QUOTE(likta @ 2011 05 26, 13:05)
Aš noriu, prašome įmesti arba nuorodėlę. O pjaunasi gerai, ta prasme nėra, lakštai sau, kremas sau
Jo pjaunasi gerai, niekas nesiskyre, as va kaip tik aplink forma apipjausciau torta, tai ir ragavau is tu gabaliuku
Va receptas, dar pasikartosiu kad ji ne mano, jis kazkieno is SM, bet kadangi saugausi receptus , o ne nuorodas, tai negaliu atsiminti kas kieno
Bet kuriuo atveju ir noriu padekot uz ta receptuka tam kas ji idejot
RECEPTAS
Vienintelis tikras Napoleono torto arba, teisingai sakant, Napoleono pyragaičio
receptas yra tik šis:
Tešlai reikia:
- 700 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 500 g naminio sviesto,
- 5 šaukštų šviežios naminės grietinės,
- 50 g konjako,
- 1 kiaušinio,
- 7 g druskos
Virtam vaniliniam kremui:
- 500 g naminio sviesto,
- 120 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 350 g cukraus,
- 1 stiklinės gyvo naminio pieno,
- 3 naminių kiaušinių trynių,
- 20 g vanilinio cukraus,
- 50 g konjako,
T e š l a i ant darbastalio kalvele išsijojami miltai, užbarstoma druska, miltuose padarius duobutę, į ją supilamas konjakas ir sudedama grietinė, įmušamas kiaušinis, sudedamas atšaldytas gabalėliais supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama tol, kol tešloje nelieka sausų miltų. Tada iš tešlos suformuojamas rutulys, suvyniojamas į maistinę plėvelę ir dedamas porai valandų į šaldytuvą. Po to tešla padalijama į 12 vienodo dydžio gabalų ir iškočiojama 12 vienodo diametro 3-4 mm storio papločių. (Kočioti ir perkelti lengviausiai tarp dvejų maistinių plėvelių). Papločiai perkeliami į kepimo popieriumi išklotą skardą, subadomi šakute ir kepami karštoje 180 laipsnių orkaitėje 2-3 min. orkaitėje, kol gražiai pagelsta, bet ne paruduoja. Iš skardos išimami, kai atšąla. Ant lakštų dedama lėkštė arba kita apvali forma ir apipjaunama.
K r e m u i skirtas sviestas ištirpinamas puode, įsijojami miltai ir maišant kaitinama, kol miltai pradeda gelsti. Atskirai prikaistuvyje užvirinamas pienas su cukrumi ir supilamas į sviestą su miltais, smarkai maišant. Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukama tol, kol kremas atvėsta. Tada po vieną įmušami tryniai ir gerai išsukama. Kartu po truputį pilamos konjakas bei vanilinis cukrus ir sukama, kol kremas pasidaro purus.
Atvėsę papločiai pertepami kremu ir palaikomi porą valandų paslėgti.
P u o š i a m a likusiu kremu ir iš lakštų nuopjovų sutrintais trupiniais: viršus ir šonai aptepami kremu ir apklijuojami trupiniais. Prancūzijoje vieną dalį nuopjovų dar kiek pakepindavo, kad gautųsi tamsesnė spalva. Napoleono viršų aplipdydavo šviesesniais trupinais, o tamsesniais trupiniais per trafaretą išbarstydavo laurų vainiką su N raide viduryje.
Produktus dejua parduotuvinius, miltus iprastus.Kai tesla susikapojau, ji buvo gan lipni, pabandziau ja kociot tarp pleveliu, sunkiai bet isejo, taciau kai kepe tai viskas nerealiai traukesi
ir ilgai kazkaip kepe.Antru bandymu, pasidariau tesla ir tada dar kokia 100g miltu idejus paminkiau, gavosi puikiai, istraukus is saldytuvo kociojau tiesiai ant sviestinio popieriaus , ant virsaus vis pabarstydama miltais kad nekibtu.
Kremui ir naudojau parduotuvinius produktus.
Cia nupjautieji gabaliukai
o cia tortas, bet dar nepuosiau