QUOTE(adusia @ 2011 10 22, 18:16)
O surio maluneliu tik kietą surį galima smulkinti, ar minkštas suris irgi gražiai susitarkuos, pvz. fermentinis?
Aš tik fermentinį ir tarkuoju
QUOTE(diasaja @ 2011 10 22, 20:59)
Aš tik fermentinį ir tarkuoju
kazkada cia buvo rasyta,kad ir daktariska desryte tarkuoja kai deda ant picu
QUOTE(adusia @ 2011 10 22, 17:16)
Labas vakaras. O surio maluneliu tik kietą surį galima smulkinti, ar minkštas suris irgi gražiai susitarkuos, pvz. fermentinis?
jei sūris labai minkštas, prieš malant reiktų palaikyti šiek tiek šaldymo kameroje. O dešra tikrai susimala kuo puikiausiai riešutai taip pat. Ti kkaip kažkuri čia minėjot, kartais lengviau tarkutę išsitraukti o dar kai yra toks pagalbininkas kaip turbo shef.... man jis nepamainomas ir riešutam, žalumynam, jau neskaitant svogūno...
Papildyta:
QUOTE(Pomona33 @ 2011 10 22, 12:12)
Nu kas cia per nesamone?
Kai pradejote kalbeti apie sarasiuka, tai susimasciau,kad surine yra mano vienintelis TW gaminys kurio nenaudoju ir ne todel,kad nusipirkau aklai, o tiesiog-negaliu jos pakesti
Kas cia per apsurdas,kad nusiperki daikta ir dar reikia "zaisti" su juo saldytuve pora kartu per diena? Man reikia tokios surines,kuri nerasotu ir nepagreitintu surio sugedimo suriai saldytuve spec.lentynoje issilaiko ilgiausiai ir jeigu net valgau juos tik kelis kartus per savaite. Neturiu as laiko tiek uzsiimineti su surine ka parbegi namo is darbo ir atidaryk? atsikeli ryte vel atidaryk?
nu jau ne butent del sitos priezasties surine yra vienintelis daiktas kuris guli kazkur giliai nenaudojamas,nes mano saldytuve ji neatrado "sau tinkancios lentynos" neturiu laiko kiekviena ryta atidarineti ja ir pravalyti.
Papildyta:
Pritariu tau Asese
surine vienintele kurios nenaudoju, daugiau jokiu gaminiu nera, nes pries perkant pamastau,kad tiesiog nenoriu jo! Kam pirkti surio maluneli jei kaip moterys sako cia daugiau zaidimo su juo isardant ir plaunant nei naudos sutarkuojant?
Labai naudoju extrapliusus, musu namie nera jokiu nusistatymu prie mikrobangine ir as neturiu laiko kas diena stoveti prie puodu ir kiekviena diena virti vis nauja sriuba, ar kazkas pan.todel kai pasidarai valgyti keliom dienom ne vienai, sie indeliai puikiai tarnauja kas diena o beto yra galimybes valgyti darbe savo maista, tai ir i darba keliauja jie su manim "pilnu tempu" as tik vaikysteje atsimenu kai mikrobanginiu nebudavo, tai pasisemdavom sriubos i metalini bliudeli ir sildydavom ant ugnies,kad viso puodo nesildyti dabar kai yra mikrobangines,kam dar tu metaliniu indeliu,kurie ikaista? As pergyvenciau palikdama savo vaika namie ir liepdama jam pasisildyti maista ant ugnies metaliniame bliudelyje
I nenaudojamu daikteliu sarasa negaliu itraukti koldunines ir visu kepimo pagalbininku, nes jie labai naudojami,tiesiog naudojami ne kasdien.
Papildyta:
1.Be saukstu neapsieinu, man jie labai patinka vasara salotas maisant , nes pridarau visa sambos dubeni ir labai patinka kai reikia maisyti misraines juk su paprastu sriubiniu kokiu saukstu jeigu maisai, tai ziurek tai pirstus issiteplioji majonezu, tai jeigu misraines daugiau tai ir saukstas "skesta"... o su sambos visur viens du ir ismaisyta
saukstu istikruju turiu labai daug (seniau tokie buvo) is "Prabangos" linijos dideli irgi vienas apvalus kitas kaip smageciams "karpytu" krastu, tai sitie jau taip sudeveti,kad atrodo,jog po gatve tampiau ir i iskeptu saslyku puoda imetu juos (nes susisega ir patogu issimti) ir i ryziu ir i bulviu ir i salotu, na vasara tai pilnumoj jie pas mane dirba
2.situ net nesusigundziau pirkti nes nesupratau kam tokiu mazu man reikia nebuciau turejusi kantrybes tokiu mazu kepineliu nei kepti,nei sureliu gaminti.
3.nusipirkau isbandziau pirmas kelias savaites,o dabar kai atsalo tai guli lentynoje, tai cia turbut i ta sarasa situs reikia itraukti kur naudojami,bet ne visada...
Kai pradejote kalbeti apie sarasiuka, tai susimasciau,kad surine yra mano vienintelis TW gaminys kurio nenaudoju ir ne todel,kad nusipirkau aklai, o tiesiog-negaliu jos pakesti
Kas cia per apsurdas,kad nusiperki daikta ir dar reikia "zaisti" su juo saldytuve pora kartu per diena? Man reikia tokios surines,kuri nerasotu ir nepagreitintu surio sugedimo suriai saldytuve spec.lentynoje issilaiko ilgiausiai ir jeigu net valgau juos tik kelis kartus per savaite. Neturiu as laiko tiek uzsiimineti su surine ka parbegi namo is darbo ir atidaryk? atsikeli ryte vel atidaryk?
nu jau ne butent del sitos priezasties surine yra vienintelis daiktas kuris guli kazkur giliai nenaudojamas,nes mano saldytuve ji neatrado "sau tinkancios lentynos" neturiu laiko kiekviena ryta atidarineti ja ir pravalyti.
Papildyta:
Pritariu tau Asese
surine vienintele kurios nenaudoju, daugiau jokiu gaminiu nera, nes pries perkant pamastau,kad tiesiog nenoriu jo! Kam pirkti surio maluneli jei kaip moterys sako cia daugiau zaidimo su juo isardant ir plaunant nei naudos sutarkuojant?
Labai naudoju extrapliusus, musu namie nera jokiu nusistatymu prie mikrobangine ir as neturiu laiko kas diena stoveti prie puodu ir kiekviena diena virti vis nauja sriuba, ar kazkas pan.todel kai pasidarai valgyti keliom dienom ne vienai, sie indeliai puikiai tarnauja kas diena o beto yra galimybes valgyti darbe savo maista, tai ir i darba keliauja jie su manim "pilnu tempu" as tik vaikysteje atsimenu kai mikrobanginiu nebudavo, tai pasisemdavom sriubos i metalini bliudeli ir sildydavom ant ugnies,kad viso puodo nesildyti dabar kai yra mikrobangines,kam dar tu metaliniu indeliu,kurie ikaista? As pergyvenciau palikdama savo vaika namie ir liepdama jam pasisildyti maista ant ugnies metaliniame bliudelyje
I nenaudojamu daikteliu sarasa negaliu itraukti koldunines ir visu kepimo pagalbininku, nes jie labai naudojami,tiesiog naudojami ne kasdien.
Papildyta:
1.Be saukstu neapsieinu, man jie labai patinka vasara salotas maisant , nes pridarau visa sambos dubeni ir labai patinka kai reikia maisyti misraines juk su paprastu sriubiniu kokiu saukstu jeigu maisai, tai ziurek tai pirstus issiteplioji majonezu, tai jeigu misraines daugiau tai ir saukstas "skesta"... o su sambos visur viens du ir ismaisyta
saukstu istikruju turiu labai daug (seniau tokie buvo) is "Prabangos" linijos dideli irgi vienas apvalus kitas kaip smageciams "karpytu" krastu, tai sitie jau taip sudeveti,kad atrodo,jog po gatve tampiau ir i iskeptu saslyku puoda imetu juos (nes susisega ir patogu issimti) ir i ryziu ir i bulviu ir i salotu, na vasara tai pilnumoj jie pas mane dirba
2.situ net nesusigundziau pirkti nes nesupratau kam tokiu mazu man reikia nebuciau turejusi kantrybes tokiu mazu kepineliu nei kepti,nei sureliu gaminti.
3.nusipirkau isbandziau pirmas kelias savaites,o dabar kai atsalo tai guli lentynoje, tai cia turbut i ta sarasa situs reikia itraukti kur naudojami,bet ne visada...
nesupykit, bet pasiskaičius kyla toks jausmas, kad kam išvis gaminti jei nėr laiko, neturiu kantrybės, nesamonė.... labai laiminga koldūninė, jei dar jai turit laiko... nesupykti, tiesiog toks pastebėjimas... o sūrio nevalgot? Pasidedat į šaldytuvą ir išmetat po savaitės? Gi natūraliai gaunasi, kad sūrinę atidarot....
QUOTE(vixiuke @ 2011 10 22, 23:32)
nesupykit, bet pasiskaičius kyla toks jausmas, kad kam išvis gaminti jei nėr laiko, neturiu kantrybės, nesamonė.... labai laiminga koldūninė, jei dar jai turit laiko... nesupykti, tiesiog toks pastebėjimas... o sūrio nevalgot? Pasidedat į šaldytuvą ir išmetat po savaitės? Gi natūraliai gaunasi, kad sūrinę atidarot....
Nepykstu, tik juokas sueme,nes Jusu pastebejimas visiskai man netinka. Nesakiau,kad neturiu kantrybes gaminti, ir nesakiau,kad maisto gaminimas man yra nesamone.
Sakiau,netureciau kantrybes ilgiau isardyti surio maluneli kai reiktu ji plauti,nei su paprasta tarka sutarkuoti suri (beje turiu ta nerealia TW tarka ant kojeles)...
Tiesiog nupiesiau eilines darbo dienos vaizda,kai zmones skuba, uzsieme ir valgo visi seimos nariai kada jiems patogu, o ne kaip koki savaitgali,kada bendrai seda prie stalo.. Turejau omeni tokia diena kai atsikeli ryte, skubi i darba ir neturi laiko zaisti su surine ja valydama, nes juk ne kiekviena ryta valgai suri gryzti po darbo vakare ir galvok, kad oi, surines siand.neatidariau, vel prirasos. Man atrodo beprasmiai tokie indai kurie savo buvimu man kelia rupesti galvojant kaip juos priziureti ar atidarineti, ir surine man vienintelis TW gaminys, kitos ja giria ir labai tuo dziaugiuosi, nes pati jos norejau, tiesiog neprisijaukinau jos... per pietus nelaukiu seimos su prijuoste kas diena vis nauja sriuba virdama, todel ir sakau, kad mikrobangines indai man labai patinka, nes jie man tarnauja kasdiena,ir man turint mikrobanges indus yra nesamone sildyti geleziniame dubenelyje stoveti prie virykles ir gaisti laika, bet nesmerkiu zmoniu kurie taip daro, musu seimoj mikrobangine "dirba", todel gyriau extraplius indus,nes jie tinka ir vaikams maziems, kurie gryze is mokyklos gali patys savarankiskai pasisildyti valgyti ir kada sveciuojasi serganti mociute, kuri nesugeba pati issivirti sriubos, ipili i extrapliusa, idedi i mikrobangine, jai belieka pasisildyti (beje ir i ligonine nesu maista extrapliuse)
Taip pat jeigu negaminciau, tai manau koldunines nepirkciau-tiesa?
p.s. nesupykit, bet nebutina cituoti mano visos ilgos blevyzgos,jei norite mane pakomentuoti, labai daug vietos uzima, visas tekstas antra karta pacituotas
JAU YRA LAPKRIČIO NAUJIENOS
44 - 47 sav. šeimininkėms ir svečiams:
1)Jei svečias perka gaminių> 156 Lt gali įsigyti (Samba, geltona kaip kataloge)sviestinę už 17 Lt (32)
2)"UltraPro" 3,5 L. Kaina: 214 Lt (289)
3) Trys sūrinės (maža, vidutinė, didelė).Kaina: 156 Lt (228)
4)Peilis sūriui ir Peilis duonai. Rinkinys.Kaina: 156 Lt (258)
5) Sūrio pjaustyklė (ta zalia nauja, kur buvo galima uzsidirbti konsultantems).Kaina: 75 Lt
6) EkstraPlus 1,9 L (mėlynas) Kaina: 47 Lt (82) (toks kaip seniau buvo, siauras aukstas)
7) 5,7L T-Chef serijos puodas. Kaina: 649Lt
8) Siūlome įsigyti labai patogų 3L dubenį,kuriame lengva ir greita kildinti mielinę tešlą Kaina: 69Lt
Tik 46 sav. T - CHOC savaitė (o va cia tai neblogu naujienu pagaliau bus)
va tokiu nerealiu spalvu dubenys
Tik 46 sav.
Jei svečias perka gaminių > 60 Lt,gali įsigyti dubenėlį su "ausyte" 600 ml.už 6 Lt (23)
Tik 46 sav.
Jei svečias perka gaminių > 155 Lt,gali įsigyti dubenėlį su "ausyte" 1,4 L,už 8 Lt
Dubenų su "ausytėmis" rinkinys,(2,75L; 7,5L; 10L),Kaina: 156 Lt (246)
Rinkinys atrodo stai taip:
Irgi zalias su geltonu,Dubuo su "ausyte" 10 L,Kaina: 95 Lt (114)
Vandens filtras,Kaina: 135 Lt (179)
1 L "MicroPlus" ąsotėlis +silikono forma saldumynams gaminti,Kaina: 160 Lt (189)
Mikro pluošto šluosčių rinkinys,(visos keturios).Kaina: 70 Lt
Tik 47 sav.
Forma pyragėliams gaminti "Saulytė".(3vnt.)Kaina: 38 Lt (42)
Galvojau bus ta sujungta kur mes diskutavom, bet pasirodo nea 3 vnt.atskirai
44 - 47 sav. šeimininkėms ir svečiams:
1)Jei svečias perka gaminių> 156 Lt gali įsigyti (Samba, geltona kaip kataloge)sviestinę už 17 Lt (32)
2)"UltraPro" 3,5 L. Kaina: 214 Lt (289)
3) Trys sūrinės (maža, vidutinė, didelė).Kaina: 156 Lt (228)
4)Peilis sūriui ir Peilis duonai. Rinkinys.Kaina: 156 Lt (258)
5) Sūrio pjaustyklė (ta zalia nauja, kur buvo galima uzsidirbti konsultantems).Kaina: 75 Lt
6) EkstraPlus 1,9 L (mėlynas) Kaina: 47 Lt (82) (toks kaip seniau buvo, siauras aukstas)
7) 5,7L T-Chef serijos puodas. Kaina: 649Lt
8) Siūlome įsigyti labai patogų 3L dubenį,kuriame lengva ir greita kildinti mielinę tešlą Kaina: 69Lt
Tik 46 sav. T - CHOC savaitė (o va cia tai neblogu naujienu pagaliau bus)
va tokiu nerealiu spalvu dubenys
Tik 46 sav.
Jei svečias perka gaminių > 60 Lt,gali įsigyti dubenėlį su "ausyte" 600 ml.už 6 Lt (23)
Tik 46 sav.
Jei svečias perka gaminių > 155 Lt,gali įsigyti dubenėlį su "ausyte" 1,4 L,už 8 Lt
Dubenų su "ausytėmis" rinkinys,(2,75L; 7,5L; 10L),Kaina: 156 Lt (246)
Rinkinys atrodo stai taip:
Irgi zalias su geltonu,Dubuo su "ausyte" 10 L,Kaina: 95 Lt (114)
Vandens filtras,Kaina: 135 Lt (179)
1 L "MicroPlus" ąsotėlis +silikono forma saldumynams gaminti,Kaina: 160 Lt (189)
Mikro pluošto šluosčių rinkinys,(visos keturios).Kaina: 70 Lt
Tik 47 sav.
Forma pyragėliams gaminti "Saulytė".(3vnt.)Kaina: 38 Lt (42)
Galvojau bus ta sujungta kur mes diskutavom, bet pasirodo nea 3 vnt.atskirai
del tu "Sauluciu" tai as suabejojau dabar... pries savaite buvau susirinkime ir man atrodo, kad buvo kalbama apie ta sujungta - buvo galima net gyvai pamatyti, paciupineti
QUOTE(Pomona33 @ 2011 10 23, 01:07)
Foto nėra?
QUOTE(diasaja @ 2011 10 22, 21:59)
Aš tik fermentinį ir tarkuoju
QUOTE(Pomona33 @ 2011 10 23, 00:14)
kazkada cia buvo rasyta,kad ir daktariska desryte tarkuoja kai deda ant picu
[quote=vixiuke,2011 10 23, 00:32]
jei sūris labai minkštas, prieš malant reiktų palaikyti šiek tiek šaldymo kameroje. O dešra tikrai susimala kuo puikiausiai riešutai taip pat. Ti kkaip kažkuri čia minėjot, kartais lengviau tarkutę išsitraukti o dar kai yra toks pagalbininkas kaip turbo shef.... man jis nepamainomas ir riešutam, žalumynam, jau neskaitant svogūno...
Papildyta:
Ačiū, jaučiu, reiks pirkti
Dar apie surio maluneli:) malant suri su juo, zymiai skalsiau naudojas suris pvz.toki pat surio gabala kai sumalu su maluneliu uztenka dviem picom, o kai su burokine - tik vienai Tik gaila, kad ir dazniau tingiu malt su juo.... Bet pvz. dziugo suri - kuri barstom ant salotu ar ant makaronu, tai tik malu - per burokine tarkuotas jau neskanu...
Ir dar jis puikus malt sokoladui - nes jei tarkuoju, tai apsitrupinu ir dar sokoladas pradeda tirpt rankose.....
Ir dar jis puikus malt sokoladui - nes jei tarkuoju, tai apsitrupinu ir dar sokoladas pradeda tirpt rankose.....