Dar ir nuo surio priklauso nezinau ar jusu naminis, ar pirktinis - ir naminis vis kitoks kiekviena kart iseina, o pirktiniu n gamintoju.....
As pvz. viena kart nusipirkau Rokiskio gabala visa, ir jis buvo nedabrandintas, toks kaip kose - tai jo surinej visai negalejau laikyt, gliaumejo.....
Mes suriaedziai - tai man surine
QUOTE(davija @ 2011 10 09, 21:01)
Mes suriaedziai - tai man surine
mano pazystamu seima tai kumpelius ir mesytes laiko surineje, atsidziaugti negali.
Pas mus paprastu suriu nelabai kas valgo, tik pelesinius ir visokius dvokiancius ozkos pieno , todel surine man visai nepasiteisino, nes tokiu suriu, kuriuos vartojame mes, negalima maisyti, nes jie visiskai skirtingi, o del vieno fermentinio surio gabalelio nupirkto kepsniams, as surine nutrenkiau i spintele mane ji nervuoja saldytuve,kad ant jos uzdeti nieko negalima, ji uzsima daug vietos ir rasodavo. Neradau as jai tinkamos vietos. Balta suri kada ne kada nusiperkam ir tas joje slapias likdavo, tai visai praeidavo noras valgyti
Laikau ir rūkytą mėsytę - viskas tvarkoje, fermentinis sūris irgi neblogai, o baltas naminis sūris genda, šlampa. Dabar eksperimentuoju - dedu į kitą lentyną
Sveikos, labai noriu isgirsi nuomoniu apie zalias tas dideles dezes bulvems laikyti 8,3 l; gal kas gali is patirties pasipasakoti ?
Ar nezaliuoja bulves, nepuva ?
QUOTE(gile:) @ 2011 10 10, 11:42)
Sveikos, labai noriu isgirsi nuomoniu apie zalias tas dideles dezes bulvems laikyti 8,3 l; gal kas gali is patirties pasipasakoti ?
Aš turiu dvi tokias, virš pusę metų jau naudoju. Labai patiko: aš jas pastačiau spintelėj vieną ant kitos. Labai gerai stovi jos. Į vieną sudėjau svogūnus, į kitą bulves. Ir tuos, ir tuos parsivežam iš kaimo - laikosi puikiausiai. Nežaliuoja ir nepūna. Tikrai bent man pasiteisino
QUOTE(Oliukas31 @ 2011 10 10, 12:46)
Tikrai bent man pasiteisino
o kvapas spintelėje jaučiasi bulvių ir svogūnų?
QUOTE(diasaja @ 2011 10 10, 13:39)
o kvapas spintelėje jaučiasi bulvių ir svogūnų?
Aš atsakysiu, kaip mano įspūdžiai , nes irgi turiu šią dėžę ir naudoju Man tikrai nesijaučia, bet aš ir seniau laikydavau ne sandariai uždengtas ir bulves, ir svogūnus Seniau kibiruose laikydavau, tai nekaip atrodė . Dabar daug tvarkingiau toj spintelėj. Ir gražiau ir patogiau. Dar sliekams maistas toj pačioj spintelėj gyvena, tik jis jau uždengtas sandariai
Morkos tai man nesilaiko nei kibire, nei toj dėžėj: labai greit suvysta. Bet čia dėl to, kad labai sausa pas mus. Tai aš, kai parsinešu iš rūsio, iškart jas nuskutu ir sudedu į FridgeSmart 3,6 l indelį; jos puikiai išsilaiko savaitę ir daugiau, nesuvysta, kai reikia visad po ranka. Ir vaikai dažniau pasiima sugraužt, kai mato šaldytuve:)
O bulvėms, ir svogūnams man labai pasiteisino žalios dėžės , nors iš pradžių atrodė, kad gal mažoka bulvėms bus, bet patiko .
Ir as atejau pasiteiraut apie zalias dezes, o ziu cia jau ir atsakymu galima rast
kaip tie formavimo nauji indukai, kur dabar galima įsigyt? man rodos anksčiau tokių dar nebuvo??
QUOTE(bad_cat @ 2011 10 11, 13:58)
kaip tie formavimo nauji indukai, kur dabar galima įsigyt? man rodos anksčiau tokių dar nebuvo??
LT nebuve, bet siaip cia labai senas Tupperware gaminys. Daugelyje saliu jie jau senai parduodami.
Cia filmukas apie juos
http://www.youtube.c...ka?feature=mhee
QUOTE(etaeta @ 2011 10 11, 14:13)
LT nebuve, bet siaip cia labai senas Tupperware gaminys. Daugelyje saliu jie jau senai parduodami.
Cia filmukas apie juos
Cia filmukas apie juos
neapsisprendžiu, imt ar ne atrodo smagiai, bet jaučiu panaudojus porą kartų gulės stalčiuj nenaudojami, nes ne taip ir dažnai pritaikomi, pyragėliam tik visokiem, ir tai tik tokiem, kurių kept nereikia..
QUOTE(bad_cat @ 2011 10 11, 16:08)
neapsisprendžiu, imt ar ne atrodo smagiai, bet jaučiu panaudojus porą kartų gulės stalčiuj nenaudojami, nes ne taip ir dažnai pritaikomi, pyragėliam tik visokiem, ir tai tik tokiem, kurių kept nereikia..
Man ir atrodo, kad čia tik kamša stalčiams Man tai tikrai tokių nereik