Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-14

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 07 05, 08:36)
Tinka. Napoleonas daug sunkesnis uz meduti, todel Napoleona ir as deciau i pirma auksta.

4u.gif ACIU 4u.gif
Buvo daug ramiau daryti,tikrai stovi puikiai thumbup.gif

truputi skaiciai nelygus g.gif bet vyras to tikrai nepastebes biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mallena @ 2011 07 06, 17:58)
mergaites, sakykit, o zelatina kai istirpsta , karsta tampa, ji turi buti skaidri, ar tokia matine, kaip oro burbuliuziu ku butu pilna g.gif


Is pradziu buna tokia su burbuliukais nepermatoma, o po keliu minuciu praskaidreja.
Papildyta:
QUOTE(Rasskee @ 2011 07 06, 18:09)
Atejau pasiguost ir pagalbos tuo paciu paprasyt blush2.gif
Kepu meduti. Pradejau plakt grietinele, tai plakiau plakiau, pamazu pyliau cukru ir citrinos rugsti (svieziai spaustos), tai sustandejo, bet nedaug ir paskui staiga suskystejo vel ir norejo jau sviestas darytis, tai sliukstelejau zelatinos (nors zinau, kad blynai nesusigers dregmes del jos), bet cia vienas sluosknis tik, nes neturejau daugiau grietineles perplakimui.
Kitas idomus dalykas, kitus pertepimo sluoksnius kai plakiau, grietinelen dejau iskart neplakton cukru ir citrinos rugsteles( pirktos), tai taip greit sustandejo ir issiplake.. visai nesupratau kodel taip yra. Taigi, paejusakykit, kada is tikruju reikia deti grietinelen cukru ir rugstele? g.gif


Iskart supylus grietinele, deti cukru ir rugstele... pirmu atveju Jus perplakete, nes be cukraus labai sunkiai plakasi, bent jau man, o dar idejot cukraus, ir dar plaket...
Papildyta:
QUOTE(Rasskee @ 2011 07 06, 18:32)
Ir dar klausimelis, gal kas zinot gera sirupo recepta su tiksliom vandens ir cukraus ir kitu reikalingu ingredientu proporcijom, kad galima butu skruzdelyna tepti?
Kiek bedaryciau sirupo niekaip nesigauna  schmoll.gif
O ir paties skruzdelyno recepta gal gera turit, kad laksteliai butu traskus, o ne minksti? Esu ne karta kepus seniau, bet niekur rcecepto neuzsirasiau, o dabar reikia ir pamirsau doh.gif  tai dariau taip: kiausiniai, miltai ir truputis druskos teslai ir viskas, bet labai nekokie laksteliai gavos, visai ne traskus ir nekoreti, neburbuleti sad.gif

Ir dar, kaip sakant nesekmes po viena nevaiksto sad.gif Jau medutis nepavyko su  ta grietinele nesamone, tai negana to ir slapia beze eilini karta nesigavo  doh.gif Nu si kart dejau cukraus tiek kiek reikia, nemazinau, vienam kiausiniui 60g. cukraus. Isplakiau su cukrum gerokai kad cukrus aptirpo, tada dejau ant garu karstu, verdancio vandens ir plakiau apie 15 min, nukeliau nuo garu ir vel toliau plakiau apie 5 min, bet vistiek gavosi tasi tokia, aisku, nuo sluoteliu mikserio sunkiai nusikrato, bet formos nelabai laiko, linksa, jei spygliuka bandau daryt, su geliu antgaliuku niekaip neina jokios geles suraityt, viskas susilieja  doh.gif Nebesuprantu, kas gali buti negerai, plakiau tai ne ant pacio didziausio greicio, gali buti del to?


Keista... jei nuo sluoteles net nenusikrate, tai lyg ir gera turejo but beze... g.gif sunku net ka ir besakyt... plastikini ar metalini antgali naudojot?

Del skruzdelyno nieko nepatarsiu... nes nekepusi...
Atsakyti
as cukru ir rugstele iskart sudedu i grietinele.
o beze gal gera,tik antgaliukai viska gadina.kazka formuojant su plastmasiniais antgaliais,man irgi nelabai forma laiko
Atsakyti
va torto lakstai iskepti... ryt planuoju tept... nes nzn kada sulauksiu sveciu... gal penktadieni, o gal sestadieni... o gal viena valgysiu ta torta...
su pertepimu dar suku galva... zinau kad desiu vysniu... nuskintas nuo medzio vysnias geriau apvirti? zadu mirkyti ir kokiam brendy... visur ziuriu pertepmai su grietinele... o as turiu labai daug namines grietines, gal is jos galima ka padaryt skanaus?

tiesa siandien bazeje (urmo miestelis ar kaip ten dabar jis badinasi) pirkau jau padarytas gelytes, norejau pati daryti, bet ziuriu kad laiko trukumas biski...

Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 07 06, 18:12)
Iskart supylus grietinele, deti cukru ir rugstele... pirmu atveju Jus perplakete, nes be cukraus labai sunkiai plakasi, bent jau man, o dar idejot cukraus, ir dar plaket...
Papildyta:
Keista... jei nuo sluoteles net nenusikrate, tai lyg ir gera turejo but beze...  g.gif sunku net ka ir besakyt... plastikini ar metalini antgali naudojot?



QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 07 06, 18:17)
as cukru ir rugstele iskart sudedu i grietinele.
o beze gal gera,tik antgaliukai viska gadina.kazka formuojant su plastmasiniais antgaliais,man irgi nelabai forma laiko

Aciu labai 4u.gif Dabar jau busiu tikra kad grietinelen iskart viska deti smile.gif
Sluoteles metalines, plaka tikrai gerai, bet va, jau stovi kelias valandas beze saldytuve, bet ne kiek neapdziusta.. Gal dar apzdius, nors is konsistencijos nepanasu, nes jau nebe pirma karta tokia ji man negera gaunasi sad.gif bet va papuosimui naudojau plastikini atngali.. nors pirma karta kai ja gaminau, puosiau su plastikiniu antgaliu tai gavosi labai graziai, ir papuosimai ir niekas niekur nenubego, turbut naujoko sekme buvo aplankius, kazi kur ji dabar prapuole kai jos labiausiai reikia doh.gif
Atsakyti
Merginos, tikrai zinau kad as cia ne i tema, bet gal pagelbesit blush2.gif
Ieskau vienos merginos, kuri tikrai zinau lankesi/lankosi cia. Turi ir facebooke savo profili, kuriame yra daug tortu nuotrauku. Buvau nuziurejusi torta suktuko makita firmos, labai noreciau uzsakyti ji vyrui gimtadieniui, bet deja niekaip neatkasu kontaktu.
Gal pagelbetumete jeigu zinot apie ka kalbu, prasau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 07 06, 20:34)
Aciu labai  4u.gif Dabar jau busiu tikra kad grietinelen iskart viska deti smile.gif
Sluoteles metalines, plaka tikrai gerai, bet va, jau stovi kelias valandas beze saldytuve, bet ne kiek neapdziusta.. Gal dar apzdius, nors is konsistencijos nepanasu, nes jau nebe pirma karta tokia ji man negera gaunasi sad.gif bet va papuosimui naudojau plastikini atngali.. nors pirma karta kai ja gaminau, puosiau su plastikiniu antgaliu tai gavosi labai graziai, ir papuosimai ir niekas niekur nenubego, turbut naujoko sekme buvo aplankius, kazi kur ji dabar prapuole kai jos labiausiai reikia doh.gif


Jei ji saldytuve nuo sonu nebega... tai viskas gerai. Ji neturi sukietet... tik siek tiek sutvirteja, kaip luobele pasidaro...
Papildyta:
QUOTE(convict @ 2011 07 06, 20:38)
Merginos, tikrai zinau kad as cia ne i tema, bet gal pagelbesit blush2.gif
Ieskau vienos merginos, kuri tikrai zinau lankesi/lankosi cia. Turi ir facebooke savo profili, kuriame yra daug tortu nuotrauku. Buvau nuziurejusi torta suktuko makita firmos, labai noreciau uzsakyti ji vyrui gimtadieniui, bet deja niekaip neatkasu kontaktu.
Gal pagelbetumete jeigu zinot apie ka kalbu, prasau 4u.gif  4u.gif  4u.gif


Jei imestumet foto torto, tai butu lengviau atskirti kieno tortas...
Papildyta:
QUOTE(LadyAgne @ 2011 07 06, 19:07)
4u.gif ACIU  4u.gif
Buvo daug ramiau daryti,tikrai stovi puikiai thumbup.gif

truputi skaiciai nelygus g.gif  bet vyras to tikrai nepastebes  biggrin.gif



Smagu kad viskas pavyko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2011 07 06, 17:37)
Dariau prieš pusmetį šampano tortą ir aš. Na ką galiu pasakyti - tai pats neskaniausias mano valgytas tortas. Tas kremas toks... fe... Pyliau pusiau saldų, vieną iš pigesnių šampanų. Bet tas kremas ne mano skoniui. Siūlyčiau apgalvoti ar mėgstate alkoholio skonį saldžiame kreme.

dekui 4u.gif neteks man jo kepti,nes apsigalvojo drauguze..... smile.gif
Papildyta:
[quote=Rasskee,2011 07 06, 18:32]
Ir dar klausimelis, gal kas zinot gera sirupo recepta su tiksliom vandens ir cukraus ir kitu reikalingu ingredientu proporcijom, kad galima butu skruzdelyna tepti?
Kiek bedaryciau sirupo niekaip nesigauna schmoll.gif
O ir paties skruzdelyno recepta gal gera turit, kad laksteliai butu traskus, o ne minksti? Esu ne karta kepus seniau, bet niekur rcecepto neuzsirasiau, o dabar reikia ir pamirsau doh.gif tai dariau taip: kiausiniai, miltai ir truputis druskos teslai ir viskas, bet labai nekokie laksteliai gavos, visai ne traskus ir nekoreti, neburbuleti sad.gif

yra specialiai skruzdelyno tema mirksiukas.gif as ji kepu-bet labai jau nemegstu kepti schmoll.gif darbo daaaug,lb skanu,bet kai sveiti,kaip saulegrazas-sustoti neina lotuliukas.gif as kepu kiek vnt kiausiniu,tiek stikliniu miltu,jokios druskos nededu,ir laaabai plonai kocioti,kad stalas persisviestu,kaip sakau,geriau 3 tortus iskepti,nei viena skruzdelyna hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 07 03, 21:18)
iš ties vertas dėmesio  thumbup.gif  vakar gaminau : labai lengvai paruošiamas ir dar greičiau suvalgomas  thumbup.gif  gaivus, neriebus , primena paukščių pieno skonį essen.gif  bus gaminamas ne vieną kartą ( kitą kartą bandysiu pagrindą kepti pati: šį kartą naudojau sausainius, panašius į oreo )  mirksiukas.gif



Irmulia, o koki pagrinda jus keptumete? Labai gundausi pagaminti si Ules tortuka, bet nenoriu pirktiniu sausainiu pagrindo... ir nezinau kuo ji tiktu pakeisti g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 07 06, 20:44)
Jei imestumet foto torto, tai butu lengviau atskirti kieno tortas...


Tai va kad neturiu issisaugojusi blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
mergaites, ryt zadu sutepinet turtinga kavos torta, bet iskilo klausimas . Paskaiciau, vieno kremo eiga ir galvoju ar man grietinele nesuskystes, kai ipilsiu kavos ir sokalado g.gif ir supylus tik atsargiai ismaisyti ar ir toliau plakti ? g.gif

Kremui išplakti grietinėlę,šokoladą ištirpinti, ataušinti ir supilt į grietinėlę.Supilti kavą, sudėt riešutus.
Atsakyti
aiškinu kremo gamybos eigą:

išplaki grietinėlę su cukrumi, toliau plakdama, supili ištirpintą ATVĖSINTĄ šokoladą,
sudedi sausą tirpią kavą ir galiausiai sudedi riešutus

niekas niekur nepraskysta 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 06 liepos 2011 - 23:32