Kremas isgelbetas dar karta aciu uz patarymus, dabar liko tik papuost
Braskinis - jogurtinis tortas
Produktais:
Pagrindas:
190 g. šokoladinių vaflių (naudojau "Klasika")
60 g. migdolų drožlių
100 g. sviesto
Kremas:
350 g. natūralaus jogurto
450 g. grietinėlės 36 %
1 pak. plombyro skonio varškės
20 g. želatinos (naudoju Dr. Oetker)
110 g. vandens
2 v.š. cukraus pudros
5 v.š. cukraus
Braškės
Eiga: Migdolus paskrudinti ir sumalti blenderiu (maliau kavamale). Vaflius sutrinti šakute ir sumaišyti su migdolais. Sviestą ištirpinti, sumaišyti su biria mase. Tortinės žiedą dėti ant torto padėkliuko ir tortinės šonus apjuosti kepimo popieriumi. Į vidurį sudėti vaflių masę, gerai išlyginti ir dėti į šaldytuvą 1 val. Braškes nuplauti, perpjauti per puse ir išdėlioti palei tortinės kraštus.
Želatiną užpilti vandeniu ir brinkinti apie 7 min. Ištirpinti ant garų vonelės ir leisti pilnai atvėsti. Jogurtą sumaišyti su cukraus pudra, bei varške. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki standžių putų. Atvėsusią želatiną supilti į jogurto masę, išmaišyti. Palaipsniui sudėti grietinėlę, viską išmaišyti ir supilti ant vaflių pagrindo, išlyginti ir statyti į šaldytuvą 4-5 val., kad sustingtų. Vėliau nuimti tortinės žiedą, bei nuo šonų - kepimo popierių. Tortą daryti dieną prieš valgymą.
Puošti savo nuožiūra.
Skanaus
Produktais:
Pagrindas:
190 g. šokoladinių vaflių (naudojau "Klasika")
60 g. migdolų drožlių
100 g. sviesto
Kremas:
350 g. natūralaus jogurto
450 g. grietinėlės 36 %
1 pak. plombyro skonio varškės
20 g. želatinos (naudoju Dr. Oetker)
110 g. vandens
2 v.š. cukraus pudros
5 v.š. cukraus
Braškės
Eiga: Migdolus paskrudinti ir sumalti blenderiu (maliau kavamale). Vaflius sutrinti šakute ir sumaišyti su migdolais. Sviestą ištirpinti, sumaišyti su biria mase. Tortinės žiedą dėti ant torto padėkliuko ir tortinės šonus apjuosti kepimo popieriumi. Į vidurį sudėti vaflių masę, gerai išlyginti ir dėti į šaldytuvą 1 val. Braškes nuplauti, perpjauti per puse ir išdėlioti palei tortinės kraštus.
Želatiną užpilti vandeniu ir brinkinti apie 7 min. Ištirpinti ant garų vonelės ir leisti pilnai atvėsti. Jogurtą sumaišyti su cukraus pudra, bei varške. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki standžių putų. Atvėsusią želatiną supilti į jogurto masę, išmaišyti. Palaipsniui sudėti grietinėlę, viską išmaišyti ir supilti ant vaflių pagrindo, išlyginti ir statyti į šaldytuvą 4-5 val., kad sustingtų. Vėliau nuimti tortinės žiedą, bei nuo šonų - kepimo popierių. Tortą daryti dieną prieš valgymą.
Puošti savo nuožiūra.
Skanaus
Zemuoginis - jogurtinis tortas
Produktais:
Biskvitas:
2 kiaušiniai
2 v.š. cukraus
2 v.š. miltų
Sulaistymui: vanduo + cukrus + citrinos rūgštelė
Kremas:
250 g. natūralaus jogurto
300 g. grietinėlės 36 %
1 v.š. cukraus pudros
3 v.š. cukraus
15 g. želatinos (naudoju Dr. Oetker)
80 g. vandens
1 pak. žemuogių skonio želė
žemuogės
Eiga: Trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų. Trynius išsukti su cukrumi iki purios masės, sudėti miltus, išmaišyti ir atsargiai įmaišyti baltymus. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti biskvito masę ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. (kepiau 160 laipsnių 15 min.). Atvėsinti ir sulaistyti sirupu.
Želatiną užpilti vandeniu, brinkinti apie 7 min, vėliau statyti ant garų vonelės, kad ištirptų. Atvėsinti. Jogurtą sumaišyti su cukraus pudra. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki standžių putų. Atvėsusią želatiną supilti į jogurto masę, išmaišyti, palaipsniui sudėti grietinėlę. Tortinės žiedą dėti ant torto padėkliuko, šonus apjuosti kepimo popieriumi, į vidurį įdėti biskvitą, ant viršaus supilti kremo masę. Statyti į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų.
Ant kremo suberti žemuoges. Želė ištirpinti 300 ml karšto vandens. Atvėsinti, statyti į šaldytuvą. Kai truputį pradės stingti, atsargiai supilti ant žemuogių. Statyti į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų. Nuimti tortinės žiedą, bei kepimo popierių.
Kepti dieną prieš valgymą.
Skanaus
Produktais:
Biskvitas:
2 kiaušiniai
2 v.š. cukraus
2 v.š. miltų
Sulaistymui: vanduo + cukrus + citrinos rūgštelė
Kremas:
250 g. natūralaus jogurto
300 g. grietinėlės 36 %
1 v.š. cukraus pudros
3 v.š. cukraus
15 g. želatinos (naudoju Dr. Oetker)
80 g. vandens
1 pak. žemuogių skonio želė
žemuogės
Eiga: Trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų. Trynius išsukti su cukrumi iki purios masės, sudėti miltus, išmaišyti ir atsargiai įmaišyti baltymus. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti biskvito masę ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. (kepiau 160 laipsnių 15 min.). Atvėsinti ir sulaistyti sirupu.
Želatiną užpilti vandeniu, brinkinti apie 7 min, vėliau statyti ant garų vonelės, kad ištirptų. Atvėsinti. Jogurtą sumaišyti su cukraus pudra. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki standžių putų. Atvėsusią želatiną supilti į jogurto masę, išmaišyti, palaipsniui sudėti grietinėlę. Tortinės žiedą dėti ant torto padėkliuko, šonus apjuosti kepimo popieriumi, į vidurį įdėti biskvitą, ant viršaus supilti kremo masę. Statyti į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų.
Ant kremo suberti žemuoges. Želė ištirpinti 300 ml karšto vandens. Atvėsinti, statyti į šaldytuvą. Kai truputį pradės stingti, atsargiai supilti ant žemuogių. Statyti į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų. Nuimti tortinės žiedą, bei kepimo popierių.
Kepti dieną prieš valgymą.
Skanaus
[quote=*Keila*,2011 06 24, 09:55]
Braskinis - jogurtinis tortas
Zemuoginis - jogurtinis tortas
Va man čia ir yra patys pačiausi vasariniai tortukai
Braskinis - jogurtinis tortas
Zemuoginis - jogurtinis tortas
Va man čia ir yra patys pačiausi vasariniai tortukai
Kazin, jei deciau i krema grietinele, jogurta, tai geriau trecia ingredienta varske plombyrine det,ar mascarpone? Abu turbut netinka? ka manot...?
QUOTE(Bijuna @ 2011 06 24, 10:30)
Va man čia ir yra patys pačiausi vasariniai tortukai
Ir man
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 06 24, 12:27)
Kazin, jei deciau i krema grietinele, jogurta, tai geriau trecia ingredienta varske plombyrine det,ar mascarpone? Abu turbut netinka? ka manot...?
Mano skoniui treciasis - varske. Nors dariau ir su (treciuoju) maskarpone, bet man atrodo, kad su varske ne taip riebu kaip su maskarpone. O jei detum abu, tai manau, kad tiktu. Tikrai tarpusavyje nesipjautu.
Nors vakar kai valge ta braskini-jogurtini-varskini, tai daug kas galvojo, kad cia su maskarpone
Keila, labai jau skaniai torciukai atrodo, ypac pirmas Tik man iskilo klausimas kaip daryti tokios formos (sirdeles) tortuka, jai neturiu specialios sirdeles formos tortines (su nuimamais krasteliais, tiesa tokiu ir nemaciau )? O is paprastos sirdeles neisivaizduoju kaip isimti galima butu nesugadinus
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 06 24, 13:27)
Kazin, jei deciau i krema grietinele, jogurta, tai geriau trecia ingredienta varske plombyrine det,ar mascarpone? Abu turbut netinka? ka manot...?
Tinka abu, bandyta, labai skanu
QUOTE(Megi Simpson @ 2011 06 24, 14:10)
Keila, labai jau skaniai torciukai atrodo, ypac pirmas Tik man iskilo klausimas kaip daryti tokios formos (sirdeles) tortuka, jai neturiu specialios sirdeles formos tortines (su nuimamais krasteliais, tiesa tokiu ir nemaciau )? O is paprastos sirdeles neisivaizduoju kaip isimti galima butu nesugadinus
Tokiu formeliu db yra pirkti maximoj ir kaip tik yra akcija. Ten yra komplektas is triju daliu: kvadratine forma, apvali ir sirdeles. Visos atsidarancios ir db kainuoja 19 litu, o kainavo apie 30.
Jeigu turi sirdeles formos neatsidarancia. Tai ja visa gali iskloti maistine plevele, paliekant ilgesnius krastus, kad paskui, kai uzstings, galetum uz ju atsargiai iskelti. Tikiuosi supratai, ka turejau omeny
QUOTE(*Keila* @ 2011 06 24, 20:16)
Tokiu formeliu db yra pirkti maximoj ir kaip tik yra akcija. Ten yra komplektas is triju daliu: kvadratine forma, apvali ir sirdeles. Visos atsidarancios ir db kainuoja 19 litu, o kainavo apie 30.
Jeigu turi sirdeles formos neatsidarancia. Tai ja visa gali iskloti maistine plevele, paliekant ilgesnius krastus, kad paskui, kai uzstings, galetum uz ju atsargiai iskelti. Tikiuosi supratai, ka turejau omeny
Jeigu turi sirdeles formos neatsidarancia. Tai ja visa gali iskloti maistine plevele, paliekant ilgesnius krastus, kad paskui, kai uzstings, galetum uz ju atsargiai iskelti. Tikiuosi supratai, ka turejau omeny
O nezinojau Aciu, tikiuosi dar spesiu paimt, gal nebus istustinta
Sveikos,
skubiai reikia pagalbos Radau receptą pagal kurį noriu kepti torčiuką, bet rašo, kad rekomenduojama kepti formoje su skyle viduje, o man kaip tik nereikia jokiu ten skyliu. Sakykit, ką duoda tokia forma? Ar kepant ne skylėtoje blogiau iškils? Nes receptas taip vadinamojo ANGEL FOOD (angelų maistas), rezultate turėtų labai iškilti ir būti purus.
skubiai reikia pagalbos Radau receptą pagal kurį noriu kepti torčiuką, bet rašo, kad rekomenduojama kepti formoje su skyle viduje, o man kaip tik nereikia jokiu ten skyliu. Sakykit, ką duoda tokia forma? Ar kepant ne skylėtoje blogiau iškils? Nes receptas taip vadinamojo ANGEL FOOD (angelų maistas), rezultate turėtų labai iškilti ir būti purus.
norint atsakyti, reikėtų matyti prieš akis receptą, nes vargu ar yra kas kepusios ir ar sulauksite čia atsakymo...