Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-14

QUOTE(Aleisaba @ 2011 06 11, 19:26)
Sakykit, o koki marmelada naudojot? 4u.gif

Naudojau braskiu, bet ten buvo bei marmeladas nei uogiene, kazkoks tarpinis variantas, tiesiog ka gavau , ta dejau, o kadangi tai plakasi su baltymu, tad ir kur buvo koks braskes gabaliukas jis susiplake 4u.gif
Atsakyti
kai dziovinat morenginius paplotelius,kiek sm is aukscio deti mases? 1 - 1,5cm uztenka?
Atsakyti
recepto saltinis

Aguonėlės ricottos tortas su braškėmis

user posted image



Pagrindui:

300 gr. sausainių
100 gr. sviesto

Varškės masei:

500 gr. ricottos varškės
100 gr. sviesto
4 kiaušiniai
120 gr. cukraus
60 gr. miltų
citrinos žievelė
žiupsnelio druskos
braškių, mėtų lapelių, pakelis želė torto užpilui.



Darome pagrindą: sausainius susmulkinam, aš sumalu mėsmale. Ištirpiname sviestą ir gerai sujungiame su sausainių trupiniais. Tolygiai išklojame tortinės formos dugną.

Varškės masei išsitirpiname sviestą. Ricottą, kiaušinio trynius, 60 gr. cukraus, įtarkuotą citrinos žievelę išsiplakame. Supilame sviestą ir toliau paplakame. Atsargiai įmaišome miltus.
Kiaušinio baltymus išsiplakame su žiupsneliu druskos, bei palaipsniui supilant likusį cukrų, iki purumo. Šią gautą masę sujungiame su varškės mase ir sukrečiame į tortinės formą.

Kepti į 180° - 45 min. Ataušinti formoje. Išdėlioti braškes ir užpilti paruoštu tortų užpilu.

user posted image



Statyti į šaldytuvą, kad atvėstu.
Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2011 06 11, 11:26)
Sveikutes, iskepiau ir as pagaliau JAUNYSTES tortuka, skonis nenupasakojamas, net nezinau kodel taip ilgai delsiau, cia pats skaniausias mano tortas, buves vaikysteje, kuri tekdavo paragaut tik per didziuosius balius lotuliukas.gif
i puosima labai nekreipkit demesio, nesu dar ta, kuri daro o ho ho, tiesiog stengiuosi, mokinuosi, ir vis mokinuosi... doh.gif  thumbup.gif
Aciu Rasutee uz konsultacija 4u.gif

Oj, dziugu kad pavyko thumbup.gif Beje, tortukas tikrai graziai atrodo, prisiminiau vel ir as ta skoni... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(k.lapelyte @ 2011 06 12, 22:50)
kai dziovinat morenginius paplotelius,kiek sm is aukscio deti mases? 1 - 1,5cm uztenka?

Jei klausi kokio storio, tai uztenka 1cm, tik tiek kad man tepant tortuka kremu vienas kampas netycia luzo, tai teko paremti dantu krapstuku, po to uzsitepe bezu ir nesimate, kadangi dariau sau, tai nepergyvenau, bet kai darysiu kita kart, tai galvoju taip, bet cia tik mano pamastymai:
daryti is pusantros normos, bet ta pusantros dalinti perpus ir tuo momentu darytis tik ta puse, kad nestovetu kita puse dvi valandas, ir truputi storesnius paplotelius, is tos puses normos iseis du nemazi apvalus blynai, po to kita puse issiplakt ir issidziovint ax.gif Man jisai skanus, o kadangi pas mus daznai buna tortu degustatoriu, tai su maziukais neprasidedu lotuliukas.gif
Norejau paklaust kitu merginu, dariusiu si torta, sakykit o viret beze pagal prie sio torto recepto prideta beze recepta, as tai dariau pagal cipsiuko beze recepta, zinoma kai abi rankos desines, nes as kaireranke, tai gavos kaip gavos, sioks toks stovejo dzibukas, zolytes nebuciau isspaudus, truputi liejos, bet kaip sakiau- mokinuos blush2.gif
Atsakyti
Labukas SM blush2.gif

Ar galiu jus patrukdyt? Gal galetu kuri padeti? Si sestadieni 18d. mano dukrytes krikstynos ir 2metuku gimtadienis kartu. Labai reiktu TORTUKO!!!!! 22 SVECIAMS. MES IS JONAVOS BET BUNAM IR KAUNE! SKOLOJE TIKRAI NELIKSIM! 4u.gif

P.S GAL GALIT MUM JI ISKEPT?????? LABAI LAUKTUME ATS. ZINOTUME KA DARYT TOLIAU.
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2011 06 13, 11:48)
Jei klausi kokio storio, tai uztenka 1cm, tik tiek kad man tepant tortuka kremu vienas kampas netycia luzo, tai teko paremti dantu krapstuku, po to uzsitepe bezu ir nesimate, kadangi dariau sau, tai nepergyvenau, bet kai darysiu kita kart, tai galvoju taip, bet cia tik mano pamastymai:
daryti is pusantros normos, bet ta pusantros dalinti perpus ir tuo momentu darytis tik ta puse, kad nestovetu kita puse dvi valandas, ir truputi storesnius paplotelius, is tos puses normos iseis du nemazi apvalus blynai, po to kita puse issiplakt ir issidziovint ax.gif Man jisai skanus, o kadangi pas mus daznai buna tortu degustatoriu, tai su maziukais neprasidedu lotuliukas.gif
Norejau paklaust kitu merginu, dariusiu si torta,  sakykit o viret beze pagal prie sio torto recepto prideta beze recepta, as tai dariau pagal cipsiuko beze recepta, zinoma kai abi rankos desines, nes as kaireranke, tai gavos kaip gavos, sioks toks stovejo dzibukas, zolytes nebuciau isspaudus, truputi liejos, bet kaip sakiau- mokinuos blush2.gif

aciukas wink.gif
Atsakyti
Noriu nuomones:). Gal ir yra toks receptas, bet neisiu ir nenagrinesiu blush2.gif , per daug laiko uzims, nes biskvitai jau laukia:).
Tai vat turiu issikepus biskvitus, planavau pertept grietinele ir deti bananus ( biskvitas grietinele bananai grietinele biskvitas). Bet vakar parveze braskiu, o jei vietoj bananu deciau braskes, kaip manot gerai skonis gautusi?, arba viena sluoksni su bananais, o kita su braskem g.gif . 2 biskvitai balti 1 kakavinis.
smile.gif padekit savo nuomonem sukurti man siandien tortuka ax.gif
Atsakyti
rivera, jei įdomi mano nuomone, tai aš niekada nedėčiau braškių į grietinėlę. Aš braškes visuomet stengiuosi "izoliuoti" želėje smile.gif . Jos tada nepraranda skonio, kvapo ir formos wub.gif . Bet čia mano nuomone. Bananas, kaip ir bananas. Jei tortas namams skirtas, tai aš padaryčiau tuos pertepimus su grietinėle, įdėčiau banano. O viršų, pvz, puoščiau braškėmis užpiltomis raudona želė. Ir gautųsi, gražu (atkrenta viršaus puošimas mirksiukas.gif ) gaivu ir labai vasariška smile.gif
Atsakyti
Bijuna, aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rivera @ 2011 06 14, 08:49)
Bijuna, aciu labai 4u.gif

O mes toki pati torta kepame,bet visada dedame braskes i grietinele thumbup.gif thumbup.gif super skonis,kaip tik priduoda gaivumo braskes 4u.gif .
Atsakyti
Aš nededu ne dėl to, kad neskanu, o dėl to, kad nesurūktų, neapkarstu. Labai skirtingos yra braškės, vienos (dažniausiai senovines rūšys) būna kietesnes ir aromatingesnes. Kitos būna labai gražios, didelės, bet vandeningos ir visai neskanios. Be abejo galima dėti, jei valgysit ta pačia diena, bet rytojaus diena tortas tikrai nesidaro skanesnis cool.gif
Atsakyti