Sveikutės naujoje temoje
Atidarau naują temą, tačiau mano triūso čia visiškai nėra, dėkui mergaitėms, kurios iš seniau sudejo čia visą reikiamą informaciją
Tupperware nuolat jaučia atsakomybę už aplinkos apsaugą, už žmogaus sveikatą ir saugumą. Dėl to produkcija gaminama ne tik ekologiškai švariu būdu ir iš sveikatai nekenksmingų medžiagų (nenaudoja pigiam plastikui būtinų polivinilchlorido ir kadmio), bet gamybos procese panaudojamos ir atliekos, iš kurių gaminami vadinamieji žalieji gaminiai. Tuppperware indai yra puiki vienkartinių pakuočių alternatyva. Net jos gaminių pakavimo ir transportavimo principai atspindi sąmoningumą ir ekologinės taršos mažinimo svarbą (gaminiai pakuojami ne į popierines dėžutes, o į ekologiškus plastiko maišelius, kurie per porą metų suyra veikiami gamtinių sąlygų).
Tupperware kokybė
Tupperware visada garantavo kokybę. Tačiau kokybė nėra savaime suprantamas ar lengvai pasiekiamas dalykas. Tai reiškia, kad reikalavimai keliami viskam, pradedant nuo naudojamų žaliavų kokybės, naujų technologijų kūrimo, baigiant tuo, kaip pagaminta prekė laikoma, pakuojama, sandėliuojama ir platinama.
Tupperware skiria daug laiko ir pinigų tam, kad kokybė būtų užtikrinta nuo to momento, kai kyla idėja sukurti gaminį, iki tol, kol vartotojas naudoja gaminį. Be to, viskas nuolat tikrinama, ne vien tik tam, kad būtų besąlygiškai laikomasi visų standartų, bet ir tam, kad kompanija būtų visuomet pasiruošusi reaguoti į besikeičiantį gyvenimo būdą bei naujus reikalavimus.
Plastikas
Plastikai yra didelė grupė polimerų. Polimerai yra organiniai junginiai, sudaryti iš ypač ilgų atomų grandinių. Jas sudaro pasikartojantys elementai, vadinami monomerai.
Polimerinės medžiagos, iš kurių gaunamos plastmasės, dedami įvairūs užpildai: įmaišoma kietiklių, plastifikatorių, dažų ir kitų medžiagų. Plastmasių užpildais vadinamos kietos ir dujinės medžiagos, nuo kurių padidėja plastmasių stiprumas, jos mažai deformuojasi. Daug užpildų negerina savybių, bet su jais plastmasės būna pigesnės. Užpildai paprastai sudaro 45 50 procentų polimero masės. Kai kuriose plastmasėse užpildų yra kelis kartus daugiau nei polimero.
Ypač savitos eksplotacijos sąlygos polimerinių medžiagų, vartojamų maisto produktams pakuoti. Maisto produktai įpakuojami ne tik tam, kad juos būtų galima transportuoti fasuotus, bet ir kad jų neveiktų kenksminga aplinka bei bakterijos, kad neprarastų maistinės vertės ir ilgiau būtų tinkami vartoti. Taigi polimerinės pakavimo medžiagos aktyviai veikia maisto produktus, ir jų aktyvumas gali būti ne tik naudingas, bet ir kenksmingas. Polimerinės medžiagos tai sudėtingos kompozicijos, kuriose, be polimero stambiamolekulio junginio, yra daug įvairių mažamolekulių cheminių junginių.
Dažniausiai priedai ir mažamolekulės priemaišos su polimeru nesudaro cheminio junginio, todėl tam tikromis sąlygomis gali pereiti (migruoti, difunduoti) į aplinką: orą, vandenį, maisto produktus. Migruojančios medžiagos gali būti nuodingos, todėl žmogus sunegaluoja ne staigiai, o yra iš lėto ilgus metus jų veikiamas. Apsisaugoti nuo tokių pataloginių reiškinių yra viena iš svarbiausių higieninių ir socialinių problemų.
Kadmis naudojamas plastamasiniuose indeliuose kaip stabilizatorius
*
Žeidžiantis inkstus
*
Nervų sistemą
*
Kvėpavimo organus
*
Mažinantis hemoglobiną
*
Sukeliantis vėžį
*
Toksiškai veikiantis lytines liaukas
*
Labai lėtai pasišalinantis iš organizmo
Švinas kiekviena keramika dengiama glazūra, o jame švinas. Švinas naudojamas kai kurių stiklinių indų dekoravimui. Ši medžiaga sukelia mažakraujystę, inkstų ligas, psichinias ligas, 5 kartus sustiprina vėžį sukeliantį poveikį.
Iš kokių medžiagų pagaminti Tupperware indai ?
Polietilenas (-40 iki +85 laipsnių C)
* Didelio tankumo, gana kieta medžiaga (dubenys tešlai, Nuostabusis rinkinys ir pan.)
* Žemo tankumo, plastiška medžiaga (sandarūs dangteliai, šaldiklio indeliai).
Polipropilenas (-30 iki +90 laipsnių C)
*Didelio tankumo, kieta, blizganti medžiaga (Smaližiuko dėžutės)
*Didelio tankumo, kieta, skaidri medžiaga (modulinės dėžutės, Samba serija)
Polikarbonatas (>+90 laipsnių C)
* Panaši į stiklą medžiaga
* Rekomenduojama plauti rankomis
Nerekomenduojama dėti į šaldiklį (Prabangos serijos serviravimo dubenėliai, Kolumbus serijos dėžutės biriems produktams laikyti).
Mikroterm arba Tupperterm (-40 iki +200 laipsnių C)
*
Medžiaga tinkama naudoti mikrobangų krosnelėje, šaldytuve ir šaldiklyje.
*
Šios medžiagos negalima naudoti grilio rėžime (MicroPlus serija, ExtraPlus)
Tupperware gamybos induose nėra tokių medžiagų kaip kadmis bei polivinilchloridas (PVC).
Ekologija
Tupperware gaminiai neišskiria jokių toksinių medžiagų į aplinką. Juose nėra polivinilchlorido ir kadmio, jie skatina taupymą ir atliekų mažinimą.
NAUJAS KATALOGAS
Jame rasite daug indukų, kurie praverstų kiekvienos virtuvėje
Naudingos nuorodos:
SANTAKA
VILNELĖ
FILMUKAI KAIP NAUDOTIS - juos verta pažiūrėti, kad žinotum, ar tau to daikto reikia
SENA TEMA
Forumietės receptais dalinasi čia:
Gaminame su Tupperware
Saldumynai su Tupperware
Atidarau naują temą, tačiau mano triūso čia visiškai nėra, dėkui mergaitėms, kurios iš seniau sudejo čia visą reikiamą informaciją
Tupperware nuolat jaučia atsakomybę už aplinkos apsaugą, už žmogaus sveikatą ir saugumą. Dėl to produkcija gaminama ne tik ekologiškai švariu būdu ir iš sveikatai nekenksmingų medžiagų (nenaudoja pigiam plastikui būtinų polivinilchlorido ir kadmio), bet gamybos procese panaudojamos ir atliekos, iš kurių gaminami vadinamieji žalieji gaminiai. Tuppperware indai yra puiki vienkartinių pakuočių alternatyva. Net jos gaminių pakavimo ir transportavimo principai atspindi sąmoningumą ir ekologinės taršos mažinimo svarbą (gaminiai pakuojami ne į popierines dėžutes, o į ekologiškus plastiko maišelius, kurie per porą metų suyra veikiami gamtinių sąlygų).
Tupperware kokybė
Tupperware visada garantavo kokybę. Tačiau kokybė nėra savaime suprantamas ar lengvai pasiekiamas dalykas. Tai reiškia, kad reikalavimai keliami viskam, pradedant nuo naudojamų žaliavų kokybės, naujų technologijų kūrimo, baigiant tuo, kaip pagaminta prekė laikoma, pakuojama, sandėliuojama ir platinama.
Tupperware skiria daug laiko ir pinigų tam, kad kokybė būtų užtikrinta nuo to momento, kai kyla idėja sukurti gaminį, iki tol, kol vartotojas naudoja gaminį. Be to, viskas nuolat tikrinama, ne vien tik tam, kad būtų besąlygiškai laikomasi visų standartų, bet ir tam, kad kompanija būtų visuomet pasiruošusi reaguoti į besikeičiantį gyvenimo būdą bei naujus reikalavimus.
Plastikas
Plastikai yra didelė grupė polimerų. Polimerai yra organiniai junginiai, sudaryti iš ypač ilgų atomų grandinių. Jas sudaro pasikartojantys elementai, vadinami monomerai.
Polimerinės medžiagos, iš kurių gaunamos plastmasės, dedami įvairūs užpildai: įmaišoma kietiklių, plastifikatorių, dažų ir kitų medžiagų. Plastmasių užpildais vadinamos kietos ir dujinės medžiagos, nuo kurių padidėja plastmasių stiprumas, jos mažai deformuojasi. Daug užpildų negerina savybių, bet su jais plastmasės būna pigesnės. Užpildai paprastai sudaro 45 50 procentų polimero masės. Kai kuriose plastmasėse užpildų yra kelis kartus daugiau nei polimero.
Ypač savitos eksplotacijos sąlygos polimerinių medžiagų, vartojamų maisto produktams pakuoti. Maisto produktai įpakuojami ne tik tam, kad juos būtų galima transportuoti fasuotus, bet ir kad jų neveiktų kenksminga aplinka bei bakterijos, kad neprarastų maistinės vertės ir ilgiau būtų tinkami vartoti. Taigi polimerinės pakavimo medžiagos aktyviai veikia maisto produktus, ir jų aktyvumas gali būti ne tik naudingas, bet ir kenksmingas. Polimerinės medžiagos tai sudėtingos kompozicijos, kuriose, be polimero stambiamolekulio junginio, yra daug įvairių mažamolekulių cheminių junginių.
Dažniausiai priedai ir mažamolekulės priemaišos su polimeru nesudaro cheminio junginio, todėl tam tikromis sąlygomis gali pereiti (migruoti, difunduoti) į aplinką: orą, vandenį, maisto produktus. Migruojančios medžiagos gali būti nuodingos, todėl žmogus sunegaluoja ne staigiai, o yra iš lėto ilgus metus jų veikiamas. Apsisaugoti nuo tokių pataloginių reiškinių yra viena iš svarbiausių higieninių ir socialinių problemų.
Kadmis naudojamas plastamasiniuose indeliuose kaip stabilizatorius
*
Žeidžiantis inkstus
*
Nervų sistemą
*
Kvėpavimo organus
*
Mažinantis hemoglobiną
*
Sukeliantis vėžį
*
Toksiškai veikiantis lytines liaukas
*
Labai lėtai pasišalinantis iš organizmo
Švinas kiekviena keramika dengiama glazūra, o jame švinas. Švinas naudojamas kai kurių stiklinių indų dekoravimui. Ši medžiaga sukelia mažakraujystę, inkstų ligas, psichinias ligas, 5 kartus sustiprina vėžį sukeliantį poveikį.
Iš kokių medžiagų pagaminti Tupperware indai ?
Polietilenas (-40 iki +85 laipsnių C)
* Didelio tankumo, gana kieta medžiaga (dubenys tešlai, Nuostabusis rinkinys ir pan.)
* Žemo tankumo, plastiška medžiaga (sandarūs dangteliai, šaldiklio indeliai).
Polipropilenas (-30 iki +90 laipsnių C)
*Didelio tankumo, kieta, blizganti medžiaga (Smaližiuko dėžutės)
*Didelio tankumo, kieta, skaidri medžiaga (modulinės dėžutės, Samba serija)
Polikarbonatas (>+90 laipsnių C)
* Panaši į stiklą medžiaga
* Rekomenduojama plauti rankomis
Nerekomenduojama dėti į šaldiklį (Prabangos serijos serviravimo dubenėliai, Kolumbus serijos dėžutės biriems produktams laikyti).
Mikroterm arba Tupperterm (-40 iki +200 laipsnių C)
*
Medžiaga tinkama naudoti mikrobangų krosnelėje, šaldytuve ir šaldiklyje.
*
Šios medžiagos negalima naudoti grilio rėžime (MicroPlus serija, ExtraPlus)
Tupperware gamybos induose nėra tokių medžiagų kaip kadmis bei polivinilchloridas (PVC).
Ekologija
Tupperware gaminiai neišskiria jokių toksinių medžiagų į aplinką. Juose nėra polivinilchlorido ir kadmio, jie skatina taupymą ir atliekų mažinimą.
NAUJAS KATALOGAS
Jame rasite daug indukų, kurie praverstų kiekvienos virtuvėje
Naudingos nuorodos:
SANTAKA
VILNELĖ
FILMUKAI KAIP NAUDOTIS - juos verta pažiūrėti, kad žinotum, ar tau to daikto reikia
SENA TEMA
Forumietės receptais dalinasi čia:
Gaminame su Tupperware
Saldumynai su Tupperware