šokoladą, supilti 140 ml grietinėlės, 75 ml pieno ir supilti pabrinkintą želatiną. Puodą statyti ant kito, didesnio puodo su šiek tiek vandens ir šildyti ant lengvos ugnies, kol šokoladas ir želatina ištirps. Negalima užvirinti. Pravėsinti ir supilti ant sausainių masės. Dėti į šaldymo kamerą 1 val.
5 g. želatinos užpilti 50 ml pieno, pabrinkinti. Į puodą sudėti pienišką šokoladą, 140 ml grietinėlės, 75 ml. pieno ir gaminti viską taip pat kaip su juoduoju šokoladu. Būtina gerai atvėsinti ir palengva supilti masę ant juodos masės. Žiūrėti, kad nesusidarytų duobė. Vėl statyti 1 val. į šaldymo kamerą.
Iš likusių produktų paruošti balto šokolado masę kaip ir kitas. Atvėsusią, palengva supilti ant pieniškos masės ir statyti į šaldytuvą nakčiai.
Skanaus
P.s. šį tortą galimą užšaldyti iki 1 mėnesio ir valgyti kaip ledų tortą.
Dangiskas skonis, pirmenantis kakavinius ledus.
Produktai: (18 cm)
100 g. šokolado skonio sausainių
40 g. sviesto
100 g. juodo šokolado
100 g. pieniško šokolado
100 g. balto šokolado
15 g. želatinos
420 ml grietinėlės 35-36 %
375 ml pieno
Eiga: Sausainius susmulkinti iki trupinių. Sviestą išlydyti ir sumaišyti su sausainiais. Ant tortinės padėklo uždėti tortinės žiedą ir apjuosti jį kepimo popieriumi. Į vidų sudėti sausainių masę, gerai paspausti ir dėti į šaldytuvą 15-20 min. 5 g. želatinos užpilti 50 ml pieno, sumaišyti ir leisti pastovėti apie 5 min. Į puodą sudėti juodąjį šokoladą, supilti 140 ml grietinėlės, 75 ml pieno ir supilti pabrinkintą želatiną. Puodą statyti ant kito, didesnio puodo su šiek tiek vandens ir šildyti ant lengvos ugnies, kol šokoladas ir želatina ištirps. Negalima užvirinti. Pravėsinti ir supilti ant sausainių masės. Dėti į šaldymo kamerą 1 val.
5 g. želatinos užpilti 50 ml pieno, pabrinkinti. Į puodą sudėti pienišką šokoladą, 140 ml grietinėlės, 75 ml. pieno ir gaminti viską taip pat kaip su juoduoju šokoladu. Būtina gerai atvėsinti ir palengva supilti masę ant juodos masės. Žiūrėti, kad nesusidarytų duobė. Vėl statyti 1 val. į šaldymo kamerą.
Iš likusių produktų paruošti balto šokolado masę kaip ir kitas. Atvėsusią, palengva supilti ant pieniškos masės ir statyti į šaldytuvą nakčiai.
Skanaus
P.s. šį tortą galimą užšaldyti iki 1 mėnesio ir valgyti kaip ledų tortą.
Gal as ne i tema ,bet noreciau paklausti ar jus zinot ,kad uzsaldyti galima visus tortus.
Mano uosvienei per balius kai prinesa tortu tai ji smakst i kamera ir viskas.
Ypac kreminiai tai puikiai po to issilaiko.
Mano uosvienei per balius kai prinesa tortu tai ji smakst i kamera ir viskas.
Ypac kreminiai tai puikiai po to issilaiko.