Įkraunama...
Įkraunama...

Mano katytei morčius

QUOTE(kaubojey @ 2010 10 19, 23:15)
Ar čia normalu, ar man jau sunerimti, kreiptis į veterinarą, gal ką patars?
Sterilizuoti nenorim, nes norėsim ateity kačiukų, o kol kas ji dar per jauna jiems.

Ne, tai nėra normalu. Jei katė dažnai morčiuos, o kaip žinia, morčius yra labai sekinantis dalykas, tai katytė gali paskiau neišnešioti vaikučių...
Atsakyti
O kada anksčiausiai galima sterilizuoti katytę?manajai 3 mėnesiukai smile.gif vieni sako taip kiti kitaip...net nebežinau,kaip ir pvz: sterilizuoti galima tik tada kai katė jau būna susilaukusi vaikučiu, kiti štai sako, kad galima nuo 5 menesių sterilizuoti... visai pasimetusi esu. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbania @ 2010 12 04, 23:04)
O kada anksčiausiai galima sterilizuoti katytę?manajai 3 mėnesiukai smile.gif  vieni sako taip kiti kitaip...net nebežinau,kaip ir pvz: sterilizuoti galima tik tada kai katė jau būna susilaukusi vaikučiu, kiti štai sako, kad galima nuo 5 menesių sterilizuoti... visai pasimetusi esu. unsure.gif

Katei tikrai nebūtina susilaukti vaikų, kad būtų galima sterilizuoti. Labai retai veterinarai tai siūlo. Tai tik mitas.
Ankstyvoji sterilizacija atliekama nuo 3 mėnesių, ar tai 2, bijau suklysti ax.gif
O šiaip sterilizuojama nuo maždaug 6 mėnesių. smile.gif
Atsakyti
O čia normalu, kad mano katei kas antrą savaitę prasideda morčius ir tęsiasi 2-3 sav.? blink.gif jau trečią kartą taip - 2-3 savaitės morčiaus, 1sav. pertraukos ir vėl iš naujo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Simmy555 @ 2010 12 13, 15:27)
O čia normalu, kad mano katei kas antrą savaitę prasideda morčius ir tęsiasi 2-3 sav.?  blink.gif jau trečią kartą taip - 2-3 savaitės morčiaus, 1sav. pertraukos ir vėl iš naujo  doh.gif

Negerai, nes morčius sekina katę, Vergine jau minėjo, ir jos sveikatai tai nėra gerai. Kiek katei metų?
Atsakyti
Lapkritį šešeri suėjo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simmy555: 14 gruodžio 2010 - 16:33
QUOTE(Simmy555 @ 2010 12 14, 16:33)
Lapkritį šešeri suėjo..

Nežinau, kaip kitos forumo narės, bet aš sterilizuočiau katę, nebent jinai veislinė ir planuojate palikuonius, nes tokie ilgi morčiai tikrai nėra gerai, iš patirties galiu pasakyti, vienai iš kačių svoris greit nukrito, nustojo valgyt, tik morčiauti dieną/naktį doh.gif O tabletės nuo morčiaus turi didelį šalutinį poveikį. O jinai senai taip morčiauja?
Atsakyti
Sakau, prieš porą gal mėnesių pradėjo, morčiauja porą savaičių, tada vienos pertrauką padaro ir vėl iš naujo g.gif
Tai planuoju aš ją vežt dėl kastravimo, bet kad vis nespėju - vos tas jos morčius pasibaigia - žiū, ir vėl grįžo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Simmy555 @ 2010 12 15, 15:05)
Sakau, prieš porą gal mėnesių pradėjo, morčiauja porą savaičių, tada vienos pertrauką padaro ir vėl iš naujo  g.gif
Tai planuoju aš ją vežt dėl kastravimo, bet kad vis nespėju - vos tas jos morčius pasibaigia - žiū, ir vėl grįžo  doh.gif

Jeigu pastovus morčius ir niekaip nesibaigia, tai arba bandykit ištaikyti kelios dienos po morčiaus (atsiprašau, nepamenu kiek maždaug dienų po morčiaus turi praeiti) arba pasitarkit su veterinaru dėl tablečių nuo morčiaus, morčius baigsis, o Jūs ją galėsit nešti operuoti. Aš esu prieš tablečių davimą, nebent norint nutraukti morčių dėl operacijos. Sėkmės Jums smile.gif Ir užjaučiu dėl nuolatinių morčių, pamenu kas per malonumas biggrin.gif
Atsakyti
Zinau kate,kurios nenorejo sterilizuoti,girde tabletes ir kaip veliau gydytojas sake,jie issauke krutu guzus. Po operacijos jie dingo. Tabletes tik karta buvo duotos. Dabar kate sveika,jai 8 metai jau. O siamo katytei,kai prasidejo morciai,kaip ir jusu atveju,nebuvo kaip sterilizuoti per juos. Morciaujancia sterilizavo ir gydytojas sake,ji ir nebutu nustojus,nes daug cistu rado. Si katyte jau 6metai kaip laimingai gyvena. Ir jusu katytei nereikia laukti. Kai to reikia ir morciaujancia operuoja. Sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
Dėkui, mergaitės, žiūrėsim, ką su tuo kašaru daryt biggrin.gif
Atsakyti
''Pas tave kas? Persė? Egzotė? Jos vėliau subręsta, tyliau ir rečiau morčiauja (paprastai). Kiek tavo katytei laiko?'' - sena parašyta žinutė.

Mano katytė mišrūnė - tėvelis buvo persas, o mama - paprasta. Dabar jai yra 4 mėnesiai ir 18 dienų ir šiandien (kaip ir vakar) akivaizdžiai morčiuoja. Ar ji dar ne per jauna šitokiems dalykams? Gal ankstyvas brendimas? biggrin.gif Ačiū Dievui, jog nelabai garsiai ''dainuoja''. Kartais paburkia, jei pabūna viena garsiau paklykia. Žaidimai padeda, bet gaila vis vien katytės.. unsure.gif
Atsakyti