Įkraunama...
Įkraunama...

Mano katytei morčius

QUOTE(barbora13 @ 2010 12 27, 20:35)
Musu katytei bengalu morcius, ieskome jai draugo... Gal turite kokiu pasiulymu, gal zinote kas turi katinuka toki smile.gif

čia tema apie morčių, bei sterilizaciją/kastraciją,o ne apie paieškas kergimams.

QUOTE(selen @ 2010 12 30, 22:15)
Labas visoms, pasiskaičiau šią temelę ir matau, kad visos sterilizuojat savo katinukus...Aš tai kažkaip buvau prieš tas operacijas, morčius gi natūralus procesas ne kokia liga...argi jos kankinasi per morčių  g.gif Turiu katytę 3m, gyvena bute, į kiemą neina, maniau kam operuoti, bet dabar nuomonė pamažu ima keistis, nes puse metų - normali, puse metų - morčius su trumpom pertraukom, naktim ištisai ,,dainuoja,, o pikčiausia, kad sykčioja dažnokai kur pakliūna (manau, kad dėl morčiaus) ir pati kažkokia sulysus, nuvargus...reiks operuoti. verysad.gif Bijau tik kaip ten bus po operacijos...

pasakysiu trumpai ir aiškiai, sterilizuokit, nėr jokio kito geresnio sprendimo.

QUOTE(Colomba @ 2010 12 30, 22:40)
Visų pirma - morčiai trunkantys pusę metų yra nesveika katei. Per morčius katės mažiau valgo, yra irzlesnės. Tai tikrai nepadeda jų sveikatai. Sysiojimas bet kur taip pat dėl morčiaus. Kuo ilgiau lauksit, tuo didesnis šansas, kad vėliau bus sunkiau atpratinti nuo darymo bet kur.
Dėl operacijos, sterilizavau 4 kates jau ir 3 katinus, nesigailiu smile.gif Iš tų 4 kačių 3 darydavo prie dėžutės rimtus reikalus. Viena ir sysiodavo prie dėžės, tiesiai ant sienos. Teko keisti tapetus. Kita buvo labai agresyvi su kitom katėm.

noriu pridurti, kad katė po ilgo morčiavimo išsenka(jos organizmas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo soncco: 30 gruodžio 2010 - 21:49
Dėkui Colomba, soncco už patarimus, manau, kad operuosiu...palauksiu tik kada baigsis morčius, per tą laiką paieškosiu klinikos ir ...pirmyn. smile.gif
Atsakyti
Labutis, mano siamo katytei dar tik 4 men. o ji jau dainuoja. Kodel taip anksti, kiek skaitau kitu "istvirkeles" 8/9men. pradeda morciuotis. Mes jau senokai pasikonsultavome su gydytoju del sterilizacijos smile.gif thumbup.gif galvojau iki pavasario suspesime susitvarkyti. Daktaras patere sterilizuoti sulaukus 6 men. tai laukem tos dienos, o jau 3 dieno rekia, prasosi i lauka ir visa kita. Kas blogiausia palieka savo slapes zinutes mano lovoje verysad.gif doh.gif neisivaizduoju ka daryti. ar duoti vaistu kol subresim galutinai ar kenteti. Taciau nesinori kad prasmirstu namai zinutemis apie morciu sad.gif Bandau su ja kovoti, nustatyti ribas kas namie virsesne, taciau nesinori rizikuoti del baluciu mano lovoje tai naksciai uzdarau vonioje.
Atsakyti
QUOTE(nidalt @ 2011 01 21, 02:29)
Labutis, mano siamo katytei dar tik 4 men. o ji jau dainuoja. Kodel taip anksti, kiek skaitau kitu "istvirkeles" 8/9men. pradeda morciuotis. Mes jau senokai pasikonsultavome su gydytoju del sterilizacijos smile.gif  thumbup.gif  galvojau iki pavasario suspesime susitvarkyti. Daktaras patere sterilizuoti sulaukus 6 men. tai laukem tos dienos, o jau 3 dieno rekia, prasosi i lauka ir visa kita. Kas blogiausia palieka savo slapes zinutes mano lovoje  verysad.gif  doh.gif  neisivaizduoju ka daryti. ar duoti vaistu kol subresim galutinai ar kenteti. Taciau nesinori kad prasmirstu namai zinutemis apie morciu sad.gif Bandau su ja kovoti, nustatyti ribas kas namie virsesne, taciau nesinori rizikuoti del baluciu mano lovoje tai naksciai uzdarau vonioje.

sužinokite, kur jūsų mieste atliekama ankstyvoji sterilizacija ir pirmyn 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nidalt @ 2011 01 21, 02:29)
Labutis, mano siamo katytei dar tik 4 men. o ji jau dainuoja.

As turiu tajuke, visu vadinama siamo ax.gif mums pirmas morcius irgi buvo labai anksti, irgi kazkur 4-5 menesiu. bet jis buvo toks silpnas, miauksejo ji, trepsejo ir tiek. Po to kelis menesius buvo tyla-ramybe ir va dabar jau jai metai, ir per du menesius turejom tokius morcius kad doh.gif tik tiek kad jokiu slapinimusi niekus nebuvo. Bet vistiek labai isvargindavo dainos, ir lindimas, lipimas ant stalo kai valgom ir t.t doh.gif
As irgi siulyciau susirast veta kuris atlieka isankstines sterilizacijas. Nes vaistai kiek zinau yra nieko gero, net patys veterinarai sako kad juos max galima duot katei 1-2 kartus per gyvenima, ir tai gali pakenkt negriztamai ax.gif
Atsakyti
del manes tai ji tegul dainuoja ax.gif pamiaukses ir praeis bet ka daryti su tuo slapinimusi. Nespeju isiskalbti sutvarkyti o ji si ryta ir vel apdirbo doh.gif lovos krasta. net verkti nesinori. apsnypsciau susipykom del to parodziau kur padare vel apsnypsciau, papuskiau savo kvepalais kad suprastu kad tai mano vieta tikiuosi supras, kitaip mergaitei tes atsisveikinti su siais namais ir gyventi niureme ir saltame kaime.
Atsakyti
Viskas susitariau. Vaziuojam i klinika. Pramyzo mergaite savo moteriskuma ax.gif
Atsakyti
Atsiprašau, o kaip žinoti kada turi prasidėti morčius?Mano katytei dabar 6 menesiai. Strelizuot galima tik po pirmo morčiaus?
Atsakyti
QUOTE(Dorotele @ 2011 01 21, 11:39)
Atsiprašau, o kaip žinoti kada turi prasidėti morčius?Mano katytei dabar 6 menesiai. Strelizuot galima tik po pirmo morčiaus?

Sterilizuoti galima ir nelaukus pirmo morčiaus.
Atsakyti
Kai morcius prasideda kniaukalioja be reikalo, prasosi i lauka, glaustosi, trinasi. Kai kurioms pakasius nugara, pakele uzpakaliuka. patariu sterilizuoti kol dar chormonai nesujauke. as taip pat buvau susiatrusi sterilizuoti kai sulausksim 6 men, bet kad va jai susisuko protelis nelaiku.
Papildyta:
QUOTE(Erendira @ 2011 01 21, 07:23)
sužinokite, kur jūsų mieste atliekama ankstyvoji sterilizacija ir pirmyn  4u.gif

aciu uz patarima, padejai taip greitai apsispresti. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nidalt @ 2011 01 21, 13:28)
aciu uz patarima, padejai taip greitai apsispresti. thumbup.gif

Tik jei jusiskei dabar morcius tai veterinarai sako kad reikia palaukt pora savaiciu ir tik tada sterilizuot ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Weronica: 21 sausio 2011 - 15:15
konsultavausi su dviem veterinarasi, sake galima daryti ir kai katyte morciuojasi.
Atsakyti