jei man gavosi is grietineles sviestas nors kepu ne pirma torta,ka jau kalbeti apie Jusu pirmaji tiesiog grietinele labai greit persiplaka tik ji sustandejo-ir fsio daugiau jokiu plakimu
QUOTE(rekaliuke @ 2011 07 09, 14:23)
Man tai su šaldytuvu tas pats, galinė sienelė rasoja, tai net masėm dengti tortai, jei padedu viršuj, tai ta pusė prie sienelės patežta... apatinėse lentynose nieko, nes ten mažiau rasojimo. O kai puošiu bezė į šaldytuvą dedu su dėžute, tada tikrai nebijo, o kai dedu be dėžutės, tai tarp lentynų įdedu nuo dėžių atsipjovus kartono... na atskiriu galinę sienelę, tikrai išlaiko per naktį puikiausiai
Aciu uz ideja del atskyrimo nuo sieneles saldytuvo, verta pamastyti
Nes as jau visaip buvau galvojus, sakykit, ar galima slapia beze pasidaryti pries 3 dienas ir laikyti saldytuve uzdengus sandariai maistine plevele? Ir ja puosti torta tik pries padedant ant stalo pries kokias 3 valandas? Ar taip kazi gerai butu?ar butina slapiai beze pastoveti saldytuve pries valgant? ar nenuciuos jei nebus pasalus?
QUOTE(keno @ 2011 07 11, 08:37)
jei man gavosi is grietineles sviestas nors kepu ne pirma torta,ka jau kalbeti apie Jusu pirmaji tiesiog grietinele labai greit persiplaka tik ji sustandejo-ir fsio daugiau jokiu plakimu
man ir pastaruoju metu nesiseka su grietinele, kiek beplaku neissiplaka nei pro kur iki standumo, nu ir aisku plaku kol svietas beveik iseina gyvenime to nera buve, sakau gal mikseris mano atgyveno? gietinelei svarbu kokiu greiciu ji plakama? kai mikseris naujas buvo, viskas ok budavo, nu o daba as cia vis ieskau priezasciu, kodel man grietinele nestandeja iki kol pjaut ja su peiliu gali
QUOTE(mylimaa @ 2011 07 11, 10:15)
man ir pastaruoju metu nesiseka su grietinele, kiek beplaku neissiplaka nei pro kur iki standumo, nu ir aisku plaku kol svietas beveik iseina gyvenime to nera buve, sakau gal mikseris mano atgyveno? gietinelei svarbu kokiu greiciu ji plakama? kai mikseris naujas buvo, viskas ok budavo, nu o daba as cia vis ieskau priezasciu, kodel man grietinele nestandeja iki kol pjaut ja su peiliu gali
vat ir man, plakiau plakiau, dar paziurejau skysta, po sekundes sviesto gabalai tai jau ir priplakiau iki visisko sviesto kazka girdejau kad jei grietinele neatsalusia plaki taip buna mano kaip tik kol biskvitus kepiau karsti stovejo
karsta ziauriai,todel jei grietinele ir is saldytuvo,ji greitai susyla ir neissiplaka.pries plakant,kokiom 10min ikiskit ja i saldikli ir dar gerai butu,inda,kuriame plakat grietinele,istatyti i kita inda su lediniu vandeniu
Sveikos moterys.Noriu padaryti tortuka dukros pirmajam gimtadieniui .Duoduos per temas ir turbut is didelio noro nematau tai ko ieskau .Klausimas butu meduti darysiu ir klosiu cukrine mase kad liptu geriau mase -kokiu kremu uztept pries klojant ja?Ir jus man pasakykit ar medutis neperminkstas tortas dengt mase.kada ja dengt is kart ar palaukt pora dienu kol suminkstes tortas???
Gal jums pasirodys kvaili klausimai ,bet as ne kulinare o mezgeja norinti minti kulinarijos takus .Dekui
Gal jums pasirodys kvaili klausimai ,bet as ne kulinare o mezgeja norinti minti kulinarijos takus .Dekui
medutis neperminkstas dengt mase tiek ilgai laukt nereikia norint apdengt mase,is vakaro sutepei kita diena jau dengi pries dengiat mase rekomenduojama aptepti sviestiniu kremu merginos daugiausia aptepa Sarlot kremu ,o sviestiniu kremuku receptus rasi virsutineje papuosimu temoje be komentaru
As taip pat turiu kausimeli meducio tema
Sakykit, ar galima meducio blynus issikepti pries pora savaiciu iki sutepimo jo? Ir taip iskeptus kur geriausia irk aip laikyti? Sandariai maisiuke spintelej gerai bus? Ar nieko jiems nenutiks per tas dvi savaites?
Taip pat Jaunystes tortuko tema neaiskumai..
Morengus galiu igi gal pries pora savaiciu issikepti? Ir ar reikia sutepta su zefyriniu kremu tortuka "brandinti", nu kad skanus butu? Taip pat ar ji butina laikyti saldytuve ar galima ir kambario temperaturoj?
Sakykit, ar galima meducio blynus issikepti pries pora savaiciu iki sutepimo jo? Ir taip iskeptus kur geriausia irk aip laikyti? Sandariai maisiuke spintelej gerai bus? Ar nieko jiems nenutiks per tas dvi savaites?
Taip pat Jaunystes tortuko tema neaiskumai..
Morengus galiu igi gal pries pora savaiciu issikepti? Ir ar reikia sutepta su zefyriniu kremu tortuka "brandinti", nu kad skanus butu? Taip pat ar ji butina laikyti saldytuve ar galima ir kambario temperaturoj?
O GAL KURI ZINOT RECEPTA KUR IKI BUNA naktis pyrago?
QUOTE(Rasskee @ 2011 07 11, 13:29)
Taip pat Jaunystes tortuko tema neaiskumai..
Morengus galiu igi gal pries pora savaiciu issikepti? Ir ar reikia sutepta su zefyriniu kremu tortuka "brandinti", nu kad skanus butu? Taip pat ar ji butina laikyti saldytuve ar galima ir kambario temperaturoj?
Morengus galiu igi gal pries pora savaiciu issikepti? Ir ar reikia sutepta su zefyriniu kremu tortuka "brandinti", nu kad skanus butu? Taip pat ar ji butina laikyti saldytuve ar galima ir kambario temperaturoj?
As kaip tik si savaitgali kepiau "Jaunyste". Morengus kepiau ketvirtadieni, ta pacia diena sutepiau, o valgeme sestadieni. Is visos normos man isejo 5 morengai 22 cm diametro. Dziovinau juos tikrai ilgiau, nei nurodyta recepte, gal apie 4 val., ir tai vienas pilnai neisdziuvo, tai pasilikau ji papuosimams, i torta sudejau tik 4. Patys morengai man buvo gana saldus, tikejausi, kad kremas "atmus" ta salduma, bet.....I krema dejau braskiu dzema, todel sekanti karta deciau rugstesniu uogu dzema, gal butu gaiviau, arba rugsteles reiketu daugiau ideti. Ir dar - jei si torta kepciau vasara, kai tokie karsciai, i torta deciau daugiau zelatino, nes su recepte nurodytu kiekiu kremas saldytuve man sustingo, bet padejus ant stalo gana greitai suminkstejo ir nebebuvo standumo. Kas del morengu kepimo anksciau laiko - as kepciau, gal ne pries dvi savaites, bet pries kelias dienas tai tikrai, nes tas vienas, pastovejes para, dar labiau sudziuvo ir, kaip sake MB, pasidare daug labiau "jaunystiskesnis" Del brandinimo tai net nezinau, ka pasakyti - mano nuomone, nieko ten per daug nesubrandinsi, nes patys morengai kieti, kremas zu zelatinu ir saltai laikant greitai sustingsta, taip kad.....Gal kitos kepejos patars ka kita. O saldytuve laikyciau, nes kaip minejau, isemus is jo kremas gali patizti, nebent ideti dviguba norma zelatino
Papildyta:
Bandau ikelti savo "Jaunystes" pjuvio foto, tik kokybe prastoka, nes jau nebe jaunyste, nebe...
QUOTE(Rasskee @ 2011 07 11, 13:29)
As taip pat turiu kausimeli meducio tema
Sakykit, ar galima meducio blynus issikepti pries pora savaiciu iki sutepimo jo? Ir taip iskeptus kur geriausia irk aip laikyti? Sandariai maisiuke spintelej gerai bus? Ar nieko jiems nenutiks per tas dvi savaites?
Taip pat Jaunystes tortuko tema neaiskumai..
Morengus galiu igi gal pries pora savaiciu issikepti? Ir ar reikia sutepta su zefyriniu kremu tortuka "brandinti", nu kad skanus butu? Taip pat ar ji butina laikyti saldytuve ar galima ir kambario temperaturoj?
Sakykit, ar galima meducio blynus issikepti pries pora savaiciu iki sutepimo jo? Ir taip iskeptus kur geriausia irk aip laikyti? Sandariai maisiuke spintelej gerai bus? Ar nieko jiems nenutiks per tas dvi savaites?
Taip pat Jaunystes tortuko tema neaiskumai..
Morengus galiu igi gal pries pora savaiciu issikepti? Ir ar reikia sutepta su zefyriniu kremu tortuka "brandinti", nu kad skanus butu? Taip pat ar ji butina laikyti saldytuve ar galima ir kambario temperaturoj?
del morengu nezinau,kiek juos galima anksciau issikepti,o del meducio gali ir anksciau-nieko jis nebijo man budavo,kad puse normos tesutepdavau,o kepdavau is visos,laikydavau tikrai ilgai tik sandariai maiselyje,ir sausai,nes nuo dregmes jie suminksteja
QUOTE(mylimaa @ 2011 07 10, 14:29)
idedu savo 6kg Napaleona
mmmm......labai skaniai žiūrisi ir gražiai papuošei