Zemuoginis - jogurtinis tortas

Produktais:
Biskvitas:
2 kiaušiniai
2 v.š. cukraus
2 v.š. miltų
Sulaistymui: vanduo + cukrus + citrinos rūgštelė
Kremas:
250 g. natūralaus jogurto
300 g. grietinėlės 36 %
1 v.š. cukraus pudros
3 v.š. cukraus
15 g. želatinos (naudoju Dr. Oetker)
80 g. vandens
1 pak. žemuogių skonio želė
žemuogės
Eiga: Trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų. Trynius išsukti su cukrumi iki purios masės, sudėti miltus, išmaišyti ir atsargiai įmaišyti baltymus. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti biskvito masę ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. (kepiau 160 laipsnių 15 min.). Atvėsinti ir sulaistyti sirupu.
Želatiną užpilti vandeniu, brinkinti apie 7 min, vėliau statyti ant garų vonelės, kad ištirptų. Atvėsinti. Jogurtą sumaišyti su cukraus pudra. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki standžių putų. Atvėsusią želatiną supilti į jogurto masę, išmaišyti, palaipsniui sudėti grietinėlę. Tortinės žiedą dėti ant torto padėkliuko, šonus apjuosti kepimo popieriumi, į vidurį įdėti biskvitą, ant viršaus supilti kremo masę. Statyti į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų.
Ant kremo suberti žemuoges. Želė ištirpinti 300 ml karšto vandens. Atvėsinti, statyti į šaldytuvą. Kai truputį pradės stingti, atsargiai supilti ant žemuogių. Statyti į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų. Nuimti tortinės žiedą, bei kepimo popierių.
Kepti dieną prieš valgymą.
Skanaus