Sveikos merginos. Isbandziau labai skanu torciuka,tikrai rekomenduoju isbandyti:
Mandarinu-fantos tortas
biskvitas:
100gr sviesto
vanil cukrus 1 pak
250gr cukraus
125gr miltu
3 kiausiniai
2 arb. sauksteliai kepimo milteliu
4 valg. saukstai pieno
sviesta ,vanil cukru ir cukru isplakti.Sudeti plakant po 1 tryni.Miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir pakaitom su pienu per tris kartus imaisyti i sviesto mase.Baltymus isplakti atskirai su 15ogr cukraus.tesla padalinti i dvi lygias dalis.Deti i skarda isklota sviestiniu popieriu ant virsaus deti isplaktus baltymus.Kepti 175C-35-40 min.
Kremas:
2 skardines mandarinu(as dejau apie kg svieziu)
9 lapai zelatinos
200gr pfiladelfija surio
250gr fantos
250gr grietineles
50gr cukraus
100gr cukraus(svieziems mandarinams uzpilti)
Mandarinus nuvarvinti.Suri,vanilina ir cukru sumaisyti.limonada ir 50gr sulciu(mandarinu) per kelis kartus imaisyti i surio mase.Sudeti ibrinkinta ir istirpinta zelatina.Grietinele isplakti ir po mandarinu sudeti i jau stingstancia mase.
receptas isverstas is vokieciu kalbos
Tikrai rekomenduoju,kremas laaaaaaaabai skanus. Gaminau toki pat torta su paprastu biskvitu ir vietoj mandarinu dejau braskes. Nu skonis
Aš dar ir nuotraukytes norečiau
sveikutes, turiu pora klausimeliu apie torto snikerso gamyba :
1.biskvita ruosiant taip ir daryti, viska sudedi i dubeni ir isplaki, nereikia atskirai isplakti kiausinio baltymu ir pan?
2.sirupa padu sulaistymui reikia pasidaryti is akies imant vandens ir cukraus?bet tai bus tik pasaldintas vanduo?o kaip padaryti kad jis butu sirupas?
3.ar galima tik ka sutepta torta puosti tuo ganasu, ar reikia leisti pastoveti?o siam tortui pries puosiant ganasu reikia aptepti sviestininiu kremu?
buciau labai dekinga, jei kas pagelbetu nelabai patyrusiai kepejai ,
1.biskvita ruosiant taip ir daryti, viska sudedi i dubeni ir isplaki, nereikia atskirai isplakti kiausinio baltymu ir pan?
2.sirupa padu sulaistymui reikia pasidaryti is akies imant vandens ir cukraus?bet tai bus tik pasaldintas vanduo?o kaip padaryti kad jis butu sirupas?
3.ar galima tik ka sutepta torta puosti tuo ganasu, ar reikia leisti pastoveti?o siam tortui pries puosiant ganasu reikia aptepti sviestininiu kremu?
buciau labai dekinga, jei kas pagelbetu nelabai patyrusiai kepejai ,
QUOTE(sandrulyte1975 @ 2011 06 26, 10:26)
Sveikos merginos. Isbandziau labai skanu torciuka,tikrai rekomenduoju isbandyti:
Mandarinu-fantos tortas
Mandarinu-fantos tortas
Koks idomus receptas sakykit, o kai dejot braskes, tai vis tiek fanta pylet ar koki kita gerima? Ir kiek laiko brandinti reiktu si torta pries valgant? ir kiek braskiu dejot? gaila, kad foto nera
Papildyta:
QUOTE(mylimaa @ 2011 06 26, 11:39)
sveikutes, turiu pora klausimeliu apie torto snikerso gamyba :
1.biskvita ruosiant taip ir daryti, viska sudedi i dubeni ir isplaki, nereikia atskirai isplakti kiausinio baltymu ir pan?
2.sirupa padu sulaistymui reikia pasidaryti is akies imant vandens ir cukraus?bet tai bus tik pasaldintas vanduo?o kaip padaryti kad jis butu sirupas?
3.ar galima tik ka sutepta torta puosti tuo ganasu, ar reikia leisti pastoveti?o siam tortui pries puosiant ganasu reikia aptepti sviestininiu kremu?
buciau labai dekinga, jei kas pagelbetu nelabai patyrusiai kepejai ,
1.biskvita ruosiant taip ir daryti, viska sudedi i dubeni ir isplaki, nereikia atskirai isplakti kiausinio baltymu ir pan?
2.sirupa padu sulaistymui reikia pasidaryti is akies imant vandens ir cukraus?bet tai bus tik pasaldintas vanduo?o kaip padaryti kad jis butu sirupas?
3.ar galima tik ka sutepta torta puosti tuo ganasu, ar reikia leisti pastoveti?o siam tortui pries puosiant ganasu reikia aptepti sviestininiu kremu?
buciau labai dekinga, jei kas pagelbetu nelabai patyrusiai kepejai ,
pabandysiu padeti, kadangi daznai ji kepu
1. Taip viska daryti, nieko atskirai neplakti.
2. as imu is akies vanduo+cukrus+ citrinos rugstele
3. Siaip reikia leisti, kad tortas pastovetu, subrestu, tik paskui ganasu puosti. Ir nereikia aptepti sviestiniu kremu pries tepant ganasu.
Tikiuosoi padejau
QUOTE(Bijuna @ 2011 06 26, 11:07)
Aš dar ir nuotraukytes norečiau
nespejau nufotografuoti ,kai gryzau is darbo,buvo likes mazas gabaliukas,net nespejau papuosti. Vaikams uzteko tik pasakyti,kad sitas tortas mums
Papildyta:
keila- braskiu dejau apie puse kg,taip pyliau fanta. nu tikrai gaila,kad nera foto,bet tikrai isbandykit-verta. Nebuciau kitaip dejusi recepto.As vakare sutepiau ir ant rytojaus vaikai jau valge. biskvitas buvo pilnai prisigeres kremo.
Wau, sandrulyte, koks intiriasnas receptukas Butini isbandysiu artimiausiu laiku O sakyk, biskvito laksteliai tik du gaunasi, kaip supratau? Bliam, gaila, kad nera foto pjuvio, tada kazkaip aiskiau buna
Taip du. tik jau nepaaukstinkit temperaturos,as kepiau 170C, du biskvitus. Jis toks slapias gavosi ir tas morengas ant virsaus,nu zodziu super.
P.S. as isvis tortu nevalgau ,bet sita-valgiau
P.S. as isvis tortu nevalgau ,bet sita-valgiau
QUOTE(*Keila* @ 2011 06 26, 13:00)
pabandysiu padeti, kadangi daznai ji kepu
1. Taip viska daryti, nieko atskirai neplakti.
2. as imu is akies vanduo+cukrus+ citrinos rugstele
3. Siaip reikia leisti, kad tortas pastovetu, subrestu, tik paskui ganasu puosti. Ir nereikia aptepti sviestiniu kremu pries tepant ganasu.
Tikiuosoi padejau
1. Taip viska daryti, nieko atskirai neplakti.
2. as imu is akies vanduo+cukrus+ citrinos rugstele
3. Siaip reikia leisti, kad tortas pastovetu, subrestu, tik paskui ganasu puosti. Ir nereikia aptepti sviestiniu kremu pries tepant ganasu.
Tikiuosoi padejau
aciu, tikrai padejot
kazi, uztektu per nakti saldytuve pastoveti torciukui, kad subrestu?
treciadieni skanausim torciuka, tai sakau pirmadieni issikepsiu, sutepsiu, o antradieni papuosiu ganasu
QUOTE(sandrulyte1975 @ 2011 06 26, 13:45)
Taip du. tik jau nepaaukstinkit temperaturos,as kepiau 170C, du biskvitus. Jis toks slapias gavosi ir tas morengas ant virsaus,nu zodziu super.
P.S. as isvis tortu nevalgau ,bet sita-valgiau
P.S. as isvis tortu nevalgau ,bet sita-valgiau
As ir nelabai didele tortu megeja bet sis kazkaip viliojanciai nuskambejo
Dar klausimukas pirmas biskvitas, tada kremas, tada vel biskvitas ir ant virsaus vel krema deti, taip?
O as savaitgaliui kepiau Rafaelo svajone Dekoju visoms padejusios ir patarusios, prasom po gabaleli
Pjuvio nufotkint nebespejau, sutirpo akimirksniu
Pasinaudojau patarimu, pakepintus migdolus sutryniau ir imaisiau i krema, tai skonis fantastiskas, tik dejau nedaug migdolu, gera sauja, bet kita kart reiks kokiu pora sauju deti:)
Ir dar siek tiek pakoregavau:
Aliejaus pyliau i biskvita tik trecdali reikiamos normos ir naudojau vynuogiu kauliuku, tai visai nesijaute nei kvapo ir iskepe gerai;
Kremui naudojau ne indeli, o tik puse kondensuoto pieno ir sviesto ne 180g., o 120g.
Grietineles ne 450g., o 620g., todel reikejo standiklio deti ne 2, o 3 pakucius;
Biskvitu sulaistymui uzteko ir vienos citirnos sulciu, o ne dvieju.
Tiesa, kokoso drozliu dejau ne 50g, o visa 100g
Taigi, kremas gavosi lengvesnis ir ne toks saldus., bet saldumo vistiek buvo vos ne perdaug
Pjuvio nufotkint nebespejau, sutirpo akimirksniu
Pasinaudojau patarimu, pakepintus migdolus sutryniau ir imaisiau i krema, tai skonis fantastiskas, tik dejau nedaug migdolu, gera sauja, bet kita kart reiks kokiu pora sauju deti:)
Ir dar siek tiek pakoregavau:
Aliejaus pyliau i biskvita tik trecdali reikiamos normos ir naudojau vynuogiu kauliuku, tai visai nesijaute nei kvapo ir iskepe gerai;
Kremui naudojau ne indeli, o tik puse kondensuoto pieno ir sviesto ne 180g., o 120g.
Grietineles ne 450g., o 620g., todel reikejo standiklio deti ne 2, o 3 pakucius;
Biskvitu sulaistymui uzteko ir vienos citirnos sulciu, o ne dvieju.
Tiesa, kokoso drozliu dejau ne 50g, o visa 100g
Taigi, kremas gavosi lengvesnis ir ne toks saldus., bet saldumo vistiek buvo vos ne perdaug
aš nesuprantu, kam tą standiklį dėt, grietinėlė išsiplaka, sviestas irgi, susijungę standūs abu duoda standų kremą, kam tas standiklis???
QUOTE(Olesta @ 2011 06 26, 19:04)
aš nesuprantu, kam tą standiklį dėt, grietinėlė išsiplaka, sviestas irgi, susijungę standūs abu duoda standų kremą, kam tas standiklis???